Tete za šalterom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

she+

#51 Re: Tete za šalterom

Post by she+ »

toska wrote:
she+ wrote:
Ovdje je u pitanju veliki propust sa njihove strane, problem koji su htjeli neopravdano prebaciti na mene da rješavam. Na kraju mi se treća osoba izvinjavala i pravdala u njihovo ime. Još su mi i rekli da su nekad davno imali istu situaciju i kao ukazali kome su već trebali na taj problem ali eto sad vide da se to još nije riješilo. Sutra će to isto napraviti nekom trećem. Zato i osjećam građansku dužnost da pišem dopise. :D
Sama si dala odgovor, one samo rade po uputsvima nadređenih ili će odgovarati ako krše.
Zato je i svako natezanje sa njima jalovo, traži stepenicu više.
Zakomplikovala sam sa ovim apstrakcijama, pa da evo kažem šta se desilo.

Trebam promijeniti ličnu kartu i kako dajem papire govorim nemojte mi zaboraviti unijeti krvnu grupu. Ista mi već stoji u ličnoj karti. Ona u to isto vrijeme doziva nekog lika iz reda, eto samo da ga pozdravi. Doslovno. Onda uzima od kolegice papire druge stranke, za drugim šalterom, imaju neki problem, nešto ona ukucava, provjerava, ne ide. Konačno uzme moje papire i obavi svoje, daje mi zahtjev i ja gledam, nigdje krvne grupe :D .
Kaže ona ajde she+, she+, ajde, potpiši to, tu dole, ajde...
Rekoh niste mi unijeli krvnu grupu.
Kaže kakvu krvnu grupu? :D
Ne može ona to bez potvrde, u sistemu nisu napravili da on to povuće kao i ostale podatke. :D
Ode da provjeri, vrati se i potvrdi mi to.
Tražim šeficu, i ona isto govori.
Rekoh dajte mi to napismeno. :D
Ode ona i eto je nakon nekoliko minuta, kaže to možemo samo ako nam se pismeno obratite. Tražim njeno ime i prezime, i radnice na šalteru i govorim da je to njihov problem, da se neću pomaknuti dok ne završe samnom. Ode ona opet da provjeri, vraća se i zove me za drugi šalter, gdje mi je druga, daleko uljudnija gospodja isto sve rekla.
Rekoh upratila sam to dosad, šta sad mogu uraditi.
Kaže otiđite u staro odjeljenje CIPSa (mijenjala sam i prebivalište) i tu tražite da vam iz dosijea izvuku tu potvrdu za krvnu grupu. :D

Da skratim, odem ja tamo, kad ove tete tu za šalterom, kažu pa što samo ne prepišu iz lične? :D
Ispostavilo se da su ove bile na, pazi sad, edukaciji! :D gdje su im rekli da se to samo prepisuje iz lične karte, da nema smisla da svaki put vadim potvrdu za krvnu grupu! :D :D :D :D

Vratim se ja tamo, nigdje ove prve ni te šefice, jedino ta uljudna gospođa i ona mi se izvinjava, kao bila na bolovanju kad su bile te edukacije i to.

Inače, ta potvrda mora biti iz zavoda za transfuziologiju i košta nešto manje od 60KM.
Last edited by she+ on 28/02/2018 16:50, edited 1 time in total.
nepass1

#52 Re: Tete za šalterom

Post by nepass1 »

wewa wrote:kakva su vam iskustva s bh telecomom i mupom ks, na odjelu za pasose?
meni su to dvije crne tacke salterskog dunjaluka, posebno bh telecom na obali.

a onim tetama u opcini novi grad spomenik treba dici. u prirodnoj velicini! :thumbup:
Odjel za pasose je jedini i prvi put da sam napravio frku. Dok mi nisu dali pasos nisam htio otici.
Cookie85

#53 Re: Tete za šalterom

Post by Cookie85 »

Vidim dosta vas podrzavaju ponasanje gospodja na salterima.

Ja iskreno ne podrzavam! Mada vecinu vremena nisam imao problema sa gospodjama na salterima, ali desavalo se da naletim na neljubazne i na one koje ne znaju da rade svoj posao.

Tako da sam poceo da se pismeno zalim svaki put kad naletim na neljubaznu tetu ili nestrucnu na salteru.
Henry Chinaski

#54 Re: Tete za šalterom

Post by Henry Chinaski »

Svi koji su skloni generalizaciji, otprilike su isti ili gori od neljubaznoh šalteruša. Nailazio sam na neljubazne i uvijek sam reagovao na to ali puno češće sam nailazio na ljubazne i završavao sam sve.
Uglavnom nije do žena nego do sistema, a šalteri nisu jedini neorganizovan segment. Nekag mi bude žao kad se izderem na neku ženu jer skontam da ona radi kako joj je naloženo.

Najbolje je da se bavite kakvim sportom pa da frustracije istresete na nekom bezopasnom mjestu, a ne na tim ženama. Ja živim za dan kad će se šalteri ukinuti, a sve prebaciti na internet i to ne zbog neljubaznosti nego zbog smanjenja troškova. Ja od svoje plate hranim još par nehljeba na šalterima.
she+

#55 Re: Tete za šalterom

Post by she+ »

Cookie85 wrote:Vidim dosta vas podrzavaju ponasanje gospodja na salterima.

Ja iskreno ne podrzavam! Mada vecinu vremena nisam imao problema sa gospodjama na salterima, ali desavalo se da naletim na neljubazne i na one koje ne znaju da rade svoj posao.

Tako da sam poceo da se pismeno zalim svaki put kad naletim na neljubaznu tetu ili nestrucnu na salteru.
:thumbup:
Je li problem da napišeš kakve si probleme imao i gdje si se žalio, mislim u kojim institucijama su te dočekale ove nestručne i neljubazne? I je li bilo ikakve fajde od toga?

Baš kontam kada bi svi pisali žalbe možda bi se i one dohavizale. Nije mi želja da neko ostane bez posla il šta već, samo da radi kako treba ono za šta je plaćen. Naravno, mislim na ove tete na budžetu, ove ostale uglavnom moraju biti ljubazne i susretljive i svašta nešto, ni ne pamtim da sam imala problema sa njima.
Cherry-Cherry

#56 Re: Tete za šalterom

Post by Cherry-Cherry »

Najgora je stoka sitnog zuba, koja se iživljava na kasirkama, tetama na šalterima, konobarima, prodavačicama...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#57 Re: Tete za šalterom

Post by _BataZiv_0809 »

Kakve god da su tete sa saltera, klijentela im je 10 puta gora.
moonca

#58 Re: Tete za šalterom

Post by moonca »

Cookie85 wrote:Vidim dosta vas podrzavaju ponasanje gospodja na salterima.

Pa, ako nisi imao problema, zasto bi za pojedine ispade sebi unistavao lijepe slobodne trenutke, pisuci prijave. :roll: Skoro da su sva ta mjesta kupljena - nece piti vode... :-D
al_akhisari

#59 Re: Tete za šalterom

Post by al_akhisari »

_BataZiv_0809 wrote:Kakve god da su tete sa saltera, klijentela im je 10 puta gora.
:roll: vjerovatno će se opet upasti u zamku generaliziranja, ali...u ovoj zemlji svi bolje znaju i rade tuđi posao :roll:
dosada_ziva

#60 Re: Tete za šalterom

Post by dosada_ziva »

nema ništa gore od nejebane šalteruše !!!!
supercali

#61 Re: Tete za šalterom

Post by supercali »

Ja nikad nisam.imao.problema sa salterusama jer ne dolazim kod njoj sa stavom da su mi.one krive I lijepo se prema njima postavim I takav stav dobijem I od njih cak se I nasmijemo
karanana

#62 Re: Tete za šalterom

Post by karanana »

supercali wrote:Ja nikad nisam.imao.problema sa salterusama jer ne dolazim kod njoj sa stavom da su mi.one krive I lijepo se prema njima postavim I takav stav dobijem I od njih cak se I nasmijemo
jeli bilo kafa?

slazem se potpuno. i opet kazem, kakva je klijentela i sta sve trpe one su zlatne.
a i nije neka pljacka pozicija pa da su platile tu stolicu. mozda u par firmi.
supercali

#63 Re: Tete za šalterom

Post by supercali »

Ne kazem da nema problema s njima al raja gleda samo svoj slucaj za koji su mozda I upravu
Al zamislite koliko njih dodje da se prepire s njima a nemaju nikakve argumente za to i u krivu su u potpunosti
Ne procitaju sta su potpisali sta se trazi od njih sta im treba I sl I onda ide psovanje histerisanje na salteruse
Dobro neka nije upucala klijenta kakvih kretena I kretenki ima
kakavdanakneiskustvu

#64 Re: Tete za šalterom

Post by kakavdanakneiskustvu »

dorkcic

#65 Re: Tete za šalterom

Post by dorkcic »

supercali wrote:Ne kazem da nema problema s njima al raja gleda samo svoj slucaj za koji su mozda I upravu
Al zamislite koliko njih dodje da se prepire s njima a nemaju nikakve argumente za to i u krivu su u potpunosti
Ne procitaju sta su potpisali sta se trazi od njih sta im treba I sl I onda ide psovanje histerisanje na salteruse
Dobro neka nije upucala klijenta kakvih kretena I kretenki ima
Fakat. Neki dan nabildani majmun se nadvio nad onu u CIPS-u i nije mu jasno šta je on pogriješio u tome što sinčinu od 18 godina nikad nije prijavio na svojoj adresi. I ne konta šta treba da donese kao dokaz o vlasništvu nekretnine. Govori joj da pošalje patrolu na tu adresu da provjeri jel to njegovo vlasništvo i jel mali tu živi. :lol:
mali jomu

#66 Re: Tete za šalterom

Post by mali jomu »

Ja nikad nisam imao problema na nikakvom salteru, lijepo i normala, zezamo se i ismijemo i razguli.

I na kasi isto...... inace svugdje se zezam.

Ali sam se kacio sa kretenima koji se iz svojih tamo nekakvih gluposti izivljavaju nad kasirkama i salterusama, majmuni......
Post Reply