Tetanus POMOĆĆĆ!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
dzenanalic22

#1 Tetanus POMOĆĆĆ!!!

Post by dzenanalic22 »

Zdravo, danas sam se ogrebao na zeljeznu bravu za biciklo, nije puno hrđava skoro nikako. Samo sam malo zgulio kožu, nije mi ni krv nikako isla, samo mi je tu malo crveno. Ispro sam odmah vodom.
Moram li ici primiti tetanus?
Bellica

#2 Re: Tetanus POMOĆĆĆ!!!

Post by Bellica »

dzenanalic22 wrote:Zdravo, danas sam se ogrebao na zeljeznu bravu za biciklo, nije puno hrđava skoro nikako. Samo sam malo zgulio kožu, nije mi ni krv nikako isla, samo mi je tu malo crveno. Ispro sam odmah vodom.
Moram li ici primiti tetanus?
Zasto vodom? Imas li alkohola u kuci?

Jesi li primio tetanus u srednjoj skoli? Ako jesi, I to nije bilo davno taj ti djeluje pet godina. Na tvom mjestu ja bih se javila u hitnu na obradu rane pa ce oni procijeniti treba li ti tetanus.
insomnia78

#3 Re: Tetanus POMOĆĆĆ!!!

Post by insomnia78 »

Ako si vec dobio prvu menstruaciju obavezno otidji ako jos uvijek nisi onda nemoj
O'zone
Globalni moderator

#4 Re: Tetanus POMOĆĆĆ!!!

Post by O'zone »

Potrebno je da se najaviš svom porodičnom ljekaru, pa da ti oni daju uputnicu za KUM te sa istom da odeš gore na pregled a onda oni dalje određju da li da idu sa Tetanusom ili eventulanim operativnim zahvatom možda čak i amputacijom ali to će ti oni najbolje znati objasniti.
anodi

#5 Re: Tetanus POMOĆĆĆ!!!

Post by anodi »

:-D :lol: :D :lol:
insomnia78 wrote:Ako si vec dobio prvu menstruaciju obavezno otidji ako jos uvijek nisi onda nemoj
ExNihilo

#6 Re: Tetanus POMOĆĆĆ!!!

Post by ExNihilo »

Kralju moj. :D

Evo se meni nešto u stopalo zabilo. O'šlo ispod kože. Već nekoliko dana posmatram kretanje neidentificiranog objekta ispod kože duž stopala. :lol:

Valja mi raskopat nogu. Kakav ba tetanus. :lol:
Post Reply