The Arrivals-Dolasci
- KotromanichII
#1 The Arrivals-Dolasci
dali ste gledali ovaj dokumentarni film?
Ja nisam mogao prestati gledati kad sam poceo, stvarno je interesantan do bola ?
Vi koji ste gledali kako vam se cini ? Sta vas je najvise dojmilo ?
Za one koje neznaju, film se radi o danasnjem svijetu o povezanosti sejtana i dedzdala sa ovim svijetom koji zivimo, o pripremi dolaska dedzdzala itd uglavnom jako interesantno
ima oko 50 klipova prevednih na nas
Ja nisam mogao prestati gledati kad sam poceo, stvarno je interesantan do bola ?
Vi koji ste gledali kako vam se cini ? Sta vas je najvise dojmilo ?
Za one koje neznaju, film se radi o danasnjem svijetu o povezanosti sejtana i dedzdala sa ovim svijetom koji zivimo, o pripremi dolaska dedzdzala itd uglavnom jako interesantno
ima oko 50 klipova prevednih na nas
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#2 Re: The Arrivals-Dolasci
Gledala sam ja,i otprilike sam to odgledala za 2-3 puta,znaci svih 50-tak nastavaka...kad se pocne gledat jednostavno se ne moze prestat.Svako bi ga trebao pogledati obavezno,al obavezno.KotromanichII wrote:dali ste gledali ovaj dokumentarni film?
Najinteresantnije mi je bilo ono s satanistickim simbolima,nisam mogla vjerovat da je sve to tu oko nas,i iznenadilo me ono s karticama bankovnimKotromanichII wrote:Vi koji ste gledali kako vam se cini ? Sta vas je najvise dojmilo ?
Dobro su to momci odradili...i uspjeli su da zadrze paznju gledalaca svih 500-tinjak minuta
-
melac
#3 Re: The Arrivals-Dolasci
Odgledao, fasciniran nisam, klasična propaganda ljudi koji vjeruju u zavjere. Ništa posebno, ala Zeitgeist.
- amar007
#4 Re: The Arrivals-Dolasci
melac wrote:Odgledao, fasciniran nisam, klasična propaganda ljudi koji vjeruju u zavjere. Ništa posebno, ala Zeitgeist.
Ili jednostavnije receno, gomila gluposti.
- Ridjobrki
#5 Re: The Arrivals-Dolasci
Nevjerovatno da niko dosad nije na forumu ni riječ o ovome napisao... 
- bijela
#6 Re: The Arrivals-Dolasci
mislim da su masoni i arrivalse napravili. da nas izbudale 
- ružmarin-a
#7 Re: The Arrivals-Dolasci
gledala jedna osoba, moja bližnja
opteretila psihu, iako je vjernica čvrstog imana, hvala Bogu
upozorila me da ni u kom slučaju ne gledam, ravno horor filmovima
nije smjela sama u stanu biti, uvukla se neka anksioznost pod kožu danima...
poslušala sam je i to smatram ispravnim
ne bih se usudila da gledam, niti ću ako Bog da
- statix
#8 Re: The Arrivals-Dolasci
Interesantno je da se niko kroz historiju ratovanja nije pozivao na sotonu...
Danas se sigurno krije iza demokrata...
Danas se sigurno krije iza demokrata...
- KotromanichII
#9 Re: The Arrivals-Dolasci
ah svastagledala jedna osoba, moja bližnja
- ružmarin-a
#10 Re: The Arrivals-Dolasci
pričaj ti đetićuKotromanichII wrote:
ah svastadokumentarac ko dokumentarac , pa nece te pojest ako ga pogledas
ali stvarno
- bijela
#11 Re: The Arrivals-Dolasci
e pa to je to,ružmarin-a wrote:gledala jedna osoba, moja bližnja
ja sam odgledala, da znam o cemu narod prica, ali jedva koliko mi je dosadno bilo
i jedino sto sam zakljucila jeste da serijal ne moze nikakvu korist donijeti sem ljude opteretiti.. a one nestabilnije izluditi.
covjece, nakon gledanja toga mozes dobiti osjecaj kao da se svijet desava masonskom voljom, a ne Bozijom.
i inace, sve te zavjere - 0 bodova od mene
- ružmarin-a
#12 Re: The Arrivals-Dolasci
drago mi je da se slažeš, meni je ona u nekoliko rečenica prepričala, i dovoljno mi je bilo da ne klikambijela wrote:e pa to je to,ružmarin-a wrote:gledala jedna osoba, moja bližnja
ja sam odgledala, da znam o cemu narod prica, ali jedva koliko mi je dosadno bilo![]()
i jedino sto sam zakljucila jeste da serijal ne moze nikakvu korist donijeti sem ljude opteretiti.. a one nestabilnije izluditi.
covjece, nakon gledanja toga mozes dobiti osjecaj kao da se svijet desava masonskom voljom, a ne Bozijom.
i inace, sve te zavjere - 0 bodova od mene
a sama živjela tada (ja)
dakleM, ne pada mi na pamet da gledam nešto što nema sigurno i činjenično utemeljenje, već onako neka naglabanja i znaci i gomila gluposti...
- bijela
#13 Re: The Arrivals-Dolasci
ma sumnjam da ces se sad nesto isprepadati, ali jednostavno nije vrijedno toliko sati gledanja. bukvalno, zbog vremena.ružmarin-a wrote: drago mi je da se slažeš, meni je ona u nekoliko rečenica prepričala, i dovoljno mi je bilo da ne klikam
a sama živjela tada (ja)
dakleM, ne pada mi na pamet da gledam nešto što nema sigurno i činjenično utemeljenje, već onako neka naglabanja i znaci i gomila gluposti...
sve i da jest sve to istina - sta to meni znaci, konkretno?!
- KotromanichII
#14 Re: The Arrivals-Dolasci
e pa nebih ja bas rekao da su gomila gluposti s obzirom da su potkrepljevali sa slikama i video materijalom o cemu su govorili , moze biti istina a i ne, neuzima se kao 100% tacno, ali uglavno vrijedno paznje je dokumentarac i nije bas za odbacit.dakleM, ne pada mi na pamet da gledam nešto što nema sigurno i činjenično utemeljenje, već onako neka naglabanja i znaci i gomila gluposti...
da se samo pricalo a da nisu pokazivali slike i video materijal to bi bilo, ono "trla baba dlan da joj prodje dan"
- WipeOut
#15 Re: The Arrivals-Dolasci
Pa meni bas i nije bilo dosadno,a vala mislim i da ima korisnih stvari za znati...eto bas kao i svaki dokumentarac pa da se malo okoristis.Samo mi nije jasno zasto je strasno?U svakom slucaju lakse je probravljivo od klasicnih horora...
- PRO testant
#16 Re: The Arrivals-Dolasci
Kada već toliko znaju o svemu tome, zar ne bi bio pravi dokaz da nešto pokušaju predvidjeti šta će biti sljedeće?
Očigledno su se jako dobro pripremali za snimanje, te su morali imati neki uvid u sve te neke "nama nepoznate" stvari.
Lako je prepričati i iskombinovati nekoliko priča u jednu po "after fact" principu.
To možemo i mi, a iskreno, to se u nekim sferama našeg života svakodnevno dešava.
To je više popularizacije radi, nego li istine radi.
I čudi me da se neki vjernici (bilo koje konfesije) toliko toga plaše. Zar Bog nije u stanju da kontroliše svijet i sve u njemu, pa i samog "sotonu" kojeg je već jednom "šutno?"
Ko je na višoj poziciji? Bog ili taj neko ?
Gdje je položena naša sigurnost i nada? U nas, ili u Boga?
Čemu strah? Koji je u stvri samo displej nepovjerenja prema Bogu i onome što je on rekao i obećao.
Pozdrav
Očigledno su se jako dobro pripremali za snimanje, te su morali imati neki uvid u sve te neke "nama nepoznate" stvari.
Lako je prepričati i iskombinovati nekoliko priča u jednu po "after fact" principu.
To možemo i mi, a iskreno, to se u nekim sferama našeg života svakodnevno dešava.
To je više popularizacije radi, nego li istine radi.
I čudi me da se neki vjernici (bilo koje konfesije) toliko toga plaše. Zar Bog nije u stanju da kontroliše svijet i sve u njemu, pa i samog "sotonu" kojeg je već jednom "šutno?"
Čemu strah? Koji je u stvri samo displej nepovjerenja prema Bogu i onome što je on rekao i obećao.
Pozdrav
- bijela
#17 Re: The Arrivals-Dolasci
PRO testant wrote: I čudi me da se neki vjernici (bilo koje konfesije) toliko toga plaše.
- KotromanichII
#18 Re: The Arrivals-Dolasci
pa kad bi poceli govoriti desit ce se to te i te godine , itd dokumentarac bi propao jer odmah bi ustartu sebi pripisali da poznaju Gajb, nepoznato, a to samo Allah zna. niko im nebi vjerovao ondaKada već toliko znaju o svemu tome, zar ne bi bio pravi dokaz da nešto pokušaju predvidjeti šta će biti sljedeće?
ono sto oni rade je detektiranje sistema dedzdzala, njegov sistem, koji se priprema za njegov dolazak, kako bi ga ljudi prihvatili kao Boga. mislim da su uradili super posao sa ovim dokumentarcom.
- WipeOut
#19 Re: The Arrivals-Dolasci
PRO testant wrote: I čudi me da se neki vjernici (bilo koje konfesije) toliko toga plaše. Zar Bog nije u stanju da kontroliše svijet i sve u njemu, pa i samog "sotonu" kojeg je već jednom "šutno?"
ja vam rekoh da nije strasno
-
GOLFER
#20 Re: The Arrivals-Dolasci
neplase se ljudi radi Boga nego radi sebeWipeOut wrote:PRO testant wrote: I čudi me da se neki vjernici (bilo koje konfesije) toliko toga plaše. Zar Bog nije u stanju da kontroliše svijet i sve u njemu, pa i samog "sotonu" kojeg je već jednom "šutno?"
Čemu strah? Koji je u stvri samo displej nepovjerenja prema Bogu i onome što je on rekao i obećao.,
ja vam rekoh da nije strasno
gledao sam neke epizode tog serijalai eto vidjoh neke interesantne stvari, koje vrlo lahko mogu biti istinite... U sustini vrlo je logicno da se odredjeni centri moci udruzuj i da rade stvari po nekom strateskom planu, jer da to ne rade bili bi neozbiljni i brzo bi propali. prema tome te njihove akcije imaju veze sa svim vrstama industrije i monetarnih sistema itd... clanovi tih centara moci imaju neku svoju ikonografiju i neke svoje rituale, mozda zbog zabave ili mozda zbog necega drugog...sve je logicno i onda dodjes do tacke da li postoji visa sila ili ne. Ako vjerujes da postoji onda vjerovatno iza mnogo toga stoji bas taj sotona, ako ne vjerujes onda iza svega stoji jedino zelja za kontrolom i moci i to je to!!! Ruku na srce, odredjeni ljudi i porodice su stekli veliku dozu i kontrole i moci!
- smoki_choko
#21 Re: The Arrivals-Dolasci
kad dodje vrijeme onda ce pojedinci pricati eh sto nisam pogledao, uradio, pokusao nesto, vjerovao.
al tada ce biti kasno za bilo sta
al tada ce biti kasno za bilo sta
- ružmarin-a
#22 Re: The Arrivals-Dolasci
ja to ne želim i neću da gledam i tačka
Ne volim kad neko ima nagli pristup u vjeri i priča o misterioznim stvarima a možd aneko to ne može ni da shvati ni da svari
evo i primjera:
kad sam bila u osnovnoj školi, u mektebu su nam pričali o nevidljivim bićima pa smo poslije u potkrovlju čuli "ljude koji hodaju" i roditelji nam nisu više dali ići u mekteb
jer smo bili isprepadani i pričali o tome- dječji svijet mašte
a zašto? jer nije valjao pristup pedagoga u mektebu...
ja vam kažem, gledala ga je i razmišljala o tome i uvukao se strah
i ko to ima a da nije osjetio strah...nikad? The neustrašivi
ma nemoj
a vi samo tapkajte gosn @protestanta po ramenu
smo tako- to smo mi...

Ne volim kad neko ima nagli pristup u vjeri i priča o misterioznim stvarima a možd aneko to ne može ni da shvati ni da svari
evo i primjera:
kad sam bila u osnovnoj školi, u mektebu su nam pričali o nevidljivim bićima pa smo poslije u potkrovlju čuli "ljude koji hodaju" i roditelji nam nisu više dali ići u mekteb
ma nemoj
a vi samo tapkajte gosn @protestanta po ramenu
- PRO testant
#23 Re: The Arrivals-Dolasci
(1) - To i jeste poenta pojedinih ljudi ali i samoga sotone. Da ja vjerujem da on postoji, ali ne vjerujem da je u stanju sve što mu se pripisuje. Iz jednostavnog razloga jer iz osnovne teologije je poznato da se mora" konsultovati" sa "višom silom."GOLFER wrote:neplase se ljudi radi Boga nego radi sebeWipeOut wrote:PRO testant wrote: I čudi me da se neki vjernici (bilo koje konfesije) toliko toga plaše. Zar Bog nije u stanju da kontroliše svijet i sve u njemu, pa i samog "sotonu" kojeg je već jednom "šutno?"
Čemu strah? Koji je u stvri samo displej nepovjerenja prema Bogu i onome što je on rekao i obećao.,
ja vam rekoh da nije strasnokod muslimana nema nikakve sumnje u autoritet niti sotona pokusava nesto protiv Boga, sva Bozija stvorenja su na svom mjestu ukljucujuci i sotonu...
gledao sam neke epizode tog serijalai eto vidjoh neke interesantne stvari, koje vrlo lahko mogu biti istinite... U sustini vrlo je logicno da se odredjeni centri moci udruzuj i da rade stvari po nekom strateskom planu, jer da to ne rade bili bi neozbiljni i brzo bi propali. prema tome te njihove akcije imaju veze sa svim vrstama industrije i monetarnih sistema itd... clanovi tih centara moci imaju neku svoju ikonografiju i neke svoje rituale, mozda zbog zabave ili mozda zbog necega drugog...sve je logicno i onda dodjes do tacke da li postoji visa sila ili ne (1) . Ako vjerujes da postoji onda vjerovatno iza mnogo toga stoji bas taj sotona, (2) ako ne vjerujes onda iza svega stoji jedino zelja za kontrolom i moci i to je to!!! Ruku na srce, odredjeni ljudi i porodice su stekli veliku dozu i kontrole i moci!
(2) - Ne iza mnogih stvari u svijetu ne leži sotona. Nego prosto ljudska grešna priroda koja se ispoljava u gramzivosti, pohlepi itd. i svim onim inim stvarima za koje mi kasnije kupimo korektivne mjere u obliko posljedica naših glupih odluka.
- Sunrise00
#24 Re: The Arrivals-Dolasci
Isto sam i ja reklabijela wrote:mislim da su masoni i arrivalse napravili. da nas izbudale
cula za nekoliko stvari iz toga, smijesno
Necu ni ja da gledam, sve oko mene ce mi biti masonsko
- KotromanichII
#25 Re: The Arrivals-Dolasci
pa nemoj gledati i tacka, niko te ne gonija to ne želim i neću da gledam i tačka
evo i primjera:
kad sam bila u osnovnoj školi, u mektebu su nam pričali o nevidljivim bićima pa smo poslije u potkrovlju čuli "ljude koji hodaju" i roditelji nam nisu više dali ići u mekteb jer smo bili isprepadani i pričali o tome- dječji svijet mašte
ma nemoj
a vi samo tapkajte gosn @protestanta po ramenu smo tako- to smo mi...
Evo naprimjer da se izvuce pouka iz ovog dokumentarca, a to je sta se servira nasoj djeci, kad se pogleda sadrzaj tih crtani filmova uvidi se kako se odgajaju djeca u pokvarenosti gledajuci neke crtane filmove, i pripremajuci ih mentalno za ovaj sistem u kojem sad zivimo. evo primijer iz mog zivota, dok sam djete bio sjecam se kad sam gledao crtani o aladinu, gledajuci kako se ljubi sa curom, ja kao dijete poslije sam dobio takav osjecaj kao nikad prije da ja to isto probam, da se ljubim sa nekom curom.