The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Straightforward

#51 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Straightforward »

Meshtar wrote:Pub je mjesto gdje se ne okupljaju ljudi koji su opterećeni nebitnim detaljima, arhitektonskim rješenjem, nazivom lokala i slično. ;-)
E bas to, gdje se dodje da se popije piva, tako da za sankom moze sjediti milioner i moler kojem je sva garderoba od maltera i niko ne jebe ni 5 % sto je malter :) ko da je ne znam kakvo odijelo na njemu :) bez kompleksa, kod nas te ne bi pustili u pub takvog :) i nije vazno ko si i sta si i kako si obucen, vazno je da se prebaci koja suplja, ugovori koji poslic, nekad veci, nekad manji :)

Pint of Beamish please, CHEARS ! :D
nexo

#52 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by nexo »

...
Last edited by nexo on 04/08/2010 18:08, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#53 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

e Čarda je kafana, gdje gravče na tavče ili punjene paprike a o kobasicama, pomfritu, pohovanom siru itd. da i ne pričam možete dobiti i u 11 i 12, ali i u 1, 2, 4 i 5 ujutro :)
Dori

#54 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Dori »

DaysleepeR wrote:bio sinoc i iskreno razočarao se totalno
Kako se nismo vidjeli? Vidjela sam ti svu ostalu raju...

Ma jeste malo zagusljivo (subotom), ali i to ce se rijesiti uskoro...
Ne znam....meni je skroz OK...I lokacija i enterijer i raja i muzika. Kafana po mom ukusu :thumbup:
DaysleepeR

#55 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

a nemam pojma kako se nismo vidjeli :D
Meshtar

#56 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Meshtar »

Ventilacija loša. Baš zagušljivo i pretoplo.
Erdinger od 0,33 - 6 KM :roll: (nisam ni znao da ga pakuju po 0,33 :D )
Smotan konobar koji ganja ljude za stolom da odmah plaćaju...mrzim to.

Inače meni se jako dopalo, ima prostora i niko mi ne visi na leđima.
Kona__

#57 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Kona__ »

Nije dzaba Meshtar, sve fino primjetio! :D Isti utisci, sjoo ludog konobara, ja sam mislila da je do nas-ono izgledamo k'o lopovi ili sta vec :D ali kad je dosao Jasmin Durakovic shvatila sam strepnju konobara.. :D Sve u svemu nije lose, ali moze mnogo bolje.. :)
Deriguz

#58 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Deriguz »

Dobro je mjesto, super je, al kad ima onoliko ljudi koliko ima mjesta... ili recimo ako si vec zauzeo mjesto, kao sto smo mi imali kad je Pakt 5 svirao, uzivancija, Muris lomi...
Dosli sad u petak... u 11, ma ko sauna, guzva.. mene nervoza pukla ... nisam izdrzao ni 5 minuta
a.dis

#59 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by a.dis »

Meshtar wrote:Ventilacija loša. Baš zagušljivo i pretoplo.
Erdinger od 0,33 - 6 KM :roll: (nisam ni znao da ga pakuju po 0,33 :D )
Smotan konobar koji ganja ljude za stolom da odmah plaćaju...mrzim to.

Inače meni se jako dopalo, ima prostora i niko mi ne visi na leđima.
Možda i griješim ali mislim da se u pravim pabovima piće uzima i plaća za šankom i onda sjedi gdje hoćeš i idi gdje hoćeš.
Meshtar

#60 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Meshtar »

Potpuno si u pravu a.dis, ali kada su već odabrali da imaju konobare, onda me ne bi trebali proganjati k'o kakvog krimosa. :D

@Kona_ Konane, jesi to ti...nema te k'o šećera '93. :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#61 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by UnscarD »

Izgubili su na nama u subotu stoju sigurno samo zato sto smo konobara vidjali jednom u 30 minuta a ni tada ga ne bi uspjeli dozvati bas svaki put :) nama se stvarno rijetko desi situacija iz poznate pjesme "prazna casa na mom stolu..." a u subotu ta je situacija na zalost bila izrazito dominantna :)
jedna tamo

#62 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by jedna tamo »

sad u subotu je extra bilo...nije bilo zagušljivo..atmosfera super..gradske pismene face sve u svemu :thumbup:
mirza legenda, bar meni širi neku pozitivnu energiju, mada sam ja bila jako umorna bilo mi je super.....
registar

#63 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by registar »

slazem sa tom "jednom tamo" bilo je stvarno dobro i nije skupo, doduse ima skupih pica, al' pivka je pivka :)
Krompirpitac

#64 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Krompirpitac »

ovo pub??Nesto najblize sto sam vidio da lici na pub je Rock Teatar na cobaniji
go-green

#65 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by go-green »

nenormalno, nenormalno zagusljivo.dim se vec vidi u hodniku, grozno fuj.
max pola sata za izdrzat. a steta ok je mjesto.
Qler

#66 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Qler »

meni je shega, kad god dodjem, gledam i kontam koliko je ovdje raje sa sa-xa :D :D a naletim i na kafu nekad po danu, tj ranije, nema guzve, moze se normala pricati, ja vise volim takav ugodjaj nego kao sto je sad bilo u subotu, guzva sve jedno na drugom, ja usao i izasao. Zato sinoc izasao sa rajom, malo se zacugalo, dobra suplja, a ne moras galamiti.
jedna tamo

#67 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by jedna tamo »

vjeruješ i da ja isto radim, ono uzmem piće i zijevam okolo, kontam u sebi ima li forumaša, ko su itd.
btw u subotu i nije bilo šta, neznam nekako atmosfera :-? ali zato jedva čekam opet Mirzu :thumbup:
Meshtar

#68 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Meshtar »

Mjesto je super... Samo da je kakvog zraka ubaciti valjalo bi.
vedrank

#69 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by vedrank »

1. kulturna raja, kulturan gazda
2. trebalo je vremena da se ustale konobari, tj da se nadju pravi
3. ventilacija je sasvim ok, ali sta ocekujete kad dodje 50 ljudi u onakvo mjesto
4. vruce nije kad se skine u majicu kratkih rukava, safunjanje u dzemperima je sasvim nepotrebno
5. dobar odabir muzike
lodjack

#70 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by lodjack »

Post editovan zbog neprimjerenog rjecnika.
14 dana
skojotovski

#71 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by skojotovski »

e, baja, nek' si nam se nagovorio! vala bas! :zzzz:
vedrank

#72 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by vedrank »

babyline wrote:
vedrank wrote:1. kulturna raja, kulturan gazda
2. trebalo je vremena da se ustale konobari, tj da se nadju pravi
3. ventilacija je sasvim ok, ali sta ocekujete kad dodje 50 ljudi u onakvo mjesto4. vruce nije kad se skine u majicu kratkih rukava, safunjanje u dzemperima je sasvim nepotrebno
5. dobar odabir muzike
mjesto je ok, cak stavise simpa :)
ali brate zrak, ventilacija nazovi kako hoces NULA bodova
cak sam bila kada niej bilo bas ljudi dole i isto ko da udjes u zaparenu fiskulturnu ne prozracenu salu ili nesto slicno...
kako li je tek kad je bas puno i zadimljeno...
to nije imalo veze sa dimom mlada damo... :D upitao sam ja gazdu u cemu je problem... i problem je u tome da oni poto se griju radijatorima, ne mogu da regulisu temperaturu... :D tako da topao zrak daje utisak zadimljenosti a to zaista nije slucaj... :D

ljeto+malo odskrinuti prozori i bice sve ok... :D

a sto se tice samog mjesta... fantasticno mjesto! kad kazem mjesto, mislim na klijentelu! zalutalo je nekoliko papaka ali samo po jedan put i to je to! :D
vedrank

#73 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by vedrank »

babyline wrote:zahvaljujem na brzom odgovoru :D
kad vec razgovaras sa gazdom pozdravi ga maxsuz od mene :D i vidi da to malko bolje regulise
inace :thumbup:
haha nista, samo sam htio da objasnim zivlju u cemu je stvar... :D a vecina raje koja se zali na temepraturu sjedi tamo u dzemperima, valjda im dobro stoje uz kosulje, sta ja znam...

a prenesi mu selam sama mlada damo... veceras je strasna svirka, grupa GRUHAK iz dubrovnika... MOMCI PRASE! Led Zeppelin, Kridns Klirvoter, ACDC, Hendriks... toplo preporucam... (ako mi ne vjerujes you tube i preslusaj)
black

#74 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by black »

vedrank wrote:
to nije imalo veze sa dimom mlada damo... :D upitao sam ja gazdu u cemu je problem... i problem je u tome da oni poto se griju radijatorima, ne mogu da regulisu temperaturu... :D tako da topao zrak daje utisak zadimljenosti a to zaista nije slucaj... :D

a sto se tice samog mjesta... fantasticno mjesto! kad kazem mjesto, mislim na klijentelu! zalutalo je nekoliko papaka ali samo po jedan put i to je to! :D
poznajes li te 'papke' licno, po cemu si zakljucio da su takvi :oops: evo ja nisam jos bio, i znaci jedno vece 'zalutam' nisam standardni inventar, ispascu znaci papcina :oops: :mrgreen:
vedrank

#75 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by vedrank »

black wrote:
vedrank wrote:

poznajes li te 'papke' licno, po cemu si zakljucio da su takvi :oops: evo ja nisam jos bio, i znaci jedno vece 'zalutam' nisam standardni inventar, ispascu znaci papcina :oops: :mrgreen:
a brate ako si rodjen u sarajevu, ako si zivio u sarajevu, ako zivis u sarajevu PAPKA znas prepoznati! nisam u pravu?
Post Reply