Tete za šalterom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

she+

#1 Tete za šalterom

Post by she+ »

da ne kažem šalteruše, jer ima ih i finih.

Za ove manje fine, kako im stajete u kraj?
Ozbiljno pitam.
Jer tu su svuda oko nas. Za nas. Ne mogu bez nas a ni mi, nažalost, bez njih.

Od svih situacija nedavno sam imala toliko glupu, da se ozbiljno razmišljam o slanju dopisa nadležnom organu. Onako, čisto malo da im nadređeni useru dan kao što su i oni meni. Pa kontam vrijedi li? Propust nije bio samo dotične za šalterom, nego i njene šefice, ma cijelog tog odjela. Bezveze su me iznervirali, digla sam frku, izgubila vremena, al nije mi do vremena, već do živaca. A nije da se preventivno nisam naoružala strpljenjem.
muminovic

#2 Re: Tete za šalterom

Post by muminovic »

Stani i kraj tako sto ces se ponasati jako kulturno prema njima, dat im osmjeh i zamolit uljudno za to sto ti treba.

Imaj na umu da rade za malu platu, i da im dnevno prodje 500 ljudi od cega 90% neljubaznih...
Zoya

#3 Re: Tete za šalterom

Post by Zoya »

Ja sam samo na prijatne nailazila, barem po bankama.
HAVANA

#4 Re: Tete za šalterom

Post by HAVANA »

Jadne one.Ja bi nekog ubio.
Logovan

#5 Re: Tete za šalterom

Post by Logovan »

Image
vjesticanametli

#6 Re: Tete za šalterom

Post by vjesticanametli »

izuzetno poz. u novi grad opstini ....ma ko im dolazi svaka im cast :thumbup: dok sam radila stalno sam ovjere trebala neke extra sve i jedna u salter sali :-D :) i ne samo to vec i za potvrde o rezidentnosti ... i poreska novi grad rules :-D
triconja

#7 Re: Tete za šalterom

Post by triconja »

Jel do mene ili je to sto uvijek sa osmijehom se obracam ljudima sa druge strane stola i finim tonom, sve sa personiranjem i cukecim ocima, pa nisam naiso nikad na govna?
moonca

#8 Re: Tete za šalterom

Post by moonca »

Nisam imala losa iskustva.cips na AP jako ljubazne,susretljive.
moonca

#9 Re: Tete za šalterom

Post by moonca »

:skoljka:
triconja wrote:Jel do mene ili je to sto uvijek sa osmijehom se obracam ljudima sa druge strane stola i finim tonom, sve sa personiranjem i cukecim ocima, pa nisam naiso nikad na govna?
Osmijeh ti para vrijedi,pogotovo bez dvice :smeker:
Connaisseur Karlin

#10 Re: Tete za šalterom

Post by Connaisseur Karlin »

triconja wrote:Jel do mene ili je to sto uvijek sa osmijehom se obracam ljudima sa druge strane stola i finim tonom, sve sa personiranjem i cukecim ocima, pa nisam naiso nikad na govna?
do teb je i to mi se dopada , a zato nemas problema :kiss:
karanana

#11 Re: Tete za šalterom

Post by karanana »

kako se ophodis prema njima tako ce i one prema tebi. ja sam nailazio na mnoge na kojima se na licu vidi da su ljute, ali ako se normalno ponasas, dobit ces sasvim normalnu uslugu.

suma sumarum, sta im sve dolazi na salter, njima svaka cast pa su ovakve. meni ih zao kad vidim klijentelu.
triconja

#12 Re: Tete za šalterom

Post by triconja »

moonca wrote::skoljka:
Osmijeh ti para vrijedi,pogotovo bez dvice :smeker:
Nije bas tako, taj osmijeh je rezervisan za okupljanje famalije, znaci za sve zivo se smijes i tako, tri dana te usta bole od osmijeha na silu :lol: :lol: :lol: .

Postoje razne vrste osmijeha, a koristis onaj koji je najpogodniji u trenutnoj situaciji :D
Dilibus

#13 Re: Tete za šalterom

Post by Dilibus »

she+

#14 Re: Tete za šalterom

Post by she+ »

Užas, još ću ispast neljubazna. Dobro, nije da sam plaho ljubazna ali nisam brate ni neljubazna. Normalno da ću persirati. Zaželjeti dobar dan, zamoliti šta već trebam, zahvaliti. Za osmijeh već ne znam. Provjerim vazda na netu prije šta mi treba, da mi slučajno koji papir ne zafali. Obično imam viška.

Ovdje je u pitanju veliki propust sa njihove strane, problem koji su htjeli neopravdano prebaciti na mene da rješavam. Na kraju mi se treća osoba izvinjavala i pravdala u njihovo ime. Još su mi i rekli da su nekad davno imali istu situaciju i kao ukazali kome su već trebali na taj problem ali eto sad vide da se to još nije riješilo. Sutra će to isto napraviti nekom trećem. Zato i osjećam građansku dužnost da pišem dopise. :D
toska

#15 Re: Tete za šalterom

Post by toska »

HAVANA wrote:Jadne one.Ja bi nekog ubio.
Da,
rade jedan od najnezahvalnijih poslova na svijetu, svaki dan moraju biti tip-top sređene, a u administraciji su zadnja-donja karika i prisiljene trpiti svašta i od građana i od šefova.

Nikada nisam shvatao nipodaštavanje njihovog posla.
Maraschino

#16 Re: Tete za šalterom

Post by Maraschino »

Kao i u svakoj bransi crno-bijeli svijet.
Budi ljubazan pa makar i ne zavrsio posao, ti si svoje zavrsio.

Ulazim ja u kancelariju gdje trebam dobiti rjesenje za placanje poreza. Sjedi gospodja sama u kancelariji i kada joj objasni sta mi treba ona onako kao iz topa ''dodjite u ponedeljak pa cemo to zavrsiti''(a danas cetvrtak i ja ne zivim u tom gradu). Sta cu drugo nego na sarm. :-) Rijec po rijec krenusmo ''daj da vidim sta tu imas od dokumentacije''. Prica po prica odosmo daleko ali dok smo pricali ona napravi rjesenje ali se ogradi od sefice koja je nesto nervozna ali ce pokusati da je ubijedi. Na kraju me ispratila do pisarnice da protokolise. :D

Osmijeh, sarm i ljubaznost moze sve. Meni je izazov koga cu sresti na salteru ili kancelariji.

...i da ne zaboravim, birokracija je svuda u Svijetu.
triconja

#17 Re: Tete za šalterom

Post by triconja »

Maraschino wrote:Kao i u svakoj bransi crno-bijeli svijet.

Ulazim ja u kancelariju gdje trebam dobiti rjesenje za placanje poreza. Sjedi gospodja sama u kancelariji i kada joj objasni sta mi treba ona onako kao iz topa ''dodjite u ponedeljak pa cemo to zavrsiti''(a danas cetvrtak i ja ne zivim u tom gradu). Sta cu drugo nego na sarm. :-) Rijec po rijec krenusmo ''daj da vidim sta tu imas od dokumentacije''. Prica po prica odosmo daleko ali dok smo pricali ona napravi rjesenje ali se ogradi od sefice koja je nesto nervozna ali ce pokusati da je ubijedi. Na kraju me ispratila do pisarnice da protokolise. :D

Osmijeh, sarm i ljubaznost moze sve. Meni je izazov koga cu sresti na salteru ili kancelariji.

Naravno, lijepa rijec i gvozdena vrata otvara :D :thumbup:
she+

#18 Re: Tete za šalterom

Post by she+ »

dobro nek se još javi žensko što je uspjelo šarmirati tetu za šalterom, pa možda nešto i naučim :D
triconja

#19 Re: Tete za šalterom

Post by triconja »

she+ wrote:dobro nek se još javi žensko što je uspjelo šarmirati tetu za šalterom, pa možda nešto i naučim :D
Pusti brkove, obuci se na muski i ne sminkaj se, mozda i ti uspijes :lol:
she+

#20 Re: Tete za šalterom

Post by she+ »

Da ne bude da ih samo kudim,

neko mlado djevojče na mikrobiologiji u domu zdravlja Ilidža mi maksuz isprinta nalaz za muža koji sam nekako uspjela izgubiti. Nisam ništa šarmirala, samo pitala ako nije problem, i eto, nije bio. Al kao inače to ne rade.
toska

#21 Re: Tete za šalterom

Post by toska »

she+ wrote:
Ovdje je u pitanju veliki propust sa njihove strane, problem koji su htjeli neopravdano prebaciti na mene da rješavam. Na kraju mi se treća osoba izvinjavala i pravdala u njihovo ime. Još su mi i rekli da su nekad davno imali istu situaciju i kao ukazali kome su već trebali na taj problem ali eto sad vide da se to još nije riješilo. Sutra će to isto napraviti nekom trećem. Zato i osjećam građansku dužnost da pišem dopise. :D
Sama si dala odgovor, one samo rade po uputsvima nadređenih ili će odgovarati ako krše.
Zato je i svako natezanje sa njima jalovo, traži stepenicu više.
Cherry-Cherry

#22 Re: Tete za šalterom

Post by Cherry-Cherry »

Obzirom kakvi su im klijenti, zlatne su. Ja bih nekoga ubila, da sam na šalteru. Dođe im nekoliko stotina ljudi, od toga 90% bezobraznih, nadrndanih i glupih. Jedan od najnezahvalnijih poslova, kao i kasirke.
moonca

#23 Re: Tete za šalterom

Post by moonca »

triconja wrote:

:?
Meni slicna izbila $ 100 :-x al' ubrzala proces. :-)
Maraschino

#24 Re: Tete za šalterom

Post by Maraschino »

moonca wrote:
triconja wrote:

:?
Meni slicna izbila $ 100 :-x al' ubrzala proces. :-)
Zanimljivo, na pocetku razgovora ponudim ja nesto i na kafu ali samo da se nekako to zavrsi. Gospodja je kategoricki odbila pa se na kraju pokazalo kao dobar potez sa njene strane kada su se neke stvari odmotale.(zajednicki prijatelji).

...sta kukas @moonca, ho's $50 da ti posaljem.
spreca

#25 Re: Tete za šalterom

Post by spreca »

Zajebo si stvar ....nisi trebo flertovat ako je nisi mislio pozvati navece negdje na muziku i veceru :oops: a ona je to ocito ocekivala :lol: :lol: ...nije njihov posao gori od posla doktora ili Hirurga ili ginekologa :lol: :lol: ...pa nekako rade svoj posao...kome je tesko raditi i zivcira se nek napusti umjesto da se i stranka mora se nervirati.
Last edited by spreca on 28/02/2018 10:13, edited 1 time in total.
Post Reply