Mogli ste na Skup etažnih vlasnika pozvati nekoga iz Ministarstva da vas upozna sa upravitljstvom. To im je posao,LieToMe wrote:BorbenaPipiDugaDevetka wrote:Tako te volim borben, mlad, obrazovan, jasno mu je šta se dešava sa njegovom privatnom imovinom,...Ma, ni marke ne uplaćuj dok ne bude sve po zakonu, a Zakon je ovdje:LieToMe wrote: E ovo se nama desilo, tj nesto slicno. Kupili smo stan u novogradnji, naravno sve novo, novi liftovi... Uglavnom, kad smo isli potpisivati ugovor, pitamo covjeka, koji jel zastupa drugu stranu, ko je upravitelj, kad ce se to birati... Kaze nista ne brinite, zgrada je 2 godine pod garancijom, to kao oni preuzimaju na sebe. Hajd reko super, bas lijepo.
Nedavno mi vracajuci se sa posla ugledamo u sanducetu "cestitku". Pogledamo kad neki upravitelj (btw prvi put cujem za njega pa nisam ni upamtila negdje u Hrasnom imaju sjediste) poslao nam racun i to u iznosu od 42,80 KM![]()
Mislim mogao mi je bilo ko odprintati i staviti u sanduce racun i ja sad trebam da platim. na osnovu cega? Naravno upalimo se i supug i ja, trebam li napomenuti da nismo nikakav ugovor potpisali ni sa kim, cak nas niko nije ni pitao koga bi mi za upravitelja... Nazovem mamu i svekrvu da vidim koliko one placaju (pola od onoga za sta je nama dosao racun). Nazove suprug kontakt osobu,da bi dobio sljedece odgovore: eto znate, mi smo morali izabrati upravitelja (ok nas niko nije konsultovao mi smo vlasnici stana), ok, jeste li morali uzeti najskupljeg? Pa znate, to nece biti stalno tako to je zato sto eto nisu svi stanovi kupljeni pa je cijena veca!
Ja da placam za stanove koji nisu useljeni
Pa eto znate,ta razlika je za zastitara, njega treba platiti? OK, 300 stanova puta 20 KM je 6000 KM, gospodjo mogu li ja kako da dam otkaz u svojoj firmi pa da radim zastitar kod sebe u zgradi???
Uglavnom izborili smo se za zbog stanara, koji je danas, pa nek nam je dragi Bog na pomoci jer stvarno ne mislim placati 42,80 KM mjesecno da bi mi neko promijenio sijalicu ispred stana to mzemo i sami.
http://msp.ks.gov.ba/sites/msp.ks.gov.b ... kst__0.pdf s tim da je upravo otpočeo proces za njegovu izmjenu. Vidi moj prethodni post.ali nebitno. Ma danas imamo zbor stanara pa vidjecemo sta ce biti i kako ce biti. Mene samo zanima jedno, s obzirom da nismo ni s kim nista potpisivali i da nas niko nije pitao ni za zdravlje a kamo li za upravitelja nemaju me pravo ganjati na sudu za ove 42,80 KM, predpostavljam da cemo potekom oktobra zateci jos jednu "cestitku" ukoliko se nesto ne desi danas.
ali i da dođe neko, ne možeš sa njim diskutovati ako prethodno nisi pročitala Zakon.
Još se vi, EV, ne poznajete dobro, pa bi bilo dobro da ti ili neko tebi poznat preuzme plaćenu obavezu da bude PEV (Predstavnik et. vlasnika pred upraviteljem), a ne da ti se desi kao meni da mi polupismeni (Stvarno teško piše pisanim slovima prvačića) VKV majstor, star 80 godina, slizan sa direktorom upraviteljskim,...Zakukaćeš i sjetićeš me se ako pogriješite u izboru PEV-a. Neko tvoj, jača polovina, a nije za odbaciti onih DO 15% od ukupno uplaćenih svih naknada. Naročito ako je zgrada golema.