Tetoviranje - Cober ili Paja?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Iman26

#1 Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by Iman26 »

U velikoj sam dilemi da li da radim tetovazu kod Paje na Skenderiji, ili kod Cobera u Zenici! :-?

Molim vasa iskustva s njima.
DoradO

#2 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by DoradO »

za tog Cober-a ne znam a kod paje sam radio tetovazu zajedno sa djevojkom ... malo je poskup i kad mu se zuri izgubi osjecaj :-) po meni je bukvalno sarao ali je ipak ispalo kako sam zelio dok je sa djevojkom bio pazljiviji... sta zelis raditi ako se smije znati
Iman26

#3 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by Iman26 »

Namjeravam raditi unikatnu sliku - ja sam se je osmislila, jaranica nacrtala. Nije zahtjevna, a ni velika... :-)

Jedni mi preporucuju Paju, drugi Cobera, a ja se strasno dovumim. Za Paju sam cula da radi po sablonu, dok kao Cober gleda u sliku i nacrta identicno kao na njoj. I sad me to malo buni. Gledala sam njihove radove na njihovim linkovima i cini mi se da Cober bolje radi, ali opet.... ne znam.
Moj brat je radio tattoo kod Paje, - u pitanju su kineski znakovi, dok je dobar jaran radio kod Cobera vuka na ramenu i uradio mu je fantasticno...
Cackala sam po nekim forumima, tog Cobera dizu u nebo, lik je u Zenici i kazu da je dosta jeftiniji od Paje. Opet, nije mi do love, koliko mi je bitno da dobijem ono sto zelim. Sto se higijenskih uslova tice, za obojicu sam cula da je sve ok...

Pomagajte plsss!
DoradO

#4 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by DoradO »

ne znam... Paja ce ti uraditi 100% sliku kakvu zelis a i provjeren je sto se tice higijene sto je najvaznije ... a i uvijek mozes spustiti malo cijenu
alica.k

#5 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by alica.k »

kod dade u tuzli.

on bi trebao da otvori prvi tattoo studio u bih kolko mi se cini. a inace dobro radi, sestra je kod njega vec dvije radila, i ide sad na trecu.
Prozor

#6 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by Prozor »

haram
zaphodia

#7 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by zaphodia »

Zna li neko sta je sa Sekom koja je nekad radila na Sekenderiji?

Ja sam svoj tatoo uradila prije 10 godina kod Koste u Splitu. Unikatna slika, velicine dlana. Skoro 3 sata smo je zajedno crtali, Kosta i ja, a poslije jos oko 3 sata tetoviranja. I danas izgleda odlicno, ali bih voljela da je osvjezim malo, i taman sam to ovih dana planirala. Kad god sam u Splitu, imam nekog vaznijeg posla i nikako da dobacim do Koste (a najtoplije ga preporucujem), a za Seku su mi rekli da je najbolja u BiH.
belissima

#8 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by belissima »

4 tetovaze mi je uradio cober...the best...bez konkurencije...odlicni smo drugovi...ako treba broj mobitela ili da ti objasnim gdje je studio,ili cak preporuka...slobodno se javi...pozz
amrasarajevo

#9 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by amrasarajevo »

odluka je tvoja,naravno teska. sto ces ici u Zenicu, pored Paje pred vratima? 8)
ja sam radila 2001 kod paje, super je lik i odlicno je sve vec tada bilo,na nivou sto se tice higijene i usluge. tada jos pravo jeftino, vise se i ne sjecam.
Momak mi je radio kod neke djevojke u Staklenom gradu-eh nje izgleda vise nema u Sarajevu,barem je ja nisma mogla vise naci, -da to nije ta Seka?-plava kratko osisana. Ona je mrak uradila, tacno onako kako joj je on objasnio a da joj nije ni skicu ni crtez ama bas nista pokazao. zena cita misli i majstor je.

sretno i javi nam za koga si odlucila. :-D
d2

#10 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by d2 »

ja volim one sarene "tetovaze" sto su dolazile u zvakama prije 30 godina, na zalost toga nema vise :mrgreen:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by dr.gog »

Ja ti za Paju garantujem,kod njeg sam lično odveo oko 50 ljudi,gledao sam satima dok radi,i velim ti da je ok.O cijeni se može dogovorit,a može istetovirat šta ti je god volja.Mali debeli majstor vješte ruke-moj susjed :) .Higijena provjerena,igle i pribor takođe,lično sam provjeravao..Prije odlaska dobro produmati o slici,efektima,ne piti alkohol i ne uzimati sedative i analgetike,drogu da i ne pominjem.
Paja neće raditi tetovaže po prstima,grlu,kapcima i slične gluposti ni za hiljadu maraka,pa ga ne nagovarajte.
Pozdravi ga od Goga,imaš mali popust :D :D meni je uradio DŽABA :P
njeka

#12 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by njeka »

Ja sam radila tetovažu prije mjesec dana kod frajera na Čaršiji i to sam otišla bez slike samo sa predstavom u glavi kako bi tetovaža trebala izgledati. Čovijek me je ODUŠEVIO kako je to sve nacrtao i svojim idejama upotpunio tako da je izgledala i bolje nego sam zamišljala! Prenio ju je na tijelo u originalu,čisto radi i nisam imala nikakvih problema. Ono što mi je još bilo dobro što polako radi,pravio je pauze da se malo odmorim jer boli a ja sam užasna kukavica!
Toplo preporučujem!!!!!!! :thumbup:
Mobile_Disco

#13 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by Mobile_Disco »

Nije sto je iz Zenice.. ali Cober radi strasne tetovaze.. ide i po inostranstvu takodje.. i dolaze ljudi iz cijele BiH a i sire da rade tatto kod njega.. danas jedino ako radis kod nekih mahalskih "tetovatora" koji nemaju ni sterilizatore niti bilo sto mozes reci da nisu cisti.. dok svi ostali tatto majstori koji se bave tim profesionalno su sigurno 100% cisti i nemas problema sto se tice neke bolesti i toga.. Cuo sam da je Pajo poskup.. a Cober je prihvatljiviji.. a radi fantasticno.. ali ipak ti sjedi i razmisli.. jer je u pitanju tetovaza.. koju ces "nosati" na sebi citav zivot a ne crtanje po majici :D

Sa srecom u svakom slucaju gdje god da radis.. :thumbup:
campa_xxx

#14 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by campa_xxx »

Carbo je najjaci !!! :thumbup:
Edin H.

#15 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by Edin H. »

Ko mi moze napraviti onu JNA tetovazu uz datum i ime jedinice u kojoj sam sluzio :-)

Vidio sam ih na plazi i te tetovaze su mi pravo cool :dance:
otherside

#16 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by otherside »

d2 wrote:ja volim one sarene "tetovaze" sto su dolazile u zvakama prije 30 godina, na zalost toga nema vise :mrgreen:
Prije 30 godina? Bilo je toga donedavno...ne znam mozda ima i sad negdje naci.
Ja sam u osnovnoj skoli zalijepila takvu tetovazu na obraz. Dosla na nastavu, uciteljica me odmah vratila kuci, rekla da ce mi nazvati roditelje i da se ne vracam dok je ne uklonim. Kad sam ja bojazljivo napomenula da se to ne skida bas tako lako rekla mi da uzmem ribacu cetku :shock: a slicica bila bas simpa, neko srce i cvjetici...
Valjda sam bila moralno neprihvatljiva sa slicicom na obrazu :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#17 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by Latina »

d2 wrote:ja volim one sarene "tetovaze" sto su dolazile u zvakama prije 30 godina, na zalost toga nema vise :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Ima ih i sada u inostranstvu...ono Betmen, Supermen, folovi... :lol: Treba li ti poslati u paketu ? :lol: ;-)

Tetovaze ( osim privremenih, kad ti je dosadno na moru pa se saras malo :lol: ) su bljaaaaaaaak. :cry:
NeKi_LiK

#18 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by NeKi_LiK »

Kako se veli, slika vrijedi k'o 'iljadu riječi... ako ti ni nakon ovih slika nije jasno ko radi, a ko "radi" onda si totalno nezahtjevna pa izaberi najjeftinjeg :D...

Sarajevo...

Paja - http://www.pajatattoo.com/tatto.html
Carbo - http://www.tattoo.co.ba/galerija.php

Mostar...

http://www.tattoo-picasso.co.ba/gal/index.html

Zenica...

Cober - http://www.cobertattoo.com/

Banja Luka....

Pedi i Cigla - http://www.bltattoo.com/galerija.php
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#19 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by Latina »

Odavno nisam vidjela nesto odvratnije...

Nevjerovatno mi je da se to nekome svidja.
PasHon1

#20 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by PasHon1 »

Nikada ne bih uradio stalnu tetovazu i sada da ne bih otvarao novu temu,sta mislite o privremenim i gdje se mogu uraditi??

Kod ovog Paje ima:

Bezbolno, za nekoliko minuta na Vašoj koži je oslikano malo umjetničko djelo, koje ni malo ne zaostaje za pravom tetovažom, a nakon 7 dana nestaje bez traga!!

Ali ja bih duze od 7 dana
Neelix

#21 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by Neelix »

Image

dagle u cosku ono "Gospodaru moj" :D otkad je tetovaza u skladu sa vjerom :?
brecko

#22 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by brecko »

njeka wrote:Ja sam radila tetovažu prije mjesec dana kod frajera na Čaršiji i to sam otišla bez slike samo sa predstavom u glavi kako bi tetovaža trebala izgledati. Čovijek me je ODUŠEVIO kako je to sve nacrtao i svojim idejama upotpunio tako da je izgledala i bolje nego sam zamišljala! Prenio ju je na tijelo u originalu,čisto radi i nisam imala nikakvih problema. Ono što mi je još bilo dobro što polako radi,pravio je pauze da se malo odmorim jer boli a ja sam užasna kukavica!
Toplo preporučujem!!!!!!! :thumbup:
sigurno kod carbusa. jucer sam je uradio i zadovoljan sam pravo sa njegovim radom a jos najbolje od svega zna me od malih nogu :D

mogu toplo preporuciti ga. higijena extra, mijenja rukavice ako se javi na telefon, dok mijenja igle itd itd.
neprilagodjena

#23 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by neprilagodjena »

Dodje i meni da stavim tetovazu :-D ali neznam kakvu :-) :-) a i piercing me privlaci :-D

A mom muzu se to nesvidja :-) po njegovom udatoj zeni netreba tetovaza ili piercing :?
cool_coban

#24 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by cool_coban »

ja bih ti preporucio novog tattoo majstora Zixa koji je poceo raditi prije par dana u Skenderiji (excellent tattoo).lik je meni radio tetovazu i prezadovoljan sam.Prije je radio negdje vani u tattoo studiu.imas i njemu vise na http://www.zix.ba
Pogledaj njegove radove pa ces vidjeti da radi najbolje od svih majstora u SarajevuImage
cool_coban

#25 Re: Tetoviranje - Cober ili Paja?

Post by cool_coban »

Image
Post Reply