Tesko povrijedjen pas na Bascarsiji

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
VeljaPas

#1 Tesko povrijedjen pas na Bascarsiji

Post by VeljaPas »

sinoc iza 12 sati pokupili smo tesko povrijedjenog psa na bascarsiji kod galerije novi hram.
automobilom su ga udarile dvije mahnite cure koje su naravno utekle ostavljajuci ga na sredini kolovoza.
ipak su ga druge dobre cure i njihovi momci koji su naisli sklonile na trotoar.
i onda nastaje poznata sarajevska prica: kako pomoci unesrecenoj zivotinji u gluho doba noci (a i dana cini mi se).
da skratim:
pregledao ga je veterinar i dao anti sok i drugu potrebnu terapiju.
izgleda da mu je slomljena kicma.
trenutno je smjesten u boxu iza vet. stanice na stupu.
ado pit treba da dodje da ga prebacimo do veterine na rentgen.
vidjet cemo sta dalje?

Napravljen je rentgen snimak i kicma je slomljena. sonndiran je i smjesten na vet. fak. stanje nije dobro ali borit cemo se. evo fotki:
http://picasaweb.google.com/SOS.Sarajevo/Zuco
Last edited by VeljaPas on 14/03/2008 17:30, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Tesko povrijedjen pas na Bascarsiji

Post by mIRCerka »

:( Jadnicak :(

Cika Velja, kad fercera rentgen? Meni se cini da je moja mrska komsinica vratima prignjecila sapicu Kravici, jutros mi je sepala pravo...
VeljaPas

#3 Re: Tesko povrijedjen pas na Bascarsiji

Post by VeljaPas »

mIRCerka wrote::( Jadnicak :(

Cika Velja, kad fercera rentgen? Meni se cini da je moja mrska komsinica vratima prignjecila sapicu Kravici, jutros mi je sepala pravo...
na veterini radnim danom do 14:30 i na stupu u vet. stanici samo srijedom od 16 do 18 sati
VeljaPas

#4 Re: Tesko povrijedjen pas na Bascarsiji

Post by VeljaPas »

Velja wrote:

na veterini radnim danom do 14:30 i na stupu u vet. stanici samo srijedom od 16 do 18 sati
bio sam jutros na vet. fak.
Zuco ima zestoke bolove i dobija analgetike. imao je stolicu, samo se ne zna dali se ispraznio spontano ili svojom voljom. mokraca mu se morala iscijediti manualno.
dva sledeca dana ce njegovo stanje biti intenzivno praceno, pa ce onda biti donesena odluka o njegovoj sudbini.
VeljaPas

#5 Re: Tesko povrijedjen pas na Bascarsiji

Post by VeljaPas »

Velja wrote:
Velja wrote:

bio sam jutros na vet. fak.
Zuco ima zestoke bolove i dobija analgetike. imao je stolicu, samo se ne zna dali se ispraznio spontano ili svojom voljom. mokraca mu se morala iscijediti manualno.
dva sledeca dana ce njegovo stanje biti intenzivno praceno, pa ce onda biti donesena odluka o njegovoj sudbini.
Zuco je za sada stabilan. Obavlo je sam veliku i malu nuzdu. Cini se sve stoje moguce u ovoj situaciji da mu se pomogne.

evo i jucerasnjih fotki sa vet. fak.
http://picasaweb.google.com/SOS.Sarajevo/Zuco

Nazalost stanje se pogorsalo. Zuco nema sanse za iole kvalitetan zivot.
Mokraca koja se zadrzava u njemu ga ubija lagano. Kalus koji se poceo stvarati na kicmi pravi mu izuzetne bolove.
Bit ce uspavan.
Post Reply