The Club, poznat kao Bičakčić

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Loreley

#76 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Loreley »

The 51st State wrote:
Kjajević Majko wrote:
The 51st State wrote:misljenje je oslobodjeno hipokrizije koje krasi posjetioce ovih klubova koji su satro gradska raja, a otkidaju na trubace, covjek je u pravu.
Gradska raja ne kritikuje raju koja sluša trubače, narodnjake, rock, pop, metal, electro i ine žanrove.
To što neko otkida na trubače, neko na pjevaljke, neko na pijane rokere i sl. ne govori o njemu/njoj kao osobi, nego o tome šta voli slušati i kako se voli provesti.
ne kritikujem, neobavezno cavrljam na forumu..., a sa boldiranim se ne mogu nikako sloziti, licno smatram da muzicki ukus dosta govori o pojedincu, njegovom pogledu na svijet i njegovoj svjesti/nesvjesti.
Muzički ukus samo pokazuje main-stream okoline. Ja obožavam klasičnu "ozbiljnu" muziku i u autu mi piče stalno 4 godišnja doba od Vivaldija na svu forcu. Furanje na ovu vrstu muzike trudim se prenijeti i na svoju raju, pržim im redovno CD-ove. A onda odemo na Bazene i zadernečimo uz Daru Bubamaru :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#77 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Chmoljo »

Loreley wrote:
Muzički ukus samo pokazuje main-stream okoline. Ja obožavam klasičnu "ozbiljnu" muziku i u autu mi piče stalno 4 godišnja doba od Vivaldija na svu forcu. Furanje na ovu vrstu muzike trudim se prenijeti i na svoju raju, pržim im redovno CD-ove. A onda odemo na Bazene i zadernečimo uz Daru Bubamaru :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

mene svi blijedo gledaju kad im to kažem.

ipak, najviše volim Concerto for two mandolins - Vivaldi; Canon - Pachelbel i Concerto de Aranjuez, Adagio - Rodrigo ;-)
Layne

#78 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Layne »

Kjajević Majko wrote:Gradska raja ne kritikuje raju koja sluša trubače, narodnjake, rock, pop, metal, electro i ine žanrove. To što neko otkida na trubače, neko na pjevaljke, neko na pijane rokere i sl. ne govori o njemu/njoj kao osobi, nego o tome šta voli slušati i kako se voli provesti.
Odaakle ovo matere ti :? Ja ipak mislim da su pijanija raja koja slušaju turbo folk i trubače, a to se može i vidjeti jednim odlaskom na bazene, aqua-u i Club Jež.
ProbuseniDolar

#79 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by ProbuseniDolar »

Takodje mislim da muzicki ukus ne odrazava licnost, vec ono sto neko voli da slusa ... Ja kuci slusam Queen, Metallicu, Nirvanu, Bob Marleya, Gypsy Kings ... Ali petkom i subotom cesto odem u kafice i klubove gdje se pustaju narodnjaci ... Jedostavno se ne vezujem ni za jednu vrstu muzike, vec slusam sta mi se slusa i sta mi se svidja ... Nego da se vratimo Bicakcicu, i dalje mislim da tamo izlaze kompleksasi, babini sinovi, fufice, "raja" iz studentskih domova, ... ( cast izuzecima :D ) ... Pa zar moze neko biti toliki idiot da ceka po 2 sata ne bi li se ona mrcina smilovala da ga pusti u podrum ... Ne znam, svakom njegovo, ja licno jednom sam bio tamo i vise nikad ... Vise volim otici na manje "popularna " mjesta gdje je atmosfera opustenija, i gdje je manja guzva ...
sffovac

#80 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by sffovac »

bico
nisam bio, ne mogu osudjivati
al kontam otici jednom, mozda, nekad, a do tad ... :D

al koliko to klubova ima u sarajevu ?
mislim da su ono fakat klubovi, a ne da su podrumi, tipa jeza i boHema ili atomskih sklonista i slicnih nastambina modernog coeKa, u koje cim udjes osjetis se na dim, udises dim i svuda oko tebe je dim
samo kontam koliko bi raje izginulo od gusenja, ako bi kad izbio pozar u nekom takvom "objektu", a i do toga ce doci ...

a i sloge mi je vise puna kapa i slusanja istih pjesama u zadnjih 2 godine, bar moze makarenu izbacit iz repertoara, a ubacit rizzu koji put
kEN0

#81 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by kEN0 »

sta je sa slogom, hacijendom aaa?
A-R-N-I

#82 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by A-R-N-I »

Nekad sam cesto obitavao kod biche :D :D , i dobre je dole zezancije bilo :thumbup: , ne znam u cemu je problem? U muzici? Kako se ko oblaci tamo? ili? sad pravo rijetko tamo zadjem, mozda zato sto mi se nekako promjenilo,, sad izadjem jednom sedmicno ili jednom u dvije sedmice, ako me noge odnesu odem i u Fis i u Slogu i kod Biche i u Tito I na dobar HOUSE party :D , i ne mogu sebi obecati da necu posjetiti Bazene po cetvrti put u zivotu :D :D :D :P :P
Last edited by A-R-N-I on 23/09/2008 11:55, edited 1 time in total.
zena21

#83 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by zena21 »

bila jednom... ima tome ihaha :D

osjecala se ko krme u teheranu :D :D :D
Loreley

#84 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Loreley »

Meni je smješno, ali jedino u Sarajevu se gleda kakva raja izlaze na neka mjesta i onda se vodi diskusija gdje izlaze ovakvi a gdje onakvi. Boli me briga hoće li me neko proglasiti za papka ako me vidi na ovom ili na onom mjestu "gdje izlaze papci". Da idemo na poentu - zašto izlazim naveče. Više je razloga - relaksacija, razgovor, dernečenje. Ako idem zbog relaksacije onda idem na orijentalna mjesta gdje ću glavom uroniti u jastuke i chill out-ati. Kakva su raja okolo baš me i ne zanima. Ako je u pitanju razgovor onda su to mjesta sa klopom i muzikom koja nije preglasna da para uši. Isto tako me ne zanima ko sjedi okolo, ne želim sebi kvariti apetit. E ako je u pitanju dernek onda idemo čoporativno i tu nemam ni vremena šarati očima okolo. Kad nekoga vani negdje pitate "kakva raja izlaze u neki klub", recimo u Cirihu u Oxu ili Kaufleuten, to vam niko neće moći odgovoriti, jer ljudi izlaze prema muzičkom ukusu a ne zbog stila onih koji tamo dolaze. Odmjeravati nečiju odjeću i stil se može vani gdje ljudi imaju para ali u Sarajevu je bezveze.
kEN0

#85 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by kEN0 »

Loreley wrote:Meni je smješno, ali jedino u Sarajevu se gleda kakva raja izlaze na neka mjesta i onda se vodi diskusija gdje izlaze ovakvi a gdje onakvi. Boli me briga hoće li me neko proglasiti za papka ako me vidi na ovom ili na onom mjestu "gdje izlaze papci". Da idemo na poentu - zašto izlazim naveče. Više je razloga - relaksacija, razgovor, dernečenje. Ako idem zbog relaksacije onda idem na orijentalna mjesta gdje ću glavom uroniti u jastuke i chill out-ati. Kakva su raja okolo baš me i ne zanima. Ako je u pitanju razgovor onda su to mjesta sa klopom i muzikom koja nije preglasna da para uši. Isto tako me ne zanima ko sjedi okolo, ne želim sebi kvariti apetit. E ako je u pitanju dernek onda idemo čoporativno i tu nemam ni vremena šarati očima okolo. Kad nekoga vani negdje pitate "kakva raja izlaze u neki klub", recimo u Cirihu u Oxu ili Kaufleuten, to vam niko neće moći odgovoriti, jer ljudi izlaze prema muzičkom ukusu a ne zbog stila onih koji tamo dolaze. Odmjeravati nečiju odjeću i stil se može vani gdje ljudi imaju para ali u Sarajevu je bezveze.
pametnan decko, slazem se.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#86 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Šeherzada »

kEN0 wrote:sta je sa slogom, hacijendom aaa?
Soga?Najbolji kafic u gradu :thumbup:
Lace

#87 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Lace »

Baltazar_khan wrote:
Neelix wrote:ja sam jednom tamo usao, na nagovor nekih ljudi, i nikad vise. bas reko da vidim sta je to toliko zanimljivo pa se kolone ispred znaju vidjet i do 3 ujutro.

helem vidjeh obicnu rupu. tacno ko iz one pjesme - naces me kod biche, tamo pijem skupo piche, ja sam prava faca, poludice svaka maca... :lol:

http://www.box.net/shared/emm3uo71z0
Kolega pitaru, drago mi je da imamo isto razmišljanje :thumbup:
isto...usla jednom...nasla se u podrumu od cigle...hrpa raje se stisla...srecom ima onih katakombi gdje je manja guzva...valjda nisu na prolazu...al nikad vise :D
upravnik

#88 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by upravnik »

čujem da the club ima novog zaštitara na ulazu:

Image
(slika "posuđena" sa shobinog bloga: shoba.blogger.ba)
kEN0

#89 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by kEN0 »

upravnik wrote:čujem da the club ima novog zaštitara na ulazu:

Image
(slika "posuđena" sa shobinog bloga: shoba.blogger.ba)
e pa nije
upravnik

#90 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by upravnik »

kEN0 wrote: e pa nije
izvini onda suljo, pogrešno su me informisali
kEN0

#91 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by kEN0 »

upravnik wrote:
kEN0 wrote: e pa nije
izvini onda suljo, pogrešno su me informisali
cuj suljo...

pa ne moras mi se izvinjavati, mnogo kulturni covjece...
Šeherzada

#92 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Šeherzada »

Ja sinoc u Boemima.........bilo super.Ne toliko puno raje ali smo se super proveli.Usput,pridjose nam neki Spanci s kojima smo plesali cijelo vece.......Zao mi je sto im dadoh pogresan mail :sad:
fixer

#93 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by fixer »

aida05 wrote:Ja sinoc u Boemima.........bilo super.Ne toliko puno raje ali smo se super proveli.Usput,pridjose nam neki Spanci s kojima smo plesali cijelo vece.......Zao mi je sto im dadoh pogresan mail :sad:
a zbog chega bi nekome uopce dala pogresan mail?
Šeherzada

#94 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Šeherzada »

fixer wrote:
aida05 wrote:Ja sinoc u Boemima.........bilo super.Ne toliko puno raje ali smo se super proveli.Usput,pridjose nam neki Spanci s kojima smo plesali cijelo vece.......Zao mi je sto im dadoh pogresan mail :sad:
Sasvim slucajno.Posto imam dva skoro ista sa gmaila i hotmaila.U hotmailu ima tacka a u gmailu nema ali dadoh sdresu sa gmaila ali stavih tacku :sad: A tako mi trebaju slike koje sam trebala dobiti mailom danas :sad:
fixer

#95 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by fixer »

aida05 wrote:
fixer wrote:
Sasvim slucajno.Posto imam dva skoro ista sa gmaila i hotmaila.U hotmailu ima tacka a u gmailu nema ali dadoh sdresu sa gmaila ali stavih tacku :sad: A tako mi trebaju slike koje sam trebala dobiti mailom danas :sad:
nista, veceras ponovo u boeme i cekaj :wink:
Šeherzada

#96 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Šeherzada »

fixer wrote:
aida05 wrote: nista, veceras ponovo u boeme i cekaj :wink:
A da odem u boeme rijetko se desi jer nemam bas vremena.Dakle-nista od slika.....Koji sam ja peh!Da mi zakaze pamet i dam pogresan mail.Hebo ti budalu :sad:
ranger

#97 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by ranger »

aida05 wrote:
fixer wrote:
aida05 wrote: nista, veceras ponovo u boeme i cekaj :wink:
A da odem u boeme rijetko se desi jer nemam bas vremena.Dakle-nista od slika.....Koji sam ja peh!Da mi zakaze pamet i dam pogresan mail.Hebo ti budalu :sad:
ma kakve slike, spanci su u pitanju....
hebes slike :lol: :lol: :lol:
Šeherzada

#98 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Šeherzada »

ranger wrote: ma kakve slike, spanci su u pitanju....
hebes slike :lol: :lol: :lol:
Kako me provali?Hebo ti providnog covjeka kojeg citaju kao knjigu :lol: :lol: :lol:
Da,da,da budem iskrena-i Spanac je u pitanju(jedan od njih)
Lady Saray

#99 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Lady Saray »

aida05 wrote:
fixer wrote:

napravi taj mail s tackom i na gmailu :D :D ako do sad nije nista poslao onda jos ima nade :D
JThomas

#100 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by JThomas »

bravo :lol:

super ideja :lol:
Post Reply