Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
error99
-
lajkujMe
#2 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
glupost cuj 2 mjeseca, ja sam prije dvije godine polagao vozacki, za 3 dana sam kompletnu knjigu i testove na pamet naucio i polozio iz prve 
- Tranquilizer
#3 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
pa nije izgleda besplatno, moraš poslati sms, vjerovatno ti skine neku markicu 
-
Ublehas
#4 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Ja koliko znam da sve testove mozete naci na stranici Ministarstva obrazovanja i kulture KS tj. www.monks.ba pa se ode na "provodjenje propisa iz oblasti saobracaja" pa je dole pod "ostalo" skroz na kraju "testovska pitanja i odgovori".
-
neoazz
#5 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Pozdrav..Imam jedno pitanje
Da li treba uciti one dopunske testove,tj. pitanja..Hoce li mi oni doci na polaganju testova?Naucio sam sva "normalna" pitanja,a ove dopunske nisam ni dotakao..Da li bih trebao ? 
- daxon
#6 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Ne, petnaest dopunskih pitanja o kojima govoriš, namjenjeni su za kandidate koji polažu "C1", odnosno "C" kategoriju.neoazz wrote:Pozdrav..Imam jedno pitanjeDa li treba uciti one dopunske testove,tj. pitanja..Hoce li mi oni doci na polaganju testova?Naucio sam sva "normalna" pitanja,a ove dopunske nisam ni dotakao..Da li bih trebao ?
-
neoazz
#7 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
http://portal.monks.ba/start/Portals/0/ ... 01_dio.pdf
http://portal.monks.ba/start/Portals/0/ ... _2_dio.pdf
Hvala na odgovoru.Ima ovdje dosta vise od 15 pitanja,ali valjda ste mislili na ovo
Nadam se bar 
http://portal.monks.ba/start/Portals/0/ ... _2_dio.pdf
Hvala na odgovoru.Ima ovdje dosta vise od 15 pitanja,ali valjda ste mislili na ovo
- daxon
#8 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Moj savijet svima koji uče testove je;
vježbajte iz knjige koju vam je auto škola dužna obezbijediti ("plava" ili "žuta" knjiga testova),
testove poznavanja pravila i propisa iz bezbijednosti sobraćaja polažete pismenim putem,
dakle, pred sobom imate test sa 35 pitanja i listić na kome odgovarate na pitanja, zato je najbolje vježbati na isti način jer tako se postižu najbolji rezultati, ovo govorim iz iskustva jer smo u školi postigli prolaznost na testovima od preko 90%, upravo koristeći ovaj način pripreme kandidata, naravno uz redovne vježbe i rad sa kandidatima.
Što se tiče testova na monks.ba, ti testovi su samo prikaz točnih odgovora i nisu pogodni za kvalitetno učenje i vježbanje.
Vježbanjem pismenim putem sa ("plavom" ili" žutom") knjigom testova od samo deset minuta dnevno, uz kvalitetnu pripremu u auto školi, svaki kandidat može biti 100 % spreman za polaganje već nakon 15 dana (koliki je i zakonom određen vremenski minimum dana, od dana vađenja ljekarskog do izlaska na polaganje testova).
vježbajte iz knjige koju vam je auto škola dužna obezbijediti ("plava" ili "žuta" knjiga testova),
testove poznavanja pravila i propisa iz bezbijednosti sobraćaja polažete pismenim putem,
dakle, pred sobom imate test sa 35 pitanja i listić na kome odgovarate na pitanja, zato je najbolje vježbati na isti način jer tako se postižu najbolji rezultati, ovo govorim iz iskustva jer smo u školi postigli prolaznost na testovima od preko 90%, upravo koristeći ovaj način pripreme kandidata, naravno uz redovne vježbe i rad sa kandidatima.
Što se tiče testova na monks.ba, ti testovi su samo prikaz točnih odgovora i nisu pogodni za kvalitetno učenje i vježbanje.
Vježbanjem pismenim putem sa ("plavom" ili" žutom") knjigom testova od samo deset minuta dnevno, uz kvalitetnu pripremu u auto školi, svaki kandidat može biti 100 % spreman za polaganje već nakon 15 dana (koliki je i zakonom određen vremenski minimum dana, od dana vađenja ljekarskog do izlaska na polaganje testova).
-
neoazz
#9 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Da,naravno da tako ucim,a na listicima imam pitanja samo do 35.Ova dodatna pitanja su od 36 pa nadalje..Zato pitam,jer mislim da ce i na testovima biti samo do 35.Da li sam upravu sto se tice toga? Izvinjavam se na dosadnim pitanjima..Hvala.
- daxon
#10 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Da, ukoliko polažete za "B" kategoriju imate samo 35 pitanja, dodatna pitanja se odnose na "C1", tj. "C" kategoriju.
-
neoazz
#11 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
daxon wrote:Da, ukoliko polažete za "B" kategoriju imate samo 35 pitanja, dodatna pitanja se odnose na "C1", tj. "C" kategoriju.
E jesam glup..Vec jednom sam dobio odgovor..Hvala velika jos jednom i izvinite na ovim pitanjima.
-
AS_sa
#12 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
aa ovo me zanima ... na ispitu hocel pitanja biti npr. TEST 3 i sva pitanja ko u knjizi ili će oni izmješati ta pitanja i napraviti neki mix 35 pitanja ... ??
- daxon
#13 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Na ispitu su ta pitanja izmješena, kao što si sam napisao.AS_sa wrote:aa ovo me zanima ... na ispitu hocel pitanja biti npr. TEST 3 i sva pitanja ko u knjizi ili će oni izmješati ta pitanja i napraviti neki mix 35 pitanja ... ??
-
AS_sa
#14 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
daxon wrote:Na ispitu su ta pitanja izmješena, kao što si sam napisao.AS_sa wrote:aa ovo me zanima ... na ispitu hocel pitanja biti npr. TEST 3 i sva pitanja ko u knjizi ili će oni izmješati ta pitanja i napraviti neki mix 35 pitanja ... ??
-
neoazz
#15 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Da javim da sam uspjesno polozio,nista strasno..Treba samo malo pogledati i teoriju,a pitanja se lahko uce..Clan 9 obavezno nauciti,jer npr. meni je doslo jedno pitanje,koje nije bilo u testovima,a bilo je iz teorije..Sta je brzi put,i da se zaokruze 3 odgovora..Znaci clan 9 + testovski odgovori napamet (:D) = 100% prolaz..
-
Autobus
#16 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Koliko dođe pitanja koja se ne nalaze u ovih 15 testova koji su u priručniku autškole?neoazz wrote:Da javim da sam uspjesno polozio,nista strasno..Treba samo malo pogledati i teoriju,a pitanja se lahko uce..Clan 9 obavezno nauciti,jer npr. meni je doslo jedno pitanje,koje nije bilo u testovima,a bilo je iz teorije..Sta je brzi put,i da se zaokruze 3 odgovora..Znaci clan 9 + testovski odgovori napamet (:D) = 100% prolaz..
Upravo to me brine, da me ne pita nešto o kretanju stoke i slično
Jer ionako ne mogu više čitati ove nebuloze koje 80% vozača sa kojima sam razgovarao ne zna
-
neoazz
#17 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Samo jedno pitanje je iz clana 9 meni bilo,kako sam i napisao gore,a ostala su iz tih 15..Kazem,doslo mi je pitanje "brzi put" i 5 ponudjenih odgovora,od kojih su 3 tacna..Ti nauci tih 15 testova i prosao si,ali eto nije lose da znas i clan 9 (mene je instruktor tjerao da naucim
)..Ja u subotu polazem voznju,sretno mi 
-
Autobus
#18 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Pa ima i to u testovimaneoazz wrote:Samo jedno pitanje je iz clana 9 meni bilo,kako sam i napisao gore,a ostala su iz tih 15..Kazem,doslo mi je pitanje "brzi put" i 5 ponudjenih odgovora,od kojih su 3 tacna..Ti nauci tih 15 testova i prosao si,ali eto nije lose da znas i clan 9 (mene je instruktor tjerao da naucim)..Ja u subotu polazem voznju,sretno mi
Sve osim spajaju važnija privredna područja i važnije gradove je tačno, ako se dobro sjećam
Sretno sa vožnjom, valjda neće biti problem.
-
neoazz
#19 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
To je to,ja nisam vidio u testovima,iako sam ih kvalitetno odradio..Poderaces ti to,nije to nista,a i voznja ce ici,vidjeces.. Sretno i tebi drug i hvala 
Ne mogu da vjerujem sta se desava..Od jucer promijenili polazno mjesto (sad je sa parkinga iz Hrasnog),neka nova komisija dosla,tj. ona stara potkupljiva,nesto su sa rutama ukakali kako sam shvatio..Sve u 2 dana..
Pascu 
Ne mogu da vjerujem sta se desava..Od jucer promijenili polazno mjesto (sad je sa parkinga iz Hrasnog),neka nova komisija dosla,tj. ona stara potkupljiva,nesto su sa rutama ukakali kako sam shvatio..Sve u 2 dana..
-
neoazz
#20 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Polozio iz prve bez ijedne greske..Hvala instruktoru Edi iz autoskole Code,za kojeg mislim da je klasu iznad svih u Sarajevu..Cika EDO 
- no_fear
- valter.ba
#22 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- no_fear
-
edi edita 88
#24 Re: Testovi za polaganje vozačkog ispita besplatno online
Koliko ja znam ima 12testova za kategoriju b