The Aviator

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
DeXteR

#1 The Aviator

Post by DeXteR »

Skinuo s neta. Upravo pogledao.
Uglavnom ne volim "velike" filmove, ali ovaj je zaista odlican. (Vjerovatno je i priroda glavnog lika zahtijevala tu veličinu, pa se to ni ne može uzeti za zlo.) Scorsese je uspio da napravi nešto više od običnog biografskog filma i zaista se može u cjelini osjetiti sva genijalnost i poremećenost ličnosti Howarda Hughesa (Ni Leo mi nije baš drag, ali Martin ga voli iz nekog razloga.) Cate Blanchett je sjajna! (Nadam se da će dobiti Oscar.)
Anyway... Just wanted to share. :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

znam da je ovo glupo sto cu reci ali meni da neko plati kartu ja ga ne bih pogledala :D nesto mi govori da je jedan u nizu Hollywood "jedanamerikanacspasavacitavsvijet" filmova :D :D
dariosa

Post by dariosa »

Meni je film bez veze, posebno prvih pola sata kada zamalo nisam prestao gledati. Tipicna holivudska prica. Zadnjih 1-1.5 sat film je gledljiv ali sve u svemu lose, jako lose... Scorsese me iznenadio ovim filmom...
the the

Post by the the »

pa nisam nesto odusevljen samim filmom. Htio sam da vidim kako je obradjen Howardov zivot. Nije los, ali nije ni neki vrhunac. U filmu se moze vidjeti dosta toga i podobro je napravljen raspored privatnog zivota i njegovih dometa u filmskoj i avio industriji, ali mi se cini da je teziste vise na tome kako je on nekako bio iscasen od svijeta oko sebe.
Nekako mi se cini da je i u stvarnosti vise paznje posveceno na njegov privatni zivot, i relacije sa zenama nego na ono sta je napravio.

U stvari uopste u svijetu je takav omjer, vise paznje na spektaklu
Kazu da je nako vise mrtav nego ziv otkrio sta je uzrok pada aviona, samo je otom razmisljao...

Covjek je pomjerao granice moguceg, uobicajenog i opceprihvacenog. HH je pravio avione, sam radio probne letove, sam snimao filmove, i stvarao nove industrije. Jos se leti onom rutom preko New Faundlanda kuda je on prvi put letio.

al dzaba interesantnije je jel ga treba ostavila ili on nju, i jel ga stara kupala iako je bio vec veliki dripac.... ma ja...kompleksas
Neki dan su tipovi na $25 miliona vrijednoj letjelici dobili nagradu za prvi privatni brod koji je letio u svemir u par mjeseci dva puta. Uvijek ce biti ljudi koji ce pomjerati granice, i pishati se na opste prihvacene predrasude
i predozdbe.
http://www.paulallen.com/default.aspx?f ... ontentId=1
dinash

Post by dinash »

dariosa wrote:Scorsese me iznenadio ovim filmom...
a gangs of new york je bio odlican film, li sta? de ba ... nakon bandi sta drugo ocekivati ... aviatora cu vjerovatno sacekati da se pojavi sa kakvim novinama za 4 marke ...

dexter ... izgleda da martin zaista misli kako leonardo ZNA glumiti ... tc tc tc ...
dariosa

Post by dariosa »

dinash wrote:
dariosa wrote:Scorsese me iznenadio ovim filmom...
a gangs of new york je bio odlican film, li sta? de ba ... nakon bandi sta drugo ocekivati ... aviatora cu vjerovatno sacekati da se pojavi sa kakvim novinama za 4 marke ...

dexter ... izgleda da martin zaista misli kako leonardo ZNA glumiti ... tc tc tc ...
gangs of ny nisam gledao niti ga planiram pogledati.
violentjack

Post by violentjack »

Pa nije toliko los Gangs of New Yorc ..iako je to mogao bolje obraditi
mirzoni

#8 eh sad treba reci zajebao sam se...

Post by mirzoni »

pogledao sam dakle film

k'o sto neko rece..
da mi plate kertu ne bih otisao u kino gledat ga

ja sam ga skinuo s neta ima hmm petnaestak dana mozda vise
i nikako i nikako i nikako mi se nije dalo pogledat ga

ama bas nikako

i onda
haj rekoh da pustimo i to da vidimo
ubicu dva sata...

i pustim film

i gledam...
dosada
... nako...
.. onaj di caprio navrh glave mi...
.. a tek blanchet kad je progovorila pa onaj naglasak.. uh
bas me nanerviralo..

i onda se pocne desavati
...zna to scersese lisac lukavi..

one furke s njegovim sluhom, kao ne cuje..
pa onda ono s novcem u kuci njenih staraca..

pa tek scene u letu..

pa rusenje

pa njegovo ludilo

pa povratak na djetinjstvo - kupanje u kadi..

i film ispade izvrstan. fakat. IZVRSTAN.

ostavi nas da ocekujome jos u trenutku kad ima napad i prisjeca se djetinstva.. neodoljivo podsjeca na CITIZEN KANEa i ROSEBUDY...

i kraj..

i haj rekoh fino bezze.. fin film. nista..

i sutradan i nakon par dana motaju mi se scene iz filma po glavi..
ludilo howarda hughesa prikazana maestralno
di caprio odglumio iznad svih ocekivanja..

a meni se flim jos mota po glavi..

dakle
da
to je to..

sad treba bit dzek i priznati
da zajebao sam se
film je dobar i treba mu posvetiti dva sata onako iskreno
jer najbolje dolazi na kraju
a kraj ode na pocetak.. da da spoiler

ne bi me iznenadilo da di capriu ova uloga bude kao Russelu Crowu A Beautiful Mind... pa vi vidite.

hvala toliko :)
lastavica

Post by lastavica »

Obozavam holivudske price. Sjajan film za gledati, uzivati i fino se odmoriti.
pekarce

Post by pekarce »

Ma kako se moze smatrati ozbiljnim film u kojem glavnu ulogu tumaci ono djetesce kojeg ocito nego dobrano gura u Holivudu? Pa on se jos imao obzira ljutiti, pa ne doci na dodjelu Oskara, jer nije bio nominovan za nbolju musku glavnu ulogu u Titaniku!!! PA znate li,ljudi moji, da je ta poruga dobila nagradu za zivotno djelo?! :x Jah, bruke!!!

Aman zaman, aman zaman!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

svaki američki film pa i onaj najlošiji nađe put do gledatelja u svijetu dok najbolji japanski filmovi nađu put samo do najzadrtijih filmofila
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

dariosa wrote:Meni je film bez veze, posebno prvih pola sata kada zamalo nisam prestao gledati. Tipicna holivudska prica. Zadnjih 1-1.5 sat film je gledljiv ali sve u svemu lose, jako lose... Scorsese me iznenadio ovim filmom...
Eto sta sam rekla! :D :D
Lajka

Post by Lajka »

:D :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

uglavnom je u kinu u Sarajevu od idutje sedmice, tachnije od 3.3.
Post Reply