Testno auto-pitanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Miki123

#1 Testno auto-pitanje

Post by Miki123 »

Dobio sam ponudu za kupovinu, mislim, testnog auta- KIA cee'd 1.4 EX Style, sa najvećim paketom opreme po cijeni osnovnog modela + uzeli bi moje staro auto. Ovaj automobil je prešao manje od 6 hiljada KM.

Brine me malo što je to svako vozao, ali opet ni 6 hiljada KM, to je novo...

Šta radit'?
Maystor

#2 Re: Testno auto-pitanje

Post by Maystor »

ako ti odgovara auto, motor, oprema i cijena, nije problem to što je bilo testno vozilo 6000 km. obično su to kulturne vožnje ljudi koji žele probati auto. nije bio rent a car.
lavic

#3 Re: Testno auto-pitanje

Post by lavic »

Ako ti ponuda za tvoje auto odgovara zasto ne, ne brini za kilometrazu osim toga ako sam te dobro razumio radi se o benzincu, razlog manje za brigu.
Obavezno pregledaj limariju da nije bilo kakvih poravki.
azdralovic

#5 Re: Testno auto-pitanje

Post by azdralovic »

Miki123 wrote:Dobio sam ponudu za kupovinu, mislim, testnog auta- KIA cee'd 1.4 EX Style, sa najvećim paketom opreme po cijeni osnovnog modela + uzeli bi moje staro auto. Ovaj automobil je prešao manje od 6 hiljada KM.

Šta radit'?
pa u sustini su to jako dobra auta, regularno odrzavan, a na testnu voznju s tobom ide neko iz prodaje tako da nema tu nekog divljanja , umjerena gradska voznja...

ovo sto kazu jedino provjeri da nije bio udaren ili da nije trenutno negdje ogreban/zaparan i slicno...
naravno glavno je da li tebi cijena odgovara ako da nemas se tu puno sta misliti
drndalo

#6 Re: Testno auto-pitanje

Post by drndalo »

Ja tu ne vidim problem, posebno ako se garancija nastavlja na tebe bez ikakvih problema... Ako ti cijena odgovara...
Miki123

#7 Re: Testno auto-pitanje

Post by Miki123 »

Valjda je isti kao i na ovoj stranici

http://www.kia.ba/used_cars/
Bakir1

#8 Re: Testno auto-pitanje

Post by Bakir1 »

novinarskih 6000 km je barem 50.000 km normalnih korisnika, ali ako je dobra ponuda kupuj nema specijalnog rizika
drndalo

#9 Re: Testno auto-pitanje

Post by drndalo »

Eno sad, pa mahom tu nisu "cuneri" za volanima ?
azdralovic

#10 Re: Testno auto-pitanje

Post by azdralovic »

Bakir1 wrote:novinarskih 6000 km je barem 50.000 km normalnih korisnika, ali ako je dobra ponuda kupuj nema specijalnog rizika
ja koliko vidim na stranici ovo su ona auta sto su po onim prezentacijama vozali (tipa ispred BBI sto je bilo) tako da ti je to kilometraza po gradu i od salona do mjesta prezentacije :D
Bakir1

#11 Re: Testno auto-pitanje

Post by Bakir1 »

vidim je na testu oslobodjenja, vjerovatno je prosla jos par novinara, sta ce ljudi dobiju auto na 7 dana pa udri sto po slovu sluzbe sto privatno ne gasi se.
znam jer sam i ja par prezentacijskih vozao
@drndalo svaki je isao u crveno barem par puta :D
condy

#12 Re: Testno auto-pitanje

Post by condy »

Miki123 wrote:Dobio sam ponudu za kupovinu, mislim, testnog auta- KIA cee'd 1.4 EX Style, sa najvećim paketom opreme po cijeni osnovnog modela + uzeli bi moje staro auto. Ovaj automobil je prešao manje od 6 hiljada KM.

Šta radit'?
Ako autu nije starije od godine i ako na tebe prelazi fabrička garancija, ne možeš pogriješiti sa kupovinom.

Koliko tvoje staro auto vrijedi ?

Jer ukoliko tvoje staro auto vrijedi koliko i dodatna oprema u tom modelu, onda ti je bolje prvo prodati svoje auto, pa kupiti novo sa najvećim paketom opreme.
drndalo

#13 Re: Testno auto-pitanje

Post by drndalo »

Bakir1 wrote:vidim je na testu oslobodjenja, vjerovatno je prosla jos par novinara, sta ce ljudi dobiju auto na 7 dana pa udri sto po slovu sluzbe sto privatno ne gasi se.
znam jer sam i ja par prezentacijskih vozao
@drndalo svaki je isao u crveno barem par puta :D
Pa nije crveno problem, ni kad je par desetina puta dnevno u pitanju, drugi su tu obicno problemi moguci, ali ih kod nas malo ko praktikuje... A i kada probaju 17 raznih auta, 18-i im dodje rutina... Najcesce... :mrgreen:
Post Reply