Jel neko radio slicne testove prilikom tih razgovora i kako to cudo izgleda ?
Hvala
ah, nije zafrkancija, ozbiljno su mi bila ova pitanjaBosanac sa dna kace wrote:@gujo jel ovo neka zafrkancija?
hvalaMarco-x wrote:Radio.neutral wrote:za posao pravnika u jednoj banci je prilikom razgovora potrebno uraditi test inteligencije...
Hvala
U mene su bila tri dijela pismenog testa, koji su ukupno trajali oko tri sata.
Prvi dio je na foru nastavi niz (geometrijski oblici, brojčani nizovi)
Drugi dio testa opće obavještenosti - od povijesti, zemljopisa, trenutne svjetske politike, do pojmova što je samuraj, bushido, transvestit i sl. (samo da ti dočaram kako izgleda).
Na kraju je bio test engleskog, zbog posla i što nema veze sa tvojim upitom (mislim ima malo)
Kasnije usmeni razgovori sa šefom kadrovske, generalnim i to je to...
Marco-x wrote:Radio.neutral wrote:za posao pravnika u jednoj banci je prilikom razgovora potrebno uraditi test inteligencije...
Hvala
U mene su bila tri dijela pismenog testa, koji su ukupno trajali oko tri sata.
Prvi dio je na foru nastavi niz (geometrijski oblici, brojèani nizovi)
Drugi dio testa opæe obavje¹tenosti - od povijesti, zemljopisa, trenutne svjetske politike, do pojmova ¹to je samuraj, bushido, transvestit i sl. (samo da ti doèaram kako izgleda).
Na kraju je bio test engleskog, zbog posla i ¹to nema veze sa tvojim upitom (mislim ima malo)
Kasnije usmeni razgovori sa ¹efom kadrovske, generalnim i to je to...
Ja mislim da i manje inteligentni mogu zavrsiti fakultet, ono sto hocu da kazem jeste da inteligencija nema veze sa strebanjemBosanac sa dna kace wrote:a koja banka, dje?![]()
hm, dobar fazon da vidi da ti u glavi nema propuh i da se donekle utjese da ti diploma nije kupljena
cyprus wrote:Test inteligencije bih ja uveo pri zapo¹ljavanju za svaki umni poso.![]()
![]()
Slazem se...zmijaIzmaj wrote:npr. pod 6. je pogresan odgovor ovdje