teze pali nakon servisa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lorente

#1 teze pali nakon servisa

Post by lorente »

ljudi danas sam radio veliki servis na seat ibizi...prije je palio na "pola kljuca" sto ljudi kazu...a nakon zamjene zupcastog vergla dvije sekunde pa upali....u servisu sam dva puta palio i nisam primjetio probleme...primjetio sam poslije voznje kada je temperatura dostigla 90 stepeni...da li je do zupcastog ili moze zezati i remen alternatora..i on je zamjenjen,moze li biti da ne odgovara
commendatore

#2 Re: teze pali nakon servisa

Post by commendatore »

ako si radio zamjenu zupcastog onda vrlo vjerovatno doticni "majstor" nije nazubio motor kako treba - tj raspored paljenja - pa sad imas verglanja dok "ne ufati"....
lorente

#3 Re: teze pali nakon servisa

Post by lorente »

commendatore wrote:ako si radio zamjenu zupcastog onda vrlo vjerovatno doticni "majstor" nije nazubio motor kako treba - tj raspored paljenja - pa sad imas verglanja dok "ne ufati"....
da zupcasti,pumpa,spaner,roleri sve...mijenjao ih je na stotine..ne znam kako je ovo zajebao..zurba 100% sutra cu mu otici :izet:
dgL_

#4 Re: teze pali nakon servisa

Post by dgL_ »

lorente wrote:
commendatore wrote:ako si radio zamjenu zupcastog onda vrlo vjerovatno doticni "majstor" nije nazubio motor kako treba - tj raspored paljenja - pa sad imas verglanja dok "ne ufati"....
da zupcasti,pumpa,spaner,roleri sve...mijenjao ih je na stotine..ne znam kako je ovo zajebao..zurba 100% sutra cu mu otici :izet:
Samo reklamiraj... Dao si pare i imas problem, auto ne pali kao sto je palilo, nek sad ponovo o svom trosku razubi motor i detaljno sve pregleda... Otidji sto prije, nemoj da vozis tako... Lp
Post Reply