Muzički ukus samo pokazuje main-stream okoline. Ja obožavam klasičnu "ozbiljnu" muziku i u autu mi piče stalno 4 godišnja doba od Vivaldija na svu forcu. Furanje na ovu vrstu muzike trudim se prenijeti i na svoju raju, pržim im redovno CD-ove. A onda odemo na Bazene i zadernečimo uz Daru BubamaruThe 51st State wrote:ne kritikujem, neobavezno cavrljam na forumu..., a sa boldiranim se ne mogu nikako sloziti, licno smatram da muzicki ukus dosta govori o pojedincu, njegovom pogledu na svijet i njegovoj svjesti/nesvjesti.Kjajević Majko wrote:Gradska raja ne kritikuje raju koja sluša trubače, narodnjake, rock, pop, metal, electro i ine žanrove.The 51st State wrote:misljenje je oslobodjeno hipokrizije koje krasi posjetioce ovih klubova koji su satro gradska raja, a otkidaju na trubace, covjek je u pravu.
To što neko otkida na trubače, neko na pjevaljke, neko na pijane rokere i sl. ne govori o njemu/njoj kao osobi, nego o tome šta voli slušati i kako se voli provesti.
The Club, poznat kao Bičakčić
-
Loreley
#76 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#77 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Loreley wrote:
Muzički ukus samo pokazuje main-stream okoline. Ja obožavam klasičnu "ozbiljnu" muziku i u autu mi piče stalno 4 godišnja doba od Vivaldija na svu forcu. Furanje na ovu vrstu muzike trudim se prenijeti i na svoju raju, pržim im redovno CD-ove. A onda odemo na Bazene i zadernečimo uz Daru Bubamaru
mene svi blijedo gledaju kad im to kažem.
ipak, najviše volim Concerto for two mandolins - Vivaldi; Canon - Pachelbel i Concerto de Aranjuez, Adagio - Rodrigo
- Layne
#78 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Odaakle ovo matere tiKjajević Majko wrote:Gradska raja ne kritikuje raju koja sluša trubače, narodnjake, rock, pop, metal, electro i ine žanrove. To što neko otkida na trubače, neko na pjevaljke, neko na pijane rokere i sl. ne govori o njemu/njoj kao osobi, nego o tome šta voli slušati i kako se voli provesti.
- ProbuseniDolar
#79 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Takodje mislim da muzicki ukus ne odrazava licnost, vec ono sto neko voli da slusa ... Ja kuci slusam Queen, Metallicu, Nirvanu, Bob Marleya, Gypsy Kings ... Ali petkom i subotom cesto odem u kafice i klubove gdje se pustaju narodnjaci ... Jedostavno se ne vezujem ni za jednu vrstu muzike, vec slusam sta mi se slusa i sta mi se svidja ... Nego da se vratimo Bicakcicu, i dalje mislim da tamo izlaze kompleksasi, babini sinovi, fufice, "raja" iz studentskih domova, ... ( cast izuzecima
) ... Pa zar moze neko biti toliki idiot da ceka po 2 sata ne bi li se ona mrcina smilovala da ga pusti u podrum ... Ne znam, svakom njegovo, ja licno jednom sam bio tamo i vise nikad ... Vise volim otici na manje "popularna " mjesta gdje je atmosfera opustenija, i gdje je manja guzva ...
- sffovac
#80 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
bico
nisam bio, ne mogu osudjivati
al kontam otici jednom, mozda, nekad, a do tad ...
al koliko to klubova ima u sarajevu ?
mislim da su ono fakat klubovi, a ne da su podrumi, tipa jeza i boHema ili atomskih sklonista i slicnih nastambina modernog coeKa, u koje cim udjes osjetis se na dim, udises dim i svuda oko tebe je dim
samo kontam koliko bi raje izginulo od gusenja, ako bi kad izbio pozar u nekom takvom "objektu", a i do toga ce doci ...
a i sloge mi je vise puna kapa i slusanja istih pjesama u zadnjih 2 godine, bar moze makarenu izbacit iz repertoara, a ubacit rizzu koji put
nisam bio, ne mogu osudjivati
al kontam otici jednom, mozda, nekad, a do tad ...
al koliko to klubova ima u sarajevu ?
mislim da su ono fakat klubovi, a ne da su podrumi, tipa jeza i boHema ili atomskih sklonista i slicnih nastambina modernog coeKa, u koje cim udjes osjetis se na dim, udises dim i svuda oko tebe je dim
samo kontam koliko bi raje izginulo od gusenja, ako bi kad izbio pozar u nekom takvom "objektu", a i do toga ce doci ...
a i sloge mi je vise puna kapa i slusanja istih pjesama u zadnjih 2 godine, bar moze makarenu izbacit iz repertoara, a ubacit rizzu koji put
-
kEN0
#81 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
sta je sa slogom, hacijendom aaa?
- A-R-N-I
#82 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Nekad sam cesto obitavao kod biche
, i dobre je dole zezancije bilo
, ne znam u cemu je problem? U muzici? Kako se ko oblaci tamo? ili? sad pravo rijetko tamo zadjem, mozda zato sto mi se nekako promjenilo,, sad izadjem jednom sedmicno ili jednom u dvije sedmice, ako me noge odnesu odem i u Fis i u Slogu i kod Biche i u Tito I na dobar HOUSE party
, i ne mogu sebi obecati da necu posjetiti Bazene po cetvrti put u zivotu

Last edited by A-R-N-I on 23/09/2008 11:55, edited 1 time in total.
- zena21
#83 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
bila jednom... ima tome ihaha
osjecala se ko krme u teheranu

osjecala se ko krme u teheranu
-
Loreley
#84 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Meni je smješno, ali jedino u Sarajevu se gleda kakva raja izlaze na neka mjesta i onda se vodi diskusija gdje izlaze ovakvi a gdje onakvi. Boli me briga hoće li me neko proglasiti za papka ako me vidi na ovom ili na onom mjestu "gdje izlaze papci". Da idemo na poentu - zašto izlazim naveče. Više je razloga - relaksacija, razgovor, dernečenje. Ako idem zbog relaksacije onda idem na orijentalna mjesta gdje ću glavom uroniti u jastuke i chill out-ati. Kakva su raja okolo baš me i ne zanima. Ako je u pitanju razgovor onda su to mjesta sa klopom i muzikom koja nije preglasna da para uši. Isto tako me ne zanima ko sjedi okolo, ne želim sebi kvariti apetit. E ako je u pitanju dernek onda idemo čoporativno i tu nemam ni vremena šarati očima okolo. Kad nekoga vani negdje pitate "kakva raja izlaze u neki klub", recimo u Cirihu u Oxu ili Kaufleuten, to vam niko neće moći odgovoriti, jer ljudi izlaze prema muzičkom ukusu a ne zbog stila onih koji tamo dolaze. Odmjeravati nečiju odjeću i stil se može vani gdje ljudi imaju para ali u Sarajevu je bezveze.
-
kEN0
#85 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
pametnan decko, slazem se.Loreley wrote:Meni je smješno, ali jedino u Sarajevu se gleda kakva raja izlaze na neka mjesta i onda se vodi diskusija gdje izlaze ovakvi a gdje onakvi. Boli me briga hoće li me neko proglasiti za papka ako me vidi na ovom ili na onom mjestu "gdje izlaze papci". Da idemo na poentu - zašto izlazim naveče. Više je razloga - relaksacija, razgovor, dernečenje. Ako idem zbog relaksacije onda idem na orijentalna mjesta gdje ću glavom uroniti u jastuke i chill out-ati. Kakva su raja okolo baš me i ne zanima. Ako je u pitanju razgovor onda su to mjesta sa klopom i muzikom koja nije preglasna da para uši. Isto tako me ne zanima ko sjedi okolo, ne želim sebi kvariti apetit. E ako je u pitanju dernek onda idemo čoporativno i tu nemam ni vremena šarati očima okolo. Kad nekoga vani negdje pitate "kakva raja izlaze u neki klub", recimo u Cirihu u Oxu ili Kaufleuten, to vam niko neće moći odgovoriti, jer ljudi izlaze prema muzičkom ukusu a ne zbog stila onih koji tamo dolaze. Odmjeravati nečiju odjeću i stil se može vani gdje ljudi imaju para ali u Sarajevu je bezveze.
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#86 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Soga?Najbolji kafic u gradukEN0 wrote:sta je sa slogom, hacijendom aaa?
- Lace
#87 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
isto...usla jednom...nasla se u podrumu od cigle...hrpa raje se stisla...srecom ima onih katakombi gdje je manja guzva...valjda nisu na prolazu...al nikad viseBaltazar_khan wrote:Kolega pitaru, drago mi je da imamo isto razmišljanjeNeelix wrote:ja sam jednom tamo usao, na nagovor nekih ljudi, i nikad vise. bas reko da vidim sta je to toliko zanimljivo pa se kolone ispred znaju vidjet i do 3 ujutro.
helem vidjeh obicnu rupu. tacno ko iz one pjesme - naces me kod biche, tamo pijem skupo piche, ja sam prava faca, poludice svaka maca...
http://www.box.net/shared/emm3uo71z0
- upravnik
-
kEN0
- upravnik
#90 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
izvini onda suljo, pogrešno su me informisalikEN0 wrote: e pa nije
-
kEN0
#91 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
cuj suljo...upravnik wrote:izvini onda suljo, pogrešno su me informisalikEN0 wrote: e pa nije
pa ne moras mi se izvinjavati, mnogo kulturni covjece...
- Šeherzada
#92 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Ja sinoc u Boemima.........bilo super.Ne toliko puno raje ali smo se super proveli.Usput,pridjose nam neki Spanci s kojima smo plesali cijelo vece.......Zao mi je sto im dadoh pogresan mail 
-
fixer
#93 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
a zbog chega bi nekome uopce dala pogresan mail?aida05 wrote:Ja sinoc u Boemima.........bilo super.Ne toliko puno raje ali smo se super proveli.Usput,pridjose nam neki Spanci s kojima smo plesali cijelo vece.......Zao mi je sto im dadoh pogresan mail
- Šeherzada
#94 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Sasvim slucajno.Posto imam dva skoro ista sa gmaila i hotmaila.U hotmailu ima tacka a u gmailu nema ali dadoh sdresu sa gmaila ali stavih tackufixer wrote:a zbog chega bi nekome uopce dala pogresan mail?aida05 wrote:Ja sinoc u Boemima.........bilo super.Ne toliko puno raje ali smo se super proveli.Usput,pridjose nam neki Spanci s kojima smo plesali cijelo vece.......Zao mi je sto im dadoh pogresan mail
-
fixer
#95 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
nista, veceras ponovo u boeme i cekajaida05 wrote:Sasvim slucajno.Posto imam dva skoro ista sa gmaila i hotmaila.U hotmailu ima tacka a u gmailu nema ali dadoh sdresu sa gmaila ali stavih tackufixer wrote:a zbog chega bi nekome uopce dala pogresan mail?aida05 wrote:Ja sinoc u Boemima.........bilo super.Ne toliko puno raje ali smo se super proveli.Usput,pridjose nam neki Spanci s kojima smo plesali cijelo vece.......Zao mi je sto im dadoh pogresan mailA tako mi trebaju slike koje sam trebala dobiti mailom danas
- Šeherzada
#96 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
A da odem u boeme rijetko se desi jer nemam bas vremena.Dakle-nista od slika.....Koji sam ja peh!Da mi zakaze pamet i dam pogresan mail.Hebo ti budalufixer wrote:aida05 wrote: nista, veceras ponovo u boeme i cekaj
- ranger
#97 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
ma kakve slike, spanci su u pitanju....aida05 wrote:A da odem u boeme rijetko se desi jer nemam bas vremena.Dakle-nista od slika.....Koji sam ja peh!Da mi zakaze pamet i dam pogresan mail.Hebo ti budalufixer wrote:aida05 wrote: nista, veceras ponovo u boeme i cekaj
hebes slike
- Šeherzada
#98 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Kako me provali?Hebo ti providnog covjeka kojeg citaju kao knjiguranger wrote: ma kakve slike, spanci su u pitanju....
hebes slike![]()
![]()
Da,da,da budem iskrena-i Spanac je u pitanju(jedan od njih)
- Lady Saray
#99 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
aida05 wrote:Sasvim slucajno.Posto imam dva skoro ista sa gmaila i hotmaila.U hotmailu ima tacka a u gmailu nema ali dadoh sdresu sa gmaila ali stavih tackufixer wrote:a zbog chega bi nekome uopce dala pogresan mail?aida05 wrote:Ja sinoc u Boemima.........bilo super.Ne toliko puno raje ali smo se super proveli.Usput,pridjose nam neki Spanci s kojima smo plesali cijelo vece.......Zao mi je sto im dadoh pogresan mailA tako mi trebaju slike koje sam trebala dobiti mailom danas
napravi taj mail s tackom i na gmailu
- JThomas
#100 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
bravo
super ideja
super ideja