Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Korisničkoime

#801 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Korisničkoime »

AcaLukas wrote:
IcedMFEarth wrote:Specijalan pozdrav za SAFF. Popušite mi kurac fašistička gamad.
Poceli su i verbalni napadi na Kavazovica.

Intelektualac Nuriz Mehmedovic
Viste naj veci izdajnici islama a gledas u kuran sram te bilo ti hodza umjesto da osudujes te sto vrijedaju kuran i islam ti hi podrzavas oni su sami sebi donijeli ovu nesrecu sram te bilo i tebi i oni svim koji gledate u kuran a stitite te sto pljuju po kuranu
Slike intelektualca:
Image
Image

https://www.facebook.com/magazinsaff?fref=ts

Inace, borbu protiv kjafirksog Kavazovica vodi iz Svicarske. :oops:
Ko je ovaj lik kakve on veze ima sa cijelom pričom i kakva veza između njega i Kavazovića
Oca mi jebe lud zbunjenog ja više ništa ne kontam. :-)
Idemedosumom

#802 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Idemedosumom »

@leclerc

Svake 2-3 stranice, biće dosta. Nemoj krepat od muke, neću imat' kome pisati :D
Helena2014

#803 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Helena2014 »

BHF_Manijak wrote:
pici wrote:Image
Žiku doctor Housea lijevo! In dos'o da da podrsku.

isti :shock:
Dr. House u Sarajevu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#804 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

breuer wrote:Kakav gnusan govor mržnje i generalizacija :-) :oops:

i onda se ljudi čude i sablažnjavaju nad stravičnim reakcijama pojedinaca :skoljka:
@dječak sa šibicama je hladno izjavio da su svi muslimani teroristička govna (ima na temi) a forumašica @chery-chery da ih treba "vratiti u vukojebinu odakle su došli da tamo krepaju životinje". Uopće nisam muslimanka, ali kad te islamofobe čitam, pokrila bih se. Bar jedan dan u znak solidarnosti sa žrtvama bezočne mržnje. I da, u pravu si, postoji zgražavanje samo na jednu vrstu reakcije, ali jedna extremna reakcija izaziva drugu extremnu reakciju. Utoliko nit diskusije gubi na kvalitetu, ide se na osobne uvrede, i ne znamo voditi diskusiju kao civilizirani ljudi.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#805 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Zviz »

Image

Kad se Svabe dignu. To su jedini koji imaju muda da zapocnu svjetski rat. A ovaj put ekskluzivno u pustinjima. Sad su ti Islam, Dajmije i sl. dobro dosli u svijetu, zapadnom koliko zidovi u Palestini. To je surova realnost, a vi sebi farbajte oci koliko i kako zelite.
dječak sa šibicama

#806 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

Ma nije ono Dr. House sa Jovom, sta vam je...
KENJAC

#807 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KENJAC »

Od ovih sto pricaju o nekoj nemogucnosti muslimana da izbore svoj status u Francuskoj , ima li iko od njih da zivi u Francuskoj ? Ima li uopste na ovom forumu iko ko zivi u Francuskoj ? Zna li iko od vas "iz prve ruke" kakav je u stvari polozaj muslimana u Francuskoj. I uopste znate li da su ogromna vecina tih muslimana vlasnici Francuskog pasosa ? Nastavite razglabat o uzrocima , posljedicama, sta biste a sta nebiste uradili..... al zivota vam vaseg , prodjite se price o muslamanskoj ugrozenosti u Francuskoj!
P.S. Ove brojke o muslimanima u Francuskoj su sigurno izvedene od zemlje porijekla , jer niko te ne pita tvoju vjersku pripadnost. Smijem se kladiti da eventualne izbjeglice iz Bosne ne stavljaju na spisak muslimana !
dječak sa šibicama

#808 Re: Terorizam u Parizu!

KatarinaKosaca wrote:
breuer wrote:Kakav gnusan govor mržnje i generalizacija :-) :oops:

i onda se ljudi čude i sablažnjavaju nad stravičnim reakcijama pojedinaca :skoljka:
@dječak sa šibicama je hladno izjavio da su svi muslimani teroristička govna
Koja si ti lazovcina, pa to je nesto nevjerovatno.

Sram te i stid bilo... ja sam napisao da je ogromna vecina imigranata u europi, iz trecih zemalja (nigdje NISU SPOMENUTI muslimani) paraziti koji parazitiraju na europskim socijalama.

Lazove zenski, pametnjakovicko koja se u sve petljas, a ni o cemu pojma nemas.
nigor

#809 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

Malo mi sve ovo smrdi.
Teroristi pošli u akciju i ponijeli lične dokumente, eto neka im se nađu :-)
zatim ih izgubili u autu, šta izšetale im lične iz džepa, nevjerovatno..., pa ja kada krenem u tržni centar ne nosim ličnu kartu, a ovi je ponjeli na izvršenje kriminalnog djela, ustvari, u terorističku akciju :-)

Zatim su locirani tako što su opljačkali benzinsku pumpu radi hrane i goriva, a radnik pumpe ih prepoznao i pozvao policiju, mislim :roll:

A što je najgore, pored svega ovoga, kroz čitav događaj se povlači priča o obučenim profesionalcima koji znaju šta rade.

I još nešto, negdje sam pročitao da su imali spisak koga trebaju ubiti, onda po tome, odnosno, po definiciji terorizma, ovo i nije teroristička akcija već planirana likvidacija točno određenih ljudi, tj. ubistvo sa predumišljajem, dakle, akcija nije izvedena sa ciljem izazivanja terora već u cilju ubijanja točno određenih ljudi.

Ne prejudiciram ništa, ali po informacijama koje dobivamo od medija sve ovo mi ipak malo tukne na neke već viđene "flase flag" akcije.
Last edited by nigor on 08/01/2015 14:37, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#810 Re: Terorizam u Parizu!

KENJAC wrote:Od ovih sto pricaju o nekoj nemogucnosti muslimana da izbore svoj status u Francuskoj , ima li iko od njih da zivi u Francuskoj ? Ima li uopste na ovom forumu iko ko zivi u Francuskoj ? Zna li iko od vas "iz prve ruke" kakav je u stvari polozaj muslimana u Francuskoj.
Imali smo forumasa iz Francuske, Insomnia, koji se javno na forumu hvalisao da vozi Bengu/BMW-a itd itd.

Bas mu je tesko kao muslimanu u Francuskoj.
Havatar

#811 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

Zviz wrote:
Kad se Svabe dignu. To su jedini koji imaju muda da zapocnu svjetski rat. A ovaj put ekskluzivno u pustinjima. Sad su ti Islam, Dajmije i sl. dobro dosli u svijetu, zapadnom koliko zidovi u Palestini. To je surova realnost, a vi sebi farbajte oci koliko i kako zelite.
Imaju muda da izgube svjetski rat . I ove karikature pokazuju i dokazuju da se ne radi o nicem drugom nego o cistom rasizmu i mrznji prema muslimanima posto niti su teroristi bili obuceni kao arapi ili muslimani vec kao i svaki drugi gradjanin ali ako bi ih naslikali tako obucene onda te novine ne bi slale poruku da su muslimani takvi a to oni nece nego bas hoce da neko cim vidi tu karikaturu osjeti potrebu da ubije muslimana . I onda kazu kako karikature ne ubijaju i kako je to samo satira :roll: .
SkyLimit

#812 Re: Terorizam u Parizu!

Post by SkyLimit »

Sad će na milijuni ljudi koji nikada nisu čuli ni vidjeli te karikture, čuti za njih i vidjeti ih.

Ovi koji su ih crtali, vidim da su neki bili starije životne dobi, umrli bi ionako prije ili kasnije, možda čak i od neke bolesti koja bi ih namučila puno više do tih metaka, i kroz par godina niko ih se ne bi ni sjećao, a ovako će živjeti vječno kao simbol borbe za slobodu.

Dakle, ako su ti crteži bili problem, ignorisanje bi im nanijelo puno više štete nego ovaj čin. A i ja tražim logiku i smisao u djelovanju ubojica.
BHF_Manijak

#813 Re: Terorizam u Parizu!

Post by BHF_Manijak »

Pa znaju li ba ovdje ljudi za zajebanciju jebo te, majke mi ne mogu da vjerujem s kakvim likovima ja pisem! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Onaj prvo ozbiljno shvata Protu sa onim "idemo u dzihad", ova dvojica kontaju ja mislio da je doctor House tu...

Jest eto, ja kont'o Hugh Laurie dosao da da podrsku i to bas kod nas, kakvi mentoli od likova Bog te vidio! :roll: :roll: :roll:
sema911s

#814 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sema911s »

leo karan wrote:Muslimani u Francuskoj su trebali izlobirati bolji status za svoju zajednicu u toj zemlji. Da su jaki i sposobni kao sto nisu, izlobirali bi takve zakone da vrijedjanje poslanika bude kaznjivo zakonom.

Para se ima, samo se ne znaju iskoristi na pravi nacin. Finansijeri ocigledno nemaju interesa za takav put. Vec upravo suprotan, radikalizuj zajednicu.

Samo od sebe nece nista doci. Muslimani svijeta su razjedinjeni u svom djelovanju za boljitak umeta.

jesi ti primjetio kakve sve karikature su ovi objavljivali, da od tih koliko objave godisnje nije ni 5% o muslimanima
deer_hunter

#815 Re: Terorizam u Parizu!

Post by deer_hunter »

Arsenal Royal wrote:Nije mi žao dobili su šta su tražili. Više me pogađa što je 34 jemenaca izgubilo život jučer. Al to niste čuli nit vas to zanima nit svijet to zanima jer šta je život muslimana ništa.
99% stanovnika Jemena su muslimani. i te u Jemenu je ubio neki bradonja koji dijeli ista religijska uvjerenja kao i ovi iz Pariza
statixx

#816 Re: Terorizam u Parizu!

Post by statixx »

moke_31 wrote:Joj preseravanja sa slobodom govora. Ispade sad na zapadu imaš neograničenu slobodu govora da sereš koliko god hoćeš o bilo čemu ?! :? A hajde se usudi pa dovedi u pitanje broj žrtava holokausta, o negiranju ne treba trošiti riječi, pojest ćete mrak dok rekneš keks.

Mosad je od 1945. rokno dosta ljudi koji su samo pokušali smanjiti broj žrtava holokausta ili dovesti njihov "zvanični" broj u pitanje. Neki od ovih su čak išli u bivše koncologore na lice mjesta i radili istraživanja i objavili ih. Naravno, nestali su bez traga i oni i njihovi radovi.

Isto tako, već je čini mi se neko pomenuo, reci javno heil Hitler u Njemačkoj pa ćeš vidjeti kako ćeš završiti.

Postoje neke stvari koje su civilizacijske tekovine i koje se jednostavno ne dovode u pitanje i izvrću ruglu i ljudi koji to rade ne "koriste" pravo slobode govora već ispadaju nekulturnim, bolesnim,isfrustriranim idiotima koji zloupotrebljavaju slobodu govora i krše višemileniske civilizacijske tekovine vrijeđajući najintimnije osjećaje milijarde ljudi.

Ja zaista ne vidim u ovim postupcima nikakvu odbranu slobode govora već njenu blatantnu zloupotrebu. Od bezbroj aktuelnih tema današnjice (krenuti od politike pa dalje) o kojima možeš da pišeš i ismijavaš ih crtežima oni se naklatili na ismijavanje religijskih ličnosti. I jedini hebeni argument koji imaju za to je sloboda govora?! :? :? Za sve postoje granice pa i za slobodu govora.

Koliko god se ne slagao sa njihovim ubijanjem, niti mislim da istinski muslimani tako trebaju reagovati, u ideološkom smislu nisu oni daleko od fanatika ISIS-a. Samo druga strana medalje.

Kolikogod ateistima to išlo na živce, višemilenijske religije su postale svojevrsni civilizacijski aksiomi koji se ne dovode u pitanje!!!
Sve se moze dovesti u pitanjem, pa tako i religije. Zasto bi one bile izuzetak?

Kada god se nesto zeli opravdati ili relativizirati povuce se prica o Holokaustu. Holokaust, kao i genocid u Srebrenici su cinjenice i na njih treba gledati kao na ljudsku tragediju i dokaz koliko covjek moze biti izopacen, destruktivan i o kakvom je otpadniku svog roda rijec. Prema tome genocid ne treba da bude i nije predmet satire, niti se ovdje neko nasalio na racun Srebrenice. Predmet je vast, bez obzira da li se ona manifestuje u vidu politicara, diktatora, teokrata, feudalaca i burzoazije ili onih koji su bili dio iste jer su tvrdili da su cavrljali sa bogom. Zar je toliko tesko napraviti razliku izmedju ismijavanja i podrugivanja vlastodrzaca i ljudskih zrtava.

Ako je ista sigurno to je da ta ista burzoazija i vlast vuce covjecantvo kroz historiju kao stoku u cilju ostvarivanja licnih interesa i potreba, maloumnih ideja o savrsentvu i neogranicenom napretku, bozijim idealima i drugim sizofrenijama poput vjecnog zivota. Sta je razultat? Masovni ratovi, organizovani zlocini i pljackanje teritorije i resursa tj. otimanje od drugih. To je izgleda put u kojem je covjek nasao najlaksi nacin samo da bi zadovoljio svoju osnovnu biolosku potrebu - nagon za samoodrzanjem. Taj putu obiljezen je svim najgorim drustvenim fenomenima - rasizam, robovlasnistvo, nacionalizam, fasizam i dr, a njihove klice kriju se upravo u onoj famoznoj "oni su zli i rdjavi, mi smo dobri", u kojoj su i ovozemaljske religije odigrale veliku ulogu. I sta sada? Treba se odreci prava na kritiku i ismijavanje onih koji su nas doveli u ovakvu situaciju. Trebamo i dalje mazohisicki obozavati moc i poturati svoje guzice.
dječak sa šibicama

#817 Re: Terorizam u Parizu!

BHF_Manijak wrote: ova dvojica kontaju ja mislio da je doctor House tu..
Pa nije Dr House, sta?

Ili jeste?

:D

Zajebavamo se malo, malo sale nije na odmet.
Zviz

#818 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Zviz »

Najnovije po medijima. Po Francuskoj bukti nekoliko djamija. Pocelo je..
BHF_Manijak

#819 Re: Terorizam u Parizu!

Post by BHF_Manijak »

dječak sa šibicama wrote: Pa nije Dr House, sta?

Ili jeste?

:D

Zajebavamo se malo, malo sale nije na odmet.
Dobar, dobar! Sad vi mene malo jebete! :mrgreen: :mrgreen: :skoljka:
Zviz

#820 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Zviz »

Image
Kinesko prkno

#821 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kinesko prkno »

hladan.preminger wrote:Image
Ova karikatura najbolje prikazuje slijed dogadjaja koji ce uslijediti u Evropi,tj.da su najveca prijetnja muslimanima muslimani.Evropa sa demokratskim principima se ne zna boriti protiv ovog modusa ratovanja u kojem male teroristicke celije su bukvalno u stanju da zauzmu gradic od 10000 stanovnika.Sve vodi ka prepisivanju americkog recepta borbe protiv terorizma u kojem ce sloboda i pravo pojedinca ili grupe biti marginalizovano.Licno me je strah posasti radikalizma u BiH kao odmazde zbog podrske slobodi govora i demokratiji.
gurabija78

#822 Re: Terorizam u Parizu!

Post by gurabija78 »

Zviz wrote:Image
jel ovo kod podlugova? :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#823 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

dječak sa šibicama wrote:Koja si ti lazovcina, pa to je nesto nevjerovatno.

Sram te i stid bilo... ja sam napisao da je ogromna vecina imigranata u europi, iz trecih zemalja (nigdje NISU SPOMENUTI muslimani) paraziti koji parazitiraju na europskim socijalama.

Lazove zenski, pametnjakovicko koja se u sve petljas, a ni o cemu pojma nemas.

Lažem, kako da ne. :D . evo dokaza koja sam lažljivica. A, sad u nedostatku argumenata nastavi sa uvredama. Laki je malo nervozan...

dječak sa šibicama wrote:
moke_31 wrote: Moje mišljenje je da je razlog ovog masakra stvaranje dodatne islamofobije u Evropi, oduzimanje prava muslimanima doseljenicima, (iako ni do sada nisu bili ravnopravni i većina ih je dovedena u zemlju kao jeftina radna snaga za najgore poslove bez ikakvih mogućnosti za neki napredak plus otpor asimilaciji).
Svakako, inace su poznati kao veliki radnici u Europi, nijedan ne zivi na socijali, svi rade, lupaju se nogama u guzice od posla.

http://forum.klix.ba/terorizam-u-parizu ... 6s425.html
dječak sa šibicama wrote:bu bu kme.

Rade karinu moju, sve go parazit, da rade nebi imali kada baviti se glupostima ko crta karikature, kakve karikature, niti bi imali vremena za dzihad turizam u Siriji i Iraku.
Last edited by KatarinaKosaca on 08/01/2015 14:45, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#824 Re: Terorizam u Parizu!

Zviz wrote:Najnovije po medijima. Po Francuskoj bukti nekoliko djamija. Pocelo je..
Izvor?

Nebi trazio, nego ipak je "bucna vijest", pa da vidim sta, gdje, koliko.

Zalosno, u svakom slucaju, Le Penovci jedva docekali.
Red Wolf

#825 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Red Wolf »

Zviz wrote:Najnovije po medijima. Po Francuskoj bukti nekoliko djamija. Pocelo je..
Sta je pocelo :shock: ,ti to navijas,sjedis pored tv ko da gledam kupio si kokice i sok i balis sto se pale dzamije po francuskoj,uzas
Last edited by Red Wolf on 08/01/2015 14:47, edited 1 time in total.
Post Reply