Test za prijem vojnika u OS BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
adnansax

#1 Test za prijem vojnika u OS BiH

Post by adnansax »

Da li se neko sa foruma prijavljivao na oglase za prijem vojnika,interesuje me na koji nacin se vrsi testiranje?
Znam da ima pismeni test, test fizickih sposobnosti i psiho test,ali me zanima kakva se pitanja vrte po tom pismenom testu, iz kojih oblasti, i sl...
Ako ima vojnika na forumu,oni bi to mogli znati,ili mozda se neko ko je konkurisao vec raspitao i upoznat je s ovim,pa bih molio ako nije problem da to malo podijeli s auditorijem :)

pozz
ssmmiilleeyy

#2 Re: Test za prijem vojnika u OS BiH

Post by ssmmiilleeyy »

Evo ja ću kad niko neće (nešto sam večeras Hiperaktivan) :D

1. Znači Test Općeg Znanja Npr S kim graniči BiH ...

2. Test Fižičke Sposobnosti : 50 Sklekova za 2 min,50 Trbušnjaka za 2 min, 3500 m (3,5 km) za manje od 15 min

i razgovor naravno

ovo sam ti napisao sićušnim slovima al to svi znaju
ono što bi moglo ispraviti sve jeste jaka štela :D
Magarece_godine

#3 Re: Test za prijem vojnika u OS BiH

Post by Magarece_godine »

Ja ne mogu napraviti 50 sklekova za dva dana, a ne za dvije minute ...
ssmmiilleeyy

#4 Re: Test za prijem vojnika u OS BiH

Post by ssmmiilleeyy »

Magarece_godine wrote:Ja ne mogu napraviti 50 sklekova za dva dana, a ne za dvije minute ...

:thumbup:
adnansax

#5 Re: Test za prijem vojnika u OS BiH

Post by adnansax »

@ smajli

hvala ti na odgovoru

otprilike sam i ja znao nesto tako...slao sam im mail da pitam oko toga ali nisam odgovor dobio, "sto li" :)

da se ne lazemo, ako misli iko u ovoj zemlji dobiti posao (malo bolje placen od potrosacke korpe), dobice ga samo uz vezu, i samo neozbiljni idu na konkurse grlom u jagode---bez veza i pomoci (kakve takve)

to valjda je normalno kod nas :)
nonca

#6 Re: Test za prijem vojnika u OS BiH

Post by nonca »

ima li link gdje je objavljen konkurs?
do kad traje konkurs?

hvala!
adnansax

#7 Re: Test za prijem vojnika u OS BiH

Post by adnansax »

nonca wrote:ima li link gdje je objavljen konkurs?
do kad traje konkurs?

hvala!
http://www.mod.gov.ba/bs/vijesti.asp?id=3

Konkurs je zatvoren,sad se cekaju pozivi na testiranje.

Jos jedno pitanje za one koji mozda znaju,da li je pismeni test isti dan kada i test fizickih sposobnosti?? ili jedan po jedan :)
Haris.ba

#8 Re: Test za prijem vojnika u OS BiH

Post by Haris.ba »

adnansax wrote: Jos jedno pitanje za one koji mozda znaju,da li je pismeni test isti dan kada i test fizickih sposobnosti?? ili jedan po jedan :)
Prvo fizički, pa pismeni test. Ko padne pismeni - mnogo je glup i neinformisan(ustavni sistem BiH, ko je vrhovni komandant, ko je ministar odbrane, da li bi dao život za državu, rodovi vojske, 3 komponente vojske, šta je nato...). Neko bi rekao ko padne taman je za vojske. :D
Ako nemaš štele vježbaj da zadovoljiš formalne uslove, pa možda bude nafake. Ali male su šanse. Sve je skoro mrtva štela. Treba ti otprilike mjesec dana da se spremiš laganini. Vježbaj da uspiješ istrčati oko 4 kilometara za 13 minuta(kažu da je staza 3,5 kilometara, ali ona u Rajlovcu ima sigurno više od 4 kilometra). I da možeš 50 sklekova odraditi za 2 minute(nosom dotakneš pod,inače ti ne broji taj sklek). Ako možeš ovo, trbušnjaci neće biti problem. Za žene je malo lakši režim. Mislim 15 minuta.
N.N.

#9 Re: Test za prijem vojnika u OS BiH

Post by N.N. »

Pozdrav,

Imaju li gdje pitanja koja se pojavljuju na pismenom testu ?
Nekada-negdje se pojavljivao taj dokument :D
Post Reply