Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Locked

Na konfuzno popisno pitanje "Etnicko/nacionalno izjasnjavanje" izjasnicu se kao:

Bosnjak
190
51%
Hrvat
15
4%
Srbin
13
3%
Ne izjasnjavam se
9
2%
Upisacu "Bosanac" ili ekvivalentno
130
35%
Upisacu nesto drugo
16
4%

Total votes: 373

hornet

#651 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by hornet »

-LIBERO- wrote:Pa ravnaj se prema cemu god hoces, ali dozvoli da se i mi ravnao prema nasim svejtonazorima i onome kao se osjecamo.

Nista vise. Niko ne osporava bilo sta ni B,S,H (evo imamo novu opsteprihvacenu skracenicu :D ), zato mi je smjesno da se i ljudima koji se OSJECAJU Bosancima u drzavi Bosni, neko pokusava osporiti da se tako osjecaju i pisu.

Jos nas i nazivaju izdajicama i nepatriotama :D :-) :run:
Glupo je da se isti narod dijeli na dva imena.
Dozer

#652 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Dozer »

Glupo jeste, ali masa ljudi se osjeca Bosancima islamske vjeroispovijesti, ili katolicke ili pravoslavne. Naravno 0 u nacionalnom smislu. Zasto se tim ljudim to osporava?
Bosanac islamske vjerosipovijesti ne mora biti Bosnjak. Nece vojek u tor, i sta sad? Da ga se ubije zato? Proglasi izdajicom? Protejra iz zemlje? Zabrani rad? Sta?

Evo, ja nisam Bosnjak, a ni Srbin ni Hrvat ni Rom ni Jevrej. Samo sam Bosanac. I sta je tu problem? Koga jat , kao takav, dijelim? Jel me to neko negdje svrstava samo radi imena i prezimena? E - ne moze. Ne dam i ne prihvatam to.

Ja vrlo dobro znam kako se zivjelo dok nas ne poklopise "osvijesteni" B/H/S, a znam i vidim kako se zivi danas pod njima. Ko ne zna kako je bilo, a i tada su bili i B i H i S, nego zivi ovo danas, onda jednostavno ne zna sta prica. I tu je kraj.
Last edited by Dozer on 17/10/2012 16:29, edited 2 times in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#653 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by -LIBERO- »

hornet wrote:
-LIBERO- wrote:Pa ravnaj se prema cemu god hoces, ali dozvoli da se i mi ravnao prema nasim svejtonazorima i onome kao se osjecamo.

Nista vise. Niko ne osporava bilo sta ni B,S,H (evo imamo novu opsteprihvacenu skracenicu :D ), zato mi je smjesno da se i ljudima koji se OSJECAJU Bosancima u drzavi Bosni, neko pokusava osporiti da se tako osjecaju i pisu.

Niko se ovdje nista ne dijeli. Bosanci, koliko god to "dezurni Bosnjaci" pokusavaju da ospore, itekako ce znati stititi i svoje licne interese i interese ove drzave. Bas zato sto svoju pripadnost ovoj drzavi osjecaju kao nesto sto je zaista dio njihovog identiteta.

Mene jako vrijedja kada pojedinci moj stav, i stav mojih istomisljenika, tumaci kao kvislinski, ili kao nesto sto je glupo, lose za drzavu i slicno. To jednostavno nije istina, i zato sto ne zelim i ne osjecam potrebu da se definisem kao dio etnija, niko mi ne moze oduzeti pravo da svoj osjecaj sebe samoga definisem kao gradjanski identitet (gradjanski, ne kao mjesto stanovanja) i da se tako pozicioniram izan ovih etnickih grupisanja.

Mada, svako ima pravo da sebe definise, svoje osjecaje, poglede na svijet oko sebe i svejtonazor..tako da pristajem, i sasvim mi je ok, da se drugi definisu i pisu kao Bosnjaci, Srbi ili Hrvati..naravno i kao Romi, Jevreji....Makedonci, Crnogorci itd. itd.

Podmetanje teze da ako Bosanaca i ostalih(mada mrzim ovo ostali, djeluje mi kao skart, otpadak) bude u vecem broju(-5-10-15 %) da se tako slabi ova drzava, je zapravo namjerno skovana kontra-teza istini u cijeloj ovoj prici.

Bosanac, u drzavi Bosni i Hercegovini, nikako ne moze biti tas na vagi u destabilizaciji ove striktno etnicki podjeljenje drzave, vec sasvim suprotno tome. ;-) :thumbup: :bih:
hornet

#654 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by hornet »

Dozer wrote:Glupo jeste, ali masa ljudi se osjeca Bosancima islamske vjeroispovijesti, ili katolicke ili pravoslavne. Naravno 0 u nacionalnom smislu. Zasto se tim ljudim to osporava?
Bosanac islamske vjerosipovijesti ne mora biti Bosnjak. Nece vojek u tor, i sta sad? Da ga se ubije zato? Proglasi izdajicom? Protejra iz zemlje? Zabrani rad? Sta?

Evo, ja nisam Bosnjak, a ni Srbin ni Hrvat ni Rom ni Jevjre. Samo sam Bosanac. I sta je tu problem? Koga jat , kao takav, dijelim? Jel me to neko negdje svrstava samo radi imena i prezimena? E - ne moze. Ne dam i ne prihvatam to.
U cemu je razlika izmedju tebe i mene, jel mi pripadamo razlicitim narodima?
alibegoa

#655 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by alibegoa »

Dozer wrote:Glupo jeste, ali masa ljudi se osjeca Bosancima islamske vjeroispovijesti, ili katolicke ili pravoslavne. Naravno 0 u nacionalnom smislu. Zasto se tim ljudim to osporava?

Evo, ja nisam Bosnjak, a ni Srbin ni Hrvat ni Rom ni Jevjre. Samo sam Bosanac. I sta je tu problem? Koga jat , kao takav, dijelim? Jel me to neko negdje svrstava samo radi imena i prezimena? E - ne moze. Ne dam i ne prihvatam to.
E baš tako sam i ja razmišljao '91, ali onda se desio rat.
hornet

#656 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by hornet »

-LIBERO- wrote:
hornet wrote:

Niko se ovdje nista ne dijeli. Bosanci, koliko god to "dezurni Bosnjaci" pokusavaju da ospore, itekako ce znati stititi i svoje licne interese i interese ove drzave. Bas zato sto svoju pripadnost ovoj drzavi osjecaju kao nesto sto je zaista dio njihovog identiteta.

Mene jako vrijedja kada pojedinci moj stav, i stav mojih istomisljenika, tumaci kao kvislinski, ili kao nesto sto je glupo, lose za drzavu i slicno. To jednostavno nije istina, i zato sto ne zelim i ne osjecam potrebu da se definisem kao dio etnija, niko mi ne moze oduzeti pravo da svoj osjecaj sebe samoga definisem kao gradjanski identitet (gradjanski, ne kao mjesto stanovanja) i da se tako pozicioniram izan ovih etnickih grupisanja.

Mada, svako ima pravo da sebe definise, svoje osjecaje, poglede na svijet oko sebe i svejtonazor..tako da pristajem, i sasvim mi je ok, da se drugi definisu i pisu kao Bosnjaci, Srbi ili Hrvati..naravno i kao Romi, Jevreji....Makedonci, Crnogorci itd. itd.

Podmetanje teze da ako Bosanaca i ostalih(mada mrzim ovo ostali, djeluje mi kao skart, otpadak) bude u vecem broju(-5-10-15 %) da se tako slabi ova drzava, je zapravo namjerno skovana kontra-teza istini u cijeloj ovoj prici.

Bosanac, u drzavi Bosni i Hercegovini, nikako ne moze biti tas na vagi u destabilizaciji ove striktno etnicki podjeljenje drzave, vec sasvim suprotno tome. ;-) :thumbup: :bih:
I meni je prvenstveno bitan gradjanski identitet, ja kao osoba sa imenom i prezimenom. To sto ti svodis bosnjastvo na reisa ili SDA to je tvoj problem.
veleno

#657 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by veleno »

Bosanac islamske vjerosipovijesti ne mora biti Bosnjak. Nece vojek u tor, i sta sad?
Ako se na popisu izjasni kao Bosanac,opet je otišao u tor.Jedino ako se izjasni kao neopredjeljen,e onda je odbio sve torove.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#658 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by -LIBERO- »

Gdje sam ja spomenuo reisa i SDA ? :-)

I ne znam u cemu je tvoj problem(kada vec potenciras da neko u ovoj prici ima problem). Pisi se kako hoces, osjecaj se jos slobodnije KAKO HOCES(namjerno velikim slovima), ali dozvoli da svako od nas definise svoj identitet.

Jos manje je prihvatljivo da zbog mog, i ovako artikulisanog, identiteta neko me naziva manjim patriotom ili stetnim za ovu drzavu i narod.
hornet

#659 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by hornet »

veleno wrote:
Bosanac islamske vjerosipovijesti ne mora biti Bosnjak. Nece vojek u tor, i sta sad?
Ako se na popisu izjasni kao Bosanac,opet je otišao u tor.Jedino ako se izjasni kao neopredjeljen,e onda je odbio sve torove.
Upravo tako.
Dozer

#660 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Dozer »

Pa neka je, alibego. I sta? Ja ga prezivjeh po rovovima. Ti?

I u skoli i na ulici sam se pobio X puta, pa danas s tim ljudima sjedim i pijem kafu. Neko nekad meni opleo sljivu, nekad nekome ja, i sta? Znam, jasno, rat je puno teza okolnost, kao i posljedice, ali plasitficiram. Ja ni danas, i nakon tog rata, i dalje nemam nista ni protiv Srba ni protiv Hrvata. A ratovah protiv njih, pa danas opet s masom njih sjednem, popijem, pojedenm ,nasmijem se, i, znas sta - ogromna vecina prica i misli isto ovo o cemu ja pricam. Pun im je qrac i Dodika i Tihica i Covica i te kompletne price.

@hornet
Pa u cemu je onda problem da se i boris za taj svoj licni gradjanski identitet? Vjeruj mi, taj gradjansk identitet nikad neces dobiti trpanjem sebe u neki od etnickih torova.
A ti i ja, ocito, pripadamo razlicitim narodima u entickom smislu, dok smo iste nacije u drzavnom smislu, pri cemu se ti pises u neki tor, a ja ni u jedan. Nacija-Bosanskohercegovacka, Etnija: Necu nista, mrs, sikter, odbi', Vjera: Ateista.

Da li i ovdje ima neka etiketa sad...?
Last edited by Dozer on 17/10/2012 16:38, edited 1 time in total.
Joker88

#661 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Joker88 »

Bošnjani je bio naziv za slavensko stanovništvo koje je živjelo u Bosni tokom srednjeg vijeka.
Ime se spominje u više dokumenata u tom perioda, često sa dodavanjem riječi dobri ispred naziva. Danas se ime smatra arhaizmom, i koristi se samo u historijskom kontekstu.

Tokom Osmanlijske imperije stanovnik Bosne (bez obzira na religiju) se nazivao Bošnjak, tako mijenjajući raniji sufiks -anin, sa -iak.

Tokom Austrougarskog perioda termin Bošnjak se također spominjao, a najznačajniji zagovornik za to ime je bio Safvet-beg Bašagić. U dvadesetom vijeku ime se uglavnom izbjegavalo, davajući prednost terminu Bosanci za označavanje stanovnika Bosne.

Ranih 1990-tih, tokom rata u BiH, Bošnjaci, uglavnom muslimani, ponovo usvajaju svoje staro ime - Bošnjaci.
hornet

#662 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by hornet »

Dozer wrote:Pa neka je, alibego. I sta? Ja ga prezivjeh po rovovima. Ti?

I u skoli i na ulici sam se pobio X puta, pa danas s tim ljudima sjedim i pijem kafu. Neko nekad meni opleo sljivu, nekad nekome ja, i sta? Znam, jasno, rat je puno teza okolnost, kao i posljedice, ali plasitficiram. Ja ni danas, i nakon tog rata, i dalje nemam nista ni protiv Srba ni protiv Hrvata. A ratovah protiv njih, pa danas opet s masom njih sjednem, popijem, pojedenm ,nasmijem se, i, znas sta - ogromna vecina prica i misli isto ovo o cemu ja pricam. Pun im je qrac i Dodika i Tihica i Covica i te kompletne price.

@hornet
Pa u cemu je onda problem da se i boris za taj svoj licni gradjanski identitet? Vjeruj mi, taj gradjansk identitet nikad neces dobiti trpanjem sebe u neki od etnickih torova.
Pa ja imam gradjanski identitet. Ta prica o torovima je bezveze, u kakvom sam ja to toru i po cemu? Historijsko ime mog naroda je Bosnjak, ranije Bosnjanin. To sto islamisti pokasavaju degenerisati taj pojam ne znaci da cu se ja povuci, odreci se imena i izjasniti se drugacije.
Halcyon

#663 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Halcyon »

hornet wrote:
Dozer wrote:Pa neka je, alibego. I sta? Ja ga prezivjeh po rovovima. Ti?

@hornet
Pa ja imam gradjanski identitet. Ta prica o torovima je bezveze, u kakvom sam ja to toru i po cemu? Historijsko ime mog naroda je Bosnjak, ranije Bosnjanin. To sto islamisti pokasavaju degenerisati taj pojam ne znaci da cu se ja povuci, odreci se imena i izjasniti se drugacije.
Džaba pričaš. Egoizam radi punom parom, misle da su zapravo bolji od svih ostalih (zato pogrdno narode u BiH nazivaju torovima implicirajući tako da su pripadnici tih naroda zapravo životinje). Vidiš kako lagano kroz komentare provlače priču da su svi etnonacionalisti u BiH zapravo krivci za trenutne probleme i danas-sutra ako dođe do raspada države ova "urbana" raja će prvo oplest po Bošnjacima, jer su eto nacionalisti i k'o fol rasturači BiH. A oni su k'o fol za jedinstvo.

Nema svrhe raspravljat s takvim. Iako je na listiću ostavljena mogućnost da se pišu kako im je ćeif ili da se uopšte ne izjasne po pitanju etničke pripadnosti i dalje imaju potrebu ubjeđivat druge da su samo oni u pravu, i da je jedino njihovo ono što je ispravno. A popis će sljedeće godine, vidjet ćemo postotak Bosanaca i Hercegovaca i ostalih instant-kategorija na prostoru RS-a. Do tad, hebi ga, valja slušat kako smo nacionalisti, pripadnici torova, rasturači BiH, kako ne razumijemo pojmove narod, nacija, država, etnička pripadnost, itd., kako smo kleptomani, vjerski fanatici, bla, bla, bla, bla...
madner

#664 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by madner »

Prica o torovima je validna jer je primarno etnicki identitet na nizoj tacki razvoja od gradjanskog. To moze nekom smetat, ali historija tako kaze.
Naravno ja postujem svacije pravo da ga ubjede da on sa ovom drzavom nema previse veze te da je ona slozena konstrukcija a ne drzava bosanskog naroda. Zapravo ne postujem, pa ih onda poredim sa ovcama.
Dozer

#665 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Dozer »

Nevjerovatno...
Da li je BH Ustav etnicki, cime se 3 naroda izdvajaju kao konstitutivni, dok se gradjani koji se ne izjasnjavaju kao pripadnici jednog od ta tri naroda svrstavaju u "ostale"? Odgovor je: DA.

Da li, po tom istom Ustavu, pripadnici 3 povalstena naroda imaju prednost pri zaposaljavanju (realnost), kao i pravo da jedini donose sve odluke nadrzavnom/entitetskom nivou? Odgovor: DA

Da li je normalno da "ostali", dakle oni koji nisu "clanovi" B/H/S, a jesu gradjani i drzavljani koji placaju porez u drzavi, koji vecinom koriste B/H/S na vlasti, nemaju pravo ravnopravnog ucesca u donosenju odluka i kreiranju politika? Odgovor: NE.
hornet

#666 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by hornet »

madner wrote:Prica o torovima je validna jer je primarno etnicki identitet na nizoj tacki razvoja od gradjanskog. To moze nekom smetat, ali historija tako kaze.
Naravno ja postujem svacije pravo da ga ubjede da on sa ovom drzavom nema previse veze te da je ona slozena konstrukcija a ne drzava bosanskog naroda. Zapravo ne postujem, pa ih onda poredim sa ovcama.
A gradjanski identitet iskljucuje etnicki ili obratno, jel? Primarno etnicki identitet, kakva je to konstrukcija, to je prvenstveno stvar pojedinca.
hornet

#667 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by hornet »

Dozer wrote:Nevjerovatno...
Da li je BH Ustav etnicki, cime se 3 naroda izdvajaju kao konstitutivni, dok se gradjani koji se ne izjasnjavaju kao pripadnici jednog od ta tri naroda svrstavaju u "ostale"? Odgovor je: DA.

Da li, po tom istom Ustavu, pripadnici 3 povalstena naroda imaju prednost pri zaposaljavanju (realnost), kao i pravo da jedini donose sve odluke nadrzavnom/entitetskom nivou? Odgovor: DA

Da li je normalno da "ostali", dakle oni koji nisu "clanovi" B/H/S, a jesu gradjani i drzavljani koji placaju porez u drzavi, koji vecinom koriste B/H/S na vlasti, nemaju pravo ravnopravnog ucesca u donosenju odluka i kreiranju politika? Odgovor: NE.
Da rjesimo misteriju, "ostali" su nacionalno/etnicke manjine, nista drugo. I ja bi volio gradjanski ustav i gradjansku drzavu.
madner

#668 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by madner »

hornet wrote:
madner wrote:Prica o torovima je validna jer je primarno etnicki identitet na nizoj tacki razvoja od gradjanskog. To moze nekom smetat, ali historija tako kaze.
A gradjanski identitet iskljucuje etnicki ili obratno, jel? Primarno etnicki identitet, kakva je to konstrukcija, to je prvenstveno stvar pojedinca.
Naravno, vidis po ustavu da etnicki identitet iskljucuje gradjanski.
Moze pojedinac misliti da je Luxamburg velesila u fudbalu, to ne znaci da ja to moram uvaziti kao validno.
Halcyon

#669 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Halcyon »

Naravno da nije normalno da se zapošljavanje i sve drugo u državi vrši na osnovu pripadnosti određenom narodu. Ali šta konkretno vi mislite postići Bosanstvom? Građansku državu? :lol: :lol: Čak i da vas bude 20tak procenata, dakle više od Hrvata, jedino što ćete postić jeste da će među konstitutivnim bit i četvrti tor, Bosanci. Ništa više. Kakve promjene, kakvi bakraći, misliš da 35% (otprilike) Srba u BiH boli ****c za tamo nekim Bosancima i Hercegovcima? :lol: Hebo te, pa njihovi lideri javno negiraju postojanje cijelog jednog naroda (Bošnjaka), baš će se stanje promijenit sa Bosancima. Ono, jedva čekaju građansku državu gdje će se izjasnit k'o Bosanci i Hercegovci. Jah... Vi k'o da ste prespavali svo ovo vrijeme...

Drugim riječima, Bosanstvo je tek stvaranje još podjela u BiH i ništa više. Pogledaj samo ovu temu, nema potrebe da idemo dalje od ovog. I nemojte me pogrešno shvatit, živo mi se hebe kako ćete se vi pisat, imate pravo kako god hoćete. Samo nemojte mi tih prosipanja da smo mi Bošnjaci za podjele, kleptomani, fanatici, nacionalisti i slične gluposti. Ako očekujete da neko poštuje vaš izbor onda ćete se morat pomirit s činjenicom da su tri naroda (ili, kako vi kažete, tora) ipak većina u odnosu na vas, i da vas Bosanstvo ne čini ništa pametnijim u odnosu na ostale.
madner

#670 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by madner »

Ja nikad ne bih rekao da su Bosnjaci nacionalisti. To je oksimoron. :D
hornet

#671 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by hornet »

madner wrote:
hornet wrote:
Naravno, vidis po ustavu da etnicki identitet iskljucuje gradjanski.
Moze pojedinac misliti da je Luxamburg velesila u fudbalu, to ne znaci da ja to moram uvaziti kao validno.
Pa nazalost jeste tako, al nisam ja pisao Ustav. Ti mislis da Bosnjaci podrzavaju takav Ustav, pa gdje ti zivis covjece? Kada sam govorio o pojedincima, mislio sam da je licna stvar koliko je ko gradjanski orijentiran.
hornet

#672 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by hornet »

Halcyon wrote:Naravno da nije normalno da se zapošljavanje i sve drugo u državi vrši na osnovu pripadnosti određenom narodu. Ali šta konkretno vi mislite postići Bosanstvom? Građansku državu? :lol: :lol: Čak i da vas bude 20tak procenata, dakle više od Hrvata, jedino što ćete postić jeste da će među konstitutivnim bit i četvrti tor, Bosanci. Ništa više. Kakve promjene, kakvi bakraći, misliš da 35% (otprilike) Srba u BiH boli ****c za tamo nekim Bosancima i Hercegovcima? :lol: Hebo te, pa njihovi lideri javno negiraju postojanje cijelog jednog naroda (Bošnjaka), baš će se stanje promijenit sa Bosancima. Ono, jedva čekaju građansku državu gdje će se izjasnit k'o Bosanci i Hercegovci. Jah... Vi k'o da ste prespavali svo ovo vrijeme...

Drugim riječima, Bosanstvo je tek stvaranje još podjela u BiH i ništa više. Pogledaj samo ovu temu, nema potrebe da idemo dalje od ovog. I nemojte me pogrešno shvatit, živo mi se hebe kako ćete se vi pisat, imate pravo kako god hoćete. Samo nemojte mi tih prosipanja da smo mi Bošnjaci za podjele, kleptomani, fanatici, nacionalisti i slične gluposti. Ako očekujete da neko poštuje vaš izbor onda ćete se morat pomirit s činjenicom da su tri naroda (ili, kako vi kažete, tora) ipak većina u odnosu na vas, i da vas Bosanstvo ne čini ništa pametnijim u odnosu na ostale.
Plus dodaj da ce ih se dio izjasniti kao Bosanci, dio kao Bosanci i Hercegovci i jos mali dio kao Hercegovci. :lol:
Diox

#673 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Diox »

Mene zanima jedna druga stvar, STA JE SA SRBIMA IZ HRVATSKE, DA LI CE NJIHOVO STANJE BITI LEGALIZOVANO U BIH OVIM POPISOM, POGOTOVO STO STANDARDI ZA POPIS NISU JEDINSTVENI NA CIJELOM TERITORIJU BIH I STO U RS NECE BITI MULTINACIONALNIH POPISIVACA, STO ZNACI TU CE SE DESITI VELIKE ZLOUPOTREBE, STO CE KASNIJE SE ODRAZITI NA IZBORNU PROCEDURU I MANIPULACIJE SA IZBORIMA!
  • 1. SRBI IZ HRVATSKE, DANAS U BIH!
    2. RAZLICITI STANDARDI U ENTITETIMA!
    3. RS POPIS I NEDOSTATAK KONTROLE I PROSTOR ZA MANIPULACIJE!
    4. OSLIKAVANJE STANJA POPISA NA BUDUCE IZBORE U BIH!
Bodkin

#674 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Bodkin »

Diox wrote:Mene zanima jedna druga stvar, STA JE SA SRBIMA IZ HRVATSKE, DA LI CE NJIHOVO STANJE BITI LEGALIZOVANO U BIH OVIM POPISOM, POGOTOVO STO STANDARDI ZA POPIS NISU JEDINSTVENI NA CIJELOM TERITORIJU BIH I STO U RS NECE BITI MULTINACIONALNIH POPISIVACA, STO ZNACI TU CE SE DESITI VELIKE ZLOUPOTREBE, STO CE KASNIJE SE ODRAZITI NA IZBORNU PROCEDURU I MANIPULACIJE SA IZBORIMA!
a gdje bi ti da se upisu srbi iz hrvatske?
Joker88

#675 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Joker88 »

Diox wrote:Mene zanima jedna druga stvar, STA JE SA SRBIMA IZ HRVATSKE, DA LI CE NJIHOVO STANJE BITI LEGALIZOVANO U BIH OVIM POPISOM, POGOTOVO STO STANDARDI ZA POPIS NISU JEDINSTVENI NA CIJELOM TERITORIJU BIH I STO U RS NECE BITI MULTINACIONALNIH POPISIVACA, STO ZNACI TU CE SE DESITI VELIKE ZLOUPOTREBE, STO CE KASNIJE SE ODRAZITI NA IZBORNU PROCEDURU I MANIPULACIJE SA IZBORIMA!
Izjasni se ko Bosnjak :D
Locked