Tetovaza

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Drumer

Post by Drumer »

ma_zdraoooo wrote:
Stitch__ wrote:ne volim, i nije mi jasno sta drugi vide u tetovazama :roll: totalni turn off :roll:
Dosta raje sto znam udarili su tetovazu jer je to bilo cool. A par njih su je udarili zato sto im je trebala neka promjena u zivotu. Jebes takve zivote kontam.
A kod tebe zivot Svicarska skoro pa savrsen? :lol: :D
zena21

Post by zena21 »

Drumer wrote:
zena21 wrote:
Drumer wrote:Zavisi s cime i gdje na tijelu konkretno? :D
Pa eto - kanom i valjda nekom cetkicom, odozada :oops: :D
Eh tu ti ne mogu pomoci, zao mi je stvarno.. :sad:
Sto :shock:
Jel ne znas cetkicom il ne znas odozada :D :D
tigris

Post by tigris »

ja imam jednog trajnog zeku na boku :D :D crnog :D ne smijem reci gdje sam radila :oops: :D :oops:
Drumer

Post by Drumer »

zena21 wrote:
Drumer wrote:
zena21 wrote: Pa eto - kanom i valjda nekom cetkicom, odozada :oops: :D
Cetkica mi je slaba strana, al zato znam sa masinom i to sa svih strana, pa ti sad vidi... :D :lol:
River_isle

Post by River_isle »

saraa wrote:Nebi bilo lose imati recept ako ti nije tesko posalji.

Uh bice tetovaza svuda naokolo :-)
Obicno kupujem crnu kanu (na pijaci); kada je otvorite mora biti zelene boje, ako je crna ili sl. znaci da je stara sto ne valja.
U plasticnu ili drvenu (nikad metalnu zbog oksidacije) posudu saspite sadrzaj vrecice (10g);
dodajte jednu kasicicu limunovog soka;
- - - ulja eukaliptusa (ja koristim orahovo);
po potrebi dodajite crnu kafu ili caj koji ste predhodno napravili, pustili da odstoji i ohladi se ( sto je caj/kafa "jaci", ucinak je bolji);
Sve mjesati dok ne dobijete finu smjesu; bolje je kada je malo rijeda, ali ne da se prelijeva kada je nanesete na tijelo. Ostaviti da odstoji jedno 6 sati i onda nanositi na tijelo ( pokrijte je necim da se ne osusi).
Obicno stavljam s injekcijom (bez igle naravno), a moze i nekim kistom ovisno sta crtate.
Na tijelu ostaviti minimalno 4 sata, ne prati taj dio naredna 24h. :)
Kada se osusi, samo ju skinuti nekom krpicom ili rukom.

E sad postoji kvaka; posto je kana takva kava jest, najbolje je obrijati dlake s mjesta gdje cete je staviti jer kada se tetovaza ispere iste ostaju crne.

Ugodno tetoviranje; javite ako sta zatreba. :)
zena21

Post by zena21 »

[
Imal ko ko lijepo crta po tijelu :oops: :D[/quote]Zavisi s cime i gdje na tijelu konkretno? :D[/quote]

Pa eto - kanom i valjda nekom cetkicom, odozada :oops: :D[/quote] Eh tu ti ne mogu pomoci, zao mi je stvarno.. :sad:[/quote]

Jel ne znas cetkicom il ne znas odozada :D :D[/quote] Cetkica mi je slaba strana, al zato znam sa masinom i to sa svih strana, pa ti sad vidi... :D :lol:[/quote]

A jel to sigurno? Mislim, mozes li ti kontrolisati tu masinu? Da ne bude crteza na sve strane :D :D :D
tigris

Post by tigris »

briga vas za mog zeku :oops: :( :roll:
saraa

Post by saraa »

Thanks , BDW koliko ti dugo traje
River_isle wrote:
saraa wrote:Nebi bilo lose imati recept ako ti nije tesko posalji.

Uh bice tetovaza svuda naokolo :-)
Obicno kupujem crnu kanu (na pijaci); kada je otvorite mora biti zelene boje, ako je crna ili sl. znaci da je stara sto ne valja.
U plasticnu ili drvenu (nikad metalnu zbog oksidacije) posudu saspite sadrzaj vrecice (10g);
dodajte jednu kasicicu limunovog soka;
- - - ulja eukaliptusa (ja koristim orahovo);
po potrebi dodajite crnu kafu ili caj koji ste predhodno napravili, pustili da odstoji i ohladi se ( sto je caj/kafa "jaci", ucinak je bolji);
Sve mjesati dok ne dobijete finu smjesu; bolje je kada je malo rijeda, ali ne da se prelijeva kada je nanesete na tijelo. Ostaviti da odstoji jedno 6 sati i onda nanositi na tijelo ( pokrijte je necim da se ne osusi).
Obicno stavljam s injekcijom (bez igle naravno), a moze i nekim kistom ovisno sta crtate.
Na tijelu ostaviti minimalno 4 sata, ne prati taj dio naredna 24h. :)
Kada se osusi, samo ju skinuti nekom krpicom ili rukom.

E sad postoji kvaka; posto je kana takva kava jest, najbolje je obrijati dlake s mjesta gdje cete je staviti jer kada se tetovaza ispere iste ostaju crne.

Ugodno tetoviranje; javite ako sta zatreba. :)
Drumer

Post by Drumer »

zena21 wrote:[
Imal ko ko lijepo crta po tijelu :oops: :D
Zavisi s cime i gdje na tijelu konkretno? :D[/quote]

Pa eto - kanom i valjda nekom cetkicom, odozada :oops: :D[/quote] Eh tu ti ne mogu pomoci, zao mi je stvarno.. :sad:[/quote]

Jel ne znas cetkicom il ne znas odozada :D :D[/quote] Cetkica mi je slaba strana, al zato znam sa masinom i to sa svih strana, pa ti sad vidi... :D :lol:[/quote]

A jel to sigurno? Mislim, mozes li ti kontrolisati tu masinu? Da ne bude crteza na sve strane :D :D :D[/quote]Pa naravno da mogu, a crtezi ce da budu gdje god ti pozelis. :D :D
tigris

Post by tigris »

ja cu sebi isarati prste kanom ko madona u jenom spotu :D :D :D
tigris

Post by tigris »

ja cu sebi isarati prste kanom ko madona u jenom spotu :D :D :D
hool

Post by hool »

Ko zeli trajnu tetovazu (sa biljnim bojama)
Zenica -Tattu Salon COBER -
Location CRKVICE - pored picerije Monaco :)
zena21

Post by zena21 »

Drumer wrote:
Zavisi s cime i gdje na tijelu konkretno? :D

A jel to sigurno? Mislim, mozes li ti kontrolisati tu masinu? Da ne bude crteza na sve strane :D :D :D[/quote]Pa naravno da mogu, a crtezi ce da budu gdje god ti pozelis. :D :D[/quote]

E pa onda se definitivno moramo dogovoriti :wink:
Drumer

Post by Drumer »

zena21 wrote:
Drumer wrote:
Zavisi s cime i gdje na tijelu konkretno? :D
Eh tu ti ne mogu pomoci, zao mi je stvarno.. :sad:[/quote]

A jel to sigurno? Mislim, mozes li ti kontrolisati tu masinu? Da ne bude crteza na sve strane :D :D :D[/quote]Pa naravno da mogu, a crtezi ce da budu gdje god ti pozelis. :D :D[/quote]

E pa onda se definitivno moramo dogovoriti :wink:[/quote]Ma nije problem uopste, samo reci kad i gdje i ja dolazim sa opremom. Radim ja i po kucama ako nisi znala.. :D :lol:
zena21

Post by zena21 »

Drumer wrote:
zena21 wrote:
Drumer wrote:Zavisi s cime i gdje na tijelu konkretno? :D

E pa onda se definitivno moramo dogovoriti :wink:[/quote]Ma nije problem uopste, samo reci kad i gdje i ja dolazim sa opremom. Radim ja i po kucama ako nisi znala.. :D :lol:[/quote]

Da nisi ti onaj sto je dao u oglase - Koljem po kucama :shock: :shock: :D
Drumer

Post by Drumer »

zena21 wrote:
Drumer wrote:
zena21 wrote: Pa eto - kanom i valjda nekom cetkicom, odozada :oops: :D
Cetkica mi je slaba strana, al zato znam sa masinom i to sa svih strana, pa ti sad vidi... :D :lol:[/quote]

E pa onda se definitivno moramo dogovoriti :wink:[/quote]Ma nije problem uopste, samo reci kad i gdje i ja dolazim sa opremom. Radim ja i po kucama ako nisi znala.. :D :lol:[/quote]

Da nisi ti onaj sto je dao u oglase - Koljem po kucama :shock: :shock: :D[/quote]Ma joooooook, nisam ja taj. Ali naravno da se to klanje moze svakako protumaciti. Zavisi sve od toga sta se kolje. Ljudi nerijetko koriste taj izraz za nesto sasvim drugo... :D :D
zena21

Post by zena21 »

Drumer wrote:
zena21 wrote:
Drumer wrote: Eh tu ti ne mogu pomoci, zao mi je stvarno.. :sad:
Cetkica mi je slaba strana, al zato znam sa masinom i to sa svih strana, pa ti sad vidi... :D :lol:

Da nisi ti onaj sto je dao u oglase - Koljem po kucama :shock: :shock: :D[/quote]Ma joooooook, nisam ja taj. Ali naravno da se to klanje moze svakako protumaciti. Zavisi sve od toga sta se kolje. Ljudi nerijetko koriste taj izraz za nesto sasvim drugo... :D :D[/quote]

Uff..sad mi je laknulo... znaci ti samo koristis svoju alatku, tj masinu :oops: :D
Drumer

Post by Drumer »

zena21 wrote:
Drumer wrote:
zena21 wrote: Sto :shock:
A jel to sigurno? Mislim, mozes li ti kontrolisati tu masinu? Da ne bude crteza na sve strane :D :D :D
Pa naravno da mogu, a crtezi ce da budu gdje god ti pozelis. :D :D[/quote]

Da nisi ti onaj sto je dao u oglase - Koljem po kucama :shock: :shock: :D[/quote]Ma joooooook, nisam ja taj. Ali naravno da se to klanje moze svakako protumaciti. Zavisi sve od toga sta se kolje. Ljudi nerijetko koriste taj izraz za nesto sasvim drugo... :D :D[/quote]

Uff..sad mi je laknulo... znaci ti samo koristis svoju alatku, tj masinu :oops: :D[/quote]Svakako, i kazu da sam dobar majstor u svom poslu. Valjda ne lazu? :D :D
zena21

Post by zena21 »

Drumer wrote:
zena21 wrote:
Drumer wrote: Cetkica mi je slaba strana, al zato znam sa masinom i to sa svih strana, pa ti sad vidi... :D :lol:
Pa naravno da mogu, a crtezi ce da budu gdje god ti pozelis. :D :D

Uff..sad mi je laknulo... znaci ti samo koristis svoju alatku, tj masinu :oops: :D[/quote]Svakako, i kazu da sam dobar majstor u svom poslu. Valjda ne lazu? :D :D[/quote]

Imas li ti ziv bio kakvu listu referenci gdje ja to mogu provjeriti... Moram znati da li je ta alatka u redu... :D :D
Drumer

Post by Drumer »

zena21 wrote:
Drumer wrote:
zena21 wrote: A jel to sigurno? Mislim, mozes li ti kontrolisati tu masinu? Da ne bude crteza na sve strane :D :D :D
Pa naravno da mogu, a crtezi ce da budu gdje god ti pozelis. :D :D
E pa onda se definitivno moramo dogovoriti :wink:
Ma nije problem uopste, samo reci kad i gdje i ja dolazim sa opremom. Radim ja i po kucama ako nisi znala.. :D :lol:[/quote]

Uff..sad mi je laknulo... znaci ti samo koristis svoju alatku, tj masinu :oops: :D[/quote]Svakako, i kazu da sam dobar majstor u svom poslu. Valjda ne lazu? :D :D[/quote]

Imas li ti ziv bio kakvu listu referenci gdje ja to mogu provjeriti... Moram znati da li je ta alatka u redu... :D :D[/quote] Kako da nemam, al nemam u pisanoj formi. Jedino ako hoces da provjeris alatku/masinu ti licno pa da kazes sta mislis... :D :D
zena21

Post by zena21 »

Imas li ti ziv bio kakvu listu referenci gdje ja to mogu provjeriti... Moram znati da li je ta alatka u redu... :D :D[/quote] Kako da nemam, al nemam u pisanoj formi. Jedino ako hoces da provjeris alatku/masinu ti licno pa da kazes sta mislis... :D :D[/quote]

Hocel bolit :D
Drumer

Post by Drumer »

zena21 wrote:Uff..sad mi je laknulo... znaci ti samo koristis svoju alatku, tj masinu :oops: :D
Svakako, i kazu da sam dobar majstor u svom poslu. Valjda ne lazu? :D :D[/quote]

Imas li ti ziv bio kakvu listu referenci gdje ja to mogu provjeriti... Moram znati da li je ta alatka u redu... :D :D[/quote] Kako da nemam, al nemam u pisanoj formi. Jedino ako hoces da provjeris alatku/masinu ti licno pa da kazes sta mislis... :D :D[/quote]

Hocel bolit :D[/quote] Ma neceeeeee. Ja to radim sasvim njezno. Alatka je ispraksana. :D
zena21

Post by zena21 »

Drumer wrote:
zena21 wrote:Uff..sad mi je laknulo... znaci ti samo koristis svoju alatku, tj masinu :oops: :D
Svakako, i kazu da sam dobar majstor u svom poslu. Valjda ne lazu? :D :D

Hocel bolit :D[/quote] Ma neceeeeee. Ja to radim sasvim njezno. Alatka je ispraksana. :D[/quote]

Ali nadam se ne i istrosena... :oops: :D :D
Drumer

Post by Drumer »

zena21 wrote:
Drumer wrote:
Svakako, i kazu da sam dobar majstor u svom poslu. Valjda ne lazu? :D :D
Imas li ti ziv bio kakvu listu referenci gdje ja to mogu provjeriti... Moram znati da li je ta alatka u redu... :D :D
Kako da nemam, al nemam u pisanoj formi. Jedino ako hoces da provjeris alatku/masinu ti licno pa da kazes sta mislis... :D :D[/quote]

Hocel bolit :D[/quote] Ma neceeeeee. Ja to radim sasvim njezno. Alatka je ispraksana. :D[/quote]

Ali nadam se ne i istrosena... :oops: :D :D[/quote] Ma kakvi. Ovo kod mene je novija serija iz druge polovine 70-ih.. :D Jel odgovara??
zena21

Post by zena21 »

Drumer wrote:
zena21 wrote:
Drumer wrote:Svakako, i kazu da sam dobar majstor u svom poslu. Valjda ne lazu? :D :D
Kako da nemam, al nemam u pisanoj formi. Jedino ako hoces da provjeris alatku/masinu ti licno pa da kazes sta mislis... :D :D

Ali nadam se ne i istrosena... :oops: :D :D[/quote] Ma kakvi. Ovo kod mene je novija serija iz druge polovine 70-ih.. :D Jel odgovara??[/quote]

uh... bas mlad model... razmislim pa ti javim :oops: :D :D

Do sutra :)
Post Reply