The Lord Of The Ring: Return Of The King
Moderator: _BataZiv_0809
-
m4sTeR.YoDa
#1 The Lord Of The Ring: Return Of The King
Sta vi mislite o ovom filmu???
-
m4sTeR.YoDa
A moze i misljenje o predhodnim dijelovima?

-
Drug_Tito
Prvi dio sam gledao na kaseti tako da sam samo premotavao film naprijed, jer mi je bio jako dosadan. Drugi film sam gledao u kinu i prespavao sam po filma jer mi je bio jako dosadan. Prvi sat treceg djela je jako dosadan, ali onda se pocnu tuci i film je stvarno super. Peter Jackson je zasluzio Oskara za taj film. I onda sam mislio zasto svi vole taj film ili filmove a ja jedini papak izadjem iz kina nezadovoljan. Onda sam uzeo knjigu, procitao, i sada sam pogledo opet sva tri djela filma i mogu reci da je nisu tako losi. Jesu dosadni u momentima ali ako se knjiga procita onda je zabavnije gledati.
-
Hladni_sa
Ma prva 2 dijela su mi bila extra al me treci nesto razocarao...Nekako mi dosadan..Sve u svemu trilogija nije losa samo preduga jebote...Moglo je ispast i krace i bez onih pederskih trenutaka (npr. Frodo i onaj njegov kad idu tamo do onog vulkana...ima pederskuh trenutaka bruka..a i koke nisu nesto u filmu...)...
-
razrooki_jastog
Prvi sam gledo onako, interesovalo me kako i to izgleda. Na drugi su me "odvukla" raja a treci mi nije ni padalo na pamet da gledam.
Jedini oskar koji je Piter zasluzio je onaj za adaptaciju (cini mi se),
a ostale, bogami, slabo... Ja mislim da je to sve zato sto je LOTR jedna od najcitanijih knjiga ikada (izuzimajuci bibliju naravno). Znao je Jacson gdje lova lezi...
a ostale, bogami, slabo... Ja mislim da je to sve zato sto je LOTR jedna od najcitanijih knjiga ikada (izuzimajuci bibliju naravno). Znao je Jacson gdje lova lezi...
-
Kenan
pa ti nemas pojma o filmu!!! LOTR spada medju najbolje ako ne i najbolji film svih vremena. Istina de je prvi dio najbolji, ali i stvarno druga dva ne zaostaju. A sto se tice Jacson-a, on je stvarno podrudio da napravi ove filmoverazrooki_jastog wrote:Prvi sam gledo onako, interesovalo me kako i to izgleda. Na drugi su me "odvukla" raja a treci mi nije ni padalo na pamet da gledam.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ljubitelj sam horrora i SFa
a skoro nikako fantastike
knjigu sam 2 puta pročitao kada današnjih 70% fanatika Prstena nije ni čulo za tolkina
prvi dio odgledao u kinu = loše
drugi na kaseti = malo bolje
treći još nisam gledao...
vrijeme će pokazati svoje
knjigu sam 2 puta pročitao kada današnjih 70% fanatika Prstena nije ni čulo za tolkina
-
razrooki_jastog
ovdje imamo dvije stvari o kojima govorimo; knjizi i filmu. Knjiga je jedno od, ako ne i najbolje ostvarenje u u svom zanru, s druge strane film je nesto potpuno drugo... razlog zasto je to jedan od najvecih promasaja u filmskom domenu jeste 1. sa jednim takvim djelom kao sto je knjiga LOTR nije se bilo zajebavati i snimati svasta 2. sto film ne sadrzi upravo onaj kvalitet koji knjiga ima (nedokuciv kvalitet epske fantastike), Tj. komotno si mogao zamjeniti radnju filma sa dogadjajima srednjeg vijeka, u filmu skoro da i nema fantastike (osim na trenutke: u prvom dijelu kada crni jahac ganja frodu do mola - konj je u sceni prikazan kao pravi demon, a ne pitoma zivotinja, zatim nesto malo u onoj mocvari punoj mrtvaca i sl.) A da ne govorim one suplje lozione tipa surfanje na stitu i ono nevjerovatno neuvjerljivo skakanje legolasa na konja itd. Ponavljam film NEMA one kvalitete knjige zbog kojih je ona dostigla toliki uspjeh.
-
Hart
- i ja sam dugogodisnji ljubitelj SFaljubitelj sam horrora i SFa
- skoro da ne volim fantasy literature (cast izuzecima s granicnih podrucja)
-knjigu procitao kad danasnjih 70% fanatika nije ni culo za Tolkiena, takodje prije nego je komi uopce naucio citati
sve u svemu mislim da je vrlo dobra i manje-vise vjerna ekranizacija knjige (tesko da je moglo bolje)
i mislim da ce vrijeme pokazati kako se radi o klasiku filmske umjetnosti
-
Hart
naravno cinjenica kad je tko procitao tu knjigu sasvim je irelevantna za misljenje o njoj
-
razrooki_jastog
Ja ispadoh teski negativac ovdje... film mozda i nije mogao biti bolji , zato sto se to filmom nije moglo dovoljno vjerno interpretirati.
Pametan je bio Tolkin kad nije dao da se pravi film dok je on bio ziv... nego mu sinu zasijale oci kada je vidio cifru...
Pametan je bio Tolkin kad nije dao da se pravi film dok je on bio ziv... nego mu sinu zasijale oci kada je vidio cifru...
-
violentjack
#16 Re: The Lord Of The Ring: Return Of The King
Ja ga jos nisam vidio..ali idem danas uzeti kasetum4sTeR.YoDa wrote:Sta vi mislite o ovom filmu???
- DaysleepeR
Dajte nemojte se preseravat, sve nekakvi umjetnici vole indie kinematografiju lafo pa pljuju po svemu komercijalnom.
Niko se nije usudio tolike godine ni da pokusa ekranizirati knjigu, film je beton.
Niko se nije usudio tolike godine ni da pokusa ekranizirati knjigu, film je beton.
-
razrooki_jastog
Ne, nije.
uzgred, ja volim komercijalu, jednostavno, film me uspavao.
uzgred, ja volim komercijalu, jednostavno, film me uspavao.
- DaysleepeR
Film je dobar upravo u onoj mjeri koliko je i knjiga dobra, a nemoze svima biti takva.
- NeKi_LiK
To je sada modernoDaysleepeR wrote:Dajte nemojte se preseravat, sve nekakvi umjetnici vole indie kinematografiju lafo pa pljuju po svemu komercijalnom.
- DaysleepeR
Ma poenta je u drugim stvarima.
Da bi volio i cijenio indie kinematografiju moras da te mjere voljeti film da bi imao strpljenja da svaciji trud pogledas i procijenis koliko god low budget bio ili koliko god izrazaj bio alternativan.
Eh kad vec toliko volis film, sasvim je idiotski pljuvati po high class kinematografiji jer je hiljadu puta dokazano da ti pare i high class produkcija ne znace nista ako to neznas da kontrolises, a totalno je debilno pljuvati apriori po filmu samo zato sto je A produkcija.
A da ne pominjem cinjenicu da NIJEDAN od najcjenjenijih svjetskih filmskih kriticara vise ni ne pomislja da napise ijednu losu rijec o filmu koju bude nagradjen od strane Akademije, jer budimo iskreni, iza Oscara stoje najzvucnija imena filma tj. clanovi akademije.
Ko se ikad usudio da napise npr. da su Rolling Stonesi pateticne dedice?
Niko nikad, niti ce jer niko nije lud da dira u velicine.
Isto je i sa filmom.
Da bi volio i cijenio indie kinematografiju moras da te mjere voljeti film da bi imao strpljenja da svaciji trud pogledas i procijenis koliko god low budget bio ili koliko god izrazaj bio alternativan.
Eh kad vec toliko volis film, sasvim je idiotski pljuvati po high class kinematografiji jer je hiljadu puta dokazano da ti pare i high class produkcija ne znace nista ako to neznas da kontrolises, a totalno je debilno pljuvati apriori po filmu samo zato sto je A produkcija.
A da ne pominjem cinjenicu da NIJEDAN od najcjenjenijih svjetskih filmskih kriticara vise ni ne pomislja da napise ijednu losu rijec o filmu koju bude nagradjen od strane Akademije, jer budimo iskreni, iza Oscara stoje najzvucnija imena filma tj. clanovi akademije.
Ko se ikad usudio da napise npr. da su Rolling Stonesi pateticne dedice?
Niko nikad, niti ce jer niko nije lud da dira u velicine.
Isto je i sa filmom.
-
razrooki_jastog
Je Pljujem po čemu mi je ćeif, film je mogao biti puno bolji.
Dali se na primjer iko sjeća filma Ridleya Scotta " Legend " - (mislim da se tako zvao), film je imao sličnu tematiku, tj. epska fantastika. Ja sam, na primjer, više uživao u tom filmu nego u LOTR... zašto ? Zato što je "Legend" pravio režiser koji se okušao u mnogim žanrovima i u svakom dokazao da je među prvim u svome zanatu. Dok je LOTR režirao čovjek koji je imao ogroman budžet, zašto ga onda ne potrošiti na gomilu specijalnih efekata..?
Dali se na primjer iko sjeća filma Ridleya Scotta " Legend " - (mislim da se tako zvao), film je imao sličnu tematiku, tj. epska fantastika. Ja sam, na primjer, više uživao u tom filmu nego u LOTR... zašto ? Zato što je "Legend" pravio režiser koji se okušao u mnogim žanrovima i u svakom dokazao da je među prvim u svome zanatu. Dok je LOTR režirao čovjek koji je imao ogroman budžet, zašto ga onda ne potrošiti na gomilu specijalnih efekata..?
- DaysleepeR
Ocigledno nisi citao knjigu, jer da jesi znao bi da je mnoge scene bilo nemoguce ekranizirati na ozbiljan nacin bez upotrebe specijalnih efekata...
Krivi Tolkiena sto je napisao knjigu kakvu je napisao.
Krivi Tolkiena sto je napisao knjigu kakvu je napisao.