Texas Hold'em u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
mrki_SA
#1 Texas Hold'em u Sarajevu
Da li ste ikada pokušali igrati Hold'em igre?
Kada? Gdje?
Da li ste znali da u Sarajevu postoji pokerroom?
Sva pitanja u vezi ove vrlo popularne igre možete ovde postaviti. Sve što vas interesuje ili ste htjeli znati a niste mogli da pitate ili niste imali koga da pitate.
Pozdrav
Vedran
Kada? Gdje?
Da li ste znali da u Sarajevu postoji pokerroom?
Sva pitanja u vezi ove vrlo popularne igre možete ovde postaviti. Sve što vas interesuje ili ste htjeli znati a niste mogli da pitate ili niste imali koga da pitate.
Pozdrav
Vedran
- superxenon
#2 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
ja igram
- alphonse kauders
#3 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Eh, ovako - vidim da je u zadnjih nekoliko godina manija u svijetu za texas Hold'em-om, a meni je prvi put zapala za oko ta igra u filmu "Rounders" sa Matt Damon-om i Edward Nortonom, te nezaboravnim Teddy-em KGB-om - John Malkovichem.
Ali teško da bih se zadržalo to interesovanje da nisam listajući kanale na DSF-u vidio da prenose neki poker turnir, a kad sam vidio da ima i stranica partypoker.de za raju koja hoće da nauči da igra ili da igra texas hold'em e tad se fakat zainteresovah.
Nisam se nešto ozbiljnije sad zadavao u to, ali s vremena na vrijeme odigram koji turnir na partypoker-u, međutim gotovo uvijek sam prinuđen da ga prekinem jer traje 2-3 sata u komadu, vazda nešto iskrsne.
E, ja bih evo pitao za to u sarajevu, gdje šta, koji je limit, imaju li neke low-limit igre (za ljude koji to nisu nikad uživo igrali, pa ne bi da baš odmah izgube bruku para), ono osnovne informacije.
Ali teško da bih se zadržalo to interesovanje da nisam listajući kanale na DSF-u vidio da prenose neki poker turnir, a kad sam vidio da ima i stranica partypoker.de za raju koja hoće da nauči da igra ili da igra texas hold'em e tad se fakat zainteresovah.
Nisam se nešto ozbiljnije sad zadavao u to, ali s vremena na vrijeme odigram koji turnir na partypoker-u, međutim gotovo uvijek sam prinuđen da ga prekinem jer traje 2-3 sata u komadu, vazda nešto iskrsne.
E, ja bih evo pitao za to u sarajevu, gdje šta, koji je limit, imaju li neke low-limit igre (za ljude koji to nisu nikad uživo igrali, pa ne bi da baš odmah izgube bruku para), ono osnovne informacije.
Last edited by alphonse kauders on 30/05/2008 10:41, edited 1 time in total.
- karanana
#4 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
ja znam da je u coloseumu bio, i mislim da jos uvijek ima jedan stol za hold'em. prije je radio samo vikendima, nisam siguran kakva je situacija sada
-
mrki_SA
#5 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
U Coloseum Clubu se i dalje igra Texas. Nekada je to bilo samo vikendima ali sada se trenutno igra skoro svaki dan. Ipak ova igra koja se igra najčešće jeste zaista za one koji imaju neko osnovno znanje odnosno basic strategy u ovoj igri.
Što se tiče nekih igara za one koji žel da nauče i vide kako to izgleda za neke sitne pare ili za DŽ onda se organizuju freeroll turniri. Za sada se ti turniri organizuju jednom mjesečno i može se prijaviti. Pogledajte na http://www.coloseum-club.com pod linkom pokerroom, gdje i budu najave za sve turnire. Freeroll turniri, za one koji ne znaju, su turniri koji su sponzorisani od strane neke online igraonice koja obezbjeđuje određenu nagradu ( kredit na accuntu te igraonice, koji se može isplatiti putem banke ) a upad na ovakve turnire se trenutno ne naplaćuje. Uslov za učestvovanje na ovim turnirima je da se otvori account na toj online igraonici.
Ukoliko se nađe neka ekipa koja bi htjela da igra za sitne novce onda se i to može srediti uz predhodnu najavu. Kuća uzima samo proviziju koja je unaprijed određena pravilima.
Nedeljom se u Coloseum Clubu organizuje redovno turniri sa buy in: 35€ i sa unlimited re-buys(30€) & 1 add-on(30€).
Nadam se da sam uveliko pomogao i dao adekvatne odgovore. I dalje pišite i pitajte sve što vas zanima u vezi Hold'em i Stud igara.
Pozdrav
Što se tiče nekih igara za one koji žel da nauče i vide kako to izgleda za neke sitne pare ili za DŽ onda se organizuju freeroll turniri. Za sada se ti turniri organizuju jednom mjesečno i može se prijaviti. Pogledajte na http://www.coloseum-club.com pod linkom pokerroom, gdje i budu najave za sve turnire. Freeroll turniri, za one koji ne znaju, su turniri koji su sponzorisani od strane neke online igraonice koja obezbjeđuje određenu nagradu ( kredit na accuntu te igraonice, koji se može isplatiti putem banke ) a upad na ovakve turnire se trenutno ne naplaćuje. Uslov za učestvovanje na ovim turnirima je da se otvori account na toj online igraonici.
Ukoliko se nađe neka ekipa koja bi htjela da igra za sitne novce onda se i to može srediti uz predhodnu najavu. Kuća uzima samo proviziju koja je unaprijed određena pravilima.
Nedeljom se u Coloseum Clubu organizuje redovno turniri sa buy in: 35€ i sa unlimited re-buys(30€) & 1 add-on(30€).
Nadam se da sam uveliko pomogao i dao adekvatne odgovore. I dalje pišite i pitajte sve što vas zanima u vezi Hold'em i Stud igara.
Pozdrav
- stulic
#6 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Dragi moji kockari, pokerasi i sitni belarosi dzabalaebarosi, ako mislite da ste labilni na karti predlazem vam da pokusate izbjeci nadolazecu bujicu popularnosti texas holdem pokera, zarobio je cijeli svijet pa zato mu ni BiH nece izmaci.
Veoma je zarazno pogotovo ako kafane i klabovi to uspiju pametno organizovati a ne sumnjam da hoce. S obzirom da znam nas mentalitet, kod nas ce se to postati super-mega-popularno poput obicnih sportskih kladionica koje su nas preplavile kao cunami.
Samo nek se zna hold'em je droga isto ko i svaka druga droga.
Veoma je zarazno pogotovo ako kafane i klabovi to uspiju pametno organizovati a ne sumnjam da hoce. S obzirom da znam nas mentalitet, kod nas ce se to postati super-mega-popularno poput obicnih sportskih kladionica koje su nas preplavile kao cunami.
-
mrki_SA
#7 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
MIslim da je najbolje da svako za sebe odluči da li će takvo nešto probati ili ne. Eto tako i ja sam ponekad zaigram ukoliko nađem vremena i naravno finanasiske podrške. Ali opet ova igra, za razliku od drugih zahtjeva mnogo više razmišljanja, odnosno nekako prevedeno treba da ti je mozak dobro uključen. Otprilike se iste stvari rade i u šahu gdje treba da predvidiš protivnikov potez i na kraju to uzmeš u svoju korist. U Hold'em i Stud igrama takođe ovakve stvari daju prednost određenim igračima nad drugim jer su skoncentrisani na igru. Mozak radi 110%.stulic wrote:Dragi moji kockari, pokerasi i sitni belarosi dzabalaebarosi, ako mislite da ste labilni na karti predlazem vam da pokusate izbjeci nadolazecu bujicu popularnosti texas holdem pokera, zarobio je cijeli svijet pa zato mu ni BiH nece izmaci.
Na kraju svega mislim da je na svakome da odluči na koji način će da se zabavi ili već nešto drugo....
Pozdrav
- alphonse kauders
#8 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Ali, koliko sam skontao s tv-a iz intervjua s rajom koja se kvalifikovala preko interneta na turnire da je totalno drugačije igrati i da ti nenormalno puno koncentracije treba da ostaneš jednako staložen i kad dobiješ dva keca i dobar flop, ali i kad si taraba.
Ne znam, volio bih pokušati jednom igrati onako uživo, ne za neke velike pare, nekakav turnirčić max buy in 30-50 KM, ono ulozi 0,5/1 na početku, tek da vidim kad bih ispao i kako bih se držao.
Biće valjda i to nekad:)
Ne znam, volio bih pokušati jednom igrati onako uživo, ne za neke velike pare, nekakav turnirčić max buy in 30-50 KM, ono ulozi 0,5/1 na početku, tek da vidim kad bih ispao i kako bih se držao.
Biće valjda i to nekad:)
-
Risto Kuglarić
#9 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
u koloseumu imaš redovno cash games 1-2€ sa buy-inom 200-500€ Igra se no limit, dakle, savršeno za one koji žele da probaju i da vide kakav je osjećaj ostat bez milje u roku od 10-ak adrenalinom nabijenih minuta 
Edit: inače ko hoće da proba, preporučujem da prvo malo ispipa situaciju online, ima igara sa mnogo manjim ulozima i da krene od limit hold'ema.
Edit: inače ko hoće da proba, preporučujem da prvo malo ispipa situaciju online, ima igara sa mnogo manjim ulozima i da krene od limit hold'ema.
- alphonse kauders
#10 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Ma dobro te šminkerske zahebancije 200-500 Eura, ima li šta za raju koja ne bi da zijani više od petobanke (50KM):)?Risto Kuglarić wrote:u koloseumu imaš redovno cash games 1-2€ sa buy-inom 200-500€ Igra se no limit, dakle, savršeno za one koji žele da probaju i da vide kakav je osjećaj ostat bez milje u roku od 10-ak adrenalinom nabijenih minuta
-
Risto Kuglarić
#11 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Prvo disclaimer: Nisam nikada igrao u koloseumu, sve što znam ispričao mi je manager tog dijela kockarnice u separeu u kojem se igra hold'em (zašto je to zatvoreno, stvarno ne znam)alphonse kauders wrote:Ma dobro te šminkerske zahebancije 200-500 Eura, ima li šta za raju koja ne bi da zijani više od petobanke (50KM):)?Risto Kuglarić wrote:u koloseumu imaš redovno cash games 1-2€ sa buy-inom 200-500€ Igra se no limit, dakle, savršeno za one koji žele da probaju i da vide kakav je osjećaj ostat bez milje u roku od 10-ak adrenalinom nabijenih minuta
Pa, sad ne znam 100%, ali mislim da je ovo jedini tip igre koji se nudi u koloseumu, obično ima interesanata da ispuni samo jedan sto, rijetko 2. Prijaviš se gospodinu koji dođe ko neki manager stola (ili koji je već moderni naziv za to), i on te stavi na waiting list (nešto slično waiting listi imaš i u online varijanti), i on te onda diskretno pozove ako se ili oslobodi mjesto, ili se prijavi 5 ili više ljudi na listu čekanja (u tom slučaju formiraju drugi sto). minimalan ulog je 200€, jer ti se generalno na 1-2€ NL igru ne isplati ni sjedati sa manje. Ne vjerujem da im se uopšte isplati organizovati igre sa manjim ulozima (uzimaju rake od 3% od svakog pota), jer imaju samo dva stola, a vjerovatno od ta dva prilično dobro zarađuju.
Za taj manji zijan imaš te turnire nedeljom, upad je 35€. Mislim da prva trojica dijele kompletan fond od buy-ina, a opet, koliki je fond, zavisi od broja interesanata, ali koliko sam skontao, uglavnom se igra na samo dva stola.
E, sad, za neki cash game sa manjim ulogom (što kažeš za one koji ne bi da zijane više od petobanke, u koje i sam spadam
Edit: Ali, ako nisi prije igrao, preporučujem ti da se okušaš online. imaš igara sa micro ulogom 0,05-0,10$. Znači možeš sjest sa 10$ i igrat svu noć. Možda nije isti filing kao uživo, ali vjeruj mi, thrill je na nivou
-
mrki_SA
#12 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Evo mogu vam ja možda pomoći u vašoj dilemi.
Ukoliko bi bilo zainteresovanih, a već ih ima, moguće je lako napraviti cash game ( 20€ ili ... ) ili neki turnir sa manjim buy inom. Bitno je samo da ste vi voljni da igrate. E sad je na vama da li zaista želite probati da igrate u živo. Dakle hoću reći u Coloseum Clubu možete da igrate i Hold'em poker sa manjim table stake-om. Kako je gore već neko rekao kuća uzima proviziju i to je to. Međutim kod takvih igara ( table stake: 20€ ) kuća uzima vrlo malo.
Još sam pročitao da je pokerroom zatvorenog tipa. Moram reći da je to skroz pogrešno. U pokerroom bi mogli ući svi oni kojih imalo interesuje ova vrsta pokera. Međutim tu dolazi do jednog vrlo nezgodnog problema. Naime naš mentalitet je takav da ljudi vrlo malo poštuju igrače, tako da ukoliko neko stane iza igrača da gleda onda je znalo doći do komentarisanja karata i ostalih stvari što je vrlo loše za samu igru i njen tok. Iz tog razloga je sada trenutno tako u Coloseum Clubu. Međutim lako je zamoliti bilo koga ko je tu noć zadužen az vođenje pokerrooma da uđete i pogledate malo kako to sve ide prije nego i sami možda budete htjeli da igrate.
U svakom slučaju svi ljudi u Coloseum Clubu će vam biti na raspolaganju da vam objasne neka osnovna pravila igre i ponašanja tako da bi i vi znali osnovne stvari koje su potrebne za igranje ove vrste pokera u živo.
Evo mislim da su vam neke stvari sada malo jasnije.
POzdrav
Vedran
Ukoliko bi bilo zainteresovanih, a već ih ima, moguće je lako napraviti cash game ( 20€ ili ... ) ili neki turnir sa manjim buy inom. Bitno je samo da ste vi voljni da igrate. E sad je na vama da li zaista želite probati da igrate u živo. Dakle hoću reći u Coloseum Clubu možete da igrate i Hold'em poker sa manjim table stake-om. Kako je gore već neko rekao kuća uzima proviziju i to je to. Međutim kod takvih igara ( table stake: 20€ ) kuća uzima vrlo malo.
Još sam pročitao da je pokerroom zatvorenog tipa. Moram reći da je to skroz pogrešno. U pokerroom bi mogli ući svi oni kojih imalo interesuje ova vrsta pokera. Međutim tu dolazi do jednog vrlo nezgodnog problema. Naime naš mentalitet je takav da ljudi vrlo malo poštuju igrače, tako da ukoliko neko stane iza igrača da gleda onda je znalo doći do komentarisanja karata i ostalih stvari što je vrlo loše za samu igru i njen tok. Iz tog razloga je sada trenutno tako u Coloseum Clubu. Međutim lako je zamoliti bilo koga ko je tu noć zadužen az vođenje pokerrooma da uđete i pogledate malo kako to sve ide prije nego i sami možda budete htjeli da igrate.
U svakom slučaju svi ljudi u Coloseum Clubu će vam biti na raspolaganju da vam objasne neka osnovna pravila igre i ponašanja tako da bi i vi znali osnovne stvari koje su potrebne za igranje ove vrste pokera u živo.
Evo mislim da su vam neke stvari sada malo jasnije.
POzdrav
Vedran
-
demagog
#13 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Bas me zanima ako iko zna kako se na bosanski/srpski/hrvatski prevode termini kao sto su flop, turn, river, check, raise, all-in i tako dalje.
-
mrki_SA
#14 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
chek - dalje (prepuštanje odluke drugom igraču)demagog wrote:Bas me zanima ako iko zna kako se na bosanski/srpski/hrvatski prevode termini kao sto su flop, turn, river, check, raise, all-in i tako dalje.
raise - dižem (dizanje uloga)
all in - ulažem sve (kada igrač ulazi sa svim novcem u pot u toku jedne igre)
flop - prve tri otvorene karte (nemoguće prevesti drugačije)
turn - četvrta otvorena karta
river - peta otvorena karta
inače je jako teško prevesti sve izraze koji se koriste o ovim igrama. nadam se da sam barem malo pomogao
-
demagog
#15 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Jesi pomogao si i najljepse ti zahvaljujemmrki_SA wrote:chek - dalje (prepuštanje odluke drugom igraču)demagog wrote:Bas me zanima ako iko zna kako se na bosanski/srpski/hrvatski prevode termini kao sto su flop, turn, river, check, raise, all-in i tako dalje.
raise - dižem (dizanje uloga)
all in - ulažem sve (kada igrač ulazi sa svim novcem u pot u toku jedne igre)
flop - prve tri otvorene karte (nemoguće prevesti drugačije)
turn - četvrta otvorena karta
river - peta otvorena karta
inače je jako teško prevesti sve izraze koji se koriste o ovim igrama. nadam se da sam barem malo pomogao
- rajvosa^
#16 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Ja igram TH od 1996 godine pa do danas jednom mjesecno s rajom. Igrao sam i u kasinimia (USA) znao po 12 sati uzastopno.
Ova se igra uglavnom svodi na citanje ljudi i kolko uloziti, kada podici a isto toliko vazno kad baciti DOBRE karte. Ako samo igras na dobre karte i nasigurno brzo ces bit procitan. Ima tu dosta caka a najvise blefova. Ja se obicno skupim sa rajom nas 5-6 i neki ulog 50km i udri.
- drmadzija
#17 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Da, ovo je danas sport
Zivimo u vremenu kada drugi ljudi planiraju za nas, govore nam kako da razmisljamo i sta da radimo.
Zivimo u vremenu kada drugi ljudi planiraju za nas, govore nam kako da razmisljamo i sta da radimo.
- Topla voda
#18 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
cuvaj se dobrih karti 
- rajvosa^
#19 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
dva keca u ruciTopla voda wrote:cuvaj se dobrih karti
-
Risto Kuglarić
#20 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
šta li je tebe iznerviralo?drmadzija wrote:Da, ovo je danas sport![]()
-
Duic Vukasin
#21 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
ako znate neih jakih igrača nek se jave za kesh game i turnire na 065 011 092, Vule
- ratata
#22 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
najbolje kod ove vrste pokera jeste sto totalni amateri mogu da razbiju one najbolje i tako uzmu ogromne sume novca
- cigara
#23 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Odlicna igra, igram cesto kuci preko neta (besplatno naravno
) nekad s rajom bacim partiju sa sitnim ulozima
-
detroit-mercy
#24 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Bio dole prije dvije godine i u posjetu nam dosli od zene rodica i cojek joj. Prva stvar koju me tip upitao je bila je li znam neku dobru kladaru u carsiji. Reko, sta je to kladara, mislio ja da se ne prodaju kakve klade za rostilja ili za meso sjeci, kad ono kladionica. Reko jaro, nemam pojima ni dje su te kaladare ni sta se u njima radi. Drugo pitanje je bilo je li se kladim u Americi. Reko i da hocu ne zna dje bi mogao, jer tamo nema tih kladara na svakom cosku.stulic wrote:Dragi moji kockari, pokerasi i sitni belarosi dzabalaebarosi, ako mislite da ste labilni na karti predlazem vam da pokusate izbjeci nadolazecu bujicu popularnosti texas holdem pokera, zarobio je cijeli svijet pa zato mu ni BiH nece izmaci.
Elem, poslije pard dana i malo price sa rajom vidim da je to toliko uzelo maha svi se klade i svi dobri. Bem ga niko donji, ne znam kako te kladare opstaju.
Glede tog pokera, samnom radi treba brat jo bio svjetski prvak prosle godine u tom pokeru, momak nekih svojih 20tak godina. Digo par miliona dolara
Puno srece
-
IsmetHoro
#25 Re: Texas Hold'em u Sarajevu
Nije istina, Hold'em nije igra srece. Imas masu ljudi koji zive od toga.ratata wrote:najbolje kod ove vrste pokera jeste sto totalni amateri mogu da razbiju one najbolje i tako uzmu ogromne sume novca