TESTIRANJE ZA PRIPRAVNIKE

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
TobeJarabi

#1 TESTIRANJE ZA PRIPRAVNIKE

Post by TobeJarabi »

Ovako molio bih sve one koji imaju informacije o tome kakva pitanja budu na testiranju za pripravnike-pravnike u Sudovima ...da podjele s obzirom da sam aplicirao na par sudova pa me zanima sta da "strebam" HVALA SVIMA NA POMOCI (ili je narod toliko pokvaren da nece da pomogne -sudeci po odgovorima sve mi je jasno ;) )
kadinica

#2 Re: TESTIRANJE ZA PRIPRAVNIKE

Post by kadinica »

Evo ja nisam pokvarena :mrgreen:

Prvi put čujem da postoji testiranje za pripravnike na sudovima. Bila sam na nekoliko konkursa, izbor se vrši samo na osnovu intervjua, i tu 99% slučajeva se prime oni koji su na tom istom sudu bili volonteri.
Na konkursima za volontere ista stvar. Samo intervju, primaju par kanidatata, a prijavi se preko 100.

Ovo pišem za Sarajevo, moguće da je u drugim gradovima drugačije, mada mi testiranje pripravnika nema smisla, pošto nemaju radnog iskustva.
amko76

#3 Re: TESTIRANJE ZA PRIPRAVNIKE

Post by amko76 »

Ti nisi mjerodavna, kao ni ja, jer nam nije konkurencija, tj. ne zanima nas taj njegov konkurs. Niko ko na isto konkuriše mu neće ništa reći, jer tako sam sebi jamu kopa.

Da nije tako, bila bi i ti pokvarena. :D
kadinica

#4 Re: TESTIRANJE ZA PRIPRAVNIKE

Post by kadinica »

amko76 wrote:Ti nisi mjerodavna, kao ni ja, jer nam nije konkurencija, tj. ne zanima nas taj njegov konkurs. Niko ko na isto konkuriše mu neće ništa reći, jer tako sam sebi jamu kopa.

Da nije tako, bila bi i ti pokvarena. :D
Vjeruj da nisam nikad bila pokvarena, čak i da mi je neko konkurencija...ja sam šaptala i puštala ljude pa prepisuju na testiranju, treba se solidarisati.
amko76

#5 Re: TESTIRANJE ZA PRIPRAVNIKE

Post by amko76 »

Ma da, niko nije pokvaren, ni ja ne znam o čemu ovaj postavljač teme priča.
kadinica

#6 Re: TESTIRANJE ZA PRIPRAVNIKE

Post by kadinica »

amko76 wrote:Ma da, niko nije pokvaren, ni ja ne znam o čemu ovaj postavljač teme priča.
Vjerujem da će se javiti neko ko je bio nedavno na testiranju, ako se isto sprovodi.

Piše li u konkursu da će se biti test?
TobeJarabi

#7 Re: TESTIRANJE ZA PRIPRAVNIKE

Post by TobeJarabi »

kadinica wrote:
amko76 wrote:Ma da, niko nije pokvaren, ni ja ne znam o čemu ovaj postavljač teme priča.
Vjerujem da će se javiti neko ko je bio nedavno na testiranju, ako se isto sprovodi.

Piše li u konkursu da će se biti test?

Receno mi je da ce biti testiranje od strane njih kad sam imao poziv ...A nisam nikad bio pa me zanima sta uopste pitaju kandidate :/ jbg znam kako to ide po konkursima konkurencija pa niko nikom nece nista da pomogne :S
aaynaa

#8 Re: TESTIRANJE ZA PRIPRAVNIKE

Post by aaynaa »

:skoljka:
Last edited by aaynaa on 03/09/2013 08:41, edited 1 time in total.
TobeJarabi

#9 Re: TESTIRANJE ZA PRIPRAVNIKE

Post by TobeJarabi »

aaynaa wrote:Mislis li na testiranje u SUDu BiH ?
I ja sam konkurisala za pripravnika i jos uvijek nisam dobila poziv za testiranje :O a moja prijateljica koja je predala papire zajedno sa mnom jeste :( :O. Trebam li se zabrinuti ?
U svakom slucaju mislim da to testiranje ne moze biti nista spektakularno tesko jer zaBoga - konkurisali smo za poziciju pripravnika :O

Nisam mislio na to mada mi je jaran konkurisao tu i zvali su ga ...pojma nemam mislio sam da sve zovu uvijek :shock: ...jesi ti prije konkurisala na sud tj.jesi izlazila na testiranja jer ja sam do sada samo bio na testiranju u CIK-u ali tu su pitanja bila oko njih...sad ne znam za sud da li budu pitanja o sudu ovisno na koji konkurises ili sta vec :|
aaynaa

#10 Re: TESTIRANJE ZA PRIPRAVNIKE

Post by aaynaa »

:bih:
Post Reply