test trudnoce

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
anyy

#1 test trudnoce

Post by anyy »

Koji je najbolji test za trudnocu i koliko kostaju ti testovi?I da li je istina da od 40 dana test moze biti negativan iako je osoba trudna?
thnx
beautyfool

#2 Re: test trudnoce

Post by beautyfool »

http://www.ringeraja.ba , mozes naci detaljnije informacije vezane za trudnocu a i sigurna sam da ces tamo na forumu dobiti konkretnije odgovore vezane na datu temu.
Sretno
Daphna

#3 Re: test trudnoce

Post by Daphna »

Ma nema baš neke velike razlike u tim testovima... Najjeftiniji je negdje oko 5-6 maraka, ima ih par vrsta, i nisam čula do sada da je nekoga iznevjerio :-D Ako ništa, bar bi tete u apoteci trebale znati nešto više o njima!
anyy

#4 Re: test trudnoce

Post by anyy »

Daphna wrote:Ma nema baš neke velike razlike u tim testovima... Najjeftiniji je negdje oko 5-6 maraka, ima ih par vrsta, i nisam čula do sada da je nekoga iznevjerio :-D Ako ništa, bar bi tete u apoteci trebale znati nešto više o njima!
Jesu li dovoljno kvalitetni ti od 5 KM?
Daphna

#5 Re: test trudnoce

Post by Daphna »

anyy wrote:
Daphna wrote:Ma nema baš neke velike razlike u tim testovima... Najjeftiniji je negdje oko 5-6 maraka, ima ih par vrsta, i nisam čula do sada da je nekoga iznevjerio :-D Ako ništa, bar bi tete u apoteci trebale znati nešto više o njima!
Jesu li dovoljno kvalitetni ti od 5 KM?
Rekla bih da jesu... Ali ako želiš neku sigurnost, uvijek možeš kupiti 2 :-D Glupo je davati 15-20 KM na test koji radi po istom principu...
Krigla_Sa

#6 Re: test trudnoce

Post by Krigla_Sa »

Meni je teta u apoteci rekla da se taj test ( kostao tada 3.5 km ) koristi ako menstruacija kasni 7 dana , treba ga koristiti ujutro ,znaci prvo mokrenje... i da je pouzdan,nema fule... Ali ja sam ono hadzijski za svaki slucaj dva kupio :)
tadasnja srecnica :) se testirala,negativna bila i kroz par dana i dobila.
swirl

#7 Re: test trudnoce

Post by swirl »

Clear Blue :thumbup: :thumbup:
alica.k

#8 Re: test trudnoce

Post by alica.k »

i ja mislim da je naj clearblue. al to je jer sam snob.
anyy

#9 Re: test trudnoce

Post by anyy »

hmm ja sam danas uzela taj u apoteci od 3.70 jer mi se fkt nije davalo 18 KM,i isto je rekla da je najbolje na prvu jutarnju al jbg vec sam prije toga piskila ne znajuci za to,i uradim na drugu jutarnju hehe bio je fala Bogu negativan al jel ima neke razlike jel prva il je druga?
medaaa

#10 Re: test trudnoce

Post by medaaa »

anyy wrote:hmm ja sam danas uzela taj u apoteci od 3.70 jer mi se fkt nije davalo 18 KM,i isto je rekla da je najbolje na prvu jutarnju al jbg vec sam prije toga piskila ne znajuci za to,i uradim na drugu jutarnju hehe bio je fala Bogu negativan al jel ima neke razlike jel prva il je druga?
ma nema veze... ja radila navece, znaci neka i-ta :D , i bio pozitivan :D :D :D i eto...
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#11 Re: test trudnoce

Post by anjusha »

ClearBlue!
Sjecam se da sam jednom osjedila cekajuci da mi prijateljica u kupatilu napravi test (neki jeftini) i da on konacno, nesto, bilo sta, pokaze. Na kraju je izasla iz kupatila pa se ushodala po stanu, pa sva poplavila od muke, a i ja sa njom, dok se konacno nesto nije pojavilo. Bilo je srecom negativno, ali ona nije htjela da vjeruje vise, nakon tog skoro pa sloma zivaca koje je imala. Otisla ponovo u apoteku, kupila ClearBlue, i u roku 2 sekunde imala novi negativan izvestaj :D
titititi

#12 Re: test trudnoce

Post by titititi »

bolje ti je da odes kod ginekolkoga... on ti moze 100 % rec, dal si trudna!!
Daphna

#13 Re: test trudnoce

Post by Daphna »

anyy wrote:hmm ja sam danas uzela taj u apoteci od 3.70 jer mi se fkt nije davalo 18 KM,i isto je rekla da je najbolje na prvu jutarnju al jbg vec sam prije toga piskila ne znajuci za to,i uradim na drugu jutarnju hehe bio je fala Bogu negativan al jel ima neke razlike jel prva il je druga?
Prva jutarnja zbog nivoa hormona HCG koji ima najveću koncentraciju upravo u tom prvom jutarnjem urinu! Ništa drugo!
dia81

#14 Re: test trudnoce

Post by dia81 »

svejedno je koji je test, ja sam uzela 3 testa od 5 km, i nakon toga Clearblue i sva 4 su bila pozitivna...3 radila navecer, 1 ujutru...kasnilo mi je vise od 7 dana...
kadinho_sa

#15 Re: test trudnoce

Post by kadinho_sa »

volio bih takodjer da mi neko pomogne da nadjem odgovore na neka pitanja! imao sam odnose sa svojom djevojkom, nismo koristili zastitu ali sam 100% siguran da nisam ejakulirao u nju, vec van nje i zaista pazim sto se toga tice jer to nije sala, ne treba se igrati sa tim stvarima! menstruacija joj vec kasni 10 dana, trebala je da dobije 18.og ovog mjeseca i pokusali smo da otkrijemo da li ima neke simptome trudnoce i ispostavilo se da nema nijedan od postojecih! uradili smo 2 testa za trudnocu oba su negativna , i to ih je radila strogo po pravilima uz prvu jutarnju mokracu! sta vi mislite, sta bi to moglo biti? hvala unaprijed! :sad:
fatality

#16 Re: test trudnoce

Post by fatality »

kadinho_sa wrote:volio bih takodjer da mi neko pomogne da nadjem odgovore na neka pitanja! imao sam odnose sa svojom djevojkom, nismo koristili zastitu ali sam 100% siguran da nisam ejakulirao u nju, vec van nje i zaista pazim sto se toga tice jer to nije sala, ne treba se igrati sa tim stvarima! menstruacija joj vec kasni 10 dana, trebala je da dobije 18.og ovog mjeseca i pokusali smo da otkrijemo da li ima neke simptome trudnoce i ispostavilo se da nema nijedan od postojecih! uradili smo 2 testa za trudnocu oba su negativna , i to ih je radila strogo po pravilima uz prvu jutarnju mokracu! sta vi mislite, sta bi to moglo biti? hvala unaprijed! :sad:
druze o ovome si trebao ranije mislit :-D
pustopoljina

#17 Re: test trudnoce

Post by pustopoljina »

kadinho_sa wrote:volio bih takodjer da mi neko pomogne da nadjem odgovore na neka pitanja! imao sam odnose sa svojom djevojkom, nismo koristili zastitu ali sam 100% siguran da nisam ejakulirao u nju, vec van nje i zaista pazim sto se toga tice jer to nije sala, ne treba se igrati sa tim stvarima! menstruacija joj vec kasni 10 dana, trebala je da dobije 18.og ovog mjeseca i pokusali smo da otkrijemo da li ima neke simptome trudnoce i ispostavilo se da nema nijedan od postojecih! uradili smo 2 testa za trudnocu oba su negativna , i to ih je radila strogo po pravilima uz prvu jutarnju mokracu! sta vi mislite, sta bi to moglo biti? hvala unaprijed! :sad:
banovace me...banovace me...banovace me...
dosta_mi_je_svega

#18 Re: test trudnoce

Post by dosta_mi_je_svega »

Prvo a znas li da i u tekucini koju muskarac luci i prije ejakulacije moze biti dovoljno spermija da zena zatrudni? Kazem moze biti, sto ne znaci da ce sigurno biti :D
Drugo uradili ste 2 testa i oba negativna i sta je problem?????? nije trudna i to je to
Trece mozda se nahladila, mozda je bila u nekoj stresnoj situaciji pa joj jednostavno kasni i to je to, ali ipak neka ode do dr. i vidi sta joj je...
Ponekad mi je cini da se ljudi zezaju kad ovakve stvari pitaju....

Inace sto se ove teme tice, kaze se da ce test biti najtacniji ujutru, ne znaci da nece biti tacan ako se uradi i nakad tokom dana...bar tri slucaja zna kada su zene poslije jedng dana kasnjenje menstruacije uradile test u vecernjim satima i to onaj najjeftiniji test od 3,5KM i bio je pozitivan, mada opet najbolje ga je uraditi ujutru, cisto da bi covjek islkjucio i tu mogucnost greske...
kadinho_sa

#19 Re: test trudnoce

Post by kadinho_sa »

dosta_mi_je_svega wrote:
Prvo a znas li da i u tekucini koju muskarac luci i prije ejakulacije moze biti dovoljno spermija da zena zatrudni? Kazem moze biti, sto ne znaci da ce sigurno biti :D
Drugo uradili ste 2 testa i oba negativna i sta je problem?????? nije trudna i to je to
Trece mozda se nahladila, mozda je bila u nekoj stresnoj situaciji pa joj jednostavno kasni i to je to, ali ipak neka ode do dr. i vidi sta joj je...
Ponekad mi je cini da se ljudi zezaju kad ovakve stvari pitaju....

Inace sto se ove teme tice, kaze se da ce test biti najtacniji ujutru, ne znaci da nece biti tacan ako se uradi i nakad tokom dana...bar tri slucaja zna kada su zene poslije jedng dana kasnjenje menstruacije uradile test u vecernjim satima i to onaj najjeftiniji test od 3,5KM i bio je pozitivan, mada opet najbolje ga je uraditi ujutru, cisto da bi covjek islkjucio i tu mogucnost greske...

1.test smo uradili tokom dana, znaci nekad predvecer i bio je negativan! zatim smo 2.test uradili bas kako kazu ujutru, prvim mokrenjem i takodjer je bio negativan! kad sam ih kupovao,trazio sam najskuplje u apotekama i te su mi dali i rekli su da su jako pouzdani! i jos nesto,jeste prehladjena,vec nekih 7 dana ! naravno da cemo otici do ginekologa samo ne mogu da docekam taj radni dan da odem,ne mogu da razmisljam vise :// hvala ti!
slucajni_prolaznik1

#20 Re: test trudnoce

Post by slucajni_prolaznik1 »

anyy wrote:Koji je najbolji test za trudnocu i koliko kostaju ti testovi?I da li je istina da od 40 dana test moze biti negativan iako je osoba trudna?
thnx
evo ti sve pise

testovi... http://medicinabih.info/medicina/akuser ... -trudnoce/

znaci trudnoće... http://medicinabih.info/medicina/akuser ... -trudnice/
Sheikha

#21 Re: test trudnoce

Post by Sheikha »

razlozi kasnjenja menstruacije mogu biti razni, ne samo trudnoca: hormonalni poremecaj, nervoza, prebolovana bolest (gripe, upala i sl), promjena klime... Ako su testovi bili negativni, a njoj opet kasni, preporucujem vadjenje krvi i kontrola nivoa HCG hormona, to je najsigurniji nacin otkrivanja trudnoce :)

i nebitno je kojim je testom kontrolisano, zena ako je trudna pojavit ce se dvije crtice i na onom najjefitnijem i na onom najskupljem testu :D
Post Reply