the fourth kind
Moderator: _BataZiv_0809
-
zemo_online
#1 the fourth kind
jeste li gledali ovaj film ,baziran navodno na istinitom dogadjaju i kako ga komentirate?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: the fourth kind
ne vjerujem filmovima baziranim na istinitim događajima 
-
zemo_online
#3 Re: the fourth kind
kako komentiras original snimke u filmu?
- Truba
#4 Re: the fourth kind
nikako
možda zato što još nisam gledao film...
ne vjerujem ni u šta natprirodno
možda zato što još nisam gledao film...
ne vjerujem ni u šta natprirodno
-
zemo_online
#5 Re: the fourth kind
mozda povjerujes kada pogledas film
- Truba
#6 Re: the fourth kind
jesi gledao Fire in the sky i Comunion (1988) ?
i oni su prema istinitim događajima
- Truba
#8 Re: the fourth kind
brzo pogledaj tu lektiru alijenskih otmica
- Neelix
#9 Re: the fourth kind
mah, to su pravi snimci ko i oni sa blairwitch projecta 
inace imam osjecaj da ce film biti dobar, gledat cu ga cim dodje u kino.
komi, vanzemaljci nisu natprirodni
inace imam osjecaj da ce film biti dobar, gledat cu ga cim dodje u kino.
komi, vanzemaljci nisu natprirodni
- Zox
#10 Re: the fourth kind
komi, kako bolan ne vjerujes filmovima baziranim na stvarnim dogadjajima?
A inace, nadam se da za ovaj naslovni film niko ni za MINUT nije pomislio da ima IKAKVE veze sa bilo cim sto je stvarno dokumentovano.
A inace, nadam se da za ovaj naslovni film niko ni za MINUT nije pomislio da ima IKAKVE veze sa bilo cim sto je stvarno dokumentovano.
-
zemo_online
#11 Re: the fourth kind
Gle ovako,poredjenja sa Blair witch project stoji i to si pogodio, medjutim treba da pogledas film pa da das definitivan sud.
Film je pun tkz. original snimki koje su "prave" i zastrasujuce prilicno,i sa ubojstvima izmedju ostaloga. I na pocetku i kraju filma su objasnjenja da se radi o istinitom dogadjaju.
Ako su takva objasnjenja lazna onda lazu autori filma i sami sebe.
Film je pun tkz. original snimki koje su "prave" i zastrasujuce prilicno,i sa ubojstvima izmedju ostaloga. I na pocetku i kraju filma su objasnjenja da se radi o istinitom dogadjaju.
Ako su takva objasnjenja lazna onda lazu autori filma i sami sebe.
- ChataDodajStaHoces
#13 Re: the fourth kind
Screener na torrentima izasao, skinuo ga i cekam da se nakanim da pogledam
Mogao biti fakat zanimljiv s obzirom da je djelimicno na istinitim desavanjima sniman... Ali nemam neka prevelika ocekivanja, i kao da gledam da bi ga, nazalost, mogli usr*** hollywoodskim glupostima 
- Dedo Hikmet
#14 Re: the fourth kind
Svi pričate o filmu a niko ne govori o čemu se zapravo radi. Jesu li u pitanju alien abductions i sl.?
-
melb26sa
#15 Re: the fourth kind
Dedo Hikmet wrote:Svi pričate o filmu a niko ne govori o čemu se zapravo radi. Jesu li u pitanju alien abductions i sl.?
Jesu navodno, radnja se desava u malom gradicu Nome na Aljaski gdje pocinje i zavrsava sve. Mene jeza prosla kad sam ga gledala - apsolutno mi je nemoguce da u malom gradicu nestane 20tak ljudi u 40 godina i da zbog toga FBi dolazi tako cesto naspram vecih gradova kao sto je npr Anchorage. Hipnoterapija i slicno te sova...
Dr. Taylor po snimcima za koje kazu da su pravi izgleda da je isla do pakla i nazad...
- Dedo Hikmet
#16 Re: the fourth kind
Bavim se UFO fenomenom već nekoliko decenija ali sam uvijek bio skeptičan prema tim abductions. Razlog je što se dokazi za
to u većini slučajeva dobijaju sa hipnozom a moderna istraživanja su pokazala da ljudi mnogo više u toku hipnoze kreiraju sjećanja, dakle fiktivne događaje nego da oživljavaju stvarna sjećanja.
to u većini slučajeva dobijaju sa hipnozom a moderna istraživanja su pokazala da ljudi mnogo više u toku hipnoze kreiraju sjećanja, dakle fiktivne događaje nego da oživljavaju stvarna sjećanja.
-
zemo_online
#17 Re: the fourth kind
melb26sa wrote:Dedo Hikmet wrote:Svi pričate o filmu a niko ne govori o čemu se zapravo radi. Jesu li u pitanju alien abductions i sl.?
Jesu navodno, radnja se desava u malom gradicu Nome na Aljaski gdje pocinje i zavrsava sve. Mene jeza prosla kad sam ga gledala - apsolutno mi je nemoguce da u malom gradicu nestane 20tak ljudi u 40 godina i da zbog toga FBi dolazi tako cesto naspram vecih gradova kao sto je npr Anchorage. Hipnoterapija i slicno te sova...
Dr. Taylor po snimcima za koje kazu da su pravi izgleda da je isla do pakla i nazad...
fakat izgleda. kako komentiras original snimke?
- Neelix
#18 Re: the fourth kind
jel ti zaista vjerujes da su u pitanju pravi snimci? 
- Truba
#19 Re: the fourth kind
dajte ljudi
omiljeni su mi dosje x
ne sumnjam kako je ovo OK film
ali helooo.... holibud i novac = istina? no vej... oni bi prodali vlastitu mater za dolar više
ne sumnjam kako je ovo OK film
ali helooo.... holibud i novac = istina? no vej... oni bi prodali vlastitu mater za dolar više
- 11sumirp
#20 Re: the fourth kind
Na youtube i trailer the fourth kind...i sve ce biti jasno.... 
-
zemo_online
#21 Re: the fourth kind
Neelix wrote:jel ti zaista vjerujes da su u pitanju pravi snimci?
vjerujem da nisu dio filma tj. da su snimljeni nekad prije.
tako kazu na pocetku i kraju filma, pa ako i to lazu onda neka lazu. na kraju, sta ce postici time sto obmanjuju javnost?
- gogios
#22 Re: the fourth kind
filmski.net kaže
"...Riječ je o još jednom od filmova o paranormalnom rađenom kao kvazidokumentarac, te se film proglašava 'snimljenim prema stvarnom događaju'. Da bi 'rekonstruirao' zagonetne događaje, redatelj se koristi raznim dokumentarističkim metodama, što uključuje i glumce koji govore u kameru te snimke 'stvarnih žrtava' u podijeljenom ekranu. Kritičarima je sve to uglavnom bilo smiješno i neuvjerljivo, a otkriveno je i da su navodni incidenti samo dio marketinga filmskog studija koji je htio ponoviti uspjeh 'Paranormal Activityja' i 'Blair Witch Projecta'. Iako Roger Ebert hvali nastup Mille Jovovich, ostalim recenzentima ona je neuvjerljiva u ulozi 'iskusnog psihologa', a ni film nije dobio puno pozitivnih kritika - osim pokoje usporedbe s 'Dosjeima X'."
što ne znači da ga se ne može pogledat.
"...Riječ je o još jednom od filmova o paranormalnom rađenom kao kvazidokumentarac, te se film proglašava 'snimljenim prema stvarnom događaju'. Da bi 'rekonstruirao' zagonetne događaje, redatelj se koristi raznim dokumentarističkim metodama, što uključuje i glumce koji govore u kameru te snimke 'stvarnih žrtava' u podijeljenom ekranu. Kritičarima je sve to uglavnom bilo smiješno i neuvjerljivo, a otkriveno je i da su navodni incidenti samo dio marketinga filmskog studija koji je htio ponoviti uspjeh 'Paranormal Activityja' i 'Blair Witch Projecta'. Iako Roger Ebert hvali nastup Mille Jovovich, ostalim recenzentima ona je neuvjerljiva u ulozi 'iskusnog psihologa', a ni film nije dobio puno pozitivnih kritika - osim pokoje usporedbe s 'Dosjeima X'."
što ne znači da ga se ne može pogledat.
-
zemo_online
#23 Re: the fourth kind
zasto sumnjam u vjerodostojnost snimaka? zato sto ,kada god se snima dogadjaj slika na`kameri pocne da se kvari, narocito kod onoga leteceg tanjura iznad kuce. sta to moze da utice na kameru??????????? ja ne znam, a volio bi da znam. nekakve zrake i sl.Neelix wrote:jel ti zaista vjerujes da su u pitanju pravi snimci?
dali ista moze da utice na kameru dok snima?
-na kraju, strazar koji je navodno vidio ufo, ili nije nista pitan, nije dao iskaz ili ga nije htio dati. sta je on radio dok su svemirci bili u kuci?
- Dedo Hikmet
#24 Re: the fourth kind
Evo sada sam vidio da engleska Vikipedija prenosi informaciju od Chicago Sun Times
da je film kopletna fikcija
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Fourth_Kind
Dakle stanovnici Aljaske spavajte mirno.

da je film kopletna fikcija
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Fourth_Kind
Dakle stanovnici Aljaske spavajte mirno.
- Neelix
#25 Re: the fourth kind
zar je to tako tesko skontat?test01 wrote:sta ce postici time sto obmanjuju javnost?

test01 wrote:dali ista moze da utice na kameru dok snima?
nisi cuo za specijalne efekte ?