Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Opetja033

#676 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Opetja033 »

-LIBERO- wrote:Organizuj se, lobiraj, protestvuj...napravi pravni tim strucnjaka, advokata, i proguraj...il se bar bori za to na taj nacin, da se neke stvari zakonski i pravno, samim tim i krivicno, sankcionise. To je put civilizacijske borbe za licna uvjerenja. A ne oruzije, ubistva, teror...to moze, i hoce, izazvati samo kontrafekat.

Nasi ljudi, barem ulema i intelektualci muslimani, hitno moraju reagovati da nasa omladina ne idealizira i ne podrzava ovakve stvari i rezone 'brace'. Pogledaj samo uzasne prepiske na FB, ispod clanaka na portalima, ovdje na forumila. Gdje se iz petnih zila pokusava relativizirati, i u celofanu, opravdati ovo sve. Sjeme ovog rezona ocito tinja i kod nas ovdje pitanje je samo da li ce se dozvoliti da se radikalnije primi...sto bi kasnije proizvelo slicne 'pravne' reakcije oruzijem i ubistvima i po nasim ulicama.

Reagovati dok je jos vakat. Mora se pouka izvuci iz ovoga. Pustimo se, barem vecom raspravom, geostrateskih previranja i desavanja. Hajmo mi u nadoj avliji, jos uvijek na vrijeme posloziti moralne, eticke i prioritetne vrijednosti. I slozno se zalagati za to.

Islamska zajednica, pojedinacno svaki efendija, svi mi osobno...drzava.

Mozda nisi citao komentare, na poziv da se preb francusku ambasadu zapali svijeca, ili polozi olovka, kako dosta njih poziva na fizicki napad i obracun, ubistvo i sl.tih ljudi koji imaju najmeru uraditi to. Halo ba....otici ce sve u K ako mu se ne usprotivimo svi zajedno.
Pakovanjem u celofan, relativizacijom, potpunom ili djelomicnom, samo sami sebi stetu radimo.
:thumbup:

Zapad nije perfektan, Zapad ima problem sa islamofobijom. Medjutim Zapad je ipak najbolje sto nam je sad za sad dala evolucija kompletne ljudske civilizacije u ovom trenutku. Gdje je to trenutno muslimanima bolje nego na Zapadu? Gdje se to vise postuju njihova prava? Pa veca prava muslimani imaju na Zapadu nego u islamskom svijetu.
Sa problemima (a koji postoje i koji su evidentni) se mora boriti kroz institucije, kroz sistem. Tekovine ove civilizacije se ne trebaju rusiti nego evolucionarno mijenjati, dogradjivati, usavrsavati. Nikako revolucionarno, nikako rusenjem tih vrijednosti. Muslimani su dio Zapada, dio Europe. Tu su da ostanu. Muslimani moraju naci svoje mjesto UNUTAR te civilizacije i najveca odgovornost je upravo na muslimanima. Ni Jevreji, ni crnci, ni Talijani, ni Irci nisu nista dobili servirano na pladnju. Za sve su se izborili. A sve ijedna skupina koju sam pobrojao bila je u gorem polozaju nego muslimani danas. Dakle - do nas je.
OldMayor

#677 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

Ama ljudi pa nasa policije prati te grupice vehabija, prati ove koji odlaze u siriju itd...

Sta je vama...a da ne prati jedna policija francuske...

Problem je sto se ovi napadi ne mogu sprijeciti. Nema te vojne sile koja ovo moze sprijeciti.

Zato ove picke i uspijevaju ovo uraditi. Kazem vam, u sukobu sa pravom vojskom, ovi ginu ko komarci. Jedino sto znaju jeste opasati se bombom i zaletiti u stanicu, trzni centar ili uzeti kalas i uci u rezidencijalni dio i rokati redom...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#678 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

KatarinaKosaca wrote:
mali_balon wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: jah ko moja nana naucila sve kalibre u ratu, plete debela carape i kaze uh ovo je sijac, ili e ovo je 155ca bila, dodje joj kona semsa pa naglabaju jel bola maljutka ili vbr. De kato uozbilji se, skuliraj se.
Jel se poznajemo specijalac? Ti znaš gdje sam bila u ratu? Znaš da sam plela čarape sa Šemsom? :-) :-) :-)
Da, specijalac zaboravih, glede "tri dodira", jesi li čuo za izraz doblete? :-) :-) Ti prošao obuku u SIPA-e. Pa sad se vidi ko je sa nanom Šemsom pleo čarape.
mali_balon

#679 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

KatarinaKosaca wrote:
Kako napisah, voljela bih da @Dozer da svoje mišljenje. Ovi iz naše obavještajne agencije nisu govorili kao ti. I nisam rekla da se pločice nose na tajne zadatke, nego da se na misije ne nose dokumenta nego pločice, na šta je @Old mayor rekao da pločice postoje samo u filmovima, što je potpuno netačno. Otiđi na Butmir, svaki vojnik Eurofora ili kako se već zovu, mora imati tu pločicu
I ovi šta kažu da to imaju ozbiljne vojske a ne Al Kaida, pa gdje se obučava i obučavala Al Kaida? Al, da ne idem sad u taj off

Evo upravo na CNN-u , dok se ne može poslati post, govori expert i kaže da su "definitivno imali obuku". Dakle, ni amateri, ni budale. Ni amateri ni budale ne pobjegnu u sred Pariza policiji i vojsci
Što ne znači da nisu ono što jesu, monstrumi, who ever bili.

Niko ne kaze da nisu imali obuku, ali nisu ni profesionalci, o tom naglabamo. Imas polozen vozacki jel ti sebe smatras profesionalnim vozacem, kontas li poentu. Jednostavo su imali vremena i niko im nije uzvratio vatru a to je neko ko je imao neku vrstu obuke dovoljno da napravu haos.
Kao sto rekoh zbog zatajenja odredjenih sluzbi treba ih sad prikazati kao ruske specnaz u najmanju ruku.
Idemedosumom

#680 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Idemedosumom »

Vama insan jedino može ugoditi ako kaže da je generalno protiv Islama, ne samo vehabija (bez ali) :D
Stjui

#681 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Stjui »

dječak sa šibicama wrote:
Jedan veliki :thumbup: reisu Kavazovicu.

Nakon "ja osudjujem, ali" Cerica, konacno normalan covjek. Sa pravom izjavom, na pravom mjestu. Bravo.

Distancirati se od terorista, to ce uraditi svaki normalan covjek, necu reci musliman jer ubice iz Pariza nisu ni muslimani, ni ljudi.
ma svako bi se distancirao da liberalni ekstremisti i islamomrsci nisu počeli orgijati na prvoj temi jučer.po čemu je bolji onaj @lucifer koji mi govori da mi je najbolje da se "kutarišem" islama i da će on čistiti(islam) po svojoj avliji(po bosni).opet,on je mala maca za ovu @cherry što jučer na vijest o demonstracijama trlja ruke,jer kao počinje je obračun sa evropskim muslimanima.ja prvi ne prihvatam da mi takvi morališu i prvi ću im ići uz nosurdu.
Last edited by Stjui on 08/01/2015 13:04, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#682 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

Ako vec tvrdite da se radi o profesionalcima, onda ne moze biti da su dva brata i jaran ujutro igrali Playstation i odjednom im prahne da idu pobiti redakciju casopisa... akcija je ocito planirana, i zasto mislite da su samo njih trojica upetljani.

To su citave teroristicke celije, u kojima murija uvijek ima nekog ubacenog, ili nekog koga ucjenjuju da im daje podatke, nekog teroristu. Kao sto je slucaj kod nas, uostalom.

Sta se opravite blesavi, u pokusaju da opravdate ovo, odnosno prebacite odogvornost sa islamskih terorista na ko zna koga.

Islamski teroristi su cinenica, a kome sluze, ko ih podrzava, ko ih tolerise, u ovom trenutku je malo bitno.

Ako ce vam biti lakse, nazovite ih cudnovatokljunaskim teroristima, ali oni postoje, i isticu da se bore za islam. Obaveza muslimana, normalnih muslimana, je da se distanciraju od ovoga.

"osudjujem, ali" politika nije distanciranje, vec solidariziranje sa teroristima. Solidariziranje u rukavicama, ono kao, nisam ja zato, to je lose i pogresno, ali i oni ubijaju nas i sami su si krivi... daj ba
Last edited by dječak sa šibicama on 08/01/2015 13:05, edited 1 time in total.
Nomo

#683 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Nomo »

kamberovica polje wrote:
pici wrote:Image
Islamofob :oops:
jovo legenda . naravno da treba osuditi ovaj bezumni ( koji se ne moze nicim pravdati ) cin na bilo koji nacin . ja sam uz jovu divjaka uvijek bio i bicu .
It_is_a_Leclerc

#684 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Osoba koja kaže da je ovo inscenirano je u mojim očima isto što i advokatski tim Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Dakle, besramni relativizatori koji brane aureol svetosti nečeg što je njihovo i u tome su spremni da zagaze u patološke laži i izmišljotine. Dakle, ko kaže da je napad u Parizu "insceniran" je, za mene, isti mentalni sklop kao i neko ko kaže da su na Markalama dovlačili igračke, a u Srebrenici zakopovali goveda u masovne grobnice.
sumirprimus

#685 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

Idemedosumom wrote:Vama insan jedino može ugoditi ako kaže da je generalno protiv Islama, ne samo vehabija (bez ali) :D
in general šmrc :(
nosara

#686 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

dječak sa šibicama wrote: Islamski teroristi su cinenica, a kome sluze, ko ih podrzava, ko ih tolerise, u ovom trenutku je malo bitno.
:lol:

Post godine... A tek je pocela... :kiss:
kamberovica polje

#687 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kamberovica polje »

Sve što kažete prije riječi ali i međutim ne pika se.
mali_balon

#688 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

KatarinaKosaca wrote:
KatarinaKosaca wrote:
mali_balon wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: jah ko moja nana naucila sve kalibre u ratu, plete debela carape i kaze uh ovo je sijac, ili e ovo je 155ca bila, dodje joj kona semsa pa naglabaju jel bola maljutka ili vbr. De kato uozbilji se, skuliraj se.
Jel se poznajemo specijalac? Ti znaš gdje sam bila u ratu? Znaš da sam plela čarape sa Šemsom? :-) :-) :-)
Da, specijalac zaboravih, glede "tri dodira", jesi li čuo za izraz doblete? :-) :-) Ti prošao obuku u SIPA-e. Pa sad se vidi ko je sa nanom Šemsom pleo čarape.
Kato Kato koliko si zapjenila nisi dobro ni procitala, nisam ja prosao obuku nego sam bio prisutan kada sipe i ostali specijalici treniraju, teoretski i prakticno.
A ja sam bio u minkenu u ratu jedina puska koju sam ja dirao je ticarka na casu dsz i ono. Bjez ba Kato neozbiljna si :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by mali_balon on 08/01/2015 13:08, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#689 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

Opetja033 wrote:
-LIBERO- wrote:Organizuj se, lobiraj, protestvuj...napravi pravni tim strucnjaka, advokata, i proguraj...il se bar bori za to na taj nacin, da se neke stvari zakonski i pravno, samim tim i krivicno, sankcionise. To je put civilizacijske borbe za licna uvjerenja. A ne oruzije, ubistva, teror...to moze, i hoce, izazvati samo kontrafekat.

Nasi ljudi, barem ulema i intelektualci muslimani, hitno moraju reagovati da nasa omladina ne idealizira i ne podrzava ovakve stvari i rezone 'brace'. Pogledaj samo uzasne prepiske na FB, ispod clanaka na portalima, ovdje na forumila. Gdje se iz petnih zila pokusava relativizirati, i u celofanu, opravdati ovo sve. Sjeme ovog rezona ocito tinja i kod nas ovdje pitanje je samo da li ce se dozvoliti da se radikalnije primi...sto bi kasnije proizvelo slicne 'pravne' reakcije oruzijem i ubistvima i po nasim ulicama.

Reagovati dok je jos vakat. Mora se pouka izvuci iz ovoga. Pustimo se, barem vecom raspravom, geostrateskih previranja i desavanja. Hajmo mi u nadoj avliji, jos uvijek na vrijeme posloziti moralne, eticke i prioritetne vrijednosti. I slozno se zalagati za to.

Islamska zajednica, pojedinacno svaki efendija, svi mi osobno...drzava.

Mozda nisi citao komentare, na poziv da se preb francusku ambasadu zapali svijeca, ili polozi olovka, kako dosta njih poziva na fizicki napad i obracun, ubistvo i sl.tih ljudi koji imaju najmeru uraditi to. Halo ba....otici ce sve u K ako mu se ne usprotivimo svi zajedno.
Pakovanjem u celofan, relativizacijom, potpunom ili djelomicnom, samo sami sebi stetu radimo.

Zapad nije perfektan, Zapad ima problem sa islamofobijom. Medjutim Zapad je ipak najbolje sto nam je sad za sad dala evolucija kompletne ljudske civilizacije u ovom trenutku. Gdje je to trenutno muslimanima bolje nego na Zapadu? Gdje se to vise postuju njihova prava? Pa veca prava muslimani imaju na Zapadu nego u islamskom svijetu.
Sa problemima (a koji postoje i koji su evidentni) se mora boriti kroz institucije, kroz sistem. Tekovine ove civilizacije se ne trebaju rusiti nego evolucionarno mijenjati, dogradjivati, usavrsavati. Nikako revolucionarno, nikako rusenjem tih vrijednosti. Muslimani su dio Zapada, dio Europe. Tu su da ostanu. Muslimani moraju naci svoje mjesto UNUTAR te civilizacije i najveca odgovornost je upravo na muslimanima. Ni Jevreji, ni crnci, ni Talijani, ni Irci nisu nista dobili servirano na pladnju. Za sve su se izborili. A sve ijedna skupina koju sam pobrojao bila je u gorem polozaju nego muslimani danas. Dakle - do nas je.
dječak sa šibicama

#690 Re: Terorizam u Parizu!

nosara wrote:
dječak sa šibicama wrote: Islamski teroristi su cinenica, a kome sluze, ko ih podrzava, ko ih tolerise, u ovom trenutku je malo bitno.

Dakle, ti tvrdis da islamski terorizam ne postoji?

ISIL je... djeciji vrtic?

al Qaida je... izmisljotina?
BHCluster

#691 Re: Terorizam u Parizu!

Post by BHCluster »

OldMayor wrote:Ama ljudi pa nasa policije prati te grupice vehabija, prati ove koji odlaze u siriju itd...

Problem je sto se ovi napadi ne mogu sprijeciti. Nema te vojne sile koja ovo moze sprijeciti.

Zato ove picke i uspijevaju ovo uraditi. Kazem vam, u sukobu sa pravom vojskom, ovi ginu ko komarci. Jedino sto znaju jeste opasati se bombom i zaletiti u stanicu, trzni centar ili uzeti kalas i uci u rezidencijalni dio i rokati redom...
Ima npr u Izraelu imaju vise uspjha u borbi sa teroristima kad su uspjeli nekoga poput Adam Everett Livix da zaustave, a nista o tome na najposjecenijem portaulu u BiH.
victory

#692 Re: Terorizam u Parizu!

Post by victory »

Evo pa neka neko kaze da zapad nije odgovoran za antislamsku ujdurmu i propagandu. Nekima je odavno "vrijeme stalo". Mescini i za to su krivi precjenjeni cafirski satovi.

Image
Last edited by victory on 08/01/2015 13:09, edited 1 time in total.
sema911s

#693 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sema911s »

OldMayor wrote:Ama ljudi pa nasa policije prati te grupice vehabija, prati ove koji odlaze u siriju itd...

jedan mudri covjek je davno rekao "metci nisu skupi samo u ovakvom drustvo jesu kada politika vodi pravdu"

svaki zlocin se moze zaustavit samo sto uvjek ima neko ko koristi taj zlocin, obavjestajci ako su ove pratili i znali da nesto planiraju su ih mogli smaknut kada su zeljeli ali niko nije to naredio,.,

isto ko sto je hitler trebao da bude ubijen 43, ali churchil odluci da ce njemacka prije pasti sa njim na celu, jer ako tu budalu zveknu doci ce neko pametniji i eto belaja,.
nosara

#694 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

nosara wrote:

Dakle, ti tvrdis da islamski terorizam ne postoji?

ISIL je... djeciji vrtic?

al Qaida je... izmisljotina?
Mene zanima samo ono sto je tebi nebitno, a tvrdim samo ono sto znam sigurno...
sumirprimus

#695 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

KatarinaKosaca wrote: Da, specijalac zaboravih, glede "tri dodira", jesi li čuo za izraz doblete? :-) :-) Ti prošao obuku u SIPA-e. Pa sad se vidi ko je sa nanom Šemsom pleo čarape.
kato ne zajeb.frkaji,i ne pucaj...ziva bila...ima razlike izmedju profija i obuke...
dakle evidentna je neka vrsta obuke,i nije vojni objekt..
a ovo se moze isplanirat i u podrumu,stanu,dzamiji,sto su vec pisali...ti isti mediji..
Nomo

#696 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Nomo »

It_is_a_Leclerc wrote:Osoba koja kaže da je ovo inscenirano je u mojim očima isto što i advokatski tim Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Dakle, besramni relativizatori koji brane aureol svetosti nečeg što je njihovo i u tome su spremni da zagaze u patološke laži i izmišljotine. Dakle, ko kaže da je napad u Parizu "insceniran" je, za mene, isti mentalni sklop kao i neko ko kaže da su na Markalama dovlačili igračke, a u Srebrenici zakopovali goveda u masovne grobnice.
:thumbup: ja licno ( ne samo u ovom slucaju nego opcenito u zivotu ) vjerujem u sve i svasta dok se ne dokaze suprotno . ako pak sumnjam , to drzim za sebe . dok se ne dokaze suprotno ovo su napravili ovi ljudi i ovo je svaku vrstu osude . zlocin bez presedana . tesko teroristicki akt i unosenje nemira i nesigurnosti u jednom tako velikom gradu .siguran sam da ce franucusko sudstvo djelovati krajnje strogo i nemilosrdno a da ce francuski narod znati razluciti cestite ljudi od okorjelih ubica .
dječak sa šibicama

#697 Re: Terorizam u Parizu!

sema911s wrote: svaki zlocin se moze zaustavit samo sto uvjek ima neko ko koristi taj zlocin, obavjestajci ako su ove pratili i znali da nesto planiraju su ih mogli smaknut kada su zeljeli ali niko nije to naredio,.,
I to je jedina mogucnost "zavjere", po meni, da su Francuzi slucajno znali sta se desava, ali nisu sprijecili iz nekog svog razloga.

Kao sto je i CIA znala sta se sprema 2001. ali iz "nacionalnih interesa" nisu sprijecili napad, koji im je kasnije posluzio za druge svrhe (Afganistan, Irak)

Ali to je tesko dokazati, jesu li francuski policjaci, gazde, bosovi murje, ministri, kurci palci, znali ili nisu.
VjecitiStudent

#698 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

The two main suspects in the Islamist attack on Charlie Hebdo magazine in Paris are said to have robbed a service station in the north of France.
north

#699 Re: Terorizam u Parizu!

Post by north »

@Opetja, slažem se sa dobrim i najvećim dijelom posta, da je muslimanima mjesto na Zapadu i treba da se svojim znanjem i usavršavanjem, pametnom i mudrom politikom da se izbore i opstanu....ali nećemo pretjerivati kada pominjemo irce, talijane u kontekstu nekih davnih vremena i sada kada su to što jesu i da su imali teži položaj u odnosu na muslimane...pa jesu li irci ili talijani imali jednu Gazu, pa Gaza je jedna od najvećih, ako ne i najveća svjetska nepravda u istoriji čovječanstva na koju niko qrcem da mrdne, samo se posmatra kao da se tamo festival održava....da ne otvaramo naše ovdje rane koje su još friške...Pa nisam baš siguran da umjesto Izraela sa druge strane na granici stoji Turska li neka druga zemlja gdje dominiraju muslimani da ne bi bilo reakcije toliko godina, decenija..ali da se složimo, najjače oružje svakog muslimana treba da bude znanje, vjera i lokalpatriotizam u sredini gdje živiš i gedje treba da se dokazuješ, a nikako kalaš i eksploziv na prsima....
nosara

#700 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

sema911s wrote: svaki zlocin se moze zaustavit samo sto uvjek ima neko ko koristi taj zlocin, obavjestajci ako su ove pratili i znali da nesto planiraju su ih mogli smaknut kada su zeljeli ali niko nije to naredio,.,
I to je jedina mogucnost "zavjere", po meni, da su Francuzi slucajno znali sta se desava, ali nisu sprijecili iz nekog svog razloga.

Kao sto je i CIA znala sta se sprema 2001. ali iz "nacionalnih interesa" nisu sprijecili napad, koji im je kasnije posluzio za druge svrhe (Afganistan, Irak)

Ali to je tesko dokazati, jesu li francuski policjaci, gazde, bosovi murje, ministri, kurci palci, znali ili nisu.
Ti si, dakle, reterirao... Pohvalno... :D
Post Reply