The Balkans and the Schengen White List

Post Reply
jeza u ledja

#151 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote: Ovo je uzas totalni. Jedan grozan marketing vladajucih nacionalista koji preko svojih medija plasiraju latentnu ksenofobiju i psihozu, svaljujuci svoj nerad i skrivajuci svoje pljackanje na neku neopipljivu svemogucu EU i SAD. Jadni mi, glasajte za nacionaliste da imate koga da upire prstom u strance jos jace. Za sve su oni krivi. :bih:
Sve ovo što ti pišeš bi imalo smisla da nije jedne proste činjenice, od 1 januara samo Bošnjaci koji žive u Bsoni i Hercegovin,i iz bližeg nam okruženja, moraju stajati u redu za vizu.
To nije tacno.

Uzmimo da jeste - sta je onda poenta tvog posta? Iznosenje cinjenica. OK, eto nek to bude tacno, sta sad? Razgovaramo o tome kako taj eventualni problem rijesiti i pokusavamo razjasniti koji su uzroci tom eventualnom problemu. Kada ti neko kaze sta smatra da je uzrok problemu - tvoj jednostavan odgovor na to je opet iznosenje tvojih navodnih cinjenica, koje i da su tacne, a nisu, ne pridonose ni na koji nacin diskusiji. Ako hoces da se upustis u raspravu - zasto je to tako? - onda hajde da se raspravljamo. Ako neces - onda ne vidim svrhu tvog ponavljanja jednog te istog.
Veliki Vezir

#152 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by Veliki Vezir »

-Hare potpiso Dejton i prodo sa rahmetli alhemičarem Hadžipašićem i Azrom sve što je valjalo,odatle Ahmedu privatna pivovara i 30 i nešto miliona
vasijetname,šta će evropi narod čiji je predsjednik takav tip?
-Zar treba da bez viza po evropi hoda narod čiji je zastupnik u parlamentu bio Senad Šahinpašić - Šaja?
-Šta će evropi narod čiji zastupnik u parlamentu zastupa uvoznike paintball opreme a ne liječi ludake po Fojnici i stranci za BiH?
-Zar treba po evropi da hoda narod čiji vjerski vođa brani pedofile po selima-glasačkim bazama SDA,šejtan mu šapće da bi trebo bit evropski muftija,nije bio u BiH 92-e a od Kisindžera primo nagrade,piše pisma direktorima agencija za kontrolu lijekova a sarajevski penzioner lijek umjesto 2 marke plaća 9 maraka?
-Zar po evropi treba da hoda narod koji traži po 150 maraka zato što je branio svoju zemlju i za tih 150 maraka opet glasa za kriminalce.
-Zar po evropi treba da hoda narod čiji je narodni heroj Nedžad Branković ?
-Zar po evropi treba da hoda narod čiji je premijer bio Nedžad Branković ?
-Šta će evropi narod kojem je član nadzornog odbora Elektroprivrede Edhem Bičakčić?
-Šta če evropi narod čije su "socijaldemokratske" stranke ispostave SDA i SDS-a?
-Šta če evropi narod kojem se Halid Genjac,Sadović i Rizvo brinu da mogu hodat slobodno po evropi?
-Šta će evropi narod čiji je ambasador bila Bisera Turković???
-Šta će evropi narod koji čita Avaz i koji je razvojnom bankom razvio toranj,predznak sudnjeg dana iz poznatog sahih hadisa.

itd...
rudi

#153 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by rudi »

Ja sam Bosanski Hrvat, i imam državljanstvo i putovnicu RH. Uvijek sam putovao bez viza, ali posve razumijem koliko je ponižavajući vizni režim za sve one koji nisu u istoj poziciji kao ja. Ova odluka je samo nastavak sljepačke, debilne politike EU koja radi probleme i tamo gdje ih nema. Odluka je, bez ikakve sumnje uperena protiv bosanskih Muslimana ili Bošnjaka. Po čemu je to Srbija koja je započela 4 rata, koja štiti i dan-danas ratne zločince, koja ima nesređene granice zaslužla ukidanje viza - a njena daleko najveća žrtva, Bosna, nije? Čemu dodatno utrljavanje soli na tešku ranu Bošnjacima i to baš u vrijeme obilježavanja srebreničke tragedije? EU namjerno stvara nove frustracije i nove podjele na Balkanu. :x
rudi

#154 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by rudi »

Veliki Vezir wrote:-Hare potpiso Dejton i prodo sa rahmetli alhemičarem Hadžipašićem i Azrom sve što je valjalo,odatle Ahmedu privatna pivovara i 30 i nešto miliona
-Zar treba da bez viza po evropi hoda narod čiji je zastupnik u parlamentu bio Senad Šahinpašić - Šaja?
-Šta će evropi narod čiji zastupnik u parlamentu zastupa uvoznike paintball opreme a ne liječi ludake po Fojnici i stranci za BiH?
-Zar treba po evropi da hoda narod čiji vjerski vođa brani pedofile po selima-glasačkim bazama SDA,šejtan mu šapće da bi trebo bit evropski muftija,nije bio u BiH 92-e a od Kisindžera primo nagrade,piše pisma direktorima agencija za kontrolu lijekova a sarajevski penzioner lijek umjesto 2 marke plaća 9 maraka?
-Zar po evropi treba da hoda narod koji traži po 150 maraka zato što je branio svoju zemlju i za tih 150 maraka opet glasa za kriminalce.
-Šta će evropi narod kojem je član nadzornog odbora Elektroprivrede Edhem Bičakčić?
-Šta če evropi narod čije su "socijaldemokratske" stranke ispostave SDA i SDS-a?
-Šta če evropi narod kojem se Halid Genjac,Sadović i Rizvo brinu da mogu hodat slobodno po evropi?
-Šta će evropi narod koji čita Avaz i koji je razvojnom bankom razvio toranj,predznak sudnjeg dana iz poznatog sahih hadisa.

itd...
Sve stoji, ali, šta misliš, da svi bolje stoje od nas? Pogledaj Italiju - država de facto ne kontrolira 1/3 teritorije. Pogledaj Hrvatsku, mafija vlada državom. Bez pretjerivanja. Pogledaj Mađarsku, bankrotirala je pa je spašavaju sa 20 milijardi dolara a paravojna organizacija prijeti samoj državi. Grčka, Rumunjska, Bugarska su ogrezle u korupciji. Nema zemlje bez lopovluka i korupcije. Ne želim opravdavati sve što si nabrojao, dapače. Ja se posve slažem s tobom, jer tako misli svaki patriota. Ali kad govorimo o vizama nikako ne mogu prihvatiti da Srbiji koja je izvor svih zala budu ukinute vize prije nego Bosni. Nikako. To je neljudski, podlo i do zla boga licemjerno
Veliki Vezir

#155 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by Veliki Vezir »

Slušaj paša,

ne interesuje me Srbija ni Izrael ni SAD ni Obama ni NLO-i ni Dodik,ni....

Interesuje me što je narodu obečana zlatna kašika a dobio metak u glavu sa svezanim rukama,što je Rasim gurman bio general armije,itd ,itd....

Ti sad pjevaj patriotske i Ilahije i Kaside,organizuj "Dodji najdrazi" u svojoj mahali za milion maraka,šta god hoćeš radi i misli al
meni je stoka iz SDA,SBiH i SDP-a najodgovornija (i) za ovaj geto!

Italija ahbabu je članica G8,hrvati su veći katolici od pape i samim tim njima se halali sve itd,itd...

Što se ti ba sekiraš za Rumuniju,mani mi balijske zavidnosti ba....

Sekiraj se ti malo za govna u parlamentu,komisijama,glavnim odborima,agencijama u tvojoj zemlji,u tvojoj vjeri ahbabu...

BiH je tvoja zemlja paša,parlament o tvojoj sudbini odlučuje....

Šta si se ti dovezo Italije i Bugarske a premijer ti dao ostavku i otšo na odmor,a dečko je iz begovske mladomuslimanske (feudalističke) familije sa poslugom ?

To za Srbiju je licemjerno al ja sam 92-e skonto da je Evropa licemjerna,paša danas je 2009-a ti još nisi?

Ako nisi mora da čitaš Avaz il ti je Cerić "autoritet" a ako je tako,Allah ti pameti dao.

Neljudi,podlaci i licemjeri su meni prvo ova stoka na vlasti,a tebi u kući bili ako ti ih je žao.
ld

#156 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by ld »

Veliki Vezir wrote:-Hare potpiso Dejton i prodo sa rahmetli alhemičarem Hadžipašićem i Azrom sve što je valjalo,odatle Ahmedu privatna pivovara i 30 i nešto miliona

itd...
al se ti nasra u jednom postu,
da nije bilo tih sto ih pljujes,ti danas ovo nebi pisao,pitanje da li bi bio ziv
doduse vjerovatno si se na vrijeme ,,ispalio,, ti i tvoji,pa ste uz pivu na prvoj liniji oko hamburga srcem branili bosnu u toku rata
ti sto uzmiju 150 km,ne rade,nemaju posla
oni demobilisani borci koji rade,to ne dobijaju
a ti vidi kako ces da prezivis sa 150 km mjesecno u bosni
a ti nesto rece evropa,jel???pa kako ti meni mozes da objasnis da u toj evropi ukoliko neki njihov gradjanin ne radi,tj bez posla je ima pravo na socijalnu pomoc u vidu nekih par stoja eurica i placen stan i racune???
znaci da je bas evropski i humano da se tim socijalnim slucajevima udjeli 150 km
MisticnaNebuloza

#157 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by MisticnaNebuloza »

Posto Bosnjaci imaju pravo na pasose Hrvatske ili Srbije samo ako mogu dokazati da imaju u tim drzavama nekog ko im je rod, a Hrvati i Srbi mogu ih dobiti na osnovu pripadnosti odgovarajucem etnicitetu, onda je odluka EU da izostavi BH gradjane iz Schengenske liste zaista diskriminacija protiv Bosnjaka. Ne vjerujem da se radi o nekakvoj zavjeri protiv Bosnjaka, prije ce biti da je Evropa po neznam koji put dokazala da je bezkonacno glupa za sve sto se tice Balkana. Ovim potezom je, ni manje ni vise, nagradila one koji namjerno ruse Evropske prinicpe u BH, a porazila one koji zastupaju te Evropske principe.

Neka nam je bog na pomoci sa ovako slijepom EU. Ta EU nije nista vise nego jedna ogromna birokratska masina bez glave, zato nas ne trebaju ovakvi ispadi od njih ni malo iznenadjivati.
Mahir TZ

#158 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by Mahir TZ »

Slazem se sa uvodom. Politika Evropske Unije nam nikako ne ide u prilog. Vecina zemalja EU osim mozda Njemacke al one pod SPD ne pod CDU nas objektivno ne podrzavaju. Oni zapravo koaliraju sa jacim, u ovom slucaju Srbijom.
Atrus

#159 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by Atrus »

Ne zavaravajte se. Evropa nece muslimane ni u kakavom obliku. Pa pustili su Karadzica i Mladica da ubijaju uzduz i poprijeko. Da ne bi Amerikanaca, tesko da bi bilo sada muslimana u Sarajevu. Vjerovatno bi se tada vratili Nele i Kusta. Ovo sada je ista prica, u drugom pakovanju.
samo malo

#160 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by samo malo »

Mrzi nas Evropa, okrenimo se istoku!

Evropa je kriva, ne nasi politicari, oni se bore ali protiv Evrope koja mrzi muslimane su nemocni.

Kad ce izbori, da jope glasam za Saju. I Cengica. I Abu Hamzu. Sve ljudi koje mrzi Evropa, i cijeli svijet.
samo malo

#161 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by samo malo »

jeza u ledja wrote: Ovo je uzas totalni. Jedan grozan marketing vladajucih nacionalista koji preko svojih medija plasiraju latentnu ksenofobiju i psihozu, svaljujuci svoj nerad i skrivajuci svoje pljackanje na neku neopipljivu svemogucu EU i SAD. Jadni mi, glasajte za nacionaliste da imate koga da upire prstom u strance jos jace. Za sve su oni krivi. :bih:
:bih:

Primjer, dok je za sav normalan svijet to sto neko djetetu daje ime Bin Laden morbidno i nenormalno, za neke ljude je sasvim normalno, to je pravo izbora, sloboda, Bin Laden i nije tako lose ime.

Dok je za sav normalan svijet morbidno i nenormalno sto BH vlasti bjelosvjetskim kriminalcima ne da daju BH pasose, vec im i identitet laziraju, registruju ih imenima preminulih gradjana BiH, daju im utociste, za neke ljude je to normalno jer to su braca koja su nas branila (haman da se sami nismo branili, da nebi brace, ne znam kako bi izdurali)

Dok je za sav normalan svijet morbidno i nenormalno sto u BiH u vlasti sjede i sa vlastima usko saradjuju ljudi sa crnih listi, ljudi kojima je zabranjen ulaz u vecinu demoratskih drzava svijeta, neki ljudi glasaju za te iste kriminalce i bjelosvjetske hostaplere.

E pa zato ce vrlo skoro ti neki ljudi biti u getu, i jedini u Evropi stajati u redovima za vize. Meni tih nekih ljudi nije zao, ali me jebeno iritira sto cu i ja zbog tih nekih ljudi i njihovog odvratnog sljepila morati stati u red za vize i dokazivati smradovima po ambasadama da nisam masovni ubica i da cu se vratiti u BiH, sigurno, ma kad vam kazem.

Jebeno me iritira sto nisu sposobni progledati, barem sebi priznati da su i oni sami krivi sto cemo biti u getu, sa svojim morbidnim stavovima da Bin Ladin i nije tako lose ime a braca sa bradama i podvrnutim pantolicama su po karakteru najblizi djeci cvijeca. I sto ce i sljedeci put glasati za ljude sa crnih listi, i cmizdriti kako nas Evropa ne voli.
Mene bogami Evropa nema sta nevoliti, ja sam dio Evrope, kao i moj prijatelj Amar koji zivi i radi u Holandiji, kao i moj prijatelj Hasan koji radi u Bavarskoj, kao i moja prijateljica Samra iz Skandinavije.

Za bradonje i Bin Ladina se nebi bas mogao zakleti da ih Evropa voli.
pita

#162 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by pita »

evo ga cak i slovenski mediji pisu..da je sve protiv bosanski muslimana...
ne znam sto je rijesenje...ali ovo je dno dna....nastavak zlocina
http://24ur.com/novice/svet/posmehovanj ... notam.html
kosmos

#163 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by kosmos »

pita wrote:evo ga cak i slovenski mediji pisu..da je sve protiv bosanski muslimana...
tacno je da je ovo protiv muslimana, ali dodaj kojih. "Novih Musimana" koji ne pokazuju ni politicku volju a kamo li da sta poduzimaju u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala u politici. Sami su sebi dali taj naziv, nisam ja.
pita

#164 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by pita »

kosmos wrote:
pita wrote:evo ga cak i slovenski mediji pisu..da je sve protiv bosanski muslimana...
tacno je da je ovo protiv muslimana, ali dodaj kojih. "Novih Musimana" koji ne pokazuju ni politicku volju a kamo li da sta poduzimaju u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala u politici. Sami su sebi dali taj naziv, nisam ja.
evo to je napisal lik:
zakaj ne za BIH??? najbolj normalen narod pa jih kenslajo.Niso normalni.srbi makedonci in črnogorci to so težaki da ni večjih,samo ljubljano si poglejte.
palermo

#165 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by palermo »

samo malo wrote:
E pa zato ce vrlo skoro ti neki ljudi biti u getu, i jedini u Evropi stajati u redovima za vize. Meni tih nekih ljudi nije zao, ali me jebeno iritira sto cu i ja zbog tih nekih ljudi i njihovog odvratnog sljepila morati stati u red za vize i dokazivati smradovima po ambasadama da nisam masovni ubica i da cu se vratiti u BiH, sigurno, ma kad vam kazem.

Jebeno me iritira sto nisu sposobni progledati, barem sebi priznati da su i oni sami krivi sto cemo biti u getu, sa svojim morbidnim stavovima da Bin Ladin i nije tako lose ime a braca sa bradama i podvrnutim pantolicama su po karakteru najblizi djeci cvijeca. I sto ce i sljedeci put glasati za ljude sa crnih listi, i cmizdriti kako nas Evropa ne voli.
Mene bogami Evropa nema sta nevoliti, ja sam dio Evrope, kao i moj prijatelj Amar koji zivi i radi u Holandiji, kao i moj prijatelj Hasan koji radi u Bavarskoj, kao i moja prijateljica Samra iz Skandinavije.
Nitko od tebe ne traži da ga žališ, zapravo, boli nekog kita šta ti misliš i što te nešto iritira........i ti mene iritiraš, pa nisam to dosada javno objavljivao. I nek si se vala učlanio u Evropu,i nek si postao dio Evrope, usrećila se sa tobom......

nego dva linka sa malo drugačijim stanovištima

http://www.reuters.com/article/latestCr ... USLE490233

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4485350,00.html
red01

#166 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by red01 »

Ovo je samo natavak tradicije Zapadne Europe prema BiH, a sve zbog bošnjaka -muslimana koji su značajno(preko 50% ) zastupljeni u ukupnoj populaciji BiH.
Ova politika nije od '92 godine, nego datira mnogo dulje, argument je očigledan još od 1960-tih godina kad je Turska bila član NATO-a, koji je brojao samo , ako se ne varam 9 članova, a EZ(EUROPSKA ZAJEDNICA-SADA EU) SAMO 12 ČLANOVA.
Nikada nije Turska primljenja u EU samo zbog brojne MUSLIMANSKE populacije, iako su uredno primali i takve režime -Vojne hunte npr. Grčka i Španjolska.
Zar neko ko je iole objektivan može reći da prije Turske treba da uđu , a ušli su i zemlje kao što su Rumunjska i Bugarska, a da o bivšim sovjetskim republikama Estoniji, Litvi i Letoniji ne govorim.
Slijedeći primjer je Kipar koji je primljen ,iako je uslov za prijem bio UJEDINJENJE OTOKA, na platformi koji je uradila sama EU, ali Kiparski grci su na REFERENDUMU ODBILI ujedinjenje, a Kipardki turci PRIHVATILI. Posljedica toga je da je KIPAR sa grčkim dijelom PRIMLJEN :?: :?: :?: , A DIO KIPRA SA TURSKIM DJELOM nije :!: :!: :!: , znači nagradili su ONE KOJI SU ODBILI NJIHOV PRIJEDLOG , A KAZNILI ONE KOJE SU PRIHVATILI. Nešto mi mnogo liči na DEJTON.... :dance: :dance:

I na kraju evo izjave Kamenog spavača , izgleda , da je na kraju svog životnog opusa došao maaalo svijesti:

Schwarz-Schilling o ukidanju viza Srbiji: "Evropska unija nagrađuje ubice iz Srebrenice" Ispis E-mail
15.07.2009. 00:07

Njemački "Bild" donosi kratki intervju sa bivšim visokim predstavnikom i dugogodišnjim ministrom za poštu i telekomunkacije u vladi Helmuta Kohla, Christianom Schwarz-Schillingom, koji je podnio ostavku zbog politike njemačke vlade prema Balkanu.

"Do ovog koraka (ukidanje viza) davno je treblo doći, ukoliko Brisel ozbiljno misli sa približavanjem ovih država Evropskoj Uniji. Ali, upravo Bosna i Hercegovina i Kosovo su iz tehničkih razloga izuzeti iz odluke. Riječ je o državama, za čije preživljavanje su se pobrinuli NATO, Sjedinjene Države i Evropska Unija i to vojnom intervencijom. Ovaj korak Brisela je nevjerovatan politički promašaj", smatra Schwarz Schilling i pojašnjava:

"U BiH se zahvaljujući srpskoj agresiji desio najveći genocid u Evropi od kraja II svjetskog rata pa do danas. I upravo sada, kada Evropski parlament podsjeća na 14. godišnjicu genocida u Srebrenici, Evropska Komisija objavljuje odluku da će Srbi od 2010. moći bez viza u zemlje Unije, a građani BiH i Kosova ne. To je izrugivanje, ali i moralni udar na sve evropske vrijednosti", ističe Schwarz-Schilling.

"Da bi dobili vizu, građani iz cijele BiH moraju putovati u Sarajevo, gdje u 5 sati ujutro već stoje u nepreglednim redovima ispred ambasada. Moraju priložiti niz dokumenata i 70 eura za vizu. Kada je dobiju, obično je povod za putovanje prošao. Neki nikada ne dobiju vizu, ne dobiju čak ni obrazloženje što je nisu dobili," kaže bivši visoki predstavnik u BiH Christian Schwarz Schilling.
vaca

#167 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by vaca »

Opet su svi krivi osim nas i 'ovih nasih' :roll: Bjeloisvjetske i velikosrpske zavjere.

"Evropska komisija (EK) predstavila je u petak (12.06) u Briselu bosansko-hercegovačkoj delegaciji svoj izvještaj koji govori o tome dokle je BiH stigla u ispunjavanju uslova za viznu liberalizaciju. Predstavnici EK i BiH tom prilikom razgovarali su o svakom od uslova iz Mape puta ponaosob."

Zasto niko, nijedna NVO, ne trazi od 'delegacije' da se jasno izjasni koji uslovi nisu ispunjeni i ko je (imenom i prezimenom) odgovoran za njih. Ako sam dobro razumjela jos uvijek mozemo, ukoliko bas zapnemo, da izdejstvujemo ukidanje viza do nove godine.
rudi

#168 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by rudi »

Veliki Vezir wrote:Slušaj paša,

ne interesuje me Srbija ni Izrael ni SAD ni Obama ni NLO-i ni Dodik,ni....

Interesuje me što je narodu obečana zlatna kašika a dobio metak u glavu sa svezanim rukama,što je Rasim gurman bio general armije,itd ,itd....

Ti sad pjevaj patriotske i Ilahije i Kaside,organizuj "Dodji najdrazi" u svojoj mahali za milion maraka,šta god hoćeš radi i misli al
meni je stoka iz SDA,SBiH i SDP-a najodgovornija (i) za ovaj geto!

Italija ahbabu je članica G8,hrvati su veći katolici od pape i samim tim njima se halali sve itd,itd...

Što se ti ba sekiraš za Rumuniju,mani mi balijske zavidnosti ba....

Sekiraj se ti malo za govna u parlamentu,komisijama,glavnim odborima,agencijama u tvojoj zemlji,u tvojoj vjeri ahbabu...

BiH je tvoja zemlja paša,parlament o tvojoj sudbini odlučuje....

Šta si se ti dovezo Italije i Bugarske a premijer ti dao ostavku i otšo na odmor,a dečko je iz begovske mladomuslimanske (feudalističke) familije sa poslugom ?

To za Srbiju je licemjerno al ja sam 92-e skonto da je Evropa licemjerna,paša danas je 2009-a ti još nisi?

Ako nisi mora da čitaš Avaz il ti je Cerić "autoritet" a ako je tako,Allah ti pameti dao.

Neljudi,podlaci i licemjeri su meni prvo ova stoka na vlasti,a tebi u kući bili ako ti ih je žao.
Čuj, ja nisam "balijski zavidan" jer sam Bosanski Hrvat :? Stvar je samo u tome da bez obzira koliko bili ogorčeni na mafiju koja nas vodi, imamo pravo biti ogorčeni ovim šamarom EU. Ja putujem bez viza, ali me načelno smeta takav odnos prema Bosni. Shvati da se i narodi, kao i djeca - odgajaju. EU se prema Bosni ponaša kao maćeha koja non-stop šamara svoje čeljade. I onda se čudi da kakvo je. Meni osobno najveću želju za promjenom SVEGA u Bosni budi putovanje po zapadnim zemljama, kada vidim koliko su slične Bosni a koliko uređenije. Šta ćeš ti nekome iz naših vukojebna pričati o pravnoj državi, demokraciji, urbanom planiranju ili čemu drugom kad nije vidio dalje od svoga sjebanog sela? Kada vidi malo svijeta, drukčije će razmišljati. U tome je poanta. Nadam se. Živ bio!
dallton

#169 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by dallton »

vaca wrote:Opet su svi krivi osim nas i 'ovih nasih' :roll: Bjeloisvjetske i velikosrpske zavjere.

"Evropska komisija (EK) predstavila je u petak (12.06) u Briselu bosansko-hercegovačkoj delegaciji svoj izvještaj koji govori o tome dokle je BiH stigla u ispunjavanju uslova za viznu liberalizaciju. Predstavnici EK i BiH tom prilikom razgovarali su o svakom od uslova iz Mape puta ponaosob."

Zasto niko, nijedna NVO, ne trazi od 'delegacije' da se jasno izjasni koji uslovi nisu ispunjeni i ko je (imenom i prezimenom) odgovoran za njih. Ako sam dobro razumjela jos uvijek mozemo, ukoliko bas zapnemo, da izdejstvujemo ukidanje viza do nove godine.
mozes li nam @vaca onako kratko taksativno navesti koji su zakoni trebali biti usvojeni na drzavnom nivou u zadnjih godinu dana i konkretno ko je to blokirao (pocni recimo od zakona o kontroli naoruzanja, a ima toga jos)?

hvala
vaca

#170 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by vaca »

dallton wrote:
vaca wrote:Opet su svi krivi osim nas i 'ovih nasih' :roll: Bjeloisvjetske i velikosrpske zavjere.

mozes li nam @vaca onako kratko taksativno navesti koji su zakoni trebali biti usvojeni na drzavnom nivou u zadnjih godinu dana i konkretno ko je to blokirao (pocni recimo od zakona o kontroli naoruzanja, a ima toga jos)?

hvala
ne kontam zaista zasto bih ja tebi (i kad bih znala) taxativno izlistavala bilo sta!? Moj gornji komentar nije postavljen u svrhu prepucavanja, pa me zaobidji.
I ponavljam, ovo pitanje treba da uputis nekom drugom, ne meni!! Mozemol' se sloziti da treba traziti odgovornost od onih sto su zabrljali, MA KO oni bili i ma kome plemenu pripadali?
dallton

#171 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by dallton »

pa rekoh da ne razgovaramo pausalno...prvo kazes da neko govori o nekakvim zavjerama bilo mz bilo vs (bigmacserbia), ja opet kazem nema zavjere sve je otvoreno uradjeno, pa pitam ko je blokirao te zakone koji su bili potrebni, cisto da razjasnimo osnovne stvari?

a ako ne znas (ili bolje receno neces da znas) ko je to konkretno uradio, cemu onda davanje ocjena bilo kakvih? znas ti odgovor samo neces da kazes :-D
vaca

#172 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by vaca »

dallton wrote:pa rekoh da ne razgovaramo pausalno...prvo kazes da neko govori o nekakvim zavjerama bilo mz bilo vs (bigmacserbia), ja opet kazem nema zavjere sve je otvoreno uradjeno, pa pitam ko je blokirao te zakone koji su bili potrebni, cisto da razjasnimo osnovne stvari?

a ako ne znas (ili bolje receno neces da znas) ko je to konkretno uradio, cemu onda davanje ocjena bilo kakvih? znas ti odgovor samo neces da kazes :-D
opet nisi popio lijek.
dallton

#173 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by dallton »

vaca wrote:
dallton wrote:pa rekoh da ne razgovaramo pausalno...prvo kazes da neko govori o nekakvim zavjerama bilo mz bilo vs (bigmacserbia), ja opet kazem nema zavjere sve je otvoreno uradjeno, pa pitam ko je blokirao te zakone koji su bili potrebni, cisto da razjasnimo osnovne stvari?

opet nisi popio lijek.
jesam te to malo bocnuo pa sad fola uzvracas? :-D
pita

#174 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by pita »

Mislim..da je krenulao stvaranje nove palestine!!!
dallton

#175 Re: The Balkans and the Schengen White List

Post by dallton »

pita wrote:Mislim..da je krenulao stvaranje nove palestine!!!
pogresno mislis....
Post Reply