Mene je jučer bilo stid gledati onu emisiju, jer onakve emisije služe da vidiš u kakvim smo go.vnima. Majko moja, ko je nama premijer.
Terzić nijedno pitanje iz publike nije uspio odgovoriti kako treba, već je svako odgovarao kao iz onog vica kad student nauči lekciju o slonovima, a profesor ga pita za leptire, a on počne sa "leptir često sleće na slonove, a slon je blablabla...".
Uspio je 20 puta ponoviti osnove PDV-a, dakle ono što se uči u ekonomskoj školi. "Ali porez se vraća, ali porez sevraća itd..." u nedogled. Momak ga pita što će to auta pojeftiniti kad neće kupovati auto svaki dan, a on počne pričati o hljebu i kako pekari previše zarađuju.
Onda najveća glupost- zašto jedinstvena stopa PDV-a? Kaže naš vrli premijer- teško bi obračunali više stopa.. A, direktor porezne uprave 100 puta rekao "nema nikakvih problema, mi možemo obračunati koliko god hoće stopa".
Ljudi fakat još nisu svjesni kako ćemo naje.bati kad počne ovo primjenjivanje jedinstvene stope. PDV je neophodan za legalno poslovanje, ima ga cijela Evropa, ali način na koji to naši hoće da provedu je
Mada, kladim se da će SDA biti prva koja će tražiti odgodu primjene PDV-a. 01.01?-nema šanse.
Budimo pesimisti:)