Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
-
Seawolf
#151 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Broj ljudi, muslimanskog imena i porodičnog naslijeđa, koji se neće u rubrici o etničkoj pripadnosti izjasniti kao Bošnjaci će biti vrlo mali i neće moći utjecati na to da će po rezultatima popisa 2013-e, većinu stanovništva Bosne i Hercegovine činiti etnički Bošnjaci (kao što i jeste).
Meni se čini da oni koji takvim ljudima preporučuju da se izjasne kao Bošnjaci i nikako drugačije, a svima ostalima preporučuju vađenje radnih dozvola, u stvari misle da će izjašnjavanje tog malog broja ljudi, utjecati na to da li će etnički Bošnjaci činiti apsolutnu ili relativnu većinu među popisanim stanovništvom Bosne i Hercegovine.
Ne vidim u sadašnjem ustavnom uređenju, da postoji razlika između konstitutivnosti etničke grupe koja čini relativnu većinu u odnosu na apsolutnu većinu, ali pretpostavljam da oni koji razmišlaju drugačije nego ja, vide perspektivnu prednost u imanju apsolutne većine.
Meni se čini da oni koji takvim ljudima preporučuju da se izjasne kao Bošnjaci i nikako drugačije, a svima ostalima preporučuju vađenje radnih dozvola, u stvari misle da će izjašnjavanje tog malog broja ljudi, utjecati na to da li će etnički Bošnjaci činiti apsolutnu ili relativnu većinu među popisanim stanovništvom Bosne i Hercegovine.
Ne vidim u sadašnjem ustavnom uređenju, da postoji razlika između konstitutivnosti etničke grupe koja čini relativnu većinu u odnosu na apsolutnu većinu, ali pretpostavljam da oni koji razmišlaju drugačije nego ja, vide perspektivnu prednost u imanju apsolutne većine.
-
fiza
#152 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
kod nas!Dozer wrote:E nek' postoji "OSTALI", u pi*ku materinu i termin...
Sta znaci "soatali", hajd', metere vam, da mi neko ovako blesavom pojasni tu etno-nacionalno-vjersku kategoriju?!
Gdje na svijetu jos, u bilo kojoj drzavi, ukljucujuci i Mauritaniju, postoje neki "OSTALI" u Ustavu?!
- Dozer
#153 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Drug, ti si, ocito, toliko zaslijepljen (nemam namjeru vrijedjati, zaista) da si uspio u mojim postovima pronaci da "savjetujem Bosnjacima da se izjasne kao Bosanci, itd.".Akadi wrote:Ti si taj koji je otvorio temu gdje savjetuješ Bošnjacima da se izjasne kao Bosanci, odnosno "Bosanskohercegovci" ili šta već misliš da je ispravno...Dozer wrote:I upravo je ovo poenta - napad je na nas koji zelimo da se NACIONALNO izjasnimo kao Bosanci da to ne radimo, nego da se izjasnimo kao Bosnjaci.![]()
Ko koga napada?
Evo, ja ti dam 100KM, ali najozbiljnije, ako mi citiras taj moj post ili bar njegov dio, u kojem ja striktno Bosnjacima sugerisem takvo nesto...
Last edited by Dozer on 15/10/2012 14:23, edited 1 time in total.
-
Orahovo lišće
#154 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Jedini i krajni cilj MZ i bjelosvjetskih licemjera je da umanje broj Bošnjaka na popisu 2013.
Oni drugog cilja nemaju!
Bošnjaci nece dozvoliti svoje cjepanje.
Zato Bošnjaci moraju sto prije izaci sa svojim podacima o popisu.
Bošnjaka 53 %, Srba 32 %, Hrvata 14 % , ostali 1 %.
Oni drugog cilja nemaju!
-
palermo
#155 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
ne da mi se pregledati potpuno onaj anketni listić...stvarno kako se nacionalne manjine popisuju, ima li pitanje za njih...kako ćemo znati koliko je Roma, Rusina, Ukrajinki i MoldavkiDozer wrote:E nek' postoji "OSTALI", u pi*ku materinu i termin...
Sta znaci "soatali", hajd', metere vam, da mi neko ovako blesavom pojasni tu etno-nacionalno-vjersku kategoriju?!
Gdje na svijetu jos, u bilo kojoj drzavi, ukljucujuci i Mauritaniju, postoje neki "OSTALI" u Ustavu?!
- Alfons Kauders
#156 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Rekoh ti - Supak i cao. Zapravo ako mi ponude takvo pitanje, reci cu im da necu da ucestvujem u popisu i ispratiti ih do vrata.JoseMujica wrote:Alfons Kauders wrote:
Daonda ću se prilikom popunajvanja ovog upitnika pustiti mašti na volju
![]()
![]()
![]()
Ili jos bolje Musliman s velim M/ateista...
- karanana
#157 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
dzaba ti bolan. i da si 93% bio bi na 24%. tor je tor, neovisno o broju stoke u njemu.Orahovo lišće wrote:Jedini i krajni cilj MZ i bjelosvjetskih licemjera je da umanje broj Bošnjaka na popisu 2013.
Oni drugog cilja nemaju!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#158 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Alfons Kauders wrote:
Ili jos bolje Musliman s velim M/ateista...
ps
karanana ovo je 100% tačno
prevelika drama je dignuta oko ovoga..jedino je zapravo bitno šta će popis pokazati u PCdzaba ti bolan. i da si 93% bio bi na 24%. tor je tor, neovisno o broju stoke u njemu.
Last edited by JoseMujica on 15/10/2012 14:26, edited 1 time in total.
- Akadi
#159 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Ostali čine grupu naroda u Bosni koji nisu konstitutivni.Dozer wrote:E nek' postoji "OSTALI", u pi*ku materinu i termin...
I u Srbiji imaš Srbe kao konstitutivan narod i ostale (nacionalne manjine).
Last edited by Akadi on 15/10/2012 14:28, edited 1 time in total.
-
fiza
#160 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
@akadi Pa sta i ako je rekao-a nije rekao!Dozer wrote:Drug, ti si, ocito, toliko zaslijepljen (nemam namjeru vrijedjati, zaista) da si uspio u mojim postovima pronaci da "savjetujem Bosnjacima da se izjasne kao Bosanci, itd.".Akadi wrote:Ti si taj koji je otvorio temu gdje savjetuješ Bošnjacima da se izjasne kao Bosanci, odnosno "Bosanskohercegovci" ili šta već misliš da je ispravno...Dozer wrote:I upravo je ovo poenta - napad je na nas koji zelimo da se NACIONALNO izjasnimo kao Bosanci da to ne radimo, nego da se izjasnimo kao Bosnjaci.![]()
Ko koga napada?
Evo, ja ti dam 100KM, ali najozbiljnije, ako mi citiras taj moj post ili bar njegov dio, u kojem ja striktno Bosnjacima sugerisem takvo nesto...
- madner
#161 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Srbija je gradjanska drzava svih njenih gradjana 
- Akadi
#162 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
A jesu i Bosanci tor? A Jugosloveni, jesu i oni tor?karanana wrote:dzaba ti bolan. i da si 93% bio bi na 24%. tor je tor, neovisno o broju stoke u njemu.
-
Orahovo lišće
#163 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
karanana wrote:dzaba ti bolan. i da si 93% bio bi na 24%. tor je tor, neovisno o broju stoke u njemu.Orahovo lišće wrote:Jedini i krajni cilj MZ i bjelosvjetskih licemjera je da umanje broj Bošnjaka na popisu 2013.
Oni drugog cilja nemaju!
izgleda nisi popio tablete jutros..
Bošnjaci trenutni drze oko 33 % povrsine BiH.. i imaju stalan rast i napredak.. i mogu imati samo vise nikako manje..
Jajce, Novi Travnik, Busovaca, Brcko dobrim dijelom ... su danas vecinski bošnjacki gradovi....
saberi pa se javi..
- madner
#164 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Nisu, etnije su nizi nivo razvoja od nacije i zato se zovu torovi.
- Akadi
#165 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Šta ima u Švedskoj... nije hladno?fiza wrote:@akadi Pa sta i ako je rekao-a nije rekao!
-
fiza
#166 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Joj jeste vi prezreli pacijenti... jajce ili Pale, sve to su BiH gradovi.Orahovo lišće wrote:karanana wrote:dzaba ti bolan. i da si 93% bio bi na 24%. tor je tor, neovisno o broju stoke u njemu.Orahovo lišće wrote:Jedini i krajni cilj MZ i bjelosvjetskih licemjera je da umanje broj Bošnjaka na popisu 2013.
Oni drugog cilja nemaju!
Bošnjaci trenutni drze oko 33 % povrsine BiH.. i imaju stalan rast i napredak.. i mogu imati samo vise nikako manje..
Jajce, Novi Travnik, Busovaca, Brcko dobrim dijelom ... su danas vecinski bošnjacki gradovi....
saberi pa se javi..
- kiky
#167 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
u bosni je sve, pa i popis, dovedeno do besmisla upravo zato da bi se i moglo okarakterisat kao besmisleno ili nakaradno što ima dalje implikacije po državu ...
ne treba biti puno pametan da se skonta ko od svega u ovoj zemlji pravi cirkus ...
ne mogu bit evropske formulacije na popisu, moraju bit te neke etnonacionalističke ...
popis treba odradit pametno ...
ja i moji će mo se izjasnit kao bošnjaci ...
iako mi je bosanac draže, ali nije definisano kao ustavotvorno tj. to su bošnjaci ...
bosanac po definicijama pada pod ostale ...
samo miniranje i na svaki način otežavanje povratka i prijavljivanja ljudi na svoja prijeratna prebivališta, a samim tim i na prijeratna radna mjesta je u službi upravo ovakvog popisnog stanja stanovništva ...
al, šta je tu je ...
imali smo vizionara koji je poptisao dejtonski i sad je sve kasno ...

ne treba biti puno pametan da se skonta ko od svega u ovoj zemlji pravi cirkus ...
ne mogu bit evropske formulacije na popisu, moraju bit te neke etnonacionalističke ...
popis treba odradit pametno ...
ja i moji će mo se izjasnit kao bošnjaci ...
iako mi je bosanac draže, ali nije definisano kao ustavotvorno tj. to su bošnjaci ...
bosanac po definicijama pada pod ostale ...
samo miniranje i na svaki način otežavanje povratka i prijavljivanja ljudi na svoja prijeratna prebivališta, a samim tim i na prijeratna radna mjesta je u službi upravo ovakvog popisnog stanja stanovništva ...
al, šta je tu je ...
imali smo vizionara koji je poptisao dejtonski i sad je sve kasno ...
-
fiza
#168 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Srbija je oslobila srbina vehabiju koji je zapalio ambasadu, mislim da je to dokaz kakva drzava treba da bude. bez mrznje bez iceg samo da stiti svoj narod. I samo je na kraju ispalo od tolike zapaljene ambasade, da je lik ukrao koznu jaknu!madner wrote:Srbija je gradjanska drzava svih njenih gradjana
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#169 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
naravno zato nas sve SDA planski i strateški drži u siromaštvu..... znaju da sirotinja nema druge zabave do množenjaOrahovo lišće wrote:
saberi pa se javi..
- Dozer
#170 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Crni Akadi...
Znaci ja, cija familija je izvorno iz Bosne vec stotinama godina, u kojoj ni jedan clan nije dosao iz neke druge zemlje, treba da budem nacionalna manjina u vlastitoj zemlji?
A samo zato sto su neki maloumnici rekli da je to tako? Nadam se da se zajebavas...iskreno...
Znaci ja, cija familija je izvorno iz Bosne vec stotinama godina, u kojoj ni jedan clan nije dosao iz neke druge zemlje, treba da budem nacionalna manjina u vlastitoj zemlji?
A samo zato sto su neki maloumnici rekli da je to tako? Nadam se da se zajebavas...iskreno...
-
Orahovo lišće
#171 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
JoseMujica wrote:naravno zato nas sve SDA planski i strateški drži u siromaštvu..... znaju da sirotinja nema druge zabave do množenjaOrahovo lišće wrote:
saberi pa se javi..
dusmanima krivo ahhahahahhahahhahahah
- asurbanipal
#172 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Ne postoje građanske države, postoje samo nacionalne države. Isto tako pojam "građanin" postoji samo u teoriji...madner wrote:Srbija je gradjanska drzava svih njenih gradjana
-
palermo
#173 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
pa sad............Bošnjak u Srbiji je nacionalna manjina, iako u njoj živi stotinama godina, Mađari u Rumuinjskoj su nacionalna manjina iako ih ima dva miliona i vijekovima tu žive. itd....tako da je moguće da budeš nacionalna manjina iako živiš tu hiljadama godinama.....nema tu baš nekih proturječnosti...Dozer wrote:Crni Akadi...
-
Rima_amiR
#174 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
"Nepravde kraljeva umiru sa njima, a nepravde zakonodavaca traju generacijama." Pošto je kralj kvislinško-kriminalne svite, nakon "poruke sebi", na prečac preselio sa ovog nestajućeg svijeta, njegovi šegrti - da biše i dalje mogli uživati na lovorikama genocida! - striktno moraju poštovati bosnocidni "Dayton", u kojem je za najdržavotvorniji dio bh-populacije, nelegalno i nelegitimno, uvedeno "Bošnjak" umjesto "Musliman". Pošto taj "Dayton" još nije legalan, nije legalan ni "Bošnjak", te se kraljevi šegrti nadaju da će ih predstojeći popis amnestirati od odgovornosti za genocid, odnosno i za bosnocid.
A šta ako se Muslimani ponovo izjasne i popišu kao Muslimani? To bi značilo da najzvaničnije i definitivno oni, na kojima izvorno počiva legalitet, proglašavaju "Dayton" ilegalnim. Što hoće reći da je predstojeći popis istovremeno i referendum o legalnosti, potom i legitimnosti "Daytona". I posebno u situaciji kada ga ni postdaytonske bh-vlasti nisu "prihvatile", odnosno: odbile su ga!
A šta ako se Muslimani ponovo izjasne i popišu kao Muslimani? To bi značilo da najzvaničnije i definitivno oni, na kojima izvorno počiva legalitet, proglašavaju "Dayton" ilegalnim. Što hoće reći da je predstojeći popis istovremeno i referendum o legalnosti, potom i legitimnosti "Daytona". I posebno u situaciji kada ga ni postdaytonske bh-vlasti nisu "prihvatile", odnosno: odbile su ga!
- madner
#175 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice
Ne lupetaj. Nacionalne drzave postoje, kao sto postoje i gradjanske.asurbanipal wrote:Ne postoje građanske države, postoje samo nacionalne države. Isto tako pojam "građanin" postoji samo u teoriji...madner wrote:Srbija je gradjanska drzava svih njenih gradjana
Nacionalna drzava kaze da ako je Njemacka nacionalna drzava Njemaca, imas i nacionalne manjine koji nisu Njemci i koji imaju neka prava.
Gradjanske drzave postoje i iste ne spominju naciju ni nacionalne manjine.