da si ti ziv i zdrav 2 epizoda uskoroBodkin wrote:nije jos, ima jos 15 danaćiribiribela wrote:Vratio se.Bodkin wrote:
gigantvraca se serlok sad
![]()
The Hobbit
Moderator: _BataZiv_0809
-
DžipaloRipalo
#251 Re: The Hobbit
- insomnia78
#252 Re: The Hobbit
Sutra tacnije 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Bodkin
#253 Re: The Hobbit
forumasica @ciribiribela mi je objasnila da sam bio u zabludiDžipaloRipalo wrote:
da si ti ziv i zdrav 2 epizoda uskoro
ali me zbunilo ovo na imdb
http://www.imdb.com/title/tt2189771/
- Riddle
#254 Re: The Hobbit
Kao lik.artime wrote:Kao lik? Ili glumac?Riddle wrote:Kako samo mene Thorin nervira.
U dva dosadasnja filma sam stekao dojam da samo mlati praznu slamu i da je pas koji samo laje. Nije uradio nista sto bi opravdalo tu njegovu strasnu reputaciju. Naprotiv. Vrlo cesto se desavalo da ga i Gandalf i Bilbo usutkaju. A predstavlja se, i predstavljaju ga kao nekog heroja i kralja patuljaka. Kao glumac je OK. Impresivan glas.
Odlijepio sam na onu scenu kad patuljci bjeze od Beorna gdje Bombur sviju prestize preko livade.
- Legollas
#255 Re: The Hobbit
Meni je simpa scena bila, kad Legolas pita Gloina ko je ko na slici i onaj njegov izraz lica kad mu kaže za Gimlija (a Legolas nije imo pojma da će mu Gimli postat najbolji jaranRiddle wrote: Odlijepio sam na onu scenu kad patuljci bjeze od Beorna gdje Bombur sviju prestize preko livade.
-
Bodkin
#256 Re: The Hobbit
meni je svaka scena vrhunac bila kad se tauriel pojavi 
- So What!
#257 Re: The Hobbit
Nakon, što sam pregledao ovaj drugio dio Hobbita koji je usput rečeno fenomenalan, moram reći da me to natjeralo da ponovo pregledam LOTR triologiju i tek onda sam shvatio koliko je prvi film tj. prva knjiga zaista mnogo povezana s Hobbitom, dosta je tih detalja koji čine tu vezu.
Meni je također bil simpatična scena kada Legolas pogrdno pita Gloina za dijete s njegove slike, a ovaj mu odgovara da je to Gimli, njegov budući prijatelj i saborac. Nakon više od 10 sati produžene verzije triologije, odlučio sam pregledati behind the scenes i način na koji je snimljeno sve to i u principu kako je djelvalo veličanstveno, ispada samo da je Hobbiton relativno urađen u prirodnom okruženju. Ostatak veličanstvenih prizora, naravno odnosi se na gradove, snimljen je u studiju.
Hobbit triologija je snimljena još lakše jer kao što su naveli producenti, tehnologija je nakon 10 godina mnogo više uznapredovala. Ipak na svoju wish-to-visit listu sam definitvno stavio Novi Zeland jer želim da vidim ove fenomenalne prizore. Hobbiton je također rekonstruisan i više se ne radi o maketama u prirodu već o pravom theme parku. Ono što je ekipa ovog filma rekla je da im ljudi često govore da su fenomenalno uradili neke prizore da izgledjau tako realno, a oni im kažu da to (prirodni) priozri stvarno postoje na Novom Zelandu, a dokaz za to vam je i ovaj video ispod:
Meni je također bil simpatična scena kada Legolas pogrdno pita Gloina za dijete s njegove slike, a ovaj mu odgovara da je to Gimli, njegov budući prijatelj i saborac. Nakon više od 10 sati produžene verzije triologije, odlučio sam pregledati behind the scenes i način na koji je snimljeno sve to i u principu kako je djelvalo veličanstveno, ispada samo da je Hobbiton relativno urađen u prirodnom okruženju. Ostatak veličanstvenih prizora, naravno odnosi se na gradove, snimljen je u studiju.
Hobbit triologija je snimljena još lakše jer kao što su naveli producenti, tehnologija je nakon 10 godina mnogo više uznapredovala. Ipak na svoju wish-to-visit listu sam definitvno stavio Novi Zeland jer želim da vidim ove fenomenalne prizore. Hobbiton je također rekonstruisan i više se ne radi o maketama u prirodu već o pravom theme parku. Ono što je ekipa ovog filma rekla je da im ljudi često govore da su fenomenalno uradili neke prizore da izgledjau tako realno, a oni im kažu da to (prirodni) priozri stvarno postoje na Novom Zelandu, a dokaz za to vam je i ovaj video ispod:
- harisoni
#258 Re: The Hobbit
Legollas wrote:Meni je simpa scena bila, kad Legolas pita Gloina ko je ko na slici i onaj njegov izraz lica kad mu kaže za Gimlija (a Legolas nije imo pojma da će mu Gimli postat najbolji jaranRiddle wrote: Odlijepio sam na onu scenu kad patuljci bjeze od Beorna gdje Bombur sviju prestize preko livade.)
- Riddle
#259 Re: The Hobbit
I to, i to...
Bombur je daleko najbolji patuljak.
- Legollas
#260 Re: The Hobbit
meni je Killi uvijek bio, plus sad kad je zbario elficu, još više ga respektujemRiddle wrote:I to, i to...![]()
- Brkooo
#261 Re: The Hobbit
steta sto ce poginutiLegollas wrote:
meni je Killi uvijek bio, plus sad kad je zbario elficu, još više ga respektujem
- Legollas
#262 Re: The Hobbit
ja sam čuo da će Thorin poginutBrkooo wrote:steta sto ce poginutiLegollas wrote:
meni je Killi uvijek bio, plus sad kad je zbario elficu, još više ga respektujem
-
Bodkin
#263 Re: The Hobbit
ja procitaoLegollas wrote:ja sam čuo da će Thorin poginutBrkooo wrote:steta sto ce poginutiLegollas wrote:
- ExNihilo
#264 Re: The Hobbit
Raja. Ima ljudi nisu pročitali knjigu. Ohanite sa spoilerima. 
-
Bodkin
#265 Re: The Hobbit
tacno. ovaj sa spicastim usima treba da obriseExNihilo wrote:Raja. Ima ljudi nisu pročitali knjigu. Ohanite sa spoilerima.
- omega369
#266 Re: The Hobbit
Dobar film, gledao ga. bolji nego prvi dio 
- Brkooo
#267 Re: The Hobbit
ExNihilo wrote:Raja. Ima ljudi nisu pročitali knjigu. Ohanite sa spoilerima.
kakav spoiler...knjiga izasla prije 70 - tak godina ... ccc i vi fanovi
- Brkooo
#268 Re: The Hobbit
Milloni wrote:Joj fanova, a party povodom Tolkien-ovog rodjendana ste zaboravili organizovati
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

-
udrch
#269 Re: The Hobbit
samo da se upišem..veliki sam fan LOTR-a i Hobbita..
mene je najviše dojmio zmaj, iako je i u ovom dijelu bio skoro pa realan, vjerujem da će u trećem dijelu biti posve realan..ono izađeš iz kina i kažeš "nisam znao da zmajevi još uvijek postoje
"
mene je najviše dojmio zmaj, iako je i u ovom dijelu bio skoro pa realan, vjerujem da će u trećem dijelu biti posve realan..ono izađeš iz kina i kažeš "nisam znao da zmajevi još uvijek postoje
- skafiskafsnjak
#270 Re: The Hobbit
Mene zivcira sto bukvalno prekinu pa cekaj nastavak... drugi dio necu ni gledati dok treci ne izadje 
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- Legollas
#271 Re: The Hobbit
Nešto zanimljivo šta sam naš'o an IMDb-u
Code: Select all
The love triangle between Kili, Tauriel and Legolas was not a part of the original footage that was shot in 2011. It was added by studio request during re-shoots in 2012.-
shin
#272 Re: The Hobbit
Kili i Fili bi trebali po knjizi zajedno sa Thorinom poginuti, ne znam kakvu igru studio igra i kako će to na kraju sve ispasti.
- jasko_ba
#273 Re: The Hobbit
Jedva cekam treci dio i bitku pet vojski
One scene u gospodaru prstenova prije deset godina su bile vrh, vjerujem da ce ovo jos mocnije izgledati

One scene u gospodaru prstenova prije deset godina su bile vrh, vjerujem da ce ovo jos mocnije izgledati

- Brkooo
#274 Re: The Hobbit
ma sa Helms Deepom (mozda samo ona bitka kod Minas Tirith) se nista ne moze mjerit ... mada su ocekivanja velikajasko_ba wrote:Jedva cekam treci dio i bitku pet vojski![]()
jos kad im Beorn uleti klizeci u zaru borbe
-
Frutek
#275 Re: The Hobbit
Ne znam jesam li ja u manjini (vjerovatno jesam) kojem se II dio nije uopšte svidio. U I dijelu, patuljci se predstavljaju kao vesela i veoma hrabra družina koji ne prezaju ni od čega. U II dijelu većinom se brane, kriju i bježe. Vilenjaci pobiju jedno 600 orkova, pritom nikad ne zafali strijela. Zmaj koji priča (WTF)
I dio sam gledo najmanje 5,6 puta, ovaj II su razvukli skoro 3h, jedva sam čeko da izadjem iz kina. Defitinitivno drugačiji feeling filma u odnosu na I dio i ne vjerujem da ću III gledat uopšte. Čovjek od 250 stranica napravi 3 filma, otego scenu sa zmajem skoro sat vremena, ne znam, čini se "na silu" sve nakon I dijela...
I dio sam gledo najmanje 5,6 puta, ovaj II su razvukli skoro 3h, jedva sam čeko da izadjem iz kina. Defitinitivno drugačiji feeling filma u odnosu na I dio i ne vjerujem da ću III gledat uopšte. Čovjek od 250 stranica napravi 3 filma, otego scenu sa zmajem skoro sat vremena, ne znam, čini se "na silu" sve nakon I dijela...