The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
- Dr.Mr.Fr.
#126 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Uf pa kako to nismo znali ranije 
-
aristofan
#127 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Zna li neko kako se zove ona visoka konobarica carobnog osmijeha?

-
maxell_sarajevo
#128 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
aristofan wrote:Zna li neko kako se zove ona visoka konobarica carobnog osmijeha?![]()
Melina
-
pathyeshme
#129 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Zna li neko prenose li se ovdje kakve utakmice npr. engleski Premiership?
- johntra
#130 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Zna nekad biti, u zavisnosti koliko ima zainteresiranih...navijači LIverpoola su tu gledali tekmi zajedno...
- ultima_palabra
#131 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Zatekao sam se jednom, svi sa šalovima, navijanje, skakanje poslije gola... smiješno mi bilo, ali ko sam ja da im sudim 
- johntra
#132 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
što se nisi pridružio? bar zbog sličnosti historije Želje i Liverpoola? 
- hopcup
#133 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
joj e, totalni je offtopic, al mi nikad nije bilo jasno kad u priči ti navijači liverpoola kažu "joj kako smo juče dobro/loše igrali..." mislim, šta ba "mi", kako se to oni identifikuju s klubom koji velika većina nije vidjela uživo (a ovi što jesu, možda 1-2 puta) i koji je daleko 2,5 hiljade kilometara? i kad god ih to pitam, odgovor je "ne razumiješ ti to.."ultima_palabra wrote:Zatekao sam se jednom, svi sa šalovima, navijanje, skakanje poslije gola... smiješno mi bilo, ali ko sam ja da im sudim
- ultima_palabra
#134 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Ma bježi, to je meni kriza identiteta totalna... eto nas ko Afrikanci ili Azijati 
- anonimnaosoba
#135 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
hopcup wrote:joj e, totalni je offtopic, al mi nikad nije bilo jasno kad u priči ti navijači liverpoola kažu "joj kako smo juče dobro/loše igrali..." mislim, šta ba "mi", kako se to oni identifikuju s klubom koji velika većina nije vidjela uživo (a ovi što jesu, možda 1-2 puta) i koji je daleko 2,5 hiljade kilometara? i kad god ih to pitam, odgovor je "ne razumiješ ti to.."ultima_palabra wrote:Zatekao sam se jednom, svi sa šalovima, navijanje, skakanje poslije gola... smiješno mi bilo, ali ko sam ja da im sudim
- irac300
#136 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Hehe...To i meni ne ide u glavu. Evo i na pdf-u stranih klubova čitam stalno ''Jedino NAS Messi vadi, odbrana NAM je katastrofa...''. Haj' se nemoj smijat'.hopcup wrote:joj e, totalni je offtopic, al mi nikad nije bilo jasno kad u priči ti navijači liverpoola kažu "joj kako smo juče dobro/loše igrali..." mislim, šta ba "mi", kako se to oni identifikuju s klubom koji velika većina nije vidjela uživo (a ovi što jesu, možda 1-2 puta) i koji je daleko 2,5 hiljade kilometara? i kad god ih to pitam, odgovor je "ne razumiješ ti to.."ultima_palabra wrote:Zatekao sam se jednom, svi sa šalovima, navijanje, skakanje poslije gola... smiješno mi bilo, ali ko sam ja da im sudim
- JThomas
#137 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
derbi s evertonom bio. sjeku vene ljudi
i finih pičića među njima 
- respo
#138 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Morat cu i ja na te derbije ici 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#139 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
kakva je fora s onim ćevapima i roštiljem
jel to prodaju ili je samo za internu uporabu
-
pathyeshme
#140 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
irac300 wrote:Hehe...To i meni ne ide u glavu. Evo i na pdf-u stranih klubova čitam stalno ''Jedino NAS Messi vadi, odbrana NAM je katastrofa...''. Haj' se nemoj smijat'.hopcup wrote:joj e, totalni je offtopic, al mi nikad nije bilo jasno kad u priči ti navijači liverpoola kažu "joj kako smo juče dobro/loše igrali..." mislim, šta ba "mi", kako se to oni identifikuju s klubom koji velika većina nije vidjela uživo (a ovi što jesu, možda 1-2 puta) i koji je daleko 2,5 hiljade kilometara? i kad god ih to pitam, odgovor je "ne razumiješ ti to.."ultima_palabra wrote:Zatekao sam se jednom, svi sa šalovima, navijanje, skakanje poslije gola... smiješno mi bilo, ali ko sam ja da im sudim
OK, kako se ti identifikuješ s nekim domaćim klubom ako nikad nisi igrao za njega? Je li mjerilo ljubavi prema nečemu poznavanje uživo tog nečeg? Po toj analogiji glupi su svi koji vole Boga, jer ga nikad nisu vidjeli? A što se tiče izraza MI, to je logičan način da iskažeš privrženost nekom klubu. Vi i dalje pratite šaban ligu i razbijajte izloge na gostovanjima, a ja ću uživati u potezima Hazarda, Mate i Oscara.
Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk
- ultima_palabra
#141 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Jel se naježiš kad pođu mahati onim plastičnim zastavicama? 
- hopcup
#142 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
normalno da je mjerilo identifikacije ako možeš biti dio nečega. analogija s bogom nije na mjestu, ali baš nikako, iako ja lično ne vjerujem u istog, al razumijem ljude koji vjeruju. njima je religija prisutna u kući, porodici, bogomolji i na taj način, kroz praktikovanje vjere, oni postaju dio toga i identifikuju se s tim.pathyeshme wrote: OK, kako se ti identifikuješ s nekim domaćim klubom ako nikad nisi igrao za njega? Je li mjerilo ljubavi prema nečemu poznavanje uživo tog nečeg? Po toj analogiji glupi su svi koji vole Boga, jer ga nikad nisu vidjeli? A što se tiče izraza MI, to je logičan način da iskažeš privrženost nekom klubu. Vi i dalje pratite šaban ligu i razbijajte izloge na gostovanjima, a ja ću uživati u potezima Hazarda, Mate i Oscara.
isto tako, moj djed bio željeznički radnik, dobio stan blizu stadiona i ko malog me vodio na treninge želje. onda me stari vodio na utakmice, a meni bilo zanimljivije jest košpe i kifle, nego šta se dešava na terenu. malo pomalo, krenuh i sam ić na utakmice. znaš ono, uvede te totalni neznanac na tekmu koji se pretvara da ti je stariji brat, otac, djed, štagod.... i da te je poveo na utakmicu (u stvari, znaš qrac, nema to na stamford bridgeu, nit si ti isti vidio uživo). edin ćurić bio kućni prijatelj (tj. njegova majka s mojom bakom), pa svi doživljaji s rajom na stadionu, naježiš se kad čuješ huk s tribine, radost kad damo go, tuga kad izgubimo, itd. i ne znam odakle ti ideja da sam ja dio ovih što razbijaju izloge, štaviše, rijetko idem i na domaće a ne na gostovanja, al to je neka druga priča.
i ti sad, kao, našao meni pričat da je ovo šaban liga, kao da ja ne znam šta je dobar fudbal (samo za razliku od tebe, ja sam dobar fudbal gledao i uživo). isto tako, i ja uživam u lijepim potezima tih gore što si nabrojao, samo emocije koje sam ja doživio gledajući klub s kojim se mogu identifikovat, ti nećeš nikad gledajući chelsea na tv.
moja familija radnička, željo radnički klub, nije se uopšte teško identifikovat, za razliku od tebe koji si futo ko i ja, a furaš se na neki posh klub iz južnog londona. razlika je što ja znam šta sam i nemam s tim problem, dok ti želiš bit nešto što nećeš bit ni za 3 života da živiš...
- irac300
#143 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Pa u slučaju mog kluba (Željo), normalno da se mogu identifikovati jer većinu igrača znam bar iz viđenja, mogu ih pozdraviti, čestitati ako dobro igraju, mogu redovno ići na utakmice, navijati za svoj klub... Ti možeš samo desanku šakić bacati na te nabrojane! I da, huliganstvo je nastalo u tim ''kulturnim'' ligama o kojima ti imaš vlažne snove i positovjećuješ se s tim ljudima, koji nemaju pojma da postojiš. Ja nikada nisam razbio izlog ili nešto slično, samo još jedan dokaz kretenskog razmišljanja takvih pojedinaca koji misle se da su iznad ove žabokrečine u kojoj svi živimo zato jer je ''fensi'' navijati za Chelsea i ostale prebogate klubove.pathyeshme wrote:irac300 wrote:
Hehe...To i meni ne ide u glavu. Evo i na pdf-u stranih klubova čitam stalno ''Jedino NAS Messi vadi, odbrana NAM je katastrofa...''. Haj' se nemoj smijat'.
OK, kako se ti identifikuješ s nekim domaćim klubom ako nikad nisi igrao za njega? Je li mjerilo ljubavi prema nečemu poznavanje uživo tog nečeg? Po toj analogiji glupi su svi koji vole Boga, jer ga nikad nisu vidjeli? A što se tiče izraza MI, to je logičan način da iskažeš privrženost nekom klubu. Vi i dalje pratite šaban ligu i razbijajte izloge na gostovanjima, a ja ću uživati u potezima Hazarda, Mate i Oscara.
Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#144 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Sta ima jos na Malti? 
- Zovem se Zelena
#145 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Daš koliko hoćešBlack swan wrote:kakva je fora s onim ćevapima i roštiljem
Baš je kul, dođeš sa rajom, popiješ koju pivu, zameziš...
- yoda82
#146 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Možeš ponijeti i svoje mesoZovem se Zelena wrote:Daš koliko hoćešBlack swan wrote:kakva je fora s onim ćevapima i roštiljem
jel to prodaju ili je samo za internu uporabui ako hoćeš.
Baš je kul, dođeš sa rajom, popiješ koju pivu, zameziš...
- ultima_palabra
#147 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Jel to nedjeljom samo?
- Zovem se Zelena
#148 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Jeste.
Sent from my LT26i using Tapatalk
Sent from my LT26i using Tapatalk
- ultima_palabra
#149 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Hvala... dobar je to fol, ako se nisi u subotu ugazio pa ne možeš smisliti ni pivu, ni meso, ni život 
- yoda82
#150 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Nekad bude roštilj, a nekad haGraš