The Amazing Spider-Man

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Averus

#1 The Amazing Spider-Man

Post by Averus »

Još malo pa ćemo dočekati i ovaj film!
Da li sam jedini koji jedva čeka?

Kao dugogodišnji obožavatelj Spideya i svega što se tiče priče o Peter Parkeru i njegovom alter egu, bio sam razočaran trilogijom koja je, po meni, bila užasan pokušaj. Drago mi je da je otkazana...

Evo, izašao je i treći trailer za Amazing Spider-Mana, pa me zanima vaše mišljenje :)

Averus

#2 Re: The Amazing Spider-Man

Post by Averus »

Image
:D
dale cooper

#3 Re: The Amazing Spider-Man

Post by dale cooper »

Nije trilogija otkazana već Sam Raimi nije više htjeo da se obavezuje za nove nastavke
kao i (mislim) Tobey Maguire. A bila je megauspješna zaradivši svaka oko 800 miliona dolara.
Inače prvi dio mi je bio dobar, ostali onako prosječni. Green Goblin mi je svakako uvijek bio najdraži
Spajdijev oponent. Za ovaj novi i nemam neko pretjerano očekivanje, čini mi se da mu je ciljana
populacija još mlađa nego ova iz prethodne trilogije, tako da ne znam baš na šta će to izaći.
harač

#4 Re: The Amazing Spider-Man

Post by harač »

po posljednjem traileru fura se na Nolanov, što bi kazali kritičari, "hipster nihilizam" i minimiziranje onog comic elementa, što i nije loše... ali, ne znam kako se svijet više ne zasiti ovih rebootova... sad će i Supermen u trećoj verziji (ili četvrtoj?)
dale cooper

#5 Re: The Amazing Spider-Man

Post by dale cooper »

Ja vala ne vidim ni N od Nolana u ovim trailerima. Niti mislim da je Spiderman lik kojem
bi odgovarao Nolanovski tretman.
Last edited by dale cooper on 08/05/2012 13:00, edited 1 time in total.
Averus

#6 Re: The Amazing Spider-Man

Post by Averus »

dale cooper wrote:Nije trilogija otkazana već Sam Raimi nije više htjeo da se obavezuje za nove nastavke
kao i (mislim) Tobey Maguire. A bila je megauspješna zaradivši svaka oko 800 miliona dolara.
Inače prvi dio mi je bio dobar, ostali onako prosječni. Green Goblin mi je svakako uvijek bio najdraži
Spajdijev oponent. Za ovaj novi i nemam neko pretjerano očekivanje, čini mi se da mu je ciljana
populacija još mlađa nego ova iz prethodne trilogije, tako da ne znam baš na šta će to izaći.
Vala meni Green Goblin bio užasan... Robot čovječe :-?
Doc Ock je bio pristojan, ali su ukenjali i šefa i stanicu kad su Venoma onako mršavog stavili :lol:
Uspješnost nije uvijek mjerilo kvaliteta :P
Tobey-a sam mrzio od prve scene prvog filma, tako da... :roll:

Ja jedva čekam ovaj, jer se bazira na pravoj priči, onoj iz stripova, a to je priča koju pratim već 21 godinu :D

harač wrote:po posljednjem traileru fura se na Nolanov, što bi kazali kritičari, "hipster nihilizam" i minimiziranje onog comic elementa, što i nije loše... ali, ne znam kako se svijet više ne zasiti ovih rebootova... sad će i Supermen u trećoj verziji (ili četvrtoj?)
neka bolan, neka Spider-Mana :D u prošlosti nije dovoljno zastupljen, pa nek' makar sad posvete dovoljno filma i ideje najbolje superjunaku ikad! :D
a ni ja vala ne vidim sličnost s nolanom...
harač

#7 Re: The Amazing Spider-Man

Post by harač »

[delete]

ipak ne
dale cooper

#8 Re: The Amazing Spider-Man

Post by dale cooper »

Dobar je bio Goblin, Willem Dafoe sjajan u toj ulozi.
I prvi Raimiev film je uglavnom bio baziran na originalnoj priči, sa tim što u ovom novom
mu navodno prikazuju i roditelje.
Averus

#9 Re: The Amazing Spider-Man

Post by Averus »

Dafoe je fakat glumčina, što jes' jes'... Ali odijelo goblina me je iritiralo sve vrijeme...
Takođe moram reći da je glumac koji je bio J.Jonah Jameson bio famozan, savršen za tu ulogu! :D

U novom spideyu prikazuju Peterove roditelje kao njegovo sjećanje jer su oni sastavni dio priče o Spider-Manu :)
Averus

#10 Re: The Amazing Spider-Man

Post by Averus »

Topla preporuka! :thumbup:
Film je nadmašio sva moja očekivanja, odličan je! :D
Post Reply