text me

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StLouis

#1 text me

Post by StLouis »

Koliko cesto textate? Na pocetku sam bio veliki protivnik ovakvog vida komuniciranja, ali sam popustio...ocigledno da mi je postalo lakse nekom poslati poruku umjesto da obavim razgovor... ali sve manje u tom vidu komunikacije vidim smisla, a tenhologija napreduje... :-) sasvim je jednostavnije poslati poruku i izraziti se "hej, gdje ste?" - nego okrenuti broj i razmijeniti nekoliko pitanja.

Smatram da jos uvijek nisam ovisnik o textanju, ali sam veliki saucesnik i ne znam da li osjecam krivnju...
mamica papucarka

#2 Re: text me

Post by mamica papucarka »

ja rijetko saljem poruke. Meni je lakse nazvat nego se porukicat :D
a najgora mi je bila jedna prijateljica sa kojom dok sjedis u kafani (ono vise nas u drustvu), ona se porukica sa nekim hamsama ispod stola i raspituje se kako je u pojedinim kaficima i ima li taj i taj :lol: Znala sam joj otet mobitel :oops: :D
StLouis

#3 Re: text me

Post by StLouis »

mamica papucarka wrote:ja rijetko saljem poruke. Meni je lakse nazvat nego se porukicat :D
a najgora mi je bila jedna prijateljica sa kojom dok sjedis u kafani (ono vise nas u drustvu), ona se porukica sa nekim hamsama ispod stola i raspituje se kako je u pojedinim kaficima i ima li taj i taj :lol: Znala sam joj otet mobitel :oops: :D
ali ipak textas :D imam i ja nekoliko takvih, zbilja mi dodje da im otmem telefon :D
mamica papucarka

#4 Re: text me

Post by mamica papucarka »

StLouis wrote:
mamica papucarka wrote:ja rijetko saljem poruke. Meni je lakse nazvat nego se porukicat :D
ali ipak textas :D imam i ja nekoliko takvih, zbilja mi dodje da im otmem telefon :D
tekstam na forumu, ali ne na mobitel (rijetko) :lol:
jebo forum, ovo moje je chatanje :D
Prozor

#5 Re: text me

Post by Prozor »

samo msn, mobilni nosim samo kad moram, a mrzim kad ga neko drugi nosi pa ko´sto rece mamica non-stop zove i texta...
anais_nin

#6 Re: text me

Post by anais_nin »

joj bas sam se nedavno jadala nekom kako mi nedostaje to "porukanje" ovde u s. americi :D telefonske razgovore rezervisem za osobe s kojima se ne mogu naci na kafu tj za one koji nisu na istoj geografskoj lokaciji kao ja....inace sam se uvijek osipala od dugih telefonskih razgovora, uvijek se natezem s jaranicama oko toga, do pola sata nekako i duram, ali poslije toga pocinje me hvatat gaflet :D

SMSanje me spasilo toga, posebno u BiH :D dogovoris sve fino u jednoj porukicu, pa hajmo se nac da se ispricamo :D uz kaficu :D i super nacin za odrzavat kontakt tokom dana, podjeliti neki lijep momenat s osobom na koju mislim, a koja nije tu....obradujem se onom bibikanju tj zvuku pristigle poruke ko niko :D :evil: samo ameri i kanaderi jos uvijek puno manje textaju nego evropljani :roll: zato se sada dobivenim porukicama jos vise radujem :evil: :D ne znam meni su to, osim sredstva za brzu razmjenu informacija, moje mini razglednice :)
stari_sarajevski_gospodin

#7 Re: text me

Post by stari_sarajevski_gospodin »

To ovi nasi kopiraju amerikance ko da ce ista stici u zivotu ako samo njih kopiraju. :razz:
BSn

#8 Re: text me

Post by BSn »

stari_sarajevski_gospodin wrote:

To ovi nasi kopiraju amerikance ko da ce ista stici u zivotu ako samo njih kopiraju. :razz:

Cuj kopiraju Amerikance?! :-)
E, svasta! To k'o Amerikanci izmislili SMS! :D
metal_rules_cura

#9 Re: text me

Post by metal_rules_cura »

Tu razmisljam ekonomicno i to mi je jedini kriterij. Ako imam reci nesto vise onda nazovem i na brzinu ispricam :-D Ako je ono kratko nesto ili samo dogovaranje onda posaljem sms. I ne razmisljam puno o tome svemu. Tehnologija je korisna ako se dozira.
omar little

#10 Re: text me

Post by omar little »

Meni fali sms-anje u Kanadi. Kao sto rece anais, ovdje starija raja slabo sms-a, vecinom djeca. SMS nije zamjena za razgovor, ali za "brzinsko" sta ima, sta se radi, podijelit' neku zajebanciju, dobiti rezultat utakmice - sms je super. Trebalo mi je vremena, ali navadila sam najboljeg prijatelja na sms, pa mi je sad malo bolje :D Inace su mi sms-ovi stizali samo od kuce. Za komunikaciju sa Bosnom, sms je zakon (naravno, ne kao jedino sredstvo). Ne kosta puno a nudi mogucnost konstantnog kontakta.
anais_nin

#11 Re: text me

Post by anais_nin »

omar little wrote:Meni fali sms-anje u Kanadi. Kao sto rece anais, ovdje starija raja slabo sms-a, vecinom djeca. SMS nije zamjena za razgovor, ali za "brzinsko" sta ima, sta se radi, podijelit' neku zajebanciju, dobiti rezultat utakmice - sms je super. Trebalo mi je vremena, ali navadila sam najboljeg prijatelja na sms, pa mi je sad malo bolje :D Inace su mi sms-ovi stizali samo od kuce. Za komunikaciju sa Bosnom, sms je zakon (naravno, ne kao jedino sredstvo). Ne kosta puno a nudi mogucnost konstantnog kontakta.
jest ako si na rogersu ili fido-u :( :sad: nama ostalim je precvikan SMS kontakt s evropom :x :x :x
omar little

#12 Re: text me

Post by omar little »

anais_nin wrote:
omar little wrote:Meni fali sms-anje u Kanadi. Kao sto rece anais, ovdje starija raja slabo sms-a, vecinom djeca. SMS nije zamjena za razgovor, ali za "brzinsko" sta ima, sta se radi, podijelit' neku zajebanciju, dobiti rezultat utakmice - sms je super. Trebalo mi je vremena, ali navadila sam najboljeg prijatelja na sms, pa mi je sad malo bolje :D Inace su mi sms-ovi stizali samo od kuce. Za komunikaciju sa Bosnom, sms je zakon (naravno, ne kao jedino sredstvo). Ne kosta puno a nudi mogucnost konstantnog kontakta.
jest ako si na rogersu ili fido-u :( :sad: nama ostalim je precvikan SMS kontakt s evropom :x :x :x
nemoj zezat' ? nisam to znala. ma jesam na rogersu sam, gamad me drzi u saci (tv, internet, mob) :(
anais_nin

#13 Re: text me

Post by anais_nin »

omar little wrote: nemoj zezat' ? nisam to znala. ma jesam na rogersu sam, gamad me drzi u saci (tv, internet, mob) :(
bell, telus, virginmobile - ne idu poruke ni u Bosnu ni u vecinu drugih zemalja evrope :( :roll: za njih svijet pocinje i zavrsava sjevernom amerikom :roll:
mojgrad

#14 Re: text me

Post by mojgrad »

Ja bih komotno mogla na takmicenje u brzom tipkanju poruka :lol:
Kad imam nesto kratko da kazem (a to je rijetkost) onda sms-om brzinski proslijedim svoje misli.
Ali posto mi sve sto zelim reci ne moze stati u jednom sms-u onda se vrlo brzo odlucim da nazovem tu osobu.
Volim i cuti njen/njegov glas, posebno kad se radi o ugovaranju jer ne zelim da neko preko one stvari ili zato sto je red izlazi sa mnom. (a desilo mi se jednom od strane 'prijatelja' kad sam bila u posjeti u Bosni). Obicno po reakciji mogu cuti da li je raspolozen/a :D.

p.s. od kako je ova tehnologija uznapredovala nikad gora komunikacija medju ljudima nije bila.. Interesting
Post Reply