teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

savrseni krug

#1 teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by savrseni krug »

ev sad ftv javlja da se dogodila teska saobracajna nesreca na M17 izmedju Zenice i Kaknja u mjestu Roscevina
valjda ima i mrtvih
jel zna neko nesto vise
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by mIRCerka »

U sudaru kod Kaknja jedna osoba smrtno stradala, jedna teško povrijeđena

Jedna je osoba smrtno stradala, a jedna teško povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi danas oko 10.45 sati na putu M-5, u mjestu Rošćevine.

Prema prvim informacijama iz MUP-a ZDK-a, u nezgodi su učestvovala četiri putnička vozila.

Idenitet stradalih još nije utvrđen, a istraga je u toku.

Saobraćaj na ovom dijelu puta u potpunom je prekidu i odvija se alternativnim pravcima.

Objavljeno 08.05.2008. u 12:05

(FENA)
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#3 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by gentoo »

SInoc isto na pravcu prije Kaknja.. dva auta pored ceste :| Negdje prije Zepca kamion onaj veliki :-) isto pored ceste.. ludilo :o
chuchumbamayumbe

#4 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by chuchumbamayumbe »

I onda meni kazu sto ne ides "auto-putem" preko Zenice, nego ides preko Nisica i Karaule?!
Cesto idem za Suboticu, hem sto mi je preko Tuzle 100km krace, hem sto se ovim "auto-putem" toliko ludo vozi da je to ludnica...delegati sa pasatima kupusarima voze po 130-140, preticu kadeti sto se raspadaju, ulijecu u makaze, ma horor.
Ovamo preko Olova nema sanse toliko brzo da voze, laganini 60-70, lijepa priroda, manje budala...
peglinator

#5 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by peglinator »

a zamsli kad bude izgarden cijeli autoput koliko ce kamikaza na toj relaciji biti, tu nepomazu ni radari ni drotovi, samo zatvoriti cestu do daljnjeg
Sensei

#6 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 17:58, edited 1 time in total.
Sensei

#7 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 17:58, edited 1 time in total.
metal_rules_cura

#8 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by metal_rules_cura »

I nejasno sta je to toliko na toj relaciji. Vozila sam, nista specijalno tezak teren, ali neobjasnjivo sta ljudima bude, pa tako ludo voze tu...
Mobile_Disco

#9 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by Mobile_Disco »

Nazalost ova Relacija autoputa je najgora.. Skoro svake sedmice je teska saobracajna nesreca.. Ja mislim da kad se napravi autoput da ce biti manje udesa.. jer ce biti vise prostora.. time ce se direktni sudari smanjiti.. a sada ih je jako puno..

Ne Brze Od Zivota!!!
karcher

#10 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by karcher »

Ljudi, ima li iko informaciju o tome kako je ekipa Halida Beslica.

Bojicic Nezira - prateci vokal
Aka - gitara
Mehmed <jusic - bubanj.

Znam da su Aka i Nezira u teskoj stanju.... Ima li iko novijih informacija. Moja informacija je od sinoc....

pozdrav
sinus

#11 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by sinus »

Ja sam na relaciji Kakanj - Zenica gotovo svakodnevno. I nagledao sam se svakavkih udesa i pregaženih ljudi. Najgori problem je što ljudi ne poštuju ograničenja brzine i voze prebrzo. Bezbroj puta sam i sam mogao nastradati zbog izleta kamikaza iz kolone, zbog loše procjene onih koji su krenuli u preticanje, zbog loših vozača koji se ne prilagode uslovima na cesti itd. Jedini lijek trenutno za ovu relaciju Kakanj - Zenica po mom mišljenu su kamere sa radarima koje će da udaraju ljude po novčaniku. I to postaviti ih u što manjim razmacima tako da bi donekle onemogućili da se samo uspori pred prvom kamerom i dalje nastavi neometano velikom brzinom. A najžalosnija stvar je što obično onaj ko je izazvao udes preživi, a pogine neko ni kriv ni dužan.
Fiore

#12 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by Fiore »

Jel vise vrijeme da se ova zagonetka rijesi.. :run:
break

#13 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by break »

karcher wrote:Ljudi, ima li iko informaciju o tome kako je ekipa Halida Beslica.

Bojicic Nezira - prateci vokal
Aka - gitara
Mehmed <jusic - bubanj.

Znam da su Aka i Nezira u teskoj stanju.... Ima li iko novijih informacija. Moja informacija je od sinoc....

pozdrav
aka je losije od neze. njemu su u pitanju prsljenovi, a njoj pluca i grudni kos.
ljudi, jos sam u soku!
obala

#14 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by obala »

I ja sam u soku, katastrofa!!! Obavjestavaj nas ako bilo sta saznas!
karcher

#15 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by karcher »

raja....

Nezira i Aka su malo bolje. Nezira ima ugradjen kateter u plućima, Aka je za sek.... izbjegao ono najgore....da ostane invalid. I on ima neke sarafe i tegove...
Jos uvijek nisu svjesni sta se sve desilo, ali se lagano oporavljaju.
Muhamed Jusic je prilicno dobro....

Ovu informaciju sam dobila od jedne prijateljice, koja ih poznaje...

Zelim im sto brzi oporavak....

sretno ....
obala

#16 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by obala »

Dobro je... drago mi je sto im je bolje! Sretno!
metal_rules_cura

#17 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by metal_rules_cura »

sinus wrote:Ja sam na relaciji Kakanj - Zenica gotovo svakodnevno. I nagledao sam se svakavkih udesa i pregaženih ljudi. Najgori problem je što ljudi ne poštuju ograničenja brzine i voze prebrzo. Bezbroj puta sam i sam mogao nastradati zbog izleta kamikaza iz kolone, zbog loše procjene onih koji su krenuli u preticanje, zbog loših vozača koji se ne prilagode uslovima na cesti itd. Jedini lijek trenutno za ovu relaciju Kakanj - Zenica po mom mišljenu su kamere sa radarima koje će da udaraju ljude po novčaniku. I to postaviti ih u što manjim razmacima tako da bi donekle onemogućili da se samo uspori pred prvom kamerom i dalje nastavi neometano velikom brzinom. A najžalosnija stvar je što obično onaj ko je izazvao udes preživi, a pogine neko ni kriv ni dužan.
Potpisujem!
Hendrix

#18 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by Hendrix »

Problem sa ovom dionicom M-17 je što je rađena kao poluprofil autoputa , vidite da se autoput gradi po pola samo sada na ovim dionicama jer je sadašnja cesta na tom dijelu već projektovana kao dio autoputa i ima elemente njegove i mogućnost ostvarivanja brzina znatno većih.
Glupo je što je neko konto uraditi pola autoputa (ipak su pare uvijek u pitanju) i praviti cestu idealnu za jurnjavu i onda ograničiti brzine dok se ne uradi autoput komplet misleći da će vozači voziti istom brzinom kao i na drugim dijelovima M- 17. E ne ide to tako , čim čovjek vidi da je cesta preglednija , krivine blaže on pojuri , onda ide i preticanje a suprotni smjer ide prema njemu , zamislite da na autoputu sada imate u one dvije trake s jedne strane suprotne smjerove , isto je sada na ovoj smrtonosnoj dionici kod Kaknja na magistrali.
sinus

#19 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by sinus »

Image

Na magistralnom putu M-17 kod mjesta Zli Brijeg kod Kaknja preksinoć oko 21.30 sati dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj su dvije osobe zadobile teže tjelesne povrede, a na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta.
Prema informacijama sa lica mjesta, do udesa je došlo kada se vozač "Golfa" (083-M421) Rasim Korjenić (33) iz Visokog, krećući se iz pravca Zenice prema Kaknju, pokušao isključiti iz saobraćaja na dijelu magistralnog puta koji je otvoren za potrebe kamionskog saobraćaja za izgradnju nove dionice autoputa.

U trenutku dok je "Golf" već bio na pola puta da se isključi iz pravca Zenice, velikom brzinom naišla je "Škoda Fabia" (569-M-109), vlasništvo rent-a-cara iz Tuzle, u kojoj su se nalazila dva državljanina Republike Turske.

Nakon strahovitog sudara, oba vozila završila su u kanalu pored autoputa. Putnici iz "Golfa", prema dostupnim informacijama, zadobili su povrede donjih ekstremiteta. Prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Zenica i nisu u životnoj opasnosti.

Osim Korjenića, u "Golfu" je bio i Senad Zerdo (31), također iz Visokog. Turski državljani zadobili su lakše povrede. Uviđaj su obavili službenici PS Kakanj, a ova dionica puta je dva sata bila zatvorena za saobraćaj u oba pravca.

Dnevni avaz / http://www.kakanj.co.ba 10.05.2008.
sinus

#20 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by sinus »

Code: Select all

U saobraćajnoj nesreći poginula četiri mladića
Kako je objavila Federalna televizija sinoć su u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u zeničkom mjestu Janjići poginule četiri osobe.

Foto: FTVČetvero mladića u dobi od 19 do 22 godine poginulo je u saobraćajnoj nesreći koja se 5 minuta iza ponoći dogodila na magistralnom putu M17 u zeničkom mjestu Janjići. 

U sudaru vozila Fiat Tipo (852-K-983) i autobusa "Kakanj busa", marke Steyer (741-A-458) poginuo je A. O. (1986), vozač Fiata Tipo, i njegova tri saputnika: S. T. (1989), A. K. (1988) i H. A. (1988). 

Vozač autobusa Z. H. iz Kaknja, prošao je bez ozljeda. 

Prema informaciji koju je Feni dao dežurni operativac MUP-a ZDK-a, vozilo Fiat Tipo u kojem su se nalazila četiri mladića kretalo se iz pravca Sarajeva i direktno je udarilo u autobus koji mu je dolazio ususret. 

Saobraćaj na ovom dijelu puta M-17 bio je u potpunom prekidu do 03.40 sati i odvijao se alternativnim pravcima.

Istovremeno se u mjestu Donja Golubinja kod Žepča, također na putu M17, dogodila još jedna saobraćajna nesreća u kojoj su dvije mlađe osobe teško, a četiri lakše povrijeđene. 

(Sarajevo-x.com)
Ponovo po ko zna koji put udes na relaciji Kakanj - Zenica sa smrtnim ishodom :(
Vaso

#21 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by Vaso »

strašno
scooter21ba

#22 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by scooter21ba »

kad realno skontam sto traze to i dobiju ako ne postuju nek se desava manje budala koji ce ugrozavati mene i ostale
samo neko pomenu najzalosnije je sto onaj ko je skrivio to prezivi a pogine neduzan
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#23 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by Latina »

Vaso wrote:strašno
Topla voda

#24 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by Topla voda »

ja vidim nova tema,konto od pocetka teme o ovom novom sudaru na putu za zenicu citam ispocetka i kontam da je aka hukelic opet imao sudar :-)
i kontam kako :-)
Aduu

#25 Re: teska saobracajna nesreca izmedju Zenice i Kaknja

Post by Aduu »

Topla voda wrote:ja vidim nova tema,konto od pocetka teme o ovom novom sudaru na putu za zenicu citam ispocetka i kontam da je aka hukelic opet imao sudar :-)
i kontam kako :-)
I ja sve kontam, vidi sto ga krenulo :D

Ma ako su ti momci krivi(naravno vozac) nije mi nesto zao, takav bi sutra preticao i mene ubio ;-)
Post Reply