teska borba s emocijama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
mis pigi
#1 teska borba s emocijama
Razisli ste se prije par godina s osobom koju ste u zivotu najvise voljeli, patili ste, onda mislili da ce vremenom proci..... Ne prolazi. Sad vec imate nekog novog, veza "funkcionise" ali nije TO... Ne prestajete misliti na prosle dane, a u tu bivsu vezu povratka nema. Necu objasnjavati okolnosti, ali povrataka nema. Da li biti sam i, dakle, cijeli zivot misliti na neostvarenu ljubav ili ostati u novoj vezi uljuljkan u mirnoj luci i predvidivoj svakodnevici koja vas bas uvijek ne ispunjava? Vasa iskustva....? pozdrav
- Citizen-X
#2 Re: teska borba s emocijama
Duso - namah se presaltaj u Agenciju Sparimo domace - vjeruj mi uspjeh zagarantovan - nerve ces da izlijecis - a mozda se nesto nadje i za tebemis pigi wrote:Razisli ste se prije par godina s osobom koju ste u zivotu najvise voljeli, patili ste, onda mislili da ce vremenom proci..... Ne prolazi. Sad vec imate nekog novog, veza "funkcionise" ali nije TO... Ne prestajete misliti na prosle dane, a u tu bivsu vezu povratka nema. Necu objasnjavati okolnosti, ali povrataka nema. Da li biti sam i, dakle, cijeli zivot misliti na neostvarenu ljubav ili ostati u novoj vezi uljuljkan u mirnoj luci i predvidivoj svakodnevici koja vas bas uvijek ne ispunjava? Vasa iskustva....? pozdrav
-
Kjajević Majko
#3 Re: teska borba s emocijama
mis pigi nikad nije kasno za krenuti ispočetka ili pokušati vratit se na staro. Nemoj sebe sažaljevati. 
-
Eborg
#4 Re: teska borba s emocijama
Mislim da treba biti poshten prema obje osobe kao i prema sebi.Nishta u zhivotu nije nemoguce,na tebi je da procijenish da li je bolje rizikovati vracanjem na staro pa time izgubiti ovo shto sada imash ili ostati na ovome i ne uzhivati do kraja jer mislish na proshlost...
A ako vec kazhesh da je BASH nemoguce vratiti se na staro onda je bolje napraviti neki rez u glavi-jedan ali vrijedan ili nijedan...
Ovo je bilo u najboljoj namjeri...
A ako vec kazhesh da je BASH nemoguce vratiti se na staro onda je bolje napraviti neki rez u glavi-jedan ali vrijedan ili nijedan...
Ovo je bilo u najboljoj namjeri...
-
mojgrad
#5 Re: teska borba s emocijama
moj ti je savjet da ostanes jedno odredjeno vrijeme sama, ne treba ti ni ta nova a ni stara ljubav. Skontaj se prvo sta hoces od zivota? Ne razmisljaj o staroj ljubavi kao da je dozivljavas ponovo jer je ona kako si sama rekla nepostojeca vise. Prema tome, fino zivot u svoje ruke, plan u glavu i napravi sebi ciljeve. Zivot bez ciljeva zna biti jako dosadan i monoton, zato i razmisljas o bivsem jer ti se nista ne desava u zivotu..
- dushmanka_sa
#6 Re: teska borba s emocijama
Završena veza je isto kao knjiga kojoj znaš kraj.
Nikada se ne treba vratiti na staro. Ja sam bila u toj situaciji, ali sam stisla zube, progutala, i sada idem naprijed, i nikada se ne osvrćem na ono što je bilo ili što je moglo biti.
Nikada se ne treba vratiti na staro. Ja sam bila u toj situaciji, ali sam stisla zube, progutala, i sada idem naprijed, i nikada se ne osvrćem na ono što je bilo ili što je moglo biti.
- pustopoljina
#7 Re: teska borba s emocijama
de malo sam(a). druga osoba nema nista s tim. trosis i svoje i njeno vrijeme.
- ladyada
#8 Re: teska borba s emocijama
ne treba samo misliti da ce proci , treba malo energije uloziti i nesto promjeniti .....npr. ne izlazi jedno vrijeme na mjesta gdje ste zajedno izlazili , pospremi slike na tavan u nazabaceniji cosak .......odi na frizuru napravi bas suprotno od onog sto se bivsem dopadalo .......ne kontaktiraj ljude koji ti nakon prve recenice kazu vidjeli smo ti bivseg ..... to ti nisu dobri prijatelji u ovom momentu ili im reci da ne zelis o njemu vise nista da cujes ........mis pigi wrote:Razisli ste se prije par godina s osobom koju ste u zivotu najvise voljeli, patili ste, onda mislili da ce vremenom proci.....
mozda poredis bivseg i sadasnjeg, zato ti nije veza to sto zelis ...............pogledaj ruke 10 prstiju pa nisu isti, a ni lijeva i desna ruka a pogotovu ljudi ........svi smo mi ponijeli nesto od nase roditeljske kuce plus zivotno iskustvo i nasi porazi u zivotu od toga se stvara nasa slika veze i zelja za partnerom ....mis pigi wrote: Sad vec imate nekog novog, veza "funkcionise" ali nije TO...
neznam sto sebi stavaras toliki pritisak , ono sto je proslo proslo je .......... nazalost nemamo tu mogucnost da popravimo ono sto smo pogrijesili u proslosti .........pusti da tok vremena izblijedi uspomene .......ako budes puno mislila i poredila mozes sebi samo psihicke probleme navuci i vremenom svoje zdravlje narusiti ............mis pigi wrote: Ne prestajete misliti na prosle dane, a u tu bivsu vezu povratka nema.
Pa do zivota tebi nije
Obuci se i dotjeraj i pusti da te ritam vodi
Pa zapjevaj pa zaigraj i uzivaj u toj slobodi
Svakog cuda za tri dana dosta kaze narod nas
I sve ce ovo proci preko noci zasto oklevas
Svakog cuda za tri dana dosta pjesma ostaje
Cini - Tose Proeski
-
ludacha
#9 Re: teska borba s emocijama
mis pigi
mescini da malo nerealno gledas na cijelu stvar.
pa ne moze biti isto sa istom osobom u dva navrata, a kamoli sa totalno DRUGIM TIPOM.
mani se tog zaljenja za proslim vremenima..i sama velis da "tu bivsu vezu povratka nema".
mislim da znam sta govorim, jer bijah u situaciji slicnoj, samo sto je kod mene povratak bio vrlo moguc, ali nisam htjela, jer je bilo jasno kao dan (i to vedar!) da je tjelesna privlacnost ono sto moze..ajmo reci nastaviti gdje smo stali...ali da i treba pohvatati neke druge konce,ipak, godine su u pitanju...i sagledavajuci pricu iz vise kutova, uvidjeh da zaista nema smisla poceti opet s time. sto da se patimo i mrcvarimo, kad smo svjesni da TO NIJE TO (odnosno ONO sto je nekad bilo), niti moze biti, i da se potom "odvikavam" od njega i patim kao onda..ne vrijedi toliko, zaista. napominjem da sam imala veoma jake osjecaje za tu personu, vjerojatno najjace dosad.
danas kad se sjetim toga (kao evo sad) pojavi se jedan fini osjecaj, smjesak na usnama, ali i sigurnost u ispravnost odluke. i zaista ni spomena o žalu nekakvome.
mescini da malo nerealno gledas na cijelu stvar.
pa ne moze biti isto sa istom osobom u dva navrata, a kamoli sa totalno DRUGIM TIPOM.
mani se tog zaljenja za proslim vremenima..i sama velis da "tu bivsu vezu povratka nema".
mislim da znam sta govorim, jer bijah u situaciji slicnoj, samo sto je kod mene povratak bio vrlo moguc, ali nisam htjela, jer je bilo jasno kao dan (i to vedar!) da je tjelesna privlacnost ono sto moze..ajmo reci nastaviti gdje smo stali...ali da i treba pohvatati neke druge konce,ipak, godine su u pitanju...i sagledavajuci pricu iz vise kutova, uvidjeh da zaista nema smisla poceti opet s time. sto da se patimo i mrcvarimo, kad smo svjesni da TO NIJE TO (odnosno ONO sto je nekad bilo), niti moze biti, i da se potom "odvikavam" od njega i patim kao onda..ne vrijedi toliko, zaista. napominjem da sam imala veoma jake osjecaje za tu personu, vjerojatno najjace dosad.
danas kad se sjetim toga (kao evo sad) pojavi se jedan fini osjecaj, smjesak na usnama, ali i sigurnost u ispravnost odluke. i zaista ni spomena o žalu nekakvome.
- Cile83
#10 Re: teska borba s emocijama
Evo uz kafu listam po forumu i negumo odoliti da nesto ne napisem sa svoje strane.
Moje licno iskustvo je jos u toku,borim se i danas sa osjecajima.
Raskinem s djevojkom ima evo godina nakon skoro 4 godine veze,zivjeli zajedno 2,5g.Sad godinu dana kasnije imam osjecaj da sam ustvari jos uvjek na mjestu gdje sam bio prosle godine,nadao sam da ce vrijeme uciniti svoje i da ce njen otrov da polako izlapi,al otrov jos uvjek tece.Probao s drugom curom,kontam ono uz drugu cu je lakse svariti al nazalost ni to nije pomoglo.Sticajem okolnosti vidjam bivsu redovno(sta je redovno?) nastojim sto manje.Al svaki put kad je vidim meni stomak zaigra 200 na sat pocnem se trest uglavnom zajebano se kontrolisati u takvim momentima,lafo foliram ono kulerski al djaba slijepac bi vidio a ne osoba koja te poznaje bas dobro.
Znam dobro zasto sam raskino,i drzim se svog stava,bolim me razlog raskida jer se nisam se ni u snu nado da cu bas s tom osobom raskinuti toliko sam bio siguran da je to to,al isto tako nisam do sad vidio kako se jedna osoba u kratkom vremenu moze promijeniti,I kad sam razmislio loma o nekim njenim novim stavovima, skontam nidje mene u tome svemu,jer sam totalno drugog misljenja bio.Razlog naseg prekida je bio 'vjera'.Licno sam produkt mjesanog braka,postujem svaku vjeru,odgojen tako da razmisljam otvoreno o svakoj vjeri, da postujem ljude bilo koje vjero ispovjesti,ona isto produkt mjesanog braka reko bi covjek gdje je onda problem?
Problem je nasto nakon sto se ona udruzila u JS,licno neam nista protiv njih poznajem dosta ljudi koji su JS al se jedno stavno neslazem s njihovim stavovima i stvari iza kojih oni stoje.I onda nakon dosta razgovora, razmisljanja,sabiranja,oduzimanja skontam nidje mene u tom svemu,jer da bi pristo na zivot JS onda bi morao da pregazim preko dosta stvari koje cine mene,i iz koji ja stojim, bio sam svjestan ako veza se nastavi da ce svadja sve vise i vise biti a svodit ce se na vjerske razloge iza koji ja nestojim,pogotovo onda kad su djeca u pitanju,i s puno bola stavim tacku tome svemu.
I sad nakon godinu dana jos uvjek osjecam prema njoj kao sto sam osjecao prvi put kad sam je vidio,emocija mali milion svaki dan ups and downs na svako dnevnoj bazi,ramisljam o njoj jedno stavno pre cesto,al isto tako sam svjestan da moram biti strpljiv i pustiti vrijeme da u cini svoje,nasa vidjenja svesti na minimum,da ce na kraju sve nadoci kako teba.
Moje licno iskustvo je jos u toku,borim se i danas sa osjecajima.
Raskinem s djevojkom ima evo godina nakon skoro 4 godine veze,zivjeli zajedno 2,5g.Sad godinu dana kasnije imam osjecaj da sam ustvari jos uvjek na mjestu gdje sam bio prosle godine,nadao sam da ce vrijeme uciniti svoje i da ce njen otrov da polako izlapi,al otrov jos uvjek tece.Probao s drugom curom,kontam ono uz drugu cu je lakse svariti al nazalost ni to nije pomoglo.Sticajem okolnosti vidjam bivsu redovno(sta je redovno?) nastojim sto manje.Al svaki put kad je vidim meni stomak zaigra 200 na sat pocnem se trest uglavnom zajebano se kontrolisati u takvim momentima,lafo foliram ono kulerski al djaba slijepac bi vidio a ne osoba koja te poznaje bas dobro.
Znam dobro zasto sam raskino,i drzim se svog stava,bolim me razlog raskida jer se nisam se ni u snu nado da cu bas s tom osobom raskinuti toliko sam bio siguran da je to to,al isto tako nisam do sad vidio kako se jedna osoba u kratkom vremenu moze promijeniti,I kad sam razmislio loma o nekim njenim novim stavovima, skontam nidje mene u tome svemu,jer sam totalno drugog misljenja bio.Razlog naseg prekida je bio 'vjera'.Licno sam produkt mjesanog braka,postujem svaku vjeru,odgojen tako da razmisljam otvoreno o svakoj vjeri, da postujem ljude bilo koje vjero ispovjesti,ona isto produkt mjesanog braka reko bi covjek gdje je onda problem?
Problem je nasto nakon sto se ona udruzila u JS,licno neam nista protiv njih poznajem dosta ljudi koji su JS al se jedno stavno neslazem s njihovim stavovima i stvari iza kojih oni stoje.I onda nakon dosta razgovora, razmisljanja,sabiranja,oduzimanja skontam nidje mene u tom svemu,jer da bi pristo na zivot JS onda bi morao da pregazim preko dosta stvari koje cine mene,i iz koji ja stojim, bio sam svjestan ako veza se nastavi da ce svadja sve vise i vise biti a svodit ce se na vjerske razloge iza koji ja nestojim,pogotovo onda kad su djeca u pitanju,i s puno bola stavim tacku tome svemu.
I sad nakon godinu dana jos uvjek osjecam prema njoj kao sto sam osjecao prvi put kad sam je vidio,emocija mali milion svaki dan ups and downs na svako dnevnoj bazi,ramisljam o njoj jedno stavno pre cesto,al isto tako sam svjestan da moram biti strpljiv i pustiti vrijeme da u cini svoje,nasa vidjenja svesti na minimum,da ce na kraju sve nadoci kako teba.
- pustopoljina
#11 Re: teska borba s emocijama
ne znam sta da ti kazem, postujem svacije..ali jehovini svjedoci su prilicno ofanzivni za moj ukus. znam da imaju stalne sastanke,da imaju odredjeni broj sati za obijati pragove ljudima...
- pustopoljina
#12 Re: teska borba s emocijama
htjedoh reci-ako je ona ozbiljna sa tim js, onda tu tebe stvarno i nema.
- River_isle
#13 Re: teska borba s emocijama
nema nista gore od repova... nedovrsenih stvari... borba sa emocijama? kod tebe toga nema, jasno je do koga i na koji nacin ti je stalo - zaljenje za bivsom/im -> ako postoje stvari koje vas razdvajaju tu zaljenja nema, ponovo ce se vratiti iste i ponovo cete biti na istom=raskid. naravno postoji mogucnost da ste se oboje promjenili za 180% ali ta mogucnost je ravna nuli... ne mjenjaju se ljudi lako i kada to najvise zele. nisam nikada imala slican problem jer sam jasno i posve realno sebi predocavala sliku zasto s nekim nije uspjelo; znala sam kako se moze nastaviti i kako zavrsiti. ali isto tako sam naucila da od preboljavanja uz drugu osobu nema nista; nesto kratkotrajno ce pomoci ali tek kad se srce ohladi moze se nastaviti. u novoj si vezi i pitas se da li je nastaviti??? prvo ne znam kako mozes biti s nekim dovoljno dugo da planirate mirne vode, da te citiram, a pitat se sta bi bilo da je bilo... posve neiskreno i prema sebi i tome s kim si jer ko zna, mozda si ti upravo njmu/njoj taj nekog zbog koga ce ona za koju godinu traziti savjete po forumu.mis pigi wrote:Razisli ste se prije par godina s osobom koju ste u zivotu najvise voljeli, patili ste, onda mislili da ce vremenom proci..... Ne prolazi. Sad vec imate nekog novog, veza "funkcionise" ali nije TO... Ne prestajete misliti na prosle dane, a u tu bivsu vezu povratka nema. Necu objasnjavati okolnosti, ali povrataka nema. Da li biti sam i, dakle, cijeli zivot misliti na neostvarenu ljubav ili ostati u novoj vezi uljuljkan u mirnoj luci i predvidivoj svakodnevici koja vas bas uvijek ne ispunjava? Vasa iskustva....? pozdrav
iskrenost je jedino sto vrijedi.
ruzno je i vrlo ne posteno kad se dodje u situaciju da tvoj partner sumnja u tvoja osjecanja prema bivsem/bivsoj, a vjeruj to partner uvijek osjeti.
-
BRCAK27
#14 Re: teska borba s emocijama
Ih i ja sam ovaj recept primjenio pa soliram sto godina ,,kakvo to ,,nista to ....mojgrad wrote:moj ti je savjet da ostanes jedno odredjeno vrijeme sama, ne treba ti ni ta nova a ni stara ljubav. Skontaj se prvo sta hoces od zivota? Ne razmisljaj o staroj ljubavi kao da je dozivljavas ponovo jer je ona kako si sama rekla nepostojeca vise. Prema tome, fino zivot u svoje ruke, plan u glavu i napravi sebi ciljeve. Zivot bez ciljeva zna biti jako dosadan i monoton, zato i razmisljas o bivsem jer ti se nista ne desava u zivotu..
Guraj dalje pa sta naleti ....samoća je dusman najveći!!!!!!
- metal_rules_cura
#15 Re: teska borba s emocijama
Citala savjete i procitala ovo... Vjerujem da bih ti najslicnije reklaRiver_isle wrote:nema nista gore od repova... nedovrsenih stvari... borba sa emocijama? kod tebe toga nema, jasno je do koga i na koji nacin ti je stalo - zaljenje za bivsom/im -> ako postoje stvari koje vas razdvajaju tu zaljenja nema, ponovo ce se vratiti iste i ponovo cete biti na istom=raskid. naravno postoji mogucnost da ste se oboje promjenili za 180% ali ta mogucnost je ravna nuli... ne mjenjaju se ljudi lako i kada to najvise zele. nisam nikada imala slican problem jer sam jasno i posve realno sebi predocavala sliku zasto s nekim nije uspjelo; znala sam kako se moze nastaviti i kako zavrsiti. ali isto tako sam naucila da od preboljavanja uz drugu osobu nema nista; nesto kratkotrajno ce pomoci ali tek kad se srce ohladi moze se nastaviti. u novoj si vezi i pitas se da li je nastaviti??? prvo ne znam kako mozes biti s nekim dovoljno dugo da planirate mirne vode, da te citiram, a pitat se sta bi bilo da je bilo... posve neiskreno i prema sebi i tome s kim si jer ko zna, mozda si ti upravo njmu/njoj taj nekog zbog koga ce ona za koju godinu traziti savjete po forumu.mis pigi wrote:Razisli ste se prije par godina s osobom koju ste u zivotu najvise voljeli, patili ste, onda mislili da ce vremenom proci..... Ne prolazi. Sad vec imate nekog novog, veza "funkcionise" ali nije TO... Ne prestajete misliti na prosle dane, a u tu bivsu vezu povratka nema. Necu objasnjavati okolnosti, ali povrataka nema. Da li biti sam i, dakle, cijeli zivot misliti na neostvarenu ljubav ili ostati u novoj vezi uljuljkan u mirnoj luci i predvidivoj svakodnevici koja vas bas uvijek ne ispunjava? Vasa iskustva....? pozdrav
iskrenost je jedino sto vrijedi.
ruzno je i vrlo ne posteno kad se dodje u situaciju da tvoj partner sumnja u tvoja osjecanja prema bivsem/bivsoj, a vjeruj to partner uvijek osjeti.
-
vinja
#16 Re: teska borba s emocijama
mis pigi wrote:Razisli ste se prije par godina s osobom koju ste u zivotu najvise voljeli, patili ste, onda mislili da ce vremenom proci..... Ne prolazi. Sad vec imate nekog novog, veza "funkcionise" ali nije TO... Ne prestajete misliti na prosle dane, a u tu bivsu vezu povratka nema. Necu objasnjavati okolnosti, ali povrataka nema. Da li biti sam i, dakle, cijeli zivot misliti na neostvarenu ljubav ili ostati u novoj vezi uljuljkan u mirnoj luci i predvidivoj svakodnevici koja vas bas uvijek ne ispunjava? Vasa iskustva....? pozdrav
par godina je mnogo, a da te vec ne prolazi...
inace, to ide sporo. sto su bile jace emocije, sve sporije prolazi... ali! ja mislim da je glavni krivac sto ne prolazi u tvojoj glavi... NE MISLI!!! zasto ne prestajes misliti na te prosle dane? sta? sadasnjost ti prolazi dok ti mislis o necemu sto je bilo...? a kako ces se jednom sjecati ovog sada vremena? kao neceg sto ti je proslo u razmisljanju o necemu sto je proslo?
znam sta ti pricam, jer sam i ja imala bolan prekid preduge veze...srce mi se cijepalo, mislila sam da cu zauvijek ostati tako skrhana, da nikada vise necu voljeti... bla bla bla bla
i onda jedan dan kazem sebi - slusaj, tuko, zivot ti prolazi u nakvom sjebavanju bezze, sad fino zatvori to poglavlje koje je naslovljeno na njega i idemo dalje. njega nema. tacka. ti postojis bez njega. i zivis. i MOZES biti sretna. ako hoces. ako to odaberes. meni se cini da ti - svjesno ili ne - biras da ne budes sretna. zatvorila si i um i srce i sad te cudi sto ta nova veza i nije ispunila sva tvoja ocekivanja?! mislim, skohntaj kako bi funkcionisalo da on stalno ima na pameti neku avet iz proslosti... ne mozes se sa tim obracunati, jer realne sanse da joj ode - nema, a ona je stalno tu... kako bi tebi bilo? nemoj misliti da taj tvoj novi to ne vidi i ne zna... samo se furaj da ne osjeti... osjete oni sve...
nego, ti sad vidi hoces li odabrati najprostiju stvar na svijetu - zivjeti u sadasnjosti, ili u proslosti? ne bih ja, duso moja, tratila jedne sekunde vise na razmisljanje o nekom kome sam rekla cao... ne isplati se... mogu raditi nesto mnogo, mnogo kvalitetnije...
- metal_rules_cura
#17 Re: teska borba s emocijama
Kada bi se logicno posmatralo sve i jeste u glavi, ali vjeruj nekad pomislim kako su neki ljudi naprosto rodjeni emotivniji neki manje emotivni. Kako onda drugacije objasniti situaciju da neko duze pati neko krace vrijeme? Ne mogu reci kako ovi koji su emotivniji nisu jaki ili su manje jaki od ovih drugih, pa ipak...
Neko poslije dugogodisnje veze moze proci pored bivseg partnera dan poslije, okrenuti glavu kao da nista nije bilo, a neko godinama poslije osjeti nesto kad tog nekog vidi. Nije to ljubav, nije to zelja za starim ali nesto jeste. Valjda smo svi razlicito sklopljeni
I ne znam da li je sve iskljucivo do naredbe samom sebi...
Neko poslije dugogodisnje veze moze proci pored bivseg partnera dan poslije, okrenuti glavu kao da nista nije bilo, a neko godinama poslije osjeti nesto kad tog nekog vidi. Nije to ljubav, nije to zelja za starim ali nesto jeste. Valjda smo svi razlicito sklopljeni
I ne znam da li je sve iskljucivo do naredbe samom sebi...
-
mis pigi
#18 Re: teska borba s emocijama
Hvala svima na odgovorima ! Problem u ovakvim “razgovorima” je sto ne znamo pojedinosti o pricama koje neko isprica, pa tako ni vi o ovoj mojoj.. Ta veza/povezanost nikad nije “ostvarena”, a traje nekoliko godina. Prvo par godina platonska, a onda je bilo nastalo jedno ludilo koje svi sanjamo od malena i jednostavno prepoznamo da je TO... Sad ne mogu objasnjavati zasto i kako, ali jednostavno nije preraslo u “zivjecemo zajedno do kraja zivota”... I onda, kako to vec ide, putevi vam krenu u razlicitim pravcima, bude covjek malo nekad sam, nekad upozna nekog novog, onda sretnete nekog ko vas voli i vi njega volite dovoljno da veza ide..... ide, ali on nije u svakoj pori, nije sav vas zivot, niste slijepi za sve ostalo... covjeku najteze boriti se sa samim sobom i sebe ne lagati. Nisam ja nista radila s predumisljajem niti htjela bilo sta kriti u ovoj novoj vezi. Zapravo, tek kako vrijeme tece otkrivam da povezanost s tom prijasnjom osobom nikad nece proci. I sad ispada da krupnu stvar “krijem” i nije mi dobro zbog toga... I nije do ovog novog partnera, tako bi bilo sa svakim drugim.. Mislim da ovo razumiju svi koji su nekad dozivjeli ludilo i bili potpuno ispunjeni nekom osobom... zato sam htjela da cujem vasa iskustva...
-
vinja
#19 Re: teska borba s emocijama
duso draga, u pravu si, niko ovdje ne moze nesto konkretno reci, jer niko ne zna pojedinosti, a i da zna, opet ne zna kako si ti to licno dozivjela...a to mnogo znaci...
vidi ovo... malo si me pomjerila kada sam procitala ovo - ide, ali on nije u svakoj pori, nije sav vas zivot, niste slijepi za sve ostalo...
znas, ja sam takvog jednog preboljela, trebalo je dugo, bilo je bolno i naporno, ali se moze. bitno ja da to zelis. jer, sorry, ne znam te, ali ima ljudi koji uzivaju u tim pacenickim momentima...to im nekako, na neki bolesni nacin daje zivotu smisao. nadam se da nisi jedna od njih... ukoliko nisi - imas sanse da se izvuces iz toga.
nego, meni se sada desava jedna takva situacija - prvo platonska, a sada sam u toj ludoj fazi, ali bjezim od toga... ne znam da bih imala snage opet nekog tako zaboravljati i preboljeti... i tako se ne smijem upustiti u to, uopste, borim se sa sobom i pravo se patim i mucim, ali mislim da bih se vise patila i mucila kada bih se prepustila, pa opet sve ode vragu...
uh, tegobe ove... u svakom slucaju, eto, samo da uznas da nisi sama... u cemu god bila, nikada nisi sama, uvijek ima neko ko je u slicnoj situaciji, i od toga covjeku nekada bude lakse, pa sam samo htjela da ti bude lakse...
vidi ovo... malo si me pomjerila kada sam procitala ovo - ide, ali on nije u svakoj pori, nije sav vas zivot, niste slijepi za sve ostalo...
znas, ja sam takvog jednog preboljela, trebalo je dugo, bilo je bolno i naporno, ali se moze. bitno ja da to zelis. jer, sorry, ne znam te, ali ima ljudi koji uzivaju u tim pacenickim momentima...to im nekako, na neki bolesni nacin daje zivotu smisao. nadam se da nisi jedna od njih... ukoliko nisi - imas sanse da se izvuces iz toga.
nego, meni se sada desava jedna takva situacija - prvo platonska, a sada sam u toj ludoj fazi, ali bjezim od toga... ne znam da bih imala snage opet nekog tako zaboravljati i preboljeti... i tako se ne smijem upustiti u to, uopste, borim se sa sobom i pravo se patim i mucim, ali mislim da bih se vise patila i mucila kada bih se prepustila, pa opet sve ode vragu...
uh, tegobe ove... u svakom slucaju, eto, samo da uznas da nisi sama... u cemu god bila, nikada nisi sama, uvijek ima neko ko je u slicnoj situaciji, i od toga covjeku nekada bude lakse, pa sam samo htjela da ti bude lakse...
-
Kjajević Majko
#20 Re: teska borba s emocijama
Misliš na ono kad poprilično dobro upoznaš drugu curu pa se pitaš zašto se sve to ne poklapa s njom do kraja kad se ovako dobro slažemo?
I onda se sjetiš tih ludih trenutaka od prije?! 
Nemoj se bacati u depresiju i stalno maštati i tome šta je bilo i kako bi dobro bilo da se nastavilo. Sigurno bi bilo dobro ali takav je život jednostavno. Otrcana rečenica ali istinita.
Ja ti to ovako gledam, bar sad znam da nekoga mogu voliti do boli i obratno i to mi je bitno.
A svaka nova osoba će donjeti nešto novo i drugačije, možda čak i bolje.
Samo nemoj očekivati od budućih partnera neki vrhunac odmah na startu. Bez obzira što si ga doživila prije i što imaš tu iskustva i što znaš da si sposobna na više, mnogi nisu i teško im je izraziti sve emocije.
Pusti da stvari idu svojim tokom i uživaj, bar se nećeš previše povrijediti ako vidiš da tu nema ništa više. 
Nemoj se boriti s emocijama previše, pusti ih i okreni ih na nešto pozivitno. Nemoj se sažaljevati.
Nemoj se bacati u depresiju i stalno maštati i tome šta je bilo i kako bi dobro bilo da se nastavilo. Sigurno bi bilo dobro ali takav je život jednostavno. Otrcana rečenica ali istinita.
Ja ti to ovako gledam, bar sad znam da nekoga mogu voliti do boli i obratno i to mi je bitno.
Samo nemoj očekivati od budućih partnera neki vrhunac odmah na startu. Bez obzira što si ga doživila prije i što imaš tu iskustva i što znaš da si sposobna na više, mnogi nisu i teško im je izraziti sve emocije.
Nemoj se boriti s emocijama previše, pusti ih i okreni ih na nešto pozivitno. Nemoj se sažaljevati.
-
Ken Lee
#21 Re: teska borba s emocijama
Jedino ako je izumro ili ako je spoznao da je derpe. Otherwise, sve je mogucno. Ja sam gled'o, kad su se Otpisani mogli povratiti i uspjesno napraviti dar-mar, moze svako. Nazad u tu vezu i vjeruj u ljubav.
-
Dajdo
#22 Re: teska borba s emocijama
pa tako reci... jasno ko dan - zato se tome stalno i vracas - jer nije "ostvareno"...
ostala samo fantazija - a fantazije su najupornije i najduze zive jer uvijek izgledaju bas onako kako bismo mi htjeli... a boga pitaj kako bi zaista bilo u stvarnosti - nikad onako kao u masti... tja.
znam, lako je sve to reci a malo teze provesti - jedino sigurno otreznjenje dobila bi kad bi se zaista ponovo povezala s tom osobom - onda bi vidjela da to i ne bi islo onako kao u fantaziji, i zauvijek bi to upropastila a samim tim se i otrijeznila...
samo, kao sto rekoh, sve je to lakse reci nego provesti... eee, zivot, nije laHak
ostala samo fantazija - a fantazije su najupornije i najduze zive jer uvijek izgledaju bas onako kako bismo mi htjeli... a boga pitaj kako bi zaista bilo u stvarnosti - nikad onako kao u masti... tja.
znam, lako je sve to reci a malo teze provesti - jedino sigurno otreznjenje dobila bi kad bi se zaista ponovo povezala s tom osobom - onda bi vidjela da to i ne bi islo onako kao u fantaziji, i zauvijek bi to upropastila a samim tim se i otrijeznila...
samo, kao sto rekoh, sve je to lakse reci nego provesti... eee, zivot, nije laHak
- metal_rules_cura
#23 Re: teska borba s emocijama
A sta ako bi se povratom u sve to uvjerila kako je onako kao sto je zamisljala? 
-
Dajdo
#24 Re: teska borba s emocijama
ah pa tim bolje, onda bi se uvjerila i da valja i da ipak moze ponovo.... pa zar ne?
haj' sretno!
haj' sretno!
- iz dna duše
#25 Re: teska borba s emocijama
Dajdo wrote:ah pa tim bolje, onda bi se uvjerila i da valja i da ipak moze ponovo.... pa zar ne?![]()
haj' sretno!