Testa za trudnocu. Hitno!!!
Moderator: anex
-
SuperMama
#1 Testa za trudnocu. Hitno!!!
Kad treba uraditi test za trudnocu nakon odnosa??????? Nakon koliko dana ce pokazati tacan rezultat? Da li se moze odmah sutradan uraditi test? Please, javite. Hvala.

- Ghost_Rider_XXX
#4 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
Ne postoji tacan rezultat za tako nesto. Ako znas svoj ciklus u prosjeku 8-10 dana od ovulacije sa nekim vrlo osjetljivim testom, ali ni tada ne mora negativan rezultat biti sto posto tacan.
- Ghost_Rider_XXX
#5 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
Sorry sto imam dva posta jedan za drugim, ali moram na ovo regovati.bijela wrote:šta je google![]()
Od ovakvih komentara mi se kosa na glavi dize. Ako neko postavi pitanje na forum mislim da mu/joj se treba pomoci na najbolji moguci nacin, a pseudo-intelektualne odgovore zadrzati za sebe ako se nema sta pametnije reci.
-
Katy
#6 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
Ni jedan test(koliko je meni poznato)ne moze potvrditi trudnocu sutradan nakon odnosa.
Ako imas problem i bojis se ne zeljene trudnoce...ono sto mozes pokusati je da odes ODMAH svom ginekologu..
...postoje pilule koje djeluju 24 sata nakon odnosa da bi sprijecile trudnocu...na zalost ne znam tacno
kako se kod nas nazivaju...
Ako imas problem i bojis se ne zeljene trudnoce...ono sto mozes pokusati je da odes ODMAH svom ginekologu..
...postoje pilule koje djeluju 24 sata nakon odnosa da bi sprijecile trudnocu...na zalost ne znam tacno
- Cholina_Lokica
#7 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
da ponovim... nije saucesce da se tako prima
- bijela
#8 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
ovo nije bilo ni pseudo, ni intelektualnoGhost_Rider_XXX wrote:Sorry sto imam dva posta jedan za drugim, ali moram na ovo regovati.bijela wrote:šta je google![]()
Od ovakvih komentara mi se kosa na glavi dize. Ako neko postavi pitanje na forum mislim da mu/joj se treba pomoci na najbolji moguci nacin, a pseudo-intelektualne odgovore zadrzati za sebe ako se nema sta pametnije reci.
-
SuperMama
#9 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
Ama, ljudi samo me interesuje da li je neko radio odmah sutradan test i imali 'fajde' ga raditi odmah sutradan jer na nekim testovima pise da se tek rade 7 dana nakon odnosa da bi dao rezultat poz.-neg. To je sve. A nijedan ginekolog nece moci ni htjeti ustvrditi trudnocu dok ne prodje oderdjeni period. 
- -Romeo-
#10 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
Dile wrote:da ponovim... nije saucesce da se tako prima
- chuchumbamayumbe
#11 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
Najbolje sacekati koju heftu-mjesec, stash bezze trositi 15 kerma za test.

-
ichliebedichtung
#12 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
mozes u laboratoriji uraditi beta HCG hormon iz krvi
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#13 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
Joj crnjakaDile wrote:da ponovim... nije saucesce da se tako prima
Tablete se zovu Plan B ili tako nesto...mislim da ima u svim apotekama...ovim drzavnimKaty wrote:Ni jedan test(koliko je meni poznato)ne moze potvrditi trudnocu sutradan nakon odnosa.
Last edited by davorf on 14/04/2010 14:42, edited 1 time in total.
- Ghost_Rider_XXX
#14 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
Mislim da je totalno bezveze da se prepucavamo na ovakvoj temi. Samo kazem da su komentari tipa: "Sta google?"bijela wrote:ovo nije bilo ni pseudo, ni intelektualnoGhost_Rider_XXX wrote:Sorry sto imam dva posta jedan za drugim, ali moram na ovo regovati.bijela wrote:šta je google![]()
nepotrebni, svako zna sta je google mozda nema vremena da ga koristi, a mozda i ne zna.
Ako je u pitanju nezeljena trudnoca uzmi pilulu za dan poslije djeluje u roku od 24-72 sata nakon odnosa i bices mirna. Jedini problem je sto se zna malo poremetiti ciklus.
-
immuno
#15 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
sutradan ??? " fajde" nema definitivno .! Testovi se rade obicno 14 dana od dana kad si "trebala" dobiti menstruaciju!
HCG - hormon mozes i malo ranije testirati jer on pocinje rapidno rasti ali ni "ON" se neaktivise za par sati!
HCG - hormon mozes i malo ranije testirati jer on pocinje rapidno rasti ali ni "ON" se neaktivise za par sati!
-
SuperMama
#16 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
Znaci, sve u svemu ipak moram cekati:( Uhhhhhhh, bice to za pamcenje. Ipak hvala svima koji su pomogli:)
- Lace
#17 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
test se moze uraditi i na dan kada ocekujes menstruaciju ili koji dan kasnije...clearblue moze cak i malo prije nego je trebas dobiti...kakvih 14 dana nakonimmuno wrote:sutradan ??? " fajde" nema definitivno .! Testovi se rade obicno 14 dana od dana kad si "trebala" dobiti menstruaciju!
-
(ne)forumas
#18 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
ako je nezeljena trudnoca postoje "morning after pill"... a ako budes "cekala" sam izostanak tetke iz amerike ce ti reci jesi li ili nisi 
- chengaba
#19 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
Pa ne moze doci spermic za 2 sata do jajeta, a kamoli sšta drugo, šta misliš kako to funkcioniše.
K'o što rekoše, uzmi morning after tablete, i nakon nekoliko dana uzmi u apoteci test (rezultate imaš u roku nekoliko minuta) koji uglavnom rade registrujuci horionski gonadotropin, pa ti na isto dođe...
K'o što rekoše, uzmi morning after tablete, i nakon nekoliko dana uzmi u apoteci test (rezultate imaš u roku nekoliko minuta) koji uglavnom rade registrujuci horionski gonadotropin, pa ti na isto dođe...
-
dzana
#20 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
test se moze uraditi cak i prije nego sto ocekujes menstruaciju.. pokaze pravo stanje..na tvom mjestu bi uradila test nakon nekih 7 do 10 dana od Dana DLace wrote:test se moze uraditi i na dan kada ocekujes menstruaciju ili koji dan kasnije...clearblue moze cak i malo prije nego je trebas dobiti...kakvih 14 dana nakonimmuno wrote:sutradan ??? " fajde" nema definitivno .! Testovi se rade obicno 14 dana od dana kad si "trebala" dobiti menstruaciju!
a sta ste se vi zeni navalili sa tim pilulama - mozda ona ocekuje trudnocu i raduje se tome. vi tamo odmah nekakav Plan B
-
SuperMama
#21 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
Haloooo ljudi, ne planiram jos trudnocu, imam vec jedno dijete al' i ako jesam trudna nije uopste problem. Samo sam zeljela znati da li ima 'fajde' raditi test odmah sutradan ili se pak mora cekati 7-10 dana. To je sve. Ne znam cemu svi ti nepotrebni komentari. Sve sto sam trazila je da se javi neko ko je vec radio test drugi dan i kakav je rezultat bio. Da je neko od mojih prijatelja, rodbine imao iskustva koja su meni potrebna ne bih se ni obracala na forum ali znam da ima uvijek neko na forumu ko moze pomoci. Hvala svima koji su skontali pitanje i odgovorili.
-
Margita81
#22 Re: Testa za trudnocu. Hitno!!!
nema fajde radit test tako rano apsolutno je nemoguce da polaze plusic cak i ako si zatrudnila. Otidji na neki forum za trudnice pa procackaj tamo ima milion istih tema sa istim "problemom" koji ti imas.