Imal' ko jachu?
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bez ljutnje ali zamjeniti jeepa za bubu je prelazak sa konja na magarca. Buba je simbol, medutim kao automobil je odavno prevazidena. Voznja u bubi po danasnjim standardima granici sa torturom a ni po pitanju sigurnosti stvari ne leze sjajno. Mada ima i ona narodna koja kaze : o ukusima ne vrijedi raspravljati dakle "nije dobro sto je dobro vec je dobro sto se meni svida"Vingo wrote:Lutka je! A jeepa rashodovala?
Mislim d aje mirci svega toga svjesna, ali to uopce nije poenta kupovine tog auta.whow wrote:Bez ljutnje ali zamjeniti jeepa za bubu je prelazak sa konja na magarca. Buba je simbol, medutim kao automobil je odavno prevazidena. Voznja u bubi po danasnjim standardima granici sa torturom a ni po pitanju sigurnosti stvari ne leze sjajno. Mada ima i ona narodna koja kaze : o ukusima ne vrijedi raspravljati dakle "nije dobro sto je dobro vec je dobro sto se meni svida"Vingo wrote:Lutka je! A jeepa rashodovala?Cheers
driveru, poenta nije da mi buba izgleda kao SVAKA DRUGA BUBA NA CESTI...dr.iver wrote:Ovi nosači za skije i prednji branik su niđe veze, ali pristaju uz bubu, malo šta ne pristaje orginalnoj bubi i njenim vlasnicima.
Hm , nemoj me pogresno shvatiti ali gepek je kod bube najmanji problem. Ja bih se vise zabrinuo cinjenicom da od sigurnosne opreme buba ima "kocnice" dok "sminka" auta imaju po 8 zracnih jastuka ASR , ESP , ABS i sta sve ne. Voziti 30 + godina staru bubu do Mostara je svojevrstan character builder. Ostatak svijeta old timers-e obicno registrira pod klauzulom da ce biti vozeni od garaze do mjesta izlaganje te da se nece upotrebljavati za svakodnevene potrebe , nazalost u BiH se ova auta jos uvijek exploatiraju svakodnevno. Razumijem sentiment ali logika kaze ne.mIRCerka wrote:driveru, poenta nije da mi buba izgleda kao SVAKA DRUGA BUBA NA CESTI...dr.iver wrote:Ovi nosači za skije i prednji branik su niđe veze, ali pristaju uz bubu, malo šta ne pristaje orginalnoj bubi i njenim vlasnicima.
branici su sportski, ispod njih su originali
Sto se nosaca tice, meni su presmijesni, isto obrve iz daljine djeluju...
Patrola nisam zamijenila za bubu, vec je Patrol prodan! Jebase mi znanje sa skidanjem zmigavaca, jedan zmigavac 160 KM, 3 puta ih ukrali i fakat nismo imali zivaca vise za sanaciju.
Mama je uzela sebi Astricu, ja sebi bubicu
I boli me ahilova peta sto mi do mostara treba2 sata i 20 minuta, kad sminka autima treba sat i 45 do 2 sata
Jedino sto mi fakat smeta kod bube je malen gepek, tako da cu najvjerovatnije uzeti neki staru galeriju pa cestu od tockove do mora
Slažem se Whow. Sama kažeš da ti mama ima Astru, pa onda je uzmi na neki "ozbiljniji" put (kakav je sigurno put za Mostar ili na more) makar, ako već nećeš po gradu. Ja dijelim auto s tatom, a uskoro i s bratom, i radije to nego da kupim nekakvog (recimo) Golfa keca, koji se raspada i koji je nov za današnje pojmove bio čvrst kao da je od stakla, da ne govorim kad se još doda hrđa na limu.whow wrote:Hm , nemoj me pogresno shvatiti ali gepek je kod bube najmanji problem. Ja bih se vise zabrinuo cinjenicom da od sigurnosne opreme buba ima "kocnice" dok "sminka" auta imaju po 8 zracnih jastuka ASR , ESP , ABS i sta sve ne. Voziti 30 + godina staru bubu do Mostara je svojevrstan character builder. Ostatak svijeta old timers-e obicno registrira pod klauzulom da ce biti vozeni od garaze do mjesta izlaganje te da se nece upotrebljavati za svakodnevene potrebe , nazalost u BiH se ova auta jos uvijek exploatiraju svakodnevno. Razumijem sentiment ali logika kaze ne.mIRCerka wrote:driveru, poenta nije da mi buba izgleda kao SVAKA DRUGA BUBA NA CESTI...dr.iver wrote:Ovi nosači za skije i prednji branik su niđe veze, ali pristaju uz bubu, malo šta ne pristaje orginalnoj bubi i njenim vlasnicima.
branici su sportski, ispod njih su originali
Sto se nosaca tice, meni su presmijesni, isto obrve iz daljine djeluju...
Patrola nisam zamijenila za bubu, vec je Patrol prodan! Jebase mi znanje sa skidanjem zmigavaca, jedan zmigavac 160 KM, 3 puta ih ukrali i fakat nismo imali zivaca vise za sanaciju.
Mama je uzela sebi Astricu, ja sebi bubicu
I boli me ahilova peta sto mi do mostara treba2 sata i 20 minuta, kad sminka autima treba sat i 45 do 2 sata
Jedino sto mi fakat smeta kod bube je malen gepek, tako da cu najvjerovatnije uzeti neki staru galeriju pa cestu od tockove do mora