Terzicev ekonomski program za ublazavanje PDV-a:)

Cijela3

#1 Terzicev ekonomski program za ublazavanje PDV-a:)

Post by Cijela3 »

Juce na BHT-u u emisiji 'Posteno govoreci' bili su gosti Adnan Terzic i Zlatko Lagumdzija.
Zlatko Lagumdzija je drzao u ruci program, koji je Terzic odobrio ili napravio, ne sjecam se tacno. I onda je citirao neke mjere iz tog programa. A mjere su ove -trba se manje jesti, treba biti manje mjesovitih opstina, treba da zene manje radjaju, trebaju da zene budu dominantnije u porodici.... :)
Stvarno nevjerovatno :)
Fair Life

Post by Fair Life »

Zasto nevjerovatno? Zar je bilo za ocekivati da Terzic napravi nekakav 'revolucionaran' program. Dobar je... od koga.
saim_adka

#3 realnost

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:24, edited 1 time in total.
Lace

Post by Lace »

i ja sam geometar :-?

ali se ne petljam u politiku...mozda samo u socijalnu politiku... :D
Mahalac

Post by Mahalac »

Svaka kritika sadasnje vlasti je na mjestu i dobrodosla ali mi naj, naj, naj vise smetaju kritike koje kao alternativu isticu SDP sa "Zlajom" na celu, kao alternativu?????? :?

a takvih je ovdje po partiskoj duznosti ihiiiiiii :D
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Mene je jučer bilo stid gledati onu emisiju, jer onakve emisije služe da vidiš u kakvim smo go.vnima. Majko moja, ko je nama premijer.
Terzić nijedno pitanje iz publike nije uspio odgovoriti kako treba, već je svako odgovarao kao iz onog vica kad student nauči lekciju o slonovima, a profesor ga pita za leptire, a on počne sa "leptir često sleće na slonove, a slon je blablabla...".
Uspio je 20 puta ponoviti osnove PDV-a, dakle ono što se uči u ekonomskoj školi. "Ali porez se vraća, ali porez sevraća itd..." u nedogled. Momak ga pita što će to auta pojeftiniti kad neće kupovati auto svaki dan, a on počne pričati o hljebu i kako pekari previše zarađuju.
Onda najveća glupost- zašto jedinstvena stopa PDV-a? Kaže naš vrli premijer- teško bi obračunali više stopa.. A, direktor porezne uprave 100 puta rekao "nema nikakvih problema, mi možemo obračunati koliko god hoće stopa".
Ljudi fakat još nisu svjesni kako ćemo naje.bati kad počne ovo primjenjivanje jedinstvene stope. PDV je neophodan za legalno poslovanje, ima ga cijela Evropa, ali način na koji to naši hoće da provedu je :? :roll: :-)

Mada, kladim se da će SDA biti prva koja će tražiti odgodu primjene PDV-a. 01.01?-nema šanse.
Budimo pesimisti:)
Prenj

Post by Prenj »

Mahalac wrote:Svaka kritika sadasnje vlasti je na mjestu i dobrodosla ali mi naj, naj, naj vise smetaju kritike koje kao alternativu isticu SDP sa "Zlajom" na celu, kao alternativu?????? :?

a takvih je ovdje po partiskoj duznosti ihiiiiiii :D
Mahalac, kad ocito nema treceg izbora, da li ovo treba da znaci da treba ostaviti postojecu garnituru na vlasti?
ejub

Post by ejub »

A zlaja nije sigurno alternativa!! Imao je sansu da se pokaze u svom mandatu a ne da se nije pokazao nego je i bio gori nego ovi sada
Prenj

Post by Prenj »

ejub wrote:A zlaja nije sigurno alternativa!! Imao je sansu da se pokaze u svom mandatu a ne da se nije pokazao nego je i bio gori nego ovi sada
Kad smo se vec prihvatili diskusije o opcijama koje su nam na raspolaganju, bilo bi dobro ako bi svoj stav mogao poduprijeti i kakvim argumentima.

Ko je bio u sastavu tadasnje Alijanse, koliko dugo su vladali, i konkretno, sta je lose ili dobro ucinjeno u tom vremenu.

Moram napomenuti da uopste nisam ljubitelj lika i pojedinih djela Z. Lagumdzije.
Mahalac

Post by Mahalac »

Alternativa su samo oni koji formiraju i ustanove "probosansko-hercegovacku" koaliciju sa opozicijom RS-a.
rehaktor

Post by rehaktor »

Mahalac wrote:Alternativa su samo oni koji formiraju i ustanove "probosansko-hercegovacku" koaliciju sa opozicijom RS-a.
obzirom da je za nas probosanski jednako zalagati se za ukidanje republike mrske, to znaci da nema sanse naci koalicionog partnera u rs... nazalost
sdp definitivno nije alternativa... alternativa ce biti kada ja formiram stranku koja ce se zvati...
ehhh, bojim se da mi nece dati da je tako registriram... od*ebite svi demokratski (OSD)... do tada nema alternative
Prenj

Post by Prenj »

rehaktor wrote:
Mahalac wrote:Alternativa su samo oni koji formiraju i ustanove "probosansko-hercegovacku" koaliciju sa opozicijom RS-a.
obzirom da je za nas probosanski jednako zalagati se za ukidanje republike mrske, to znaci da nema sanse naci koalicionog partnera u rs... nazalost
sdp definitivno nije alternativa... alternativa ce biti kada ja formiram stranku koja ce se zvati...
ehhh, bojim se da mi nece dati da je tako registriram... od*ebite svi demokratski (OSD)... do tada nema alternative
Znaci, da nastavimo sa najtezih deset godina?
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
rehaktor wrote:
ja to nisam rekao... ja samo kazem da je sdp sa lagumdzijom blijeda alternativa... meni lamija tanovic djeluje cool, ali mislim da liberali (niti tanoviceva licno) nemaju potrebnu snagu da nesto naprave...
ja zaista ne znam kako ce se ovo kod nas odvijati i na sta ce izaci... meni, licno, silajdzic djeluje kao jedina vrijedna alternativa... eto prenj, ospi paljbu :D
Prenj

Post by Prenj »

rehaktor wrote:
Prenj wrote:
rehaktor wrote: obzirom da je za nas probosanski jednako zalagati se za ukidanje republike mrske, to znaci da nema sanse naci koalicionog partnera u rs... nazalost
ja to nisam rekao... ja samo kazem da je sdp sa lagumdzijom blijeda alternativa... meni lamija tanovic djeluje cool, ali mislim da liberali (niti tanoviceva licno) nemaju potrebnu snagu da nesto naprave...
ja zaista ne znam kako ce se ovo kod nas odvijati i na sta ce izaci... meni, licno, silajdzic djeluje kao jedina vrijedna alternativa... eto prenj, ospi paljbu :D
Silajdzic alternativa??
Kome i cemu alternativa?
Pa na vlasti su neprekidno od 1996.?
Najbolje organizovana politicko-privredna mafija (uz PDP) u BiH!
Mahalac

Post by Mahalac »

rehaktor wrote:
Prenj wrote:
rehaktor wrote: obzirom da je za nas probosanski jednako zalagati se za ukidanje republike mrske, to znaci da nema sanse naci koalicionog partnera u rs... nazalost

E to mi je stvarno zao sto se nazalost mora cekati bar jos 10-ak godina dok Liberali sa prof.Tanovic ne budu imali neku sansu?.

Inace..priznajem...nisam pametan :-)
Prenj

Post by Prenj »

Mahalac wrote: E to mi je stvarno zao sto se nazalost mora cekati bar jos 10-ak godina dok Liberali sa prof.Tanovic ne budu imali neku sansu?.

Inace..priznajem...nisam pametan :-)
Zasto treba cekati 10 godina za bilo sta?
Zar morate glasati za pobjednike???
Snagu???

Pa sad imamo dipl. geometra koji ne zna pricati ni jedan strani jezik na celu drzave, bivsu seficu racunovodstva Doma zdravlja za federalnu ministricu finansija, ...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Liberale licno ne gotivim samo zato sto su uvjek virili SDA iz sup*a, kada god bi se mogli ogrebati za kakvo ministarsko mjesto ili neku jacu poziciju, a nije im problem bio biti ni u Alijansi a ni opoziciji i lajati o toj istoj SDA i njenom pronacionalistickom programu.

Stranka Za BiH isto tako. Mozda bolje nazvati je Stranka za SDA?
Prenj

Post by Prenj »

_BosanaC wrote:Liberale licno ne gotivim samo zato sto su uvjek virili SDA iz sup*a, kada god bi se mogli ogrebati za kakvo ministarsko mjesto ili neku jacu poziciju, a nije im problem bio biti ni u Alijansi a ni opoziciji i lajati o toj istoj SDA i njenom pronacionalistickom programu.

Stranka Za BiH isto tako. Mozda bolje nazvati je Stranka za SDA?
Oni su oduvijek bili neprincipijelna Stranka za Vlast i ni zasta drugo.
Uci u vlast, bilo kako, bilo s kim, i onda rasprodavati sve sto je preostalo u BiH. :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Najgore je sto opcija SDA znaci automatski i opciju HDZ i SDS, koje se drze skupa i cuvaju jedna drugoj ledja. Ali to je vec stara vijest.

A cudni su putevi glasacki 8-)
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
Zasto treba cekati 10 godina za bilo sta?
Zar morate glasati za pobjednike???
Snagu???

Pa sad imamo dipl. geometra koji ne zna pricati ni jedan strani jezik na celu drzave, bivsu seficu racunovodstva Doma zdravlja za federalnu ministricu finansija, ...
prenj, ako pobjedi onaj za koga sam glasao... glasao sam za pobjednika
znam sta zelis reci, ali moras preformulisati...
cudis se za snagu? pa naravno da moras imati snagu da ubijedis 40% biraca da si ti taj s mudima da mijenjas ovo sranje... kontas ili si i u ovome samo kriticar iz coska?
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Pa nije nuzno da Adnan bude ekonomista,
nego valjda da zna izabrati i organizovati kvalitetne ljude za taj posao (ionako ga ne rade samo ekonomisti).
Zlatko je inzinjer
Zlatkov glavni tip za pitanja razvoja i sl je takodjer inzinjer :)
Prenj

Post by Prenj »

Sarafcina wrote:Pa nije nuzno da Adnan bude ekonomista,
nego valjda da zna izabrati i organizovati kvalitetne ljude za taj posao (ionako ga ne rade samo ekonomisti).
Zlatko je inzinjer
Naravno da nije nuzno da bude sef vlade bude ekonomista, ali je nuzno da ima barem nesto vrijedno u svojoj biografiji.
Sta je to tako vrijedno kod A. Terzica?
Osim sto je bio sef katastra (kancelarije od tri covjeka) u Travniku?
davis.ba

Post by davis.ba »

Emisija je bila kriminalna, najviše zbog voditeljice koja veze nema o životu. Krenula je u emisiju sa već formiranim stavom o temi, umjesto da bude objektivna pa da ljudima pokaže šta tačno misle jedni i drugi.

Zlatko, vidi se iz neba da je svaku riječ potegao radi dobivanja kakvih političkih poena, bijedno stvarno.

Čini mi se da je najveći problem što ljudi ne razumiju pdv, i kako funkcioniše. Ispade po onoj emisiji pdv je samo još jedan porez od 17% i to znači da će sve poskupjeti za 17% što opet nije tačno. Mislim da bi trebali napraviti posebno temu da pričamo o pdv-u i da vidimo šta konkretno možemo očekivati.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Prenj wrote:
Zlatko je inzinjer
Naravno da nije nuzno da bude sef vlade bude ekonomista, ali je nuzno da ima barem nesto vrijedno u svojoj biografiji.

Nista. Kao uostalom i niko drugi u drzavi (izuzimajuci Matica i mozda jos dva imena).
Terzic jeste demagog, ali mu se treba priznati da je od vijeca napravio vladu.
Prenj

Post by Prenj »

Sarafcina wrote:
Prenj wrote:
Zlatko je inzinjer

Nista. Kao uostalom i niko drugi u drzavi (izuzimajuci Matica i mozda jos dva imena).
Terzic jeste demagog, ali mu se treba priznati da je od vijeca napravio vladu.
Je l' mi pricamo o istom covjeku, istoj vladi, istoj drzavi?
Post Reply