The Interview

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

lajkujMe

#1 The Interview

Post by lajkujMe »

Posto se diglo mnogo prasine oko ovog filma i to politicke nisam siguran da li spada u ovaj pod forum.
E ja mislim da svi culi desavanja oko ovog filma citava S.koreja se digla protiv ovoga, prijetnje hakovanja i sta sve ne.
Sony je dobio mnogo publiciteta za ovaj film, prepali su se i odlucili povuci film iako razmisljaju da ga emitiraju na neki nacin.
Cak s Obama umjesao.

Sta vi mislite o ovome.

I btw moja ideja kako da se emituje film je jednostavan, usmjeri sve moguce antene, satelite i sta sve ne u S.Koreju i emituj taj film 24/7/365 dana. Cak na frekvencijama na kojima njihova Drzavna televizija emituje signal :D

Jes da mnogo ljudi tamo i ne zna za TV ali vecina u Pjongjangu ima pristup TV. Zamislite sramote i komesanja tamo ako se ovako nesto desi :D
nema me tamo

#2 Re: The Interview

Post by nema me tamo »

Ja jedva cekao da izađe..

Baš gotivim 2 glavna glumca..
Al' ocigledno su ih dobro sjebali hakeri, cini se da imaju u svom posjedu bruku materijala važnog..
Cak ovi povukli film 'ebote..
Uglavnom tu se i Obama umješao i pitanje je kad ce film ugledati svijetlo dana..
A inace kakva crna Sjeverna Koreja, pa mi bi njima dostojan otpor pružili..
Nego eto u zavadi su s Južnom, a Ameri vec dugi niz godina su uz ove..
Pa napravili neki rivalitet, a uništili bi ih za 20 dana kad bi krenuli.
IcedMFEarth

#3 Re: The Interview

Post by IcedMFEarth »

Ukoliko ipak odluče da ga prikažu, moguće da je bio samo marketinški trik. Hu Nouz.
Point.

#4 Re: The Interview

Post by Point. »

Ne vjerujem da je marketinski trik, ipak je otislo malo predaleko. Ogovaraju Angelinu, ona iz Sonyja govori za Sandlera da je supak, Obama se umjeso. Cisto sumnjam da je sve holivudska prica.
nema me tamo

#5 Re: The Interview

Post by nema me tamo »

Nije nikakav trik..

Ljudi ih hakirali preko 24 sata, i trenutno imaju bruku materijala u svom posjedu..

Npr imaju 50 novih filmova od a do ž što trebaju izaci..
Na papiru naravno.
Bolje im udovoljit s ovim nego izgubit ko zna koliko miliona..

Al' ponavljam Obama se ukljucio u sve ovo i sad se to napravio spektakl od svega ovoga..
Tako da pitanje je samo kad ce ga pustiti..
todd_smith

#6 Re: The Interview

Post by todd_smith »

ne vjerujem da ce 1 film imati bolji marketing od ovoga, nije ocigledno namjerno, ali godi im

samo je dark knight imao slicnu frku zbog smrti Legdera

znaci kakav god da je film, dobar ili kakva god karina od filma da bude, milijarde ce zaraditi zbog ovoga

inace sto se tice toga oko sonija, mora da su hakeri nesto bas crno nasli cim ovi odmah slusaju

bila je peticija koju je licno brad pitt i jos par a-lista glumaca nosili ovih producentima i ostalim guzonjama iz sonija, i nisu dobili jedan jedini potpis, sto znaci da su bas bas nesto nasli ovi hakeri cim je ove toliko strah da to izadje u javnost
lajkujMe

#7 Re: The Interview

Post by lajkujMe »

Al to mora biti pravo prljavo ili opasno po Sony kad su se povukli prema ucjenama.
Kako god nijedan film nije dobio ovoliko besplatnog marketinga ikada. Ako ga puste onda ce to biti :D

evo sad citam i da sjeverna koreja ima probleme s komplet internet sistemom :D ovo kao osveta amera
karanana

#8 Re: The Interview

Post by karanana »

ne kontam cime ih ucjenjuju?

neko gore spomenu da su im uzeli mnogo novih filmova koji tek trebaju u kino? jel to istina? znam da im je fury hackiran i pusten pravo rano na torrente. hackirani su i neki podaci o platama tamo u soniju. je li to sve dio tog hackovanja sjeverne koreje? pametni korejanci pa znaju uletiti tako. a smiju im se kad ih vide slikama slikama sa kompjuterima i mishevima iz 80ih.
Point.

#9 Re: The Interview

Post by Point. »

Ma ima tih sjevernokorejaca i po Kini, ne moraju sjediti u Pjongjangu da ih hakiraju.
nema me tamo

#10 Re: The Interview

Post by nema me tamo »

I plus što ne hakiraju samo oni..
Platili su oni i hakerima koji su među boljim u Americi sigurno..

Mada ne vjerujte mi na rijec..
Pošto po mojoj prici izgleda kao da je baš teško probit njihove servere..

A ustvari ih probili za nešto više od 24 sata, dakle smiješno.
todd_smith

#11 Re: The Interview

Post by todd_smith »

karanana wrote:ne kontam cime ih ucjenjuju?

neko gore spomenu da su im uzeli mnogo novih filmova koji tek trebaju u kino? jel to istina? znam da im je fury hackiran i pusten pravo rano na torrente. hackirani su i neki podaci o platama tamo u soniju. je li to sve dio tog hackovanja sjeverne koreje? pametni korejanci pa znaju uletiti tako. a smiju im se kad ih vide slikama slikama sa kompjuterima i mishevima iz 80ih.
pa privatne mailove hakirali, mailovi koji su izasli prica se o Angelini Jolie koja je A list glumica

izasao privatni razgovor nekog tamo iz sonija gdje za Kevin Harta govore da je kurva, a lik je najveci komicar u ovom trenutku po zaradi

ima jos tih stvari, sto kada zvijezde kojima je ego ko kuca, ako cuju sta da su o njima pricali nece snimati za Sony filmove

i hajde jos znaj sta su oni u privatnim razgovorima pricali, sigurno je PR katastrofa, zato nece ni da rizikuju zbog jednog pisanog filma
IcedMFEarth

#12 Re: The Interview

Post by IcedMFEarth »

Ispravite ako griješim, ali sam uvijek mislio da je moguće hakovati računar samo ako je spojen na net. A ako sam u pravu, zašto onda ostavljaju osjetljive podatke na sistemima koji su povezani na netu :-)
wolfie

#13 Re: The Interview

Post by wolfie »

todd_smith wrote:

pa privatne mailove hakirali, mailovi koji su izasli prica se o Angelini Jolie koja je A list glumica

izasao privatni razgovor nekog tamo iz sonija gdje za Kevin Harta govore da je kurva, a lik je najveci komicar u ovom trenutku po zaradi

ima jos tih stvari, sto kada zvijezde kojima je ego ko kuca, ako cuju sta da su o njima pricali nece snimati za Sony filmove

i hajde jos znaj sta su oni u privatnim razgovorima pricali, sigurno je PR katastrofa, zato nece ni da rizikuju zbog jednog pisanog filma
U svakom poslu ima ogovaranja suprotne strane pa se opet saradjuje zbog zajednickog interesa.
todd_smith

#14 Re: The Interview

Post by todd_smith »

wolfie wrote:
todd_smith wrote:

U svakom poslu ima ogovaranja suprotne strane pa se opet saradjuje zbog zajednickog interesa.
da li bi poslovao sa kompanijom A koja govori da si kurva i ko zna sta jos sto ne znas i siri to ljudima u tvojoj industriji, znaci poslujes sa tim i zaradim 10m ili sa kompanijom B koja ne radi nista od toga i sa njima zaradis 10m

glumci ce zaraditi gdje god isli tj s kim god suradjivali, u interesu je Sonija da privuce najbolje glumce/rezisere, nije toliko u interesu glumca da ide Soniju, jer postoje 10-20 drugih kompanija sa kojima mogu iste pare zaraditi
todd_smith

#15 Re: The Interview

Post by todd_smith »

Eto bice film u kinima 25. Dec u Americi
IcedMFEarth

#16 Re: The Interview

Post by IcedMFEarth »

Znači ipak je nio PR. Nema šanse da su povukli iz distribucije i sad kroz dva dana da buse sve spremno za premijeru.
karanana

#17 Re: The Interview

Post by karanana »

jesu li i njega hakovali? ima li se gdje skinut?
shin

#18 Re: The Interview

Post by shin »

Marketing spin PR stručnjaka iz Sonyja o kojem priča čitav internet. Well done Sony.
Rob_Atl

#19 Re: The Interview

Post by Rob_Atl »

Nece bit u svim kinima , samo u pojedenim al dovoljno da izadje na net neki snimak. Recimo u Atlanti gdje ja zivim od 50 kina samo ce u jednom pokazati, jer su Regal , Amc odustali od premijere , a oni su najjaci u americi
nema me tamo

#20 Re: The Interview

Post by nema me tamo »

Izašao fin snimak, dobar film. :D

Još Ameri lupaju desetke na imdb. :lol:
FreakyStyley

#21 Re: The Interview

Post by FreakyStyley »

Namjerno ili ne, dobar marketing.

Film nisam gledao, niti cu. Vjerujem da je tipicna americka kar'na od komedije, kao i skoro sve u sta su upleteni Rogen i ovaj pretenciozni mokri san svih hipsterki - Franco.
Last edited by FreakyStyley on 25/12/2014 22:05, edited 1 time in total.
drag_gost

#22 Re: The Interview

Post by drag_gost »

E cuj u Pjongjangu nemaju TV.. To sto ne mozemo cuti drugu stranu price, ne znaci nuzno da je prica istinita. Film je sranje, ali dobra ideja za marketing od SONY-a.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23 Re: The Interview

Post by Truba »

Mene ovo ne zanima :D
dezurni_ucenik

#24 Re: The Interview

Post by dezurni_ucenik »

Tuzan vakat nastade kad je Seth Rogen postao pojam komedije.
ćiribiribela

#25 Re: The Interview

Post by ćiribiribela »

U sta mi odose dva sata zivota. :facepalm:
Post Reply