Zdravo,treba mi pomoc od nekoga ko je radio ovaj test ili ne,i o cemu se u njemu radi itd.....
Ugl. radim ovaj test za 4 mjeseca u turskoj ambasadi ,imam oblasti matematiku,bosanski i engleski,pa ako mi ko moze pomoci bio bi zahvalan !
Test opce kulture
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2 Re: Test opce kulture
to ti je malo da nikad ne znaš šta ćete zakačiti. Ja sam radila u jednoj ambasadi, ali nam nisu dali matematiku, nego o Ustavu BIH, Ustavu te zemlje, glavne gradove nekih država u svijetu, u koju je kraljevinu ušla BIH 1918, nekog muzičara nobelovca, ko je u EU predsjenik komisije, ko parlamenta itdFredPerry wrote:Zdravo,treba mi pomoc od nekoga ko je radio ovaj test ili ne,i o cemu se u njemu radi itd.....
Ugl. radim ovaj test za 4 mjeseca u turskoj ambasadi ,imam oblasti matematiku,bosanski i engleski,pa ako mi ko moze pomoci bio bi zahvalan !
IZ engleskog dali da napisemo pismo izvinjenja kao ambasador pise drugom da nece biti na proslavi na koju je pozvan.
E, sad ne znam šta ti mogu dati iz bosanskog
- KadSeMrtviProbudimo
#3 Re: Test opce kulture
FredPerry wrote:Zdravo,treba mi pomoc od nekoga ko je radio ovaj test ili ne,i o cemu se u njemu radi itd.....
Pa to je test opće kulture, zar ti treba pomoć
-
FredPerry
#4 Re: Test opce kulture
ma qme nije to kao obicni testovi opce kulture :rKadSeMrtviProbudimo wrote:FredPerry wrote:Zdravo,treba mi pomoc od nekoga ko je radio ovaj test ili ne,i o cemu se u njemu radi itd.....
Pa to je test opće kulture, zar ti treba pomoć![]()
-
FredPerry
#5 Re: Test opce kulture
Sigurno ce i meni biti politicka pitanja....a jbte tu stvarno ne znas sta cete zakaciti :rKatarinaKosaca wrote:to ti je malo da nikad ne znaš šta ćete zakačiti. Ja sam radila u jednoj ambasadi, ali nam nisu dali matematiku, nego o Ustavu BIH, Ustavu te zemlje, glavne gradove nekih država u svijetu, u koju je kraljevinu ušla BIH 1918, nekog muzičara nobelovca, ko je u EU predsjenik komisije, ko parlamenta itdFredPerry wrote:Zdravo,treba mi pomoc od nekoga ko je radio ovaj test ili ne,i o cemu se u njemu radi itd.....
IZ engleskog dali da napisemo pismo izvinjenja kao ambasador pise drugom da nece biti na proslavi na koju je pozvan.
E, sad ne znam šta ti mogu dati iz bosanskog
Moram malo historiju Turske ponoviti
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6 Re: Test opce kulture
POnovi historiju Turske, historiju BIH (ono osnovno), meni je bilo i koje je godine otkrivena Amerika i kad je pao Berlinski zid
Pregledaj NObelovce zadnjih godina i dobitnike oskara. Pogledaj turske pjesnike, slikare, pisce (garant će ti dati nešto o Orhanu Pamuku), . Imaš još dovoljno vremena. Na internetu ukucaj test opće kulture na turskom i engleskom, tamo ima primjera. U principu se može uraditi, ja sam imala max broj bodova. Nije bilo teško.
Pregledaj NObelovce zadnjih godina i dobitnike oskara. Pogledaj turske pjesnike, slikare, pisce (garant će ti dati nešto o Orhanu Pamuku), . Imaš još dovoljno vremena. Na internetu ukucaj test opće kulture na turskom i engleskom, tamo ima primjera. U principu se može uraditi, ja sam imala max broj bodova. Nije bilo teško.