i jos mnogo drugih obrada...
Uzivajte i dajte neki svoj komentar ili omiljenu pjesmicu
Moderator: _BataZiv_0809
CVIKERASH wrote:Jesi li i znao da je ovaj band star preko 30 godina??
Kao prvo nisu oni obradili Halida , nego im je pjesmu dao autor (Dino Muharemović čini mi se) , i koji je rekao da je pjesma napisana za rock verziju, samo je on prvo ponudio Halidu ...doktor78 wrote:Zao mi je, ali ovo po meni nije ni T od Teske industrije.Shvatam ja da se ne moze 30 i kusur godina jedno te isto svirati, ali transformacija iz jedne hard-rock grupe koja je pravila muziku na stihove legendarnog Duska Trifunovica u tipicnu pop-grupicu koja obradjuje (hej, oni prave obrade tudjih pjesama umjesto da drugi prave obrade njihovih pjesama!) Halida Beslica je, po meni, jako,jako tuzna...
OK. Sta je sa ostalim pjesmama s albuma? "Tugo,nesreco" im dao Zlaja Arslanagic, Brega nije bio zadovoljan kako je "A i ti me iznevjeri" zvucala u Dugmetovoj izvedbi, pa dao njima da oni bolje naprave? Po cemu se ovaj album izdvaja od slicna dva Massimova albuma obrada, od Giulianovog albuma"Moje osamdesete", od Samardziceve "Nostalgije" i jos tucet slicnih albuma obrada koje smo imali prilku cuti proteklih godina, a u nedostatku ideje?gol-man wrote:Kao prvo nisu oni obradili Halida , nego im je pjesmu dao autor (Dino Muharemović čini mi se) , i koji je rekao da je pjesma napisana za rock verziju, samo je on prvo ponudio Halidu ...doktor78 wrote:Zao mi je, ali ovo po meni nije ni T od Teske industrije.Shvatam ja da se ne moze 30 i kusur godina jedno te isto svirati, ali transformacija iz jedne hard-rock grupe koja je pravila muziku na stihove legendarnog Duska Trifunovica u tipicnu pop-grupicu koja obradjuje (hej, oni prave obrade tudjih pjesama umjesto da drugi prave obrade njihovih pjesama!) Halida Beslica je, po meni, jako,jako tuzna...