The Hobbit

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ExNihilo

#201 Re: The Hobbit

Post by ExNihilo »

Postao sam tamo na temi gledali ste, pa evo i ovdje:

http://www.deadline.com/2013/02/the-hob ... r-17-2014/

Pomjeren je.
Better Man

#202 Re: The Hobbit

Post by Better Man »

Legollas wrote:
Black swan wrote:šta na kraju
je li pomjeren datum ili nije za treći dio?
Njima je u interesu da što više zarade, tako da im se nikako ne isplati stavit na ljeto. :-?
Ma film je idealna za ovaj zimski period i nije mi nikako za ljetnih premijera. Meni je film u sekundi prošao. Oduševljen sam!
Kemal Malovčić

#203 Re: The Hobbit

Post by Kemal Malovčić »

Jest tebe teško oduševit.
Zoya

#204 Re: The Hobbit

Post by Zoya »

Kemal Malovčić wrote:Jest tebe teško oduševit.
:lol: :lol:
Better Man

#205 Re: The Hobbit

Post by Better Man »

Kemal Malovčić wrote:Jest tebe teško oduševit.
Jest da si avatar stavio iz zezancije, ali ipak izbor istog sve govori o tebi!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#206 Re: The Hobbit

Post by Truba »

zašto te napadaju i zezaju
jahh

#207 Re: The Hobbit

Post by jahh »

Kad bih glasao izmedju prvog i drugog, mislim da mi je prvi nekako zanimljiviji bio. U drugom doduse ima dosta vise akcije.

Jedino je kraj bas ... u pola screne haman prekide i veli "gledajte nastavak slijedece godine."
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#208 Re: The Hobbit

Post by Truba »

malo je glupo tri debele knjige tri filma
jedna tanka i skoro za djecu knjiga u tri dijela
shin

#209 Re: The Hobbit

Post by shin »

Ja mislim da je do sada jasno kako Hollywood funkcioniše. Kada se LOTR snimao fantasy žanr uopšte nije bio jak kao što je danas, jedva su uspjeli progurati ideju od tri filma kod producenata. Sada kada je Tolkienov svijet toliko poznat lako je naći producenta i izdavaća koji će progurati ideju od tri filma.
Legollas

#210 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

jahh wrote: Jedino je kraj bas ... u pola screne haman prekide i veli "gledajte nastavak slijedece godine."
I ja sam se sj*bo na kraju, stade sve i govorim "hajde dalje.. hajde nastavi" kad upališe se svjetla :sad:
Legollas

#211 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

Da vas pitam, jel ikog ona muzika u Lake-townu podsjećala na Halidov "Prvi poljubac"?
Ja i rođak smo plakali u kinu :lol:
shin

#212 Re: The Hobbit

Post by shin »

Ćeveras ga pogledao, limit film.
cyprus

#213 Re: The Hobbit

Post by cyprus »

Film solidan... samo dogodine ću zaboravit šta sam gledo... Bezveze im je ono prekidanje u po scene... Bolje bi bilo da su napravili kakav mini kraj...
Bodkin

#214 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

Black swan wrote:malo je glupo tri debele knjige tri filma
jedna tanka i skoro za djecu knjiga u tri dijela
napisao ja to davno. mislim nemam nista protiv bilo cega sto je napravljeno na osnovu tolkinovog svijeta ali snimice 7.5 sati hobita.smijesno. vjerovatno ce u 2016 snimiti jos nesto iz tolkinovog svijeta
bull21

#215 Re: The Hobbit

Post by bull21 »

Nemaju šta, Silmarilion bi trajao tri godine, Hurinova djeca je drugačiji, Historija Hobbita i Međuzemlja su više štivo za štrebere nego... O prevodima i adaptacijama nećemo, besmisleno bi bilo čak i da pokušaju da nalijepe Tolkien mašnu...
ExNihilo

#216 Re: The Hobbit

Post by ExNihilo »

Silmarilion bi se dao razviti u neki serijal. Nešto kao GOT.
Last edited by ExNihilo on 17/12/2013 15:52, edited 1 time in total.
Koshpa

#217 Re: The Hobbit

Post by Koshpa »

:izet:
Gandalf

#218 Re: The Hobbit

Post by Gandalf »

Silmarilion bi imao hiljadu epizoda - na jednoj stranici Tolkien predstavi neko pleme, moćno je, jako je, 10000 vojnika ima, na drugoj strani bitkurina, svi izginuše i tako se ugasi kraljevstvo Fingaonovo, nesta loza Turina a a nasljednici Feanora lutaše svijetom do kraja dana trećeg doba............malo karikiram ali u Silmarilionu ima ovakvih milion malih priča o milion malih kraljeva, junaka, vilenjačkih gospodara, vladara gudura i dolova, orčkih bosova i underbosova.

Teško bi to bilo povezati u neku cjelinu, jedino da se serija bazira na Iluvatarovim stvaranjem Valara, pa brzi skok na Morgotov uspon, njegovim ratovanjem protiv Valara i njegovim stvaranjem Balrogaa i Saurona kao henchmena za dalja osvajanja, a 90% likova vilenjaka, orka, patuljaka da se ni ne spomenu.
Gandalf

#219 Re: The Hobbit

Post by Gandalf »

cyprus wrote:Film solidan... samo dogodine ću zaboravit šta sam gledo... Bezveze im je ono prekidanje u po scene... Bolje bi bilo da su napravili kakav mini kraj...
mogli su Smauga riješiti muka i u ovom dijelu ali........
meni lično smetaju likovi kojih nema u Tolkienovom svijetu nikako ili ih nema u Hobbitu ........
radnja je naravno malo razvodnjena ali je tako i moralo biti kada su knjigu od 300 strana pretvorili u trilogiju.......
bull21

#220 Re: The Hobbit

Post by bull21 »

Ja ne znam koliko će se puta ponoviti da su koristili i appendices na kraju LOTR-a i druge izvore... tako da je ta knjiga od 300 strana na kraju došla bar duplo veća a sigurno i više...
ExNihilo

#221 Re: The Hobbit

Post by ExNihilo »

Gandalf wrote:Silmarilion bi imao hiljadu epizoda - na jednoj stranici Tolkien predstavi neko pleme, moćno je, jako je, 10000 vojnika ima, na drugoj strani bitkurina, svi izginuše i tako se ugasi kraljevstvo Fingaonovo, nesta loza Turina a a nasljednici Feanora lutaše svijetom do kraja dana trećeg doba............malo karikiram ali u Silmarilionu ima ovakvih milion malih priča o milion malih kraljeva, junaka, vilenjačkih gospodara, vladara gudura i dolova, orčkih bosova i underbosova.

Teško bi to bilo povezati u neku cjelinu, jedino da se serija bazira na Iluvatarovim stvaranjem Valara, pa brzi skok na Morgotov uspon, njegovim ratovanjem protiv Valara i njegovim stvaranjem Balrogaa i Saurona kao henchmena za dalja osvajanja, a 90% likova vilenjaka, orka, patuljaka da se ni ne spomenu.
Nisam ni mislio da bi trebalo biti povezano, s obzirom da ni izvorni materijal nije bez vremenskih rupa, već svakoj priči pripada jedna (ili više ep.).
Legollas

#222 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

Gandalf wrote: mogli su Smauga riješiti muka i u ovom dijelu ali........
oni su to pametno odradili, onakvim krajem su gledaoce odma naložili na 3. dio
Jack Be Nimble

#223 Re: The Hobbit

Post by Jack Be Nimble »

Dobar film samo ne vidim svrhu 2+ sata filma. Haj OK pravis 3 filma od 200 stranica i izmisljas neke nove price sto i nije lose. Malo vidis Zelanda uzivas u prirodi, malo ne realne kompjuter tehnologije, ostalo burati niz rijeku + zmaj i sve se to fino moze u roku 1h i 45 minuta. Razvukao na sve i svasta a izadjes iz kina i pitas se zasto mi je ovo trebalo? Pitao sam se isto i nakon prvog dijela.

Sto je neko napisao zavrse u po scene i bezveze te mami a kada dodje sljedeca godina pojma necu znati sta se desilo u drugom dijelu. A vala nista se i nije desilo. Ovo je bio Walking Dead na kvadrat.
yoda82

#224 Re: The Hobbit

Post by yoda82 »

Jack Be Nimble wrote:Dobar film samo ne vidim svrhu 2+ sata filma. Haj OK pravis 3 filma od 200 stranica i izmisljas neke nove price sto i nije lose. Malo vidis Zelanda uzivas u prirodi, malo ne realne kompjuter tehnologije, ostalo burati niz rijeku + zmaj i sve se to fino moze u roku 1h i 45 minuta. Razvukao na sve i svasta a izadjes iz kina i pitas se zasto mi je ovo trebalo? Pitao sam se isto i nakon prvog dijela.

Sto je neko napisao zavrse u po scene i bezveze te mami a kada dodje sljedeca godina pojma necu znati sta se desilo u drugom dijelu. A vala nista se i nije desilo. Ovo je bio Walking Dead na kvadrat.
Da je trajao sat i četrdeset pet, bio bi duplo bolji....ovako se pola sata ubjeđuje sa zmajem :roll:

Inače fan sam ovakvih stvari, pa mi je film dobar, ali ko nešto ne voli ovu tematiku, nisam siguran koliko mu se svidio.
Legollas

#225 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

yoda82 wrote: Da je trajao sat i četrdeset pet, bio bi duplo bolji....ovako se pola sata ubjeđuje sa zmajem :roll:

Inače fan sam ovakvih stvari, pa mi je film dobar, ali ko nešto ne voli ovu tematiku, nisam siguran koliko mu se svidio.
Jackson je morao staviti malo veći akt na glavnog lika, Bilba, pa mu je zato dao malo duži dijalog sa Smaugom isto ko u prvom dijelu sa Golumom.
Post Reply