Test za Orbico
Moderator: anex
-
djes_ba
#1 Test za Orbico
ko je jamio jamio.............

Last edited by djes_ba on 02/06/2010 20:48, edited 1 time in total.
- Chischo
#2 Re: Test za Orbico
Orbico je najveca ubleha na planeti, kao najpozeljniji poslodavac, zovnu te milion puta na razgovor i testove kojekakve kao da su svi frojdovi i kazu ti na kraju kao eto zvijezde ti nisu naklonjene nazalost nisi primljen.
A larisa sto radi tamo na zaposljavanju je posebna prica...
-
djes_ba
#3 Re: Test za Orbico
ima i sanela hahahahhaChischo wrote:Orbico je najveca ubleha na planeti, kao najpozeljniji poslodavac, zovnu te milion puta na razgovor i testove kojekakve kao da su svi frojdovi i kazu ti na kraju kao eto zvijezde ti nisu naklonjene nazalost nisi primljen.
sutra druge grupe polaze neka im testova
nek se iznenade na odlicno znanje kandidta
a sto je najgore otprilike se zna ko ce raditi
preko 2000 prijava za 1 mjesto
nema veze nek i iz HR odjela nesto rade
-
mahalik
#4 Re: Test za Orbico
Moja rodica sutra ide u Orbico i pita da li uopšte da ide? Isplati se ići uopšte?
I pita šta se misli pod pojmom Account Handler- Komercijalista za ključne kupce
Plata***??? Radno vrijeme???
hvala
hvala
-
djes_ba
#5 Re: Test za Orbico
ma radis ko crnac 0-24 mozes izaci 800 km a mozes 2000 km nema radnog vremenamahalik wrote:Moja rodica sutra ide u Orbico i pita da li uopšte da ide? Isplati se ići uopšte?
hvala
prenjet cu ti iskustvo jednog clana
by Chischo
Posto vidim da na posao.ba ima neki nazovi konkurs za Orbico u Sarajevu ( distributer P&G u BiH ) , osjecam potrebu da upozorim one koji su mozda htjeli otici na razgovor.
Savjet je nemojte ici, a evo zasto.
Sam Orbico je Bogu iza ledja, u luzanskom polju iza Ilidze, prvi put ce Vas zvati na neko debilno testiranje (na kojem ce vas vjerovatno docekati ljubazna gospodjica Larisa). To testiranje nema nikakve veza ama bas ni sa cim a ni sa zdravim razumom, ljudima sa zavrsenim ekonomskim fakultetom postavljaju pitanja tipa "koliko je 10% od 200", ali bukvalno.
Tu ste vec izgubili slobodan dan, ako radite, a ako ne radite izgubili ste pare za tramvaj i taxi.
To testiranje cete vjerovatno proci i bicete pozvani na razgovor na kojem ce vas opet docekati famozna Larisa. Tu ce vam postaviti pregrst onih glupih americkih pitanja za intervju za posao sa interneta (Tipa sta je najkreativnije sta ste uradili u zivotu?). Citavo vrijeme ce vam servirati pricu kako su oni naj, kako su najpozeljniji poslodavac (i IT COMPUTERS je bio!?), kako su njihovi uposlenici najvazniji resurs i slicna sranja i gluposti.
Opet izgubljen slobodan dan odnosno pare za tramvaj i taxi.
To cete opet vjerovatno proci i bicete pozvani na drugi intervju na kojem ce vas opet docekati Larisa i postavice Vam potpuno ista pitanja kao i prvi put. POTPUNO ISTA. Onda cete se zapitati da li Vam se prividja ili je to stvarnost, ali ipak jos uvijek ste smireni jer ste vec puno truda ulozili, tj vec dolazite treci put i mislite da ste samo korak od zaposlenja. I vec ste popusili foru, kako su to neki savremeni zapadnjacki HUMAN RESOURCES fazoni, da vas dvaput zovu i postavljaju ista debilna pitanja(Koja ti je omiljena boja i zasto?).
Opet izgubljen slobodan dan odnosno pare za tramvaj i taxi.
To cete vjerovatno proci i onda ce vas opet zovnuti na razgovor. Opet Larisa, opet ista pitanja samo ce se jos tu pojaviti jos neki uhljup, vjerovatno vas buduci prvi nadredjeni. Tu ce vjerovatno prvi put doci do situacije kada nece znati sta da vas pitaju, pa ce onda iskopati neki vas prethodni odgovor i pitati vas zasto ste to odgovorili.
Jos uvijek vjerujete u foru kako su to zapadnjacki HR fazoni i kako ljudi znaju sta rade, ali polako polako pocinjete da sumnjate i vec vam se javi onaj osjecaj da zelite nekom .... majku.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan. Dolazite kuci frustrirani a vasi ukucani vas cudno gledaju.
Opet dobivate poziv na novi razgovor. Opet Larisa, taj uhljup i novost, jos jedan probisvjet, navodno neki najglavniji. Opet ista pitanja. Ovdje cete osjetiti prvi put da nekog uhvatite za vrat.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan. Razmisljate da odustanete ali vec ste na korak od zaposlenja, mislite...
Sjecam se da je mene na cetrtom razgovoru napao copor pasa lutalica ali srecom pobjegao sam u Obi.
Opet dobivate poziv na razgovor, imate zelju da razbijete mobitel.
Opet Larisa, i neki matori djedica, navodno psiholog ili sta vec. Opet ista pitanja.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan.
Opet dobivate poziv na razgovor. Opet Larisa, onaj uhljup s prvog razgovora, onaj najglavniji i ovaj djedica i neki sada najglavniji zaoprave. Opet ista pitanja. Kontate kad ste prezivili '93. moci cete i ovo. Prividja vam se bejzbol palica, bacač plamena, rpg, otrov za miseve i rucna bomba.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan.
Opet dobivate poziv, ali ovaj put Vas zove generalni direktor. Opet ista pitanja, i na kraju vas upita, imate li koga da radi u Orbicu? A vi kazete pa... nemam....
Hmm, rece on, upali backpack pogon i nesta u svemiru. U to udje Larisa u, zabi mač u sto i reče: nažalost, nismo u mogućnosti da vam ponudimo radno mjesto, ali u buduće ćemo vas imati u vidu prilikom... bla ... bla... bla Zelite da izvrsite ubistvo sa predumišljajem, ali onda pomislite kako ce biti vasim roditeljima i odustanete.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan... i apaurini.
Napomena: Svi likovi i događaji su stvarni osim backpack pogona, maca, leta u svemir i spektakularnog zabijanja mača u sto. Oni su dodani od strane autora radi dodatne dramatizacije.
- illuminated
#6 Re: Test za Orbico
hahah.,.ismijah se ...ali je sve ziva istina...
bio sam se prijavio nekad davno , kao student, na neki seminar, na nekoj od pocetnih godina faksa..
i jedini prosao ove testove, i onda dosao na interview...
i pojavio se ne neki stranac, i poceo pitati neka nebulozna pitanja, tipa:
- nabrojte projekte koje ste vodili do sada?
- koji su vasi najveci profesionalni uspjesi ? ili tako nesto..a ja sam tad bio prva godina faxa...hallloooo!!?
ali eto, lijepo je vidjeti da nisam bio jedini koji je imao takvo iskustvo...
bio sam se prijavio nekad davno , kao student, na neki seminar, na nekoj od pocetnih godina faksa..
i jedini prosao ove testove, i onda dosao na interview...
i pojavio se ne neki stranac, i poceo pitati neka nebulozna pitanja, tipa:
- nabrojte projekte koje ste vodili do sada?
- koji su vasi najveci profesionalni uspjesi ? ili tako nesto..a ja sam tad bio prva godina faxa...hallloooo!!?
ali eto, lijepo je vidjeti da nisam bio jedini koji je imao takvo iskustvo...
-
interwal
#7 Re: Test za Orbico
Ovo je test P&G-a i može se naći na stranici P&G-a ako ne isti onda sa minimalno promjenjenim brojevima/situacijama
-
sandra01
#8 Re: Test za Orbico
Ja ne mogu da vjerujem da su ovo pitanja za Komercijaliste
Meni ovo lici na ispitna pitanja sa Ekonomskog fakulteta
Pa ljudi moji da bi bio dobar prodavac tebi treba da imas slif za to a ne da znas izracunati ratio.Treba da si elokventan i snalazljiv da znas da prodas .Meni niko ne moze da garantujeda osoba koja ima 100 % na ovom testu je isto tako dobar prodavac.Mislim moze se desiti da je i jedno i drugo ali rijetko.
Nek vam je Bog na pomoci
Meni ovo lici na ispitna pitanja sa Ekonomskog fakulteta
Pa ljudi moji da bi bio dobar prodavac tebi treba da imas slif za to a ne da znas izracunati ratio.Treba da si elokventan i snalazljiv da znas da prodas .Meni niko ne moze da garantujeda osoba koja ima 100 % na ovom testu je isto tako dobar prodavac.Mislim moze se desiti da je i jedno i drugo ali rijetko.
Nek vam je Bog na pomoci
-
djes_ba
#9 Re: Test za Orbico
sreca pa danas nije bio isti test
ja bih se bar zahvalio na pitanjima
vraca nam se feudalizam jos malo i robovlasnistvo
ja bih se bar zahvalio na pitanjima
ovo je tek prvi dio peglanje tek poocinjesandra01 wrote:Ja ne mogu da vjerujem da su ovo pitanja za Komercijaliste![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Meni ovo lici na ispitna pitanja sa Ekonomskog fakulteta![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nek vam je Bog na pomoci
vraca nam se feudalizam jos malo i robovlasnistvo
- semmy
#10 Re: Test za Orbico
@djes_ba cini mi se da ti je krivo sto nisi dobio posao u orbic-u..nekontam kako toliko lose mozes pisati o toj firmi...
plate su za nase standarde odlicne ( ako ne i najjace u bih )ma sta da tamo radis, regres, 13-ta plata, prijavljen na cijelu platu, godisnji odmor onoliko koliko te zakonom sleduje....i da kredit dobiti u banci kao radnik orbic-a nikad pa ni danas nije bio problem...
ps: ne radim u orbic-u
plate su za nase standarde odlicne ( ako ne i najjace u bih )ma sta da tamo radis, regres, 13-ta plata, prijavljen na cijelu platu, godisnji odmor onoliko koliko te zakonom sleduje....i da kredit dobiti u banci kao radnik orbic-a nikad pa ni danas nije bio problem...
- marketleader
#11 Re: Test za Orbico
vala za to sto ne radis, upoznat/a si, mogao/la bi zamjeniti Larisu komotnosemmy wrote:@djes_ba cini mi se da ti je krivo sto nisi dobio posao u orbic-u..nekontam kako toliko lose mozes pisati o toj firmi...
ps: usput naleti na temu i nemam nikakve povezanosti sa Orbicom,Larisom i JETPACK-OM hahaha
-
manki
#12 Re: Test za Orbico
Oplakah na priču o Larisi i Jet-Packom haha, kralju! Slatko se ismijah pred spavanje, sad ću slađe zaspati! 
-
addy_sa
#13 Re: Test za Orbico
ne mogu da vjerujem da ovakve testove daju.. svašta..
pa nije test za prijem u Nasu pobogu..
pa još ovo kad sam pročitao za razgovore.. kad vidim ovakve nebuloze onda duplo više cijenim to što već imam posao i ne moram trpiti frustrirane i kompleksirane "poslodavce" i njihove inventivne metode i tehnike intervjua..
sretno svima koji se prijavljuju dole u tu firmu
pa nije test za prijem u Nasu pobogu..
pa još ovo kad sam pročitao za razgovore.. kad vidim ovakve nebuloze onda duplo više cijenim to što već imam posao i ne moram trpiti frustrirane i kompleksirane "poslodavce" i njihove inventivne metode i tehnike intervjua..
sretno svima koji se prijavljuju dole u tu firmu
-
djes_ba
#14 Re: Test za Orbico
ko zna mozda ja radim ???semmy wrote:@djes_ba cini mi se da ti je krivo sto nisi dobio posao u orbic-u..nekontam kako toliko lose mozes pisati o toj firmi...
nista lose nisam napisao nego sam prenio testove i iskustva nekih ljudi
sloboda govora
a ovakav test za .ebenu komercijalu je uzas ruku na srce pretjerali su .......
ali moze se
-
Rizah 1104
#15 Re: Test za Orbico
Pozdra svima,
Hoće li nam neko reći konkretno koja su pitanja bila na testu. Da li je u pitanju test kao na stranici http://www.pgbalkans.com/career/application_process.asp - Reasoning Test.
Hvala
Hoće li nam neko reći konkretno koja su pitanja bila na testu. Da li je u pitanju test kao na stranici http://www.pgbalkans.com/career/application_process.asp - Reasoning Test.
Hvala
-
Champion
#16 Re: Test za Orbico
Zadaci su preteski ( za mene ). Vjeruj zajebano ih je i zapamtit, da sad ne lupam, uglavnom premalo vremena cak i da ih znas uradit.
Oko 2000 kandidata prijavljeno,
Sretno
Oko 2000 kandidata prijavljeno,
Sretno