The last goodbye to my Rabbit
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
whow
#1 The last goodbye to my Rabbit
Nakon (pre) kratkog cetvero- mjesecnog druzenja doslo je vrijeme da kazem zbogom 07 Rabbit 2.5L ( Golfu V ) . Razloga za ovakvu odluku je nekoliko a vjerovatno najvazniji je u argumentu da zivim na sjeverno amrickom kontinentu sto podrazumjeva i ne bas sjajne puteve te velike razdaljine koje se prevaljuju svakodnevno. U ovakvim okolnostima potreba za velikim , udobnim automobilom nadilazi protrebu za upravljivoscu i sportom. Da kojim slucajem postoji mogucnost da se Rabbit zadrzi kao drugo vozilo to bih i ucinio. Nazalost trenutno nisam u takvoj situaciji stoga Rabbit odlazi pravac used car lot.( srecom prijatelj je vlasnik dealership-a ) Sada treba razmisliti sto uzeti sljedece. U opciji su Toyota Camry od 27.000-40000 cad, Chevrolet Impala 27.000-35000 , Ford Fusion 24000-37000 , Honda Accord 25000-37000 ili mozda Dodge Magnum. Vrijeme je za test voznju.
.
-
LeKo
#2 Re: The last goodbye to my Rabbit
Kad vec mjenjas VW onda odaberi Hondu, mada mislim da ni ona nije nesto pretjerano meksa.whow wrote:Nakon (pre) kratkog cetvero- mjesecnog druzenja doslo je vrijeme da kazem zbogom 07 Rabbit 2.5L ( Golfu V ) . Razloga za ovakvu odluku je nekoliko a vjerovatno najvazniji je u argumentu da zivim na sjeverno amrickom kontinentu sto podrazumjeva i ne bas sjajne puteve te velike razdaljine koje se prevaljuju svakodnevno. U ovakvim okolnostima potreba za velikim , udobnim automobilom nadilazi protrebu za upravljivoscu i sportom. Da kojim slucajem postoji mogucnost da se Rabbit zadrzi kao drugo vozilo to bih i ucinio. Nazalost trenutno nisam u takvoj situaciji stoga Rabbit odlazi pravac used car lot.( srecom prijatelj je vlasnik dealership-a ) Sada treba razmisliti sto uzeti sljedece. U opciji su Toyota Camry od 27.000-40000 cad, Chevrolet Impala 27.000-35000 , Ford Fusion 24000-37000 , Honda Accord 25000-37000 ili mozda Dodge Magnum. Vrijeme je za test voznju..
-
whow
#3 Re: The last goodbye to my Rabbit
Ma probao sam Hondu Accord mozda je jos i tvrda od Rabbita. To bi bilo super auto as auto-bana nazalost na ovim americkim gudurama izbija bubrege. Takoder 165 ks na full size sedan (u osnovnoj varjati ) i nije bas nesto. Ford Fusion sa Mazdinim V6 masinom od 221 ks i volvo 6 speed transmisijom mi se svidio kada je rijec o ubrzanju i manevrisanju medutim malo je uzak , pomalo bucan(slaba izolocija) a i trosi ko pijani mornar 22/28 mi/gal. Dvoumim se izmedu Toyote Camry i Chevrolet Impala. Toyota ima poznatu Japansku pouzdanost medutim GM daje 160.000km garanciju. U osnovnoj varijanti Toyota dolazi sa motorom od 160 ks dok Impala ima 211ks dok im je potrosnja gotovo ista. Toyota ima po mom misljenju ljepsi interior dok je Impala ima ljepsu liniju. Sto se cijene tice oba auta su slicne cijene za osnovni model s tom razlikom da GM ima 0% financing dok je Toyota daje 4.9%. Sto se tice voznje oba auta imaju slicne vozne karakteristike te pruzaju veliku udobnost , prostor. Moram jos da razmislim .LeKo wrote:Kad vec mjenjas VW onda odaberi Hondu, mada mislim da ni ona nije nesto pretjerano meksa.whow wrote:Nakon (pre) kratkog cetvero- mjesecnog druzenja doslo je vrijeme da kazem zbogom 07 Rabbit 2.5L ( Golfu V ) . Razloga za ovakvu odluku je nekoliko a vjerovatno najvazniji je u argumentu da zivim na sjeverno amrickom kontinentu sto podrazumjeva i ne bas sjajne puteve te velike razdaljine koje se prevaljuju svakodnevno. U ovakvim okolnostima potreba za velikim , udobnim automobilom nadilazi protrebu za upravljivoscu i sportom. Da kojim slucajem postoji mogucnost da se Rabbit zadrzi kao drugo vozilo to bih i ucinio. Nazalost trenutno nisam u takvoj situaciji stoga Rabbit odlazi pravac used car lot.( srecom prijatelj je vlasnik dealership-a ) Sada treba razmisliti sto uzeti sljedece. U opciji su Toyota Camry od 27.000-40000 cad, Chevrolet Impala 27.000-35000 , Ford Fusion 24000-37000 , Honda Accord 25000-37000 ili mozda Dodge Magnum. Vrijeme je za test voznju..

- chuchumbamayumbe
#4 Re: The last goodbye to my Rabbit
Teska odluka, znam kako ti je...whow wrote:Nakon (pre) kratkog cetvero- mjesecnog druzenja doslo je vrijeme da kazem zbogom 07 Rabbit 2.5L ( Golfu V ) . Razloga za ovakvu odluku je nekoliko a vjerovatno najvazniji je u argumentu da zivim na sjeverno amrickom kontinentu sto podrazumjeva i ne bas sjajne puteve te velike razdaljine koje se prevaljuju svakodnevno. U ovakvim okolnostima potreba za velikim , udobnim automobilom nadilazi protrebu za upravljivoscu i sportom. Da kojim slucajem postoji mogucnost da se Rabbit zadrzi kao drugo vozilo to bih i ucinio. Nazalost trenutno nisam u takvoj situaciji stoga Rabbit odlazi pravac used car lot.( srecom prijatelj je vlasnik dealership-a ) Sada treba razmisliti sto uzeti sljedece. U opciji su Toyota Camry od 27.000-40000 cad, Chevrolet Impala 27.000-35000 , Ford Fusion 24000-37000 , Honda Accord 25000-37000 ili mozda Dodge Magnum. Vrijeme je za test voznju..
I ja se dvoumim izmedju Zastave Skala 45 ili 55...Jedan je 800, a drugi 850 km, u odlicnom stanju, pa ne znam sta da uzmem. Malo su i oni pretvrdi za nase puteve.
Tesko je tamo, ovdje jos teze!
-
The_Flyer2002
ili accord ili camry mada
dodge magnum ili ti ga 300c ima najvise njemackih djelova tj mercedesovih. nije ni on los.
fusio je dobar auto inace ali cini mi se u ovom izboru je cijnom nepodjedljiv. ali sta reci. camry je najskuplja ali zato je i veoma solidna. ovu novu nisam vozio ali ona stara ( po meni) je bila previse mekana.
mislim da bi ti bilo najbolje da uzmes imaplu.
lol mog buckurisa
.U opciji su Toyota Camry od 27.000-40000 cad, Chevrolet Impala 27.000-35000 , Ford Fusion 24000-37000 , Honda Accord 25000-37000 ili mozda Dodge Magnum
dodge magnum ili ti ga 300c ima najvise njemackih djelova tj mercedesovih. nije ni on los.
fusio je dobar auto inace ali cini mi se u ovom izboru je cijnom nepodjedljiv. ali sta reci. camry je najskuplja ali zato je i veoma solidna. ovu novu nisam vozio ali ona stara ( po meni) je bila previse mekana.
lol mog buckurisa
-
The_Flyer2002
ako vec hoces nesto sto ce te voziti po "kavlitetnim" putevima onda uzmi mercury grand marquiz ko ja. udoban nema sta. bruku prostora unutra (9 mozes sjesti - probo ja)
-
whow
Jos cu da razmislim koji dan .Mislim da je Impala za sada u prednosti. Izuzetno udobna a da pri tome nije premekana , zvucna izolacija je super ,potrosnja je ista kao i kod Rabbita koji ima 61ks manje. Ubrzava 0-100km za 8.3 sec. a prostora kao u prici. Dobro ne moze da stane 9 ljudi ali se petoro smjeste bez problema. Standardna oprema ukljucuje daljinsko paljenje auta te ON STAR sistem. Uz to ide i 60 mjeseci i 160 000km garancija sve za oko $ 30.000 cad .The_Flyer2002 wrote:ili accord ili camry mada
.U opciji su Toyota Camry od 27.000-40000 cad, Chevrolet Impala 27.000-35000 , Ford Fusion 24000-37000 , Honda Accord 25000-37000 ili mozda Dodge Magnum
lol mog buckurisa
-
shadow
Ako je vec izbor pao na toyotu ili impalu, ja bih uzeo toyotu. Manje se kvari, vise ce preci, puno bolje drzi vrijednost nego chevy. Znajuci kako cesto mjenjas auta i ovo zadnje je jako bitan faktor.
Sto ne probas sa godinu ili dvije starim audijem, bmw-om, mozda nekom acurom tl ili slicno? Novo je tito, najbolje je kad ti prvi skines najlone sa sjedista ali auta najvise izgube u prvih godinu-dvije a taman se razrade i mozes naletiti na super deal. Just a thought
Sto ne probas sa godinu ili dvije starim audijem, bmw-om, mozda nekom acurom tl ili slicno? Novo je tito, najbolje je kad ti prvi skines najlone sa sjedista ali auta najvise izgube u prvih godinu-dvije a taman se razrade i mozes naletiti na super deal. Just a thought
-
whow
Ma ne bih polovnog Svabu jer im ovdje za dvije godine dusu izvade i nabiju stotinjak hiljada km. E sad ako je neki sa malom kilometrazom onda kosta haman ko' novi ,kada se sve sabere i oduzme. Novi Audi 4 i BMW 3 su mi mali a A6 i BMW5 kostaju malo bogastvo. Vozio sam Camry i sto se tice same voznje bas je nakako mekana, Impala mi se cini neko bolja na cesti a i dosta je jaca u osnovnoj varijanti. To za resale i izdrzlivost toyote si u pravu ali kontam GM daje 5 godina in 160 000 garanciju a poslije cemo ako bog da valjda nesto na hidrogen ili struju
. Onda ovdje te gledaju nekako cudno kada vozis nekog velikog BMW-a ovako sa Impalom nikome ne upadas u oci da se ovako figurativno izrazim.
p.s.
Sutra idemo u GM dealership pa cemo da vidimo imaju li kakav rebate i slicno.
p.s.
Sutra idemo u GM dealership pa cemo da vidimo imaju li kakav rebate i slicno.
-
The_Flyer2002
ovo da se camry manje kvari vise ne pije vode. istina da su toyotina auta bila i jos uvijek jesu kvalitetna, americka auta su ih dosegla kvalitetom.
jos od 2000 americka auta su dostigla kvalitet od americkih samo sto americkim automobilima je veoma tesko da privuku kupce radi dugogodisnje losih iskustava sa njima.
hocu da reknem da je impala isto kvalitetno auto kao i camry.
jos od 2000 americka auta su dostigla kvalitet od americkih samo sto americkim automobilima je veoma tesko da privuku kupce radi dugogodisnje losih iskustava sa njima.
hocu da reknem da je impala isto kvalitetno auto kao i camry.
-
The_Flyer2002
ma to je ona zivotinja.zzzzz wrote:A sta vam je ta Impala

-
whow
Impala je najpopularnije GM vozilo u Sjevernoj Americi ,nesto poput Astre u Europi s tom razlikom da se radi o full size sedanu od preko pet metara duzine sa masinama od 211 , 224 te 303 ks. Ovo auto ima dugu tradiciju te uziva povjerene vozaca zbog svoje izdrzljivosti , kvalitete , komfora a sada bogami i potrosnje koja je izvrsna obzirom na klasu. Standardna oprema ne 07 Impali ubraja Onstar sistem , daljinsko paljenje , el,podesavalje vozacevog sjedista , info centar -i jos mnogo toga .Povrh svega GM daje 160 000 km i pet godina garancije . Sa tonom opcija i svim porezima Impala kosta nekih $30.000 canadskih u garazi. To je jednostavno kao 2+2.The_Flyer2002 wrote:ma to je ona zivotinja.zzzzz wrote:A sta vam je ta Impala