The Last Temptetion of Jesus Christ
Moderator: _BataZiv_0809
-
grotius
#1 The Last Temptetion of Jesus Christ
Odgledah sinoc ne znam po koji put ovo remek djelo i uporedih ga sa Gibsonovom Pasijom. Zanima me vase misljenje o ovom literarnom Jesus-u!
-
grotius
Da Scorcesse i bas na Kabel ! Psiholoski Isus je najbolje obradjen u ovom filmu (napravljenom prema romanu grckog pisca, ah zaboravio sam mu ime). Sumnje u vlastitu ulogu, strepnje i podvojena licnost-dualna priroda Isusa su odlicno odradjene. Kietel je bio sjajan glumeci Judas-a, koji super Judas u poredjenju s onim Gibsonovim!
-
LionTX
Drzimo se diskusije o filmovima.
Iskusenje je odlican film koji otvoreno priznaje da razmatra pricu koja je samo zasnovana na Bibliji. Snimljen je izvanredno, a likovi su trodimenzionalni i razvijeni. Film ima i dubinu i tezinu dostojnu tematike, ali ga ne bi trebali gledati oni koji nisu otvoreni za misljenja koja se razlikuju od njihovih dogmi...
Da ne govorimo o jednom od najboljih soundtracka svih vremena, "Passion" - Peter Gabriel.
Iskusenje je odlican film koji otvoreno priznaje da razmatra pricu koja je samo zasnovana na Bibliji. Snimljen je izvanredno, a likovi su trodimenzionalni i razvijeni. Film ima i dubinu i tezinu dostojnu tematike, ali ga ne bi trebali gledati oni koji nisu otvoreni za misljenja koja se razlikuju od njihovih dogmi...
Da ne govorimo o jednom od najboljih soundtracka svih vremena, "Passion" - Peter Gabriel.
-
ramalama_ding_dong
komi wrote:amen.ramalama_ding_dong wrote:ohhhhh,
zivo mi se jebe za sve...![]()
![]()
![]()
to je tipičan pripadnik bosanskohercegovačke nacije![]()
![]()
maaaa,i za to me zaboli