Opis Svijeta u kojem zivimo.
Vasa misljenja i dojmovi!
The Lie We Live
-
TheMule
#2 Re: The Lie We Live
Pocetak videa mi se posebno svidio. Kad sam bio mali, bio sam slobodan covjek. Svaki dan je bio drugaciji, bez obaveza, bez sikirancije (iako sam odrasto u ratu i poslije rata!), sretan... cesto mislim o tome...Kad odrastes postajes sve vise zarobljen, poso, auto, kuca/stan, hrana, zenidba, djeca, zdravlje. Ono najdragocijenije sto imas, svoje vrijeme, ode za tren oka. Gdje ode? Obicno dajes ga nekom drugom... Jednog dana trepnes, i vec ti je 30ta. Opet trepnes 40-ta. 50-ta....Sta si uradio? Nista
-
stockton91
#3 Re: The Lie We Live
[quote="TheMule"]Pocetak videa mi se posebno svidio. Kad sam bio mali, bio sam slobodan covjek. Svaki dan je bio drugaciji, bez obaveza, bez sikirancije (iako sam odrasto u ratu i poslije rata!), sretan... cesto mislim o tome...Kad odrastes postajes sve vise zarobljen, poso, auto, kuca/stan, hrana, zenidba, djeca, zdravlje. Ono najdragocijenije sto imas, svoje vrijeme, ode za tren oka. Gdje ode? Obicno dajes ga nekom drugom... Jednog dana trepnes, i vec ti je 30ta. Opet trepnes 40-ta. 50-ta....Sta si uradio? Nista[/quote]
Kako doslo tako i proslo...
Samo sve smo al ljudi nismo, postali smo gori od zivotinja. Odlicno je autor videa to opisao, posebno zabrinjavajuce su cinjenice koje su navedene u prezentaciji. Pogotovo ona kako gubimo kontrolu nad prirodnim resursima i hranom, sve se moguce privatizuje i pada pod ruke velikih korporacija, voda, hrana, zivotinjsko meso... Znaci totalno smo ovisni o papiru, pristali smo biti robovi, pristali smo biti zavisni i ovisni o nekom. Sa time krsimo osnovnu ljudsku smisao zivota, a to je bit slobodan... Sta nam vrijedi tehnologija kad smo izgubili duse i srca, udaljili smo se jedni od drugih, svi zure u ekranu, ne mozes vise ni obavit normalan razgovor danas...
Mediji, Religija, Kultura, Zabava, Sport - sve izmanipulisano od strane mocnika
Samo sve smo al ljudi nismo, postali smo gori od zivotinja. Odlicno je autor videa to opisao, posebno zabrinjavajuce su cinjenice koje su navedene u prezentaciji. Pogotovo ona kako gubimo kontrolu nad prirodnim resursima i hranom, sve se moguce privatizuje i pada pod ruke velikih korporacija, voda, hrana, zivotinjsko meso... Znaci totalno smo ovisni o papiru, pristali smo biti robovi, pristali smo biti zavisni i ovisni o nekom. Sa time krsimo osnovnu ljudsku smisao zivota, a to je bit slobodan... Sta nam vrijedi tehnologija kad smo izgubili duse i srca, udaljili smo se jedni od drugih, svi zure u ekranu, ne mozes vise ni obavit normalan razgovor danas...
-
TheMule
#4 Re: The Lie We Live
Vidi, sve je to tacno, ali tako robujemo ima par hiljada godina (osim nekih izuzetaka). Stvar je u tome sto nam se sad prividja da smo slobodni, a prije si znao da nisi, znalo se ko je gazda, ko ima sve, a robovi samo malo ili nista. A sto se tice buljenja u ekran, to je naravno nesto novo, ali nije totalno iznenadjenje, jer je trend vec nekih 10tak hiljada godina da se ljudi udaljuju jedni od drugih. Tehnologija je to ubrzala, kao i veliki porast stanovnistva u zadnjih par stotina godina.stockton91 wrote:
Mislim da bi ovaj topik bio puno popularniji da je video na nasem, jer mnogi ne znaju engleski, ali sta je tu je...
-
stockton91
#5 Re: The Lie We Live
Apsolutno si upravu, tesko je tu biti pametan, bogzna sta ce biti u buducnosti, cini mi se da smo postali kao balon, samo duvamo zrak u njega i samo je pitanje vremena kad ce sve puci. Mozda su i prije nas zivjele tehnoloski napredne civilizacije koje je ljudska pohlepa unistila, kao sto ce i nas unistiti jednog dana ako nastavimo ovim tempom.
- York Light 100`s
#6 Re: The Lie We Live
Evo sa prevodom, samo u opcijama subtitles prebaciti na serbian 
- Zokipfc
#7 Re: The Lie We Live
Bump
- mislim, sori sto tema o neletu sad nije na vrhu

- mislim, sori sto tema o neletu sad nije na vrhu
- raoul duke
#8 Re: The Lie We Live
Sta je ovdje novo i inspirirajuće? Laži u kojima živimo? Ljudi su ovce koje su sebe davno proklele svojom vlastitom glupošću i tvrdoglavošću. Nikome nije interesantno ovo "prosvjetljujuće" sranje.