The Hobbit

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
wickerman

#101 Re: The Hobbit

Post by wickerman »

Prosireno je izvan okvira knjige sa Azogom i Necromancerom i generalno su likovi dodavani koje se ne pominju u knjizi sa svojim mini rolama kao i sama fabula koja u konacnici produzuju film u tri dijela.
Mr. Brightside

#102 Re: The Hobbit

Post by Mr. Brightside »

Image
mitarmitar

#103 Re: The Hobbit

Post by mitarmitar »

odlican film, veoma mi se dopao.
Legollas

#104 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

Ljudi, meni nije nikakav problem što je film snimljen u 3 djela i što je mnogo detalja. To je samo još više užitka. Ako si fan LOTR-a, Hobbit će ti se svidjeti i neće bit dosadan. Film nije snimljen da bi se takmičio sa LOTR-om, što je i nemoguće. Po meni ni u narednih 20 neće izaći film koji će se moći mjeriti sa Gospodarom Prstenova.
Također vjerujem da će 3 dio biti najbolji i najnapetiji, jer tu je Bitka pet vojski. :wink:
Tamni Cvijet

#105 Re: The Hobbit

Post by Tamni Cvijet »

Ja iskreno nisam zadovoljna prvim filmom Hobbit kao i trailerom za drugi film.
Prvi dio traje duga tri sata u kojima po meni neke scene traju predugo ili su u potpunoj suprotnosti od knjige.Npr. trolovi.U filmu ispada da je Bilbo odugovlačio govoreći načine kako da trolovi pojedu patuljke itd.Gandalf je u stvari pretvarao svoj glas u njihove tako da su se trolovi počeli tuči i tako sve do zore,a Bilbo je bio skriven iza stabla,ništa ne čineći.No nije to jedino promijenjeno.Rivendell! Kakav su ih Saruman i Galadriel tamo spopali!? Pa oni se gotovo i ne spominju u knjizi! Kako su odjednom u filmu?!
I jedna od največih grešaka,Azog!
Pa Azog je umro 2799. godine trećeg doba,nekih 150 godina prije događaja u Hobitu.Njegov sin Bolg je sudjelovao u Bitci pet vojski.Kako je onda Azog živ?!
Toliko je toga izmjenjeno da se jedva osjeća duh Hobita,a kamoli Tolkiena! :|

Sada sudeći prema traileru za drugi film namjeravaju uništiti sve ono što je Tolkien stvarao.Ubacuju novog lika,Taurile vilenjakinju koja uopće ne postoji.Čitala sam neke stvari o njoj i čini se da Thranduil misli da je ona nešto posebno.Zar Peter Jackson ne zan da vilenjaci u životu imaju samo jednu družicu,ako je o tome riječ.
Pročitala sam skoro sve Tolkien-ove knjige i najradije bih da neke od njih nisu i da ih nikad ne ekroniziraju.Jednostovno mi se čini da će nastave li ovako sve to toliko izmjeniti da će biti ne prepoznatljivo! :sad:
Legollas

#106 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

Tamni Cvijet wrote:Ja iskreno nisam zadovoljna prvim filmom Hobbit kao i trailerom za drugi film.
Prvi dio traje duga tri sata u kojima po meni neke scene traju predugo ili su u potpunoj suprotnosti od knjige.Npr. trolovi.U filmu ispada da je Bilbo odugovlačio govoreći načine kako da trolovi pojedu patuljke itd.Gandalf je u stvari pretvarao svoj glas u njihove tako da su se trolovi počeli tuči i tako sve do zore,a Bilbo je bio skriven iza stabla,ništa ne čineći.No nije to jedino promijenjeno.Rivendell! Kakav su ih Saruman i Galadriel tamo spopali!? Pa oni se gotovo i ne spominju u knjizi! Kako su odjednom u filmu?!
Pa Azog je umro 2799. godine trećeg doba,nekih 150 godina prije događaja u Hobitu.Njegov sin Bolg je sudjelovao u Bitci pet vojski.Kako je onda Azog živ?!

Sada sudeći prema traileru za drugi film namjeravaju uništiti sve ono što je Tolkien stvarao.Ubacuju novog lika,Taurile vilenjakinju koja uopće ne postoji.Čitala sam neke stvari o njoj i čini se da Thranduil misli da je ona nešto posebno.Zar Peter Jackson ne zan da vilenjaci u životu imaju samo jednu družicu,ako je o tome riječ.
Pročitala sam skoro sve Tolkien-ove knjige i najradije bih da neke od njih nisu i da ih nikad ne ekroniziraju.Jednostovno mi se čini da će nastave li ovako sve to toliko izmjeniti da će biti ne prepoznatljivo! :sad:
Dosta su stvari izmislili da bu mogli napravit triologiju, a ne samo jedan dio.
Tamni Cvijet

#107 Re: The Hobbit

Post by Tamni Cvijet »

Legollas wrote:
Tamni Cvijet wrote:Ja iskreno nisam zadovoljna prvim filmom Hobbit kao i trailerom za drugi film.

Iskreno mislim da nemaju ionako materijala za treći film.Zar ne bi mogli sve to ubaciti u dva filma?
Bodkin

#108 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

Tamni Cvijet wrote:
Legollas wrote:

Iskreno mislim da nemaju ionako materijala za treći film.Zar ne bi mogli sve to ubaciti u dva filma?
pa realno je hobit knjiga koja nema tezinu za vise od jednog filma. svaka knjige trilogije bi onda trebala imati po 3 filma
Legollas

#109 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

jednostavno snimaju 3 djela samo zbog para
Tamni Cvijet

#110 Re: The Hobbit

Post by Tamni Cvijet »

Pomalo glupo,ali dobro.Ionako su to već učinili.Sad mi ostaje samo čekati prosinac. :) Možda bude bolje negoli mi se sada čini da će biti.
Brkooo

#111 Re: The Hobbit

Post by Brkooo »

Tamni Cvijet wrote:Pomalo glupo,ali dobro.Ionako su to već učinili.Sad mi ostaje samo čekati prosinac. :) Možda bude bolje negoli mi se sada čini da će biti.
Nek je u 3 filma, imat cemo vise materijala za odgledati :D

al meni pokvarise dozivljaj sa animacijom Smauga u traileru... pa bolje su animirali zmajeve prije 20 godina...

nadam se da je samo u traileru tako... :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#112 Re: The Hobbit

Post by pici »

Peter Jackson poslije fijaska sa KinGe KonGetom (mada mi nije toliko loš film, zabavan je) vratio se svom oprobanom receptu sa vanzemaljcem GiGantom J.R.R.Tolkien...The Hobbit :thumbup: neka je tri djela, saga se nastavlja i produbljuje...još kad bi ako ga zdravlje posluži Peter pokušao napravit sagu The Silmarillion i to je to...onda mogu s mirom mret :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#113 Re: The Hobbit

Post by pici »

uhhh kako bi voliJo da me natakari mjest ove strijele :mrgreen:

Image

ja se zaljubiJo :ruza:
Bodkin

#114 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

pici wrote:Peter Jackson poslije fijaska sa KinGe KonGetom (mada mi nije toliko loš film, zabavan je) vratio se svom oprobanom receptu sa vanzemaljcem GiGantom J.R.R.Tolkien...The Hobbit :thumbup: neka je tri djela, saga se nastavlja i produbljuje...još kad bi ako ga zdravlje posluži Peter pokušao napravit sagu The Silmarillion[/b] i to je to...onda mogu s mirom mret :mrgreen:

:thumbup: :thumbup: znas sta ja kontam. sigurno ce nekad biti remake lotr-a. e to ja jedva cekam :D
Legollas

#115 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

Bodkin wrote: :thumbup: :thumbup: znas sta ja kontam. sigurno ce nekad biti remake lotr-a. e to ja jedva cekam :D
Vrlo moguće, al teško da će to bit baš na nivou orginalnog. :D
Bodkin

#116 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

ma masa novih filmova je remake a odlicni su tako da ne sumnjam :D
Zoya

#117 Re: The Hobbit

Post by Zoya »

pici wrote:uhhh kako bi voliJo da me natakari mjest ove strijele :mrgreen:

Image

ja se zaljubiJo :ruza:
:lol: :lol: pa bolan, nemas ti nista od toga :lol:

A je li se film poceo prikazivati u kinima? :-?
Bodkin

#118 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

nije jos izasao, tek u decembru :D
Zoya

#119 Re: The Hobbit

Post by Zoya »

Bodkin wrote:nije jos izasao, tek u decembru :D
:cry: ja sam bila ubijedjena da ce se na jesen nekad prikazivati. Nije im ovo ovako trebalo, ne ne :sad:
Legollas

#120 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

Zoya wrote:
Bodkin wrote:nije jos izasao, tek u decembru :D
:cry: ja sam bila ubijedjena da ce se na jesen nekad prikazivati. Nije im ovo ovako trebalo, ne ne :sad:
Tradicija je još od LOTR-a da u decembru izlazi :D
Last edited by Legollas on 01/10/2013 14:26, edited 1 time in total.
shin

#121 Re: The Hobbit

Post by shin »

LOTR The Fellowship of the ring - 10 December 2001 (United Kingdom premiere)
LOTR Two Towers - 5 December 2002 (New York City premiere)
LOTR The Return of the King - 1 December 2003 (Wellington premiere)

The Hobbit: An Unexpected Journey - 28 November 2012 (Wellington premiere)
The Hobbit: The Desolation of Smaug - 12 December 2013 (New Zealand)
The Hobbit: There and Back Again (2014) - TBA

Svi filmovi su prikazani u decembru (mada je jedna premiera bila krajem novembra), i obje triologije idu godinu za godinom.
yoda82

#122 Re: The Hobbit

Post by yoda82 »

shin wrote:LOTR The Fellowship of the ring - 10 December 2001 (United Kingdom premiere)
LOTR Two Towers - 5 December 2002 (New York City premiere)
LOTR The Return of the King - 1 December 2003 (Wellington premiere)

The Hobbit: An Unexpected Journey - 28 November 2012 (Wellington premiere)
The Hobbit: The Desolation of Smaug - 12 December 2013 (New Zealand)
The Hobbit: There and Back Again (2014) - TBA

Svi filmovi su prikazani u decembru (mada je jedna premiera bila krajem novembra), i obje triologije idu godinu za godinom.
Negdje sam pročitao da bi ovaj zadnji trebao izaći sredinom 2014. To je pisalo negdje kada je izlazio The Hobbit: An Unexpected Journey , tako da ej moguće da je to u međuvremenu promjenjeno.
shin

#123 Re: The Hobbit

Post by shin »

Novi trailer.
Legollas

#124 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

shin wrote:

Novi trailer.
Napokon. Novi trailer čekam već 2 mjeseca :-x :D
Legollas

#125 Re: The Hobbit