Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sumirprimus

#476 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

BHF_Manijak wrote:Zalosno je uopste ove debile sa islamom povezivati, iako ubijaju u "njegovo ime". Ovo je grupa kretena, koja bi sutra i mene bila spremna koknuti, jer nisam po njihovom uzusu, iako recimo ne pijem, ne pusim, ne kurvam se, idem u dzamiju i slicno...
Kvare sliku i kvarit ce islama generalno, zalosno ali je tako!

Mene nervira uzasno generaliziranje prisutno u bh. drustvu, pa tako i na Klixu, posebno dezurnih ateista, agnostika... Sjasite ba vise s islama.

Ne sjecam se da je iko onog norveskog supka ikad iko proglasio fasistom, antiislamistom, vec ili je lud, psihicki bolesnik, a to sto je im'o namjeru pokokat muslimane, jer su eto muslimani, ma jebo to. I kakva je sad razlika izmedju njega i ovih jucer iz Francuske? Za neke ocigledno ima razlike, jebi ga, islam je na losem glasu. CUdi me jos da neki nisu opravdali njegovo orgijanje po Norveskoj.

Dokad ce se vise islam gledati kroz prizmu ovakvih kretena?!

Kad dzamije po Svedskoj pale, ta tema ima 2 stranice, 3, kad napadaju imame, takve stvari i nemaju zasebnu otvorenu temu, ali kad se ovakvo nesto desi, onda dezurni klixovci raspredaju na 20 stranica... Ne kazem da ne treba,samo nemojte biti dvolicni! Zlocin je zlocin, a ocigledno za pojedince to nije tako!
tacno,samo jedno je bacit m koktel na zgradu a jedno ubit 12 ljudi...u po dana,na pravdi boga,jer ti se ne svidja njihovo pisanje,crtanje,vrijedja te...
bacili su i na ove koktel,pa jei rekacija bila manja...normalno..
nosara

#477 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

area51 wrote:
nosara wrote:
area51 wrote:Ču našli im lične karte u autu... :lol:
Ovo isto kao 11.09 kada su u rusevinama nasli pasose, metal se topio, al pasosi ostali citavi :lol:
Ma i treba da nas jbu(svijet),koza se i jbe dok je u blatu :D
Jel' to provjereno da su im nasli papire u autu...? :-)
Pa kad su bježali ispalo iz džepa... :lol:
Dakle, opet ff...

Ovaj snimak postavljen gore je interesantan...
Korisničkoime

#478 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Korisničkoime »

Svoditi motiv napadača samo na karikature i uvrede prema poslaniku je krajnje naivno ili bolje rečeno ne gleda se jedna šira slika. Cilj je u biti proizvesti sukob, mi se pribojavamo sukoba oni ga žele, oni žele sukob civilizacija oni žele da Zapad pokaže svoju izopačenu stranu i to na svom vlastitom tlu, oni žele napade na muslimane na tlu Zapada, paljenje džamija, jačanje radikalne desnice, oni žele provocirati sukob zapada i Islama na tlu Zapada. To je krajnji cilj. Oni znaju da muslimani nisu ujedinjeni i znaju da će se u nevolji nužno htjeli ili ne morati ujediniti, što veća nevolja to veći stepen ujedinjenja. Na kraju dva bloka muslimani na jednoj svi drugi na drugoj strani, to je krajnji cilj i želja. U tome ih samo može poremetiti Zapad ne nasjedajući na cijelu priču, ako ostane dosljedan onome što stalno propagira i u šta se kune.
Red Wolf

#479 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Red Wolf »

dječak sa šibicama wrote:Fakat, ako im ne valja u Europi, zasto onda zive tamo?

Ne razumijem, lete u Dansku, Svedsku, Francusku, i kukaju kako su diskriminirani. Neka posebna vrsta mazohizma?

Izbor imaju, volja im Kalifat, volja im Afganistan, volja im Saudi Arabija, siguran sam da brizni arapski seici jedva cekaju pomoci muslimanskoj braci diskriminisanoj u "fasistickoj Europi", kako je doticna ovdje proglasena.

Para ne nedostaje, dakle, zasto zivjeti u Danskoj kad mozes u Rijadu, o trosku prebogatih arapskih seika.

bujrum, putuj Igumane.
A igumani su muslimani ili je to neka sprdnja,vic sta li????
nosara

#480 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

AhmetShabo wrote:sta mislite o ovom snimku? ja naleti na fb, neko objavio. da ne bude zablude, samo prenosim snimak, niti kazem da je istina ovo sto se prica na snimku, niti da nije.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LkfEu1RhO_E&sns=fb[/youtube]
Ima li neki strucnjak za video montazu i slicno da malo pojasni... Vrlo zanimljivo...
Walther

#481 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

Opetja033 wrote:Zapad je fer: daje ti mogucnost da se nesto pitas i da se sam izboris za svoja prava...
Jasta... Zato vecina dzamija u EU nema minaret kao sto svaka crkva ima zvonik (karikiram naravno). Fantaziras previse. Dopizdi ljudi borba kad vide da je uzaludna i za vecinu ljudi iz tih geda jeste uzaludna.
Dr. Kuca

#482 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Dr. Kuca »

Red Wolf wrote:
Walther wrote:
Chisum wrote:Koji kurcev Jyllands-Posten sad? Masakrirani su ljudi koji su sve - dakle SVE! - religije provukli kroz svoje satiricna izdanja, i kako se to niko drugi nije nasao da posalje nekoliko ulojenih babuna koja ce da ih izbuse rafalima?

A sto se tice tebe... da, upravo - zivis gdje god hoces (tj. na ZAPADU), boje nego tamo odakle si dosao, kao i "braca" ti, i to sa sve tim svojim nakaradnim, rudimentarnim razmisljanjima... da se nisi zajebao kad si odlazio, pa umjesto zlog Zapada izabrao ljepotu neke od zemalja gdje se "braca" pitaju, pa da se zajebes, slucajno, i guknes sta pogresno, visio bi na prvom drvetu.
Trazis dlaku jel? Nije ti bio boldan dio jasan? Objava satire Isusa nije bila moguca zbog reakcije... Kontas? Postoji granica u svetoj satiri. Kad je u pitamju Isus.

To granicu je postavio urednik satiricnog magazina i ne ja svojim "nakaradnim razmisljanjem". Granice nema kad je u igri laka meta.
Kad se vec toliko bavimo ovim karikaturima,da li neko moze objasniti ili dokazati da je i jednu karikaturu nacrtao musliman,preciznije da se musliman sprdao sa svetinjama kako svoje tako i drugih religija,ja koliko znam nije ni jedan
Ali kakve veze imaju karikature? Mene iskrneo boli kurac, a vjerujem i da sve nas boli kurac za karikaturama nisam ni obracao paznju. Sumnjam da ima neko toliko malouman da napravi ono sto je napravio a da nije placenik.
dječak sa šibicama

#483 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

Red Wolf wrote:

Ne razumijem, lete u Dansku, Svedsku, Francusku, i kukaju kako su diskriminirani. Neka posebna vrsta mazohizma?

Izbor imaju, volja im Kalifat, volja im Afganistan, volja im Saudi Arabija, siguran sam da brizni arapski seici jedva cekaju pomoci muslimanskoj braci diskriminisanoj u "fasistickoj Europi", kako je doticna ovdje proglasena.

Para ne nedostaje, dakle, zasto zivjeti u Danskoj kad mozes u Rijadu, o trosku prebogatih arapskih seika.

bujrum, putuj Igumane.
Ne budi katarina u zivotu... to se tako kaze, "putuj Igumane", narodna izreka "putuj Igumane i ne brini za manastir".

Sta ste napaljeni na islamofobiju, koji vam je klinac.... kome se ne svidja u Europi, neka ide u prebogatu Arabiju, ili sam nesto pogresno rekao?
VjecitiStudent

#484 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

johntra wrote:
dpjokala26 wrote:
johntra wrote:Nisam neki veliki pobornik ovih teorija zavjere, ali kako na jednim snimku auto, odnosno C3, ima bijele retrovizore, a kad su ga našli, auto ima crne...mislim na bočne...na snimkama pucnjave i fotkama, jasno se vide bijeli retrovizori...tablice su iste, tu nema sumnje, gledao sam, čak je i šablon razbijenog stražnjeg stakla isti...u čemu je fazon?
u teoriji zavjere,krscanski svijet se urotio protiv muslimana. :facepalm:
napisah, nisam pobornik takvih teorija, ali jako očit detalj, koji je, za sada, teško za objasniti....
Nisu bijeli, već metalik na gornjem dijelu, ali na slikama slikanim odozgo izgledaju bijeli, zbog refleksije neba.
Chisum

#485 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chisum »

Walther wrote:
Chisum wrote:Koji kurcev Jyllands-Posten sad? Masakrirani su ljudi koji su sve - dakle SVE! - religije provukli kroz svoje satiricna izdanja, i kako se to niko drugi nije nasao da posalje nekoliko ulojenih babuna koja ce da ih izbuse rafalima?

A sto se tice tebe... da, upravo - zivis gdje god hoces (tj. na ZAPADU), boje nego tamo odakle si dosao, kao i "braca" ti, i to sa sve tim svojim nakaradnim, rudimentarnim razmisljanjima... da se nisi zajebao kad si odlazio, pa umjesto zlog Zapada izabrao ljepotu neke od zemalja gdje se "braca" pitaju, pa da se zajebes, slucajno, i guknes sta pogresno, visio bi na prvom drvetu.
Trazis dlaku jel? Nije ti bio boldan dio jasan? Objava satire Isusa nije bila moguca zbog reakcije... Kontas? Postoji granica u svetoj satiri. Kad je u pitamju Isus.

To granicu je postavio urednik satiricnog magazina i ne ja svojim "nakaradnim razmisljanjem". Granice nema kad je u igri laka meta.
O cemu pises ti covjece? Da li se pravis lud, ili nas sve ovako kolektivno zajebavas?

Citiras mi deset godina star slucaj, desetog lista, petog covjeka, u zemlji u kojoj se bez ikakvih problema decenijama sprda sa dominantnom vjerom... to sto neko hoce-nece, pa i odustane od objavljivanja karikature gologuzog Isusa, cini to najmanje iz straha da ce mu u ofis ufurati pet "krstasa" koji ce da pokolju pola redakcije... Ko to zari i pali po Evropi kad se tako nesto pojavi??

JUCE SU MASAKRIRANI neduzni ljudi, u Francuskoj, u godini 2015... koji su - a postavio sam ti i link - objavljivali SVE sto se objaviti moze.
Last edited by Chisum on 08/01/2015 11:40, edited 1 time in total.
m_l

#486 Re: Terorizam u Parizu!

Post by m_l »

AhmetShabo wrote:
Red Wolf

#487 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Red Wolf »

dječak sa šibicama wrote:
Red Wolf wrote:

bujrum, putuj Igumane.
Ne budi katarina u zivotu... to se tako kaze, "putuj Igumane", narodna izreka "putuj Igumane i ne brini za manastir".

Sta ste napaljeni na islamofobiju, koji vam je klinac.... kome se ne svidja u Europi, neka ide u prebogatu Arabiju, ili sam nesto pogresno rekao?
To se tako kaze gdje???? putuje igumane.... u srbiji,francuskoj ili arabiji,kad vec volis da dajes savjete budi precizniji,jel to nova uzrecica muslimana koje toliko zdusno "branis"il da to bude lozinka da ih ne otkriju dok ne promjene imena sto preporucuje tvoja drugarica po slovu,ona dupla vocka
johntra

#488 Re: Terorizam u Parizu!

Post by johntra »

VjecitiStudent wrote:
Nisu bijeli, već metalik na gornjem dijelu, ali na slikama slikanim odozgo izgledaju bijeli, zbog refleksije neba.
nije ono metalik, ono je bijelo, jer su non-stop bijeli...da je refleksija, to bi se dešavalo na momente, ne bi bili iste boje cijelo vrijeme...i nisu samo na snimku ubijanja drota bijeli, nego i na drugom snimku iz ulice, ali i na fotkama...i jasno se vidi da su bijeli, čak i iz snimaka iz daljine, sa lošijim kamerama...
Lakat Jebić

#489 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Lakat Jebić »

Black swan wrote:činjenica je da oni nisu trebali crtati ( ajd jednom prije dvije godine da probiju led ali stalno...tu mislim i na kršćanske i ostale svetinje...ajd osobe koje su danas žive ili su nekad bile aktualne to ima neki kontekst moderni), također francuska nije trebala da se na onakav način petlja u libiju, siriju irak i naravno na kraju da ona najslabija psihotična karika ubice reagiraju kako su reagirali... to je svjesni čin koji je planski izveden... još gore nego da je u afektu... ali eto ubiše i muslimana...ali naće i za to opravdanje... tagut,kufur,ili neki drugi pojam koji će opravdati što su uradili to... a negirat će da je grijeh muslimanu ubiti muslimana...

ovdje se sudaraju uvjetno rečeno unuci onih koji su "rušili crkve i katedrale" pod zastavom slobode jednakosti i bratstva (govorim u duhovnom smislu) te pozivali da se crijevima posljednjeg plemića uguši posljednji klerik i koji nemaju nikakvih svetinja osim možda eura i ideje liberalne demokratije nekog sinkretizma svega...sve je dopušteno sve može udri miću po glaviću zaima po jajima te onih koji još uvijek imaju kakve takve zabranjene teme i svetinje...
dakle uspjelo im je sa isusom pa su mislili malo s ostalim da se zezaju...
za ovu činjenicu bismo trbali utsvrditi kada se krenulo sa "provociranjem muslimana" na takav način jel toga bilo 1960. ? 1990? ili je sve krenulo kasnije

pitanje imigranata demokracije neuspjele integracije i svega ostaloga bih ostavio za kasnije
ovdje se postavlja problem do kojih granica može ići sloboda medijskog izražavanja... KAD sloboda postaje nesloboda... kad sloboda stvara veći problem nego što donosi korist...je li treba plaćati cijenu za slobodu u ovom kontekstu... koliko još ljudi treba biti ubijeno da se shvati kolika je odgovornost medijskih djelatnika

i dokle može ići besmisao liberala i laganje liberalnih političara i medija dok sve ne pukne u puškaranju
svašta bi se ovdje moglo napisati i o gejevima i o židovima u medijima i o svetim kravama i o ostalima ali eto da se ograničimo

i za kraj... u skoro isto vrijeme u zaboravljenom jemenu u sani je eksplodirala bomba ispred škole ako se ne varam...život je život samo za nas je pariz ipak vredniji od nekog tamo jemena...

volio bih da neko da komentar na ovo moje skromno nabacivanje misli ali bez vrijeđanja i podmetanja kao što je to uobičajeno na ovom forumu

ako me niste skontali :D onda ništa novo :D očito sam neshvaćen :lol:
nije ti ovo auditorij za to. bi slika jednog od karikatirista koji je poginuo i citat ispod, odgovor na pitanje u vezi prijetnjama smrcu. "mene nije strah. iskreno prije bih poginuo, nego zivio bez da mogu da se slobodno izrazim(il da zivi sagnute glave vako nesto)."
i dobro, ja razumijem i postujem
taj stav, a i narod mu se divi, kao karakternom bicu.
e sad zamisli situaciju, da na slici nije novinar charlie ebdoa, nego ebu halil (s bradom ili u odjelu, sa ovim "ebu" ili bez njeg u imenu, svejedno je) i kaze: "ja volim dragog Allaha i za njeg bi pogino"

jel moguce da niko ne primjecuje da su to dva jednaka ekstrema? obje "ideje" su jednako apstraktne, jednako ljudskorazumski kontradiktorne itd...
sinuhe

#490 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sinuhe »

Ne razumijem za koja prava se muslimani na Zapadu moraju boriti.
Zasto se to provlaci kroz ovu diskusiju a i generalno?

Svega ovdje ima i vjerskog fanatizma i teorija zavjere... Internet je kriv :lol:
Last edited by sinuhe on 08/01/2015 11:42, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#491 Re: Terorizam u Parizu!

Ali pazi kako odjednom ISIL fan club vjeruje u "false flag"... koliko jucer, sprdali su se sa "putincadi" i na temu "false flaga" u Siriji i Ukrajini.

Koji dvolicnjaci.
AcaLukas

#492 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

BHF_Manijak wrote:Zalosno je uopste ove debile sa islamom povezivati, iako ubijaju u "njegovo ime". Ovo je grupa kretena, koja bi sutra i mene bila spremna koknuti, jer nisam po njihovom uzusu, iako recimo ne pijem, ne pusim, ne kurvam se, idem u dzamiju i slicno...
Kvare sliku i kvarit ce islama generalno, zalosno ali je tako!

Mene nervira uzasno generaliziranje prisutno u bh. drustvu, pa tako i na Klixu, posebno dezurnih ateista, agnostika... Sjasite ba vise s islama.
Slazem se.
Ne sjecam se da je iko onog norveskog supka ikad iko proglasio fasistom, antiislamistom, vec ili je lud, psihicki bolesnik, a to sto je im'o namjeru pokokat muslimane, jer su eto muslimani, ma jebo to. I kakva je sad razlika izmedju njega i ovih jucer iz Francuske? Za neke ocigledno ima razlike, jebi ga, islam je na losem glasu. CUdi me jos da neki nisu opravdali njegovo orgijanje po Norveskoj.
Grijesis. Sud je rekao svoje, Breivik niti je lud nit' psihicki bolesnik. Za mene nema razlike izmedju Breivika i ovih kozojeba. Medjutim postoji jedna velika razlika. Breivika su osudjivali 99% evropljana, cak i otvoreni fasisti. Nas narod ne osudjuje razne kozojebe poput ovih u Parizu, oni u Pakistanu koji ubise 150 djecaka itd. Pogledaj forum i argumente, pa poslije napada u Pakistanu se pisalo "sto ste se digli, pa ovi su mala maca za Karadzica" :shock:

Kao argument. Logika je vecini nasem narodu strana rijec, i mnogi brane ove kozojebe samo sto na papiru dijelimo vjeru. Pa dovoljno je procitati sta misle o incidentu u Velikoj Kladusi gdje je izboden hodza. :-)

Bolesnici.
Kad dzamije po Svedskoj pale, ta tema ima 2 stranice, 3, kad napadaju imame, takve stvari i nemaju zasebnu otvorenu temu, ali kad se ovakvo nesto desi, onda dezurni klixovci raspredaju na 20 stranica... Ne kazem da ne treba,samo nemojte biti dvolicni! Zlocin je zlocin, a ocigledno za pojedince to nije tako!
Koliko stranica ima tema o izbodenom hodzi? Imal uopste tema? Problem je kada pjani svedjani bacaju molotov koktaile 2500 km sjeverno od Bosne, a nije problem sto hodzama IZ prijeti smrt? A znamo zasto se suti o ovim drugim, nisu napadaci svedjani, francuzi nego vehabije...

Mnogima nije problem vehabije zele zaklati hodze, jer krstasi su bili gori 1992-1995 :oops:
nosara

#493 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

johntra wrote:
VjecitiStudent wrote:
nije ono metalik, ono je bijelo, jer su non-stop bijeli...da je refleksija, to bi se dešavalo na momente, ne bi bili iste boje cijelo vrijeme...i nisu samo na snimku ubijanja drota bijeli, nego i na drugom snimku iz ulice, ali i na fotkama...i jasno se vidi da su bijeli, čak i iz snimaka iz daljine, sa lošijim kamerama...
Daj link na snimak, bas me zanima...
victory

#494 Re: Terorizam u Parizu!

Post by victory »

Bice interesanto vidjeti reakcije ovih razvodnjivaca kada se u Bosnu jednoga dana vrate bosanske dzihadlije sa sirijskog i irackog ratista sa naredjenjem vrhovnog vodje. koji osim u boga vjeruje u cafirske rolexe, da kalasnjikovima"prosvjetle" neprosvjecene.
dječak sa šibicama

#495 Re: Terorizam u Parizu!

Red Wolf wrote: To se tako kaze gdje???? putuje igumane.... u srbiji,francuskoj ili arabiji,kad vec volis da dajes savjete budi precizniji,jel to nova uzrecica muslimana koje toliko zdusno "branis"il da to bude lozinka da ih ne otkriju dok ne promjene imena sto preporucuje tvoja drugarica po slovu,ona dupla vocka
Gle, to sto ti ne znas sta je iguman, i ne poznajes narodne izreke svog rodnog kraja, samo je tvoj problem.

Pusti na momenat muslimane, postoji svijet i kontra muslimana. Narodna izreka kojom se kaze "putuj igumane (starjesina manastira) i ne brini za manastir, i bez tebe ce sve biti dobro"

Eto, naucio si nesto danas.
dpjokala26

#496 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dpjokala26 »

area51 wrote:
dječak sa šibicama wrote:
area51 wrote:Ču našli im lične karte u autu... :lol:
Ovo isto kao 11.09 kada su u rusevinama nasli pasose, metal se topio, al pasosi ostali citavi :lol:
Ma i treba da nas jbu(svijet),koza se i jbe dok je u blatu :D
dobro je bolan, shvatili smo jos sinoc, ti znas nesto sto mi ne znamo, iza svega stoji CIA, Mossad, masoni, red zmaja sa lentom od svile, bar ste vi Srbijanci poznati po otkrivanju belosvetskih zavera.
Upali malo mozak,probaj razmišljati svojom glavom,pusti ove "centralne informativne emisije javnih emitera".
Ja ne tvrdim 100 % da je ovo neka igranka za to treba vremena i treba sačekati da prođe određen period.Treba samo razmisliti i pretpostaviti ko iz svega ovog može imati koristi,vanjskopolitičke,unutrašnjopolitičke,ekonomske ili bilo koje druge .
Da li su to Jevreji,da li su to SAD,da li je to Rusija...a možda baš i ovi koji su izrevoltirani ovim karikaturama
Ne prihvataj stvari uvijek na prvu,moj Srbijanac
odgovor krenuo.... :sad:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/525029/NA ... na-dzamiju
dječak sa šibicama

#497 Re: Terorizam u Parizu!

victory wrote:Bice interesanto vidjeti reakcije ovih razvodnjivaca kada se u Bosnu jednoga dana vrate bosanske dzihadlije sa sirijskog i irackog ratista sa naredjenjem vrhovnog vodje. koji osim u boga vjeruje u cafirske rolexe, da kalasnjikovima"prosvjetle" neprosvjecene.
Hajde... rekacije su vec spremne, mozda i napisane... otprilike "ovo je neki mentalno poremecen lik, zavjera, ubaceni agent, CIA, Mossad" i tako dalje.
VjecitiStudent

#498 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

johntra wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ovo je sve samo ne crno, lijepo se vidi odsjaj okoline na retrovizorima, kad je slikano odozgo, koja će boja dominirati?

Image
Last edited by VjecitiStudent on 08/01/2015 11:44, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#499 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Truba »

Lakat Jebić wrote:
Black swan wrote:činjenica je da oni nisu trebali crtati ( ajd jednom prije dvije godine da probiju led ali stalno...tu mislim i na kršćanske i ostale svetinje...ajd osobe koje su danas žive ili su nekad bile aktualne to ima neki kontekst moderni), također francuska nije trebala da se na onakav način petlja u libiju, siriju irak i naravno na kraju da ona najslabija psihotična karika ubice reagiraju kako su reagirali... to je svjesni čin koji je planski izveden... još gore nego da je u afektu... ali eto ubiše i muslimana...ali naće i za to opravdanje... tagut,kufur,ili neki drugi pojam koji će opravdati što su uradili to... a negirat će da je grijeh muslimanu ubiti muslimana...

ovdje se sudaraju uvjetno rečeno unuci onih koji su "rušili crkve i katedrale" pod zastavom slobode jednakosti i bratstva (govorim u duhovnom smislu) te pozivali da se crijevima posljednjeg plemića uguši posljednji klerik i koji nemaju nikakvih svetinja osim možda eura i ideje liberalne demokratije nekog sinkretizma svega...sve je dopušteno sve može udri miću po glaviću zaima po jajima te onih koji još uvijek imaju kakve takve zabranjene teme i svetinje...
dakle uspjelo im je sa isusom pa su mislili malo s ostalim da se zezaju...
za ovu činjenicu bismo trbali utsvrditi kada se krenulo sa "provociranjem muslimana" na takav način jel toga bilo 1960. ? 1990? ili je sve krenulo kasnije

pitanje imigranata demokracije neuspjele integracije i svega ostaloga bih ostavio za kasnije
ovdje se postavlja problem do kojih granica može ići sloboda medijskog izražavanja... KAD sloboda postaje nesloboda... kad sloboda stvara veći problem nego što donosi korist...je li treba plaćati cijenu za slobodu u ovom kontekstu... koliko još ljudi treba biti ubijeno da se shvati kolika je odgovornost medijskih djelatnika

i dokle može ići besmisao liberala i laganje liberalnih političara i medija dok sve ne pukne u puškaranju
svašta bi se ovdje moglo napisati i o gejevima i o židovima u medijima i o svetim kravama i o ostalima ali eto da se ograničimo

i za kraj... u skoro isto vrijeme u zaboravljenom jemenu u sani je eksplodirala bomba ispred škole ako se ne varam...život je život samo za nas je pariz ipak vredniji od nekog tamo jemena...

volio bih da neko da komentar na ovo moje skromno nabacivanje misli ali bez vrijeđanja i podmetanja kao što je to uobičajeno na ovom forumu

ako me niste skontali :D onda ništa novo :D očito sam neshvaćen :lol:
nije ti ovo auditorij za to. bi slika jednog od karikatirista koji je poginuo i citat ispod, odgovor na pitanje u vezi prijetnjama smrcu. "mene nije strah. iskreno prije bih poginuo, nego zivio bez da mogu da se slobodno izrazim(il da zivi sagnute glave vako nesto)."
i dobro, ja razumijem i postujem
taj stav, a i narod mu se divi, kao karakternom bicu.
e sad zamisli situaciju, da na slici nije novinar charlie ebdoa, nego ebu halil (s bradom ili u odjelu, sa ovim "ebu" ili bez njeg u imenu, svejedno je) i kaze: "ja volim dragog Allaha i za njeg bi pogino"

jel moguce da niko ne primjecuje da su to dva jednaka ekstrema? obje "ideje" su jednako apstraktne, jednako ljudskorazumski kontradiktorne itd...
svaka čast... baš sam o tome razmišljao
rodila mi se misao ali je nisam imao vremena razraditi
gurabija78

#500 Re: Terorizam u Parizu!

Post by gurabija78 »

victory wrote:Bice interesanto vidjeti reakcije ovih razvodnjivaca kada se u Bosnu jednoga dana vrate bosanske dzihadlije sa sirijskog i irackog ratista sa naredjenjem vrhovnog vodje. koji osim u boga vjeruje u cafirske rolexe, da kalasnjikovima"prosvjetle" neprosvjecene.
ne vjerujem da ih ima puno iz BiH... naravno, u odnosu na one iz zapadnoevropskih zemalja... a i kakve su to dzihadlije koje će se vratiti? valjda im je cilj poginuti dole za pravu stvar?
Post Reply