Zakomplikovala sam sa ovim apstrakcijama, pa da evo kažem šta se desilo.toska wrote:Sama si dala odgovor, one samo rade po uputsvima nadređenih ili će odgovarati ako krše.she+ wrote:
Ovdje je u pitanju veliki propust sa njihove strane, problem koji su htjeli neopravdano prebaciti na mene da rješavam. Na kraju mi se treća osoba izvinjavala i pravdala u njihovo ime. Još su mi i rekli da su nekad davno imali istu situaciju i kao ukazali kome su već trebali na taj problem ali eto sad vide da se to još nije riješilo. Sutra će to isto napraviti nekom trećem. Zato i osjećam građansku dužnost da pišem dopise.![]()
Zato je i svako natezanje sa njima jalovo, traži stepenicu više.
Trebam promijeniti ličnu kartu i kako dajem papire govorim nemojte mi zaboraviti unijeti krvnu grupu. Ista mi već stoji u ličnoj karti. Ona u to isto vrijeme doziva nekog lika iz reda, eto samo da ga pozdravi. Doslovno. Onda uzima od kolegice papire druge stranke, za drugim šalterom, imaju neki problem, nešto ona ukucava, provjerava, ne ide. Konačno uzme moje papire i obavi svoje, daje mi zahtjev i ja gledam, nigdje krvne grupe
Kaže ona ajde she+, she+, ajde, potpiši to, tu dole, ajde...
Rekoh niste mi unijeli krvnu grupu.
Kaže kakvu krvnu grupu?
Ne može ona to bez potvrde, u sistemu nisu napravili da on to povuće kao i ostale podatke.
Ode da provjeri, vrati se i potvrdi mi to.
Tražim šeficu, i ona isto govori.
Rekoh dajte mi to napismeno.
Ode ona i eto je nakon nekoliko minuta, kaže to možemo samo ako nam se pismeno obratite. Tražim njeno ime i prezime, i radnice na šalteru i govorim da je to njihov problem, da se neću pomaknuti dok ne završe samnom. Ode ona opet da provjeri, vraća se i zove me za drugi šalter, gdje mi je druga, daleko uljudnija gospodja isto sve rekla.
Rekoh upratila sam to dosad, šta sad mogu uraditi.
Kaže otiđite u staro odjeljenje CIPSa (mijenjala sam i prebivalište) i tu tražite da vam iz dosijea izvuku tu potvrdu za krvnu grupu.
Da skratim, odem ja tamo, kad ove tete tu za šalterom, kažu pa što samo ne prepišu iz lične?
Ispostavilo se da su ove bile na, pazi sad, edukaciji!
Vratim se ja tamo, nigdje ove prve ni te šefice, jedino ta uljudna gospođa i ona mi se izvinjava, kao bila na bolovanju kad su bile te edukacije i to.
Inače, ta potvrda mora biti iz zavoda za transfuziologiju i košta nešto manje od 60KM.