Od tada niko se nije usudio dati mi penicilin, što me u nekoliko navrata koštalo sporijeg i težeg oporavka pri bolesti.
Hvala na informacijama, ako ih bude
Moderator: anex
Ja mislim da kod nas alergo-testa na pencilin nema još uvijek.Ellinor wrote:Zna li neko postoji li mogućnost igdje u ovoj našoj državi da se čovjek testira na pencilin i kako se to uopće čini. Kada sam se rodio ustanovljena mi je alergija jer sam dobio osip pri primanju penicilina.
Od tada niko se nije usudio dati mi penicilin, što me u nekoliko navrata koštalo sporijeg i težeg oporavka pri bolesti.
Stvarno covijek,ne zna sta da misli,na slicne stvari,a jos manje sta da kaze!Ujedam wrote:Ja mislim da kod nas alergo-testa na pencilin nema još uvijek.Ellinor wrote:Zna li neko postoji li mogućnost igdje u ovoj našoj državi da se čovjek testira na pencilin i kako se to uopće čini. Kada sam se rodio ustanovljena mi je alergija jer sam dobio osip pri primanju penicilina.
Sjećam se da je jednom jedno dijete došlo na Koševo, nije znalo da ima alergiju na pencilin, a doktori su ga liječili pencilinom, koža mu je bila zelena, kao kraste po cijelom tijelu. Jedva se oporavio, ima ožiljke još uvijek.
znam za slucaj gdje su i majka i dijete alergicni na pencilin, vjerovatno je to puka slucajnost ili ?!Ujedam wrote:Nije, to sam sigurna.
Ujedam wrote:Nije, to sam sigurna.
Ellinor wrote:Zna li neko postoji li mogućnost igdje u ovoj našoj državi da se čovjek testira na pencilin i kako se to uopće čini. Kada sam se rodio ustanovljena mi je alergija jer sam dobio osip pri primanju penicilina.
Antifriz wrote:Naravno da ima... U proljeće sa prvim zatopljenjem pravac planina i traži košnice za pčele, fino jednu ili više njih uzmi u ruku i pusti neka te ujedu. Za svaki slučaj u džepu ponesi adrenalin i sinopen.... Ukoliko poslije ujeda pčele osjetiš kao da ti jezik raste u ustima i ako dobiješ gušenje u prsima onda si alergičan 100% i što brže daj sam sebi adrenalin i sinopen, ali za svaki slučaj idi i do hitne.... A ukoliko do gušenja i osjećaja rasta jezika ne dođe onda možeš u zdravstvenoj knjižici korektorom obrisati onaj natpis, koji inače i kod mene stoji ..... Alergičan na pencilin!!!![]()