Teško je biti bog (besmislenost molitve)

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1 Teško je biti bog (besmislenost molitve)

Post by Truba »

Besmislenost molitve i organizovane religije(teško je biti bog)

Pretpostavka broj 1: bog postoji
Pretpostavka broj 2: bog uslišuje molitve, ako se mnogo i iskreno moliš a istovremeno marljivo radiš i ispunjavaš njegove zakone
Pretpostavka broj 3: teško je ispuniti sve molitve, pogotovu ako se skupovi molitvi preklapaju jedni preko drugih (skup A Skup B)
Pretpostavka broj 4: svi smo jednaki pred bogom, bez obzira na brojnost onih koji mole

Uzmimo dvije obitelji koje žive u jednom selu i imaju po 500 m2 zemlje koje se nalaze na jednom mjestu tako da se vide golim okom dok rade u polju

Obitelj broj 1 sadi na polju luk, raštiku, cveklu tikvu lubenicu (ono što traži mnogo vode)
Obitelj broj 2 uzgaja travu za prehranu stoke

Dan D.
Obitelj broj 1 je istrošila je sve zalihe vode za zalijevanje povrća i svi se skupe navečer... otac majka i 3 djece i mole boga da sutra padne kiša jer za nekoliko dana dolazi berba i grehota je da sav taj trud propadne zbog dva – tri dana ne zalijevanja

Obitelj broj 2 je u isti dan kada je obitelji broj 1 ponestalo vode pokosila travu koja treba barem 2 dana da se osuši bez kiše. Navečer dolaze kući i mole se bogu jer je grehota da stoka gladuje (slabo će biti mesa mlijeka...) zbog jednog kišnog dana. Navečer se skupe otac majka i dvoje djece koji mole boga da sutra ne padne kiša kao ni prekosutra.

Hipoteza je sljedeća:
bogu su svi jednako dragi, tako da bog neće odlučiti da jedne usreći a druge unesreći, a očito ne čini čuda da na jednoj strani malog polja bude sunce a na drugoj kiša

Izvodi se konačni zaključak, da ako je prva pretpostavka točna, onda bog ne sluša naše molitve...što vodi do zaključka da sve vjerske institucije, organizovane religije božji predstavnici na zemlji građevine za molitvu nemaju svoju svrhu.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

glupost se velica kad se tretira kao ozbiljna...to je sve sto ces od mene cuti na ovom postu
Truba

Post by Truba »

LudoALudjiJA wrote:glupost se velica kad se tretira kao ozbiljna...to je sve sto ces od mene cuti na ovom postu
to je sve što možeeš i reći kada se čovjek počne koristiti metodologijom
micika

Post by micika »

Komi ako ti ne vjerujes to je tvoj problem. :roll: Ali ne govori drugima kako je to besmisleno :sad: :zzzz:
CiCiban

Post by CiCiban »

zaista se jedino to moze reci....
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

eheee komii a sta kazes da malo pada kisa pa se onda razvedriiiii :) :)
ja mogu sadit povrce i susiti sjeno u istom trenu sta ce onda biti...
ako nenahranim kravu nema mlijeka ako nepadne kisa nema povrca...za sta da molim....
a recimo ?og da, da i sunce bas dobro ugrije do jedno 2 sata popodne sjeno se moze osusiti a onda oko 4 padne kisa.... to bi meni taman bilo bas pokupim sjeno sredim i onda mi se zalije povrce bla blablabla........
Truba

Post by Truba »

milijuni ljudi se mole za mir :lol:

a ratovi samo bjesne...nekto je izračunao da samo 17 dana u povijesti nije bilo ratova
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

komi wrote:milijuni ljudi se mole za mir :lol:

a ratovi samo bjesne...nekto je izračunao da samo 17 dana u povijesti nije bilo ratova
ja se molio za mir u BiH i evo mir je ne puca se vise to je glavno!!!!
znaci Bog postoji..... :-D :-D :-D 8) 8) 8)
MASON33.50

Post by MASON33.50 »

komi wrote:milijuni ljudi se mole za mir :lol:

Djavo bio na bolovanju.
Post Reply