TERRANOVA BUTIK U SA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
debela

Post by debela »

a zbog cega je najlosija? izbor robe, kvalitet, cijene, osoblje, de nam to malo detaljnije.
fixer

Post by fixer »

ovo je firma koja na trzistu se bori svojom cijenom!! to samim time dovodi do toga da im je odjeca nekvalitetna! mijenjaju par boja da bi dokucili neki fancy look! jebote kad sam cuo da ste imali zaru u gradu i da se ona zatvorila zbog slabe prodaje .... :lol: :zzzz: :zzzz:
debela

Post by debela »

ko te je slagao za zaru? ta firma nikad nije imala svoju prodavnicu u gradu. ponegdje mozes naci njihovu robu, ako je vjerovati etiketama, uglavnom neki stari modeli koje ljudi kupuju na kile, prevelikih ili premalih brojeva.

a ostalo mi je klasicni snobovski komentar. :zzzz:
fixer

Post by fixer »

nije istina bila je otvorena ! nekoliko mi je ljudi to potvrdilo!!
od kad je neko snob ako trazi kvalitet robe??? samo ti kazem da nije velika razlika u cijeni izmedju zare i terra nove ali jest u kvaliteti! pa ako ovo nije jedan dio pljacke onda...
debela

Post by debela »

bogme su te slagali :D jedno je kad firma zara zvanicno dodje i otvori svoju radnju, a drugo je kad neko kupi stare robe na kilograme, nabaci natpis zara i maze narodu oci. to ti vec rekoh. jedna takva radnja se i sad nalazi na dobrinji.
nije snobovski traziti kvalitet robe ali kvalitet se placa mada se i u ovakvoj vrsti prodavnica moze naci kvalitetne robe. to kazem iz iskustva. meni je drago da ova radnja postoji i daje mogucnost omladincima, a bogme i starijima, da se za sitne novce snadbiju krpicama i da izgledaju moderno, sareno, u trendu jer mladima je to vazno.
Lace

Post by Lace »

fixer wrote:nije istina bila je otvorena ! nekoliko mi je ljudi to potvrdilo!!
od kad je neko snob ako trazi kvalitet robe??? samo ti kazem da nije velika razlika u cijeni izmedju zare i terra nove ali jest u kvaliteti! pa ako ovo nije jedan dio pljacke onda...
j za zaru prvi put cula 2004-e i kupila haljinu...u spaniji...definitivno bih cula da je bila u sarajevu
fixer

Post by fixer »

debela wrote:bogme su te slagali :D jedno je kad firma zara zvanicno dodje i otvori svoju radnju, a drugo je kad neko kupi stare robe na kilograme, nabaci natpis zara i maze narodu oci. to ti vec rekoh. jedna takva radnja se i sad nalazi na dobrinji.
nije snobovski traziti kvalitet robe ali kvalitet se placa mada se i u ovakvoj vrsti prodavnica moze naci kvalitetne robe. to kazem iz iskustva. meni je drago da ova radnja postoji i daje mogucnost omladincima, a bogme i starijima, da se za sitne novce snadbiju krpicama i da izgledaju moderno, sareno, u trendu jer mladima je to vazno.
a sad da ti kazem da npr new yorker koji je milion puta bolji od nove i kvalitetniji nema puno vece cijene od nove! npr zenske hlace se na snizenju mogu naci za 10 eura! farmerke za jedno 20 eura! muske maice za 10 eura a ima ih cak i jeftinijih! ne ozbiljno su mi rekli ljudi da je pored interexa prije nekoliko godina bila otvorena zara!
a sto posto je bio otvoren h&m koji je najkvalitetniji!
Lace

Post by Lace »

fixer wrote:
debela wrote:bogme su te slagali :D jedno je kad firma zara zvanicno dodje i otvori svoju radnju, a drugo je kad neko kupi stare robe na kilograme, nabaci natpis zara i maze narodu oci. to ti vec rekoh. jedna takva radnja se i sad nalazi na dobrinji.
a sad da ti kazem da npr new yorker koji je milion puta bolji od nove i kvalitetniji nema puno vece cijene od nove! npr zenske hlace se na snizenju mogu naci za 10 eura! farmerke za jedno 20 eura! muske maice za 10 eura a ima ih cak i jeftinijih! ne ozbiljno su mi rekli ljudi da je pored interexa prije nekoliko godina bila otvorena zara!
a sto posto je bio otvoren h&m koji je najkvalitetniji!
to tebi rekli...i ti sad nas ubjedjujes da je to tacno (nas koji zivimo ovdje...pretpostavljam da ti ne zivis dok ti moraju govoriti) :D ni h&m ne vidjeh u sarajevu...i sumnjam da bi jedna zara otvorila radnju kod interexa...valjda takve radnje biraju frekventne lokacije a ne rubove urbane sredine
debela

Post by debela »

vjerujem fixer ali gdje? ovdje sigurno ne bi imao takve cijene. sve te firme zahtijevaju ispunjenje puno uslova da bi zvanicno usle na trziste i otvorile svoje radnje, a to prije svega znaci ulaganje puno novca.
ja ne znam kako to tera nova radi ali mi je drago da su tu jer meni prvoj ne pada na pamet dati pedesatak i vise km za majicicu kratkih rukava, a kamoli nekim srednjoskolcima koji bez obzira na svoje materijalno stanje zele izgledati lijepo. i zasto im to ne omoguciti.
debela

Post by debela »

neko te je slagao i za h&m i sto se tice radnje u sarajevu i sto se tice kvalitete :D
Lace

Post by Lace »

podjoh komentarisati to za kvalitet...a opet ko sam ja da joj kazem da njena h&m majica s kvalitetom moze da se uporedi sa bagatelom :D

kvalitetno je koliko se znas brinuti o kupljenoj stvari...meni je svjedeno gdje kupujem...i nosim to dok god mi se svidja a nekim cudom ostaje u dobrom stanju :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

debela wrote:ko te je slagao za zaru? ta firma nikad nije imala svoju prodavnicu u gradu. ponegdje mozes naci njihovu robu, ako je vjerovati etiketama, uglavnom neki stari modeli koje ljudi kupuju na kile, prevelikih ili premalih brojeva.

a ostalo mi je klasicni snobovski komentar. :zzzz:
to ponegdje je u Zara radnji pored Bagatele u Aerodromskom naselju...
i jeste PONEKI model...ponegdje...ali velicine koje nadjoh su djecije haman :( :( :( :( :( :( :( :(

al za utjehu nekima, Cesaro Paciotti (ako se tako pishe) ce biti dostupan u Bosmalu iduce godine...ako nema odjece, bice cipela makar...
debela

Post by debela »

pa da mirci, to mu pokusavam objasniti
jedno je kad firma zara zvanicno dodje i otvori svoju radnju, a drugo je kad neko kupi stare robe na kilograme, nabaci natpis zara i maze narodu oci. to ti vec rekoh. jedna takva radnja se i sad nalazi na dobrinji.
a ko ti je taj cesaro? i kakve su im cijene? :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

debela wrote:pa da mirci, to mu pokusavam objasniti
jedno je kad firma zara zvanicno dodje i otvori svoju radnju, a drugo je kad neko kupi stare robe na kilograme, nabaci natpis zara i maze narodu oci. to ti vec rekoh. jedna takva radnja se i sad nalazi na dobrinji.
a ko ti je taj cesaro? i kakve su im cijene? :D
http://www.cesare-paciotti.com/

Image
Lace

Post by Lace »

eto bebela...sutra kupi korzet i prosetaj :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Lace wrote:eto bebela...sutra kupi korzet i prosetaj :D
no da se vratimo terranovi (ipak prikladnijoj nasim dzepovima od cika Cezara) na muskom odjelu, u prizemlju imaju ravno 4 vjesalice sa muskom odjecom, sve u roze sivim nijansama... :roll:
mala-i

Post by mala-i »

zara nije pored bagatele...
odjeća jeste original zarina tj.skupine inditex samo prošlogodišnje kolekcije.
nosim L i dosad sam uspjela naći sve što mi treba osim hlača a favorit su mi svilene haljine od 30 KM
i uvijek je gužva do bola...
a terranovu sam kupovala u mostaru još dok nije bilo radnje u sa
kvalitet se ne može porediti, naravno na štetu terranove
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mala-i wrote:zara nije pored bagatele...
nosim L i dosad sam uspjela naći sve što mi treba osim hlača a favorit su mi svilene haljine od 30 KM
zara jeste pored bagatele, jer na dobrinji imaju dvije bagatele, s tim da se donja zvanicno zove AZEL FRANCE...
:x bilo je jedno vrijeme PRAVA BAGATELA...pa DIBIDUS ...
fixer

Post by fixer »

debela wrote:neko te je slagao i za h&m i sto se tice radnje u sarajevu i sto se tice kvalitete :D
e pa h&m ima najkvalitetnije materijale!! poznati su po pamuku! u italiji ljudi daju najvise para na odjecu od svih ljudi u europi i oni svi obozavaju h&m
fixer

Post by fixer »

mala-i wrote:zara nije pored bagatele...
svaka cast! ovo citavo vrijeme pokusavam objasniti! ja znam da nemate izbora u ovom sarajevu ali zato nemojte dizati terra novu u nebesa! pola butika u ovom gradu je bolje od terre! da vam je u sarajevu otvoriti new yorker rijesili bi ste sve! oni nisu skupi, kvalitetni su a veca su sminka od terre!
http://www.newyorker.de/?arg=en/fashion.html&tp=1[/code]
mala-i

Post by mala-i »

ne znam šta je bilo prije pored zare,ja tamo idem otkad se ona otvorila,znam da je sad tu azel
al ne znam čemu tolika ljutnja,pa nisam valjda nekog uvrijedila.
newyorker je ok, imala sam nekoliko majica ako se ne varam drže i fishbone,najblizi je u ljubljani.i pravo je jeftin.
o HM'u ne treba trošiti riječi,ljudi iz Zagreba gdje je izbor mnogo veći nego kod nas idu maksuz u graz ili ljubljanu da se tamo obuku.imam nešto nakita njihovog i maramu jednu al nazalost od odjeće bas nista
:sad: [/quote]
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mala-i wrote:ne znam šta je bilo prije pored zare,ja tamo idem otkad se ona otvorila,znam da je sad tu azel
al ne znam čemu tolika ljutnja,pa nisam valjda nekog uvrijedila.
newyorker je ok, imala sam nekoliko majica ako se ne varam drže i fishbone,najblizi je u ljubljani.i pravo je jeftin.
o HM'u ne treba trošiti riječi,ljudi iz Zagreba gdje je izbor mnogo veći nego kod nas idu maksuz u graz ili ljubljanu da se tamo obuku.imam nešto nakita njihovog i maramu jednu al nazalost od odjeće bas nista
:sad:
[/quote]

ma nije ljutnja vec je nama Dobrinjcima i jedno i drugo bagatela, samo sto AZEL zovem DONJA bagatela...
:-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Terranova bi mogla biti ugrozena :D

http://www.sarajevo-x.com/clanak/060925003

:shock: :D
debela

Post by debela »

bas sa njihovim cijenama :roll:
flora.sa

Post by flora.sa »

ne vjerujem ni ja da ce levisova radnja moci biti konkurencija terranovi...to dvoje se ipak ne moze porediti ni sa kvalitetom ni sa cijenama...mada bijah :D juce u tom shopu, nije mi se bogzna sto svidjelo (jedna majica svega, ali to je opet do mene i mog ukusa :roll: :-) ), a cijene u odnosu na terranovu su troduplo vece...

u zari se moze naci nice stvari stvarno, ali su im brojevi zaista katastrofa, najcesce premali, no moze se desiti da se nadje nesto sa M ili L oznakom, tako da se za malo para moze si kupiti jeftina stvarcica, jedino me iritira sto se to moze desiti nakon sto si 2-3 puta otisao bezze i nisi kupio nista, upravo zbog tog problema oko konfekcijskih velicina.
Post Reply