svaki savjet bi dobrodošao...
hvala svima unaprijed
Moderator: anex
Lijek je:postamina wrote:E ovako, zanima me da li je neko imao problem s ovom teškom bolesti...
hvala svima unaprijed
antimobbing wrote:Lijek je:postamina wrote:E ovako, zanima me da li je neko imao problem s ovom teškom bolesti...
hvala svima unaprijed
1.) Pokušaj ostaviti cigare i alkohol
2.) Svakodnevno plivaj - voda je lijek
3.) Idi u planine negdje gdje te niko ne vidi niti čuje, vrišti deri se i izbacuj depresiju iz sebe.
pije i velafax i zoft zajedno kao terapiju? nije baš uobičajeno da se daju dva antidepresiva,obzirom da oba spadaju u tzv. "podizače" raspoloženja,ali ako mu je njegovi liječnik prepisao ne bih da se miješam u to. koliko dugo ima tu depresivnu epizodu?postamina wrote:Hvala Vama na savjetu,ali meni trebaju podobnije informacije.. nečije iskustvo s ovom dijagnozom, ovdje se radi o mom ocu koji je teško bolestan i ja želim na svaki mogući način da mu pomognem.
Koje tablete su dobre, uputa nekom dobrom liječniku i sl.
Još da napomenem da sad koristi Velafax tablete 75mg i Zooloft, pa eto ako neko ima i iskustvo s ovim tabletam bilo bi od koristi
Po ovom postu vidim da smo svi razliciti te je moj savjet da se otac obrati doktoru a na forumu mozes pronaci neke osnovne upute i savjete.Meni je Seroxat bio fenomenalan,nikakvih vecih problema nisam imao a preporodio se,osim kada sam ga prestao uzimati pocelo mi se mantati,nesmije se naglo prekinuti.Opet prozac me je fakat usrecio ali sam bio rasijan nekakav,krenem na fakultet a zavrsim u gradu,i onda se zapitam otkud ja u gradu!? i tako vise puta,al sam bio sretan,skoro svaki dan,ma ljepota.markioni wrote:iz mog iskustva mogu ti samo reci da sam uzimajuci jedan kratak period Seroxat imao suicidalne napade iz cista mira. inace nikad se nisam navikao na taj lijek i na kraju sam ga prestao uzimati...a ziv sam se isprepadao sta mi je par puta znao psihi uraditi. sa ostalim antidepresivima nemam iskustva ...sretno u svakom slucaju.
Upravu si,mozak nemoze sam sebe izlijeciti i zato postoje doktori.Kada sam se prvi put javio psihijatru i dalje sam sebe ubjedivao da to nije nista,a kad mi bi bolje tek skontah u kakvom sam sranju bio i dobro je da nisam skroz pukao.ice2cube wrote:Hmm..
Ja mozda imam depresiju zadnju godinu, dvije i niti pricam o tome niti sta, mada uvijek ima momenata kada se oraspolozim ali to ubrzo nestane, uvijek razmisljam negativno cak i kada radim nesto lijepo, zabavno (npr. gledam film) ja mislim o svojim problemima..
p.s. ja mislim da sam psihicki u jako losem stanju, tako je kad se mozak navikne da tako razmislja i ne moze drugacije.
Ne volim ni s' kim da pricam o svojim problemima i mislima, ne mogu sa bliznjima da pricam a kamo li nekom strancu, jbg ne znam zasto ali ja ne vjerujem nista ovim nasim doktorima, a i nisam bas za to da uzimam lijekove... Ali vidjet cemo, svaka je preporuka dobro dosla.roki wrote:Upravu si,mozak nemoze sam sebe izlijeciti i zato postoje doktori.Kada sam se prvi put javio psihijatru i dalje sam sebe ubjedivao da to nije nista,a kad mi bi bolje tek skontah u kakvom sam sranju bio i dobro je da nisam skroz pukao.ice2cube wrote:Hmm..
Ja mozda imam depresiju zadnju godinu, dvije i niti pricam o tome niti sta, mada uvijek ima momenata kada se oraspolozim ali to ubrzo nestane, uvijek razmisljam negativno cak i kada radim nesto lijepo, zabavno (npr. gledam film) ja mislim o svojim problemima..
p.s. ja mislim da sam psihicki u jako losem stanju, tako je kad se mozak navikne da tako razmislja i ne moze drugacije.
heh ne navikne se mozak ...to ti je cisti hemijski debalans u mozgu (seratonina isl)...dont try this at homeice2cube wrote:Hmm..
A kod kojeg psihijatra ides i koliko imas godina ? Znam kako je teska depresija i sama sam je imala , treba samo biti uporan i ne prekidati terapiju kad osjetis da si dobro nego piti do kraja i dok lijecnik ne pocne postepeno smanjivati doze ,ja sam tako svoju terapiju sama prekinula pa se sve vratilonever give up wrote:hvala na podrscitrenutno sam recimo sasvim ok, danas cijeli dan sam bio ok osim ujutro, jutra su mi najgora.. pogotovo kad zaspim oko 11 i probudim se u 2 ujutro pa se sjebem samo tako.. vrtim se do 4 pa opet malo zaspem, do nekih 6 ujutro... i tako svaki dan. pitao sam psihica da mi pripise i tablete za spavanje, kaze on nemoj to jos, mlad si previse
al ako se ovo nastavi jos neko vrijeme, mislim da cu morati posegnuti i za tim. uglavnom, imam pozitivan stav i poprilicno sam siguran da cu pobijediti ovu bolescugu, ali da ce mi trebati jos neko vrijeme
hvala jos jednom na podrsci!
Moj otac je imao tzv prikrivenu depresiju, tako da definitivno znam o čemu govoriš. Pokušali smo sa raznim doktorima, privatno, tražili najbolje jer smo se bojali za njegov život, vjeruj mi kad ti kažem da te niko ne razumije ko nije prošao tako nešto. Da mi je neko rekao da ga smjestimo u bolnicu tada bih mu rekla da je ili lud ili da ide u neku stvar, ali to je jedddiiiino pravo rješenje, zato što mu ništa nije pomagalo. Prvo u bolnici doktor stalno prati kako reaguje na određene lijekove, to je faza dok mu ne nađu terapiju koja mu odgovara, nakon toga još neko vrijeme ga prate i onda ide na kućno liječenje.postamina wrote:E ovako, zanima me da li je neko imao problem s ovom teškom bolesti...
hvala svima unaprijed
Toplo bih preporučila doktora Čustovića Zenica, čovjek je posvećen svom poslu!!!! I ako je stanje već kriza, moj otac se zatvarao u sobu, prestao raditi, a radiša je pravi i sl., nađi vezu i bilo šta treba da ga smjestite u bolnicu na stalno posmatranje ma KOLIKO da je teško, to bih ja sad uradila, a prije dvije godine ne bih sigurno tako da mi je logična reakcija - šta ova priča kakva bolnicapostamina wrote:E ovako, zanima me da li je neko imao problem s ovom teškom bolesti...
hvala svima unaprijed