Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
broj dva

#326 Re: Terorizam u Parizu!

Post by broj dva »

Havatar wrote:
vaučer wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Nije im zabranjeno, ali je provokacija kada to rade jer znaju da nama muslimanima smeta. Zasto su nam potrebne provokacije ?

PS: ovi sto su ovo ucinili nisu pravi vjernici nego neki ekstremisti koji nemaju pojma o vjeri . ISkreno, nadam se da ce ih zive uhvatiti i zatvoriti do kraja zivota...pa da gledaju hoce li se po sapun sagnuti ..
Meni kao ljudskom biću jako smeta odnos prema ženama u islamskim zemljama, vrijeđa me, čini me anksioznim i ljutim.
Zašto me opetovano provociraju?
A ne smeta ti sto u sred zapada Hefner primorava zene na seks sa njim i jos se to promovise preko medija i predstavlja kao zabava ( vise zena se po napustanju njegove vile zalilo na to i svjedocilo u medijima pa opet nema reakcije, nema ca ni osude "boraca i zabrinutih za prava zena")
------
Jest, eno ih Hefner u lancima drzi a ako pobjegnu onda ih bicuje.
Ako ne vidis razliku izmedju laki zena zeljni laki para i odnosa prema zenama u Afganistatnu, Saudiskoj, Iranu, Egiptu...onda imas problem.
dale cooper

#327 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dale cooper »

Interesantno je što su dobar dio ovih vjerskih militanata i fanatika ljudi sa problematičnom prošlošću. Bez obrazovanja, sa poznatom kriminalnom aktivnošću i obično sa istorijom korištenja narkotika. Drugim riječima samo dno društva. Vjerovatno je takva kategorija najpogodnije tlo za manipulacije i ispiranje mozga. Ljudi koji su vidjeli "svjetlo". :roll:
dječak sa šibicama

#328 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

Jel se ko javio Nailagi u imbox?
VjecitiStudent

#329 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

Havatar wrote:
vaučer wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Nije im zabranjeno, ali je provokacija kada to rade jer znaju da nama muslimanima smeta. Zasto su nam potrebne provokacije ?

PS: ovi sto su ovo ucinili nisu pravi vjernici nego neki ekstremisti koji nemaju pojma o vjeri . ISkreno, nadam se da ce ih zive uhvatiti i zatvoriti do kraja zivota...pa da gledaju hoce li se po sapun sagnuti ..
Meni kao ljudskom biću jako smeta odnos prema ženama u islamskim zemljama, vrijeđa me, čini me anksioznim i ljutim.
Zašto me opetovano provociraju?
A ne smeta ti sto u sred zapada Hefner primorava zene na seks sa njim i jos se to promovise preko medija i predstavlja kao zabava ( vise zena se po napustanju njegove vile zalilo na to i svjedocilo u medijima pa opet nema reakcije, nema ca ni osude "boraca i zabrinutih za prava zena")
I pored svih tih gnusoba Zapada, tebi i dalje nije mrsko i dalje živjeti sa i od mrskih ćafira?
AcaLukas

#330 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

Idemedosumom wrote:To što pripadnicima drugih vjera ne smeta ismijavanje, to je nikakvo opravdanje.

Sjediš u autobusu i neko ustane i krene redom svima šamare dijeliti. Ti se pobuniš a on kaže pa nisam samo tebe ošamario, a ostali šute.
Da, odma ga ubi. A kada gledas vehabiju u istim autobusu kako izbode hodzu i bira curice da ih proda po Iraku ti suti, jer cetnici su ipak gori. :oops:

Logika brate, logika...
Point.

#331 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Point. »

Zbog ove teme sam zamrzio rijec ALI. Osudjujem napad.....ali. Mrs!
deer_hunter

#332 Re: Terorizam u Parizu!

Post by deer_hunter »

skafiskafsnjak wrote:
ne opravdavam , ali u neku ruku se ne cudim .

Nisu zasluzili da umru . Napadaci su zasluzili da umru . Nadam se da ce ih uhvatiti pa dozivotnu u cuzu .
uopste me ne cudi sto su Srbi ubili toliko ljudi, jbg covjeku prekipi nakon 500 godina. naravno ne opravdavam zlocine, ali me ne cude.ljudi u Srebrenici nisu zasluzili da umru. Napadaci su zasluzili da umru.Nadam se da ce ih uhvatiti pa dozivotno u cuzu. :run:
Havatar

#333 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

broj dva wrote: ------
Jest, eno ih Hefner u lancima drzi a ako pobjegnu onda ih bicuje.
Ako ne vidis razliku izmedju laki zena zeljni laki para i odnosa prema zenama u Afganistatnu, Saudiskoj, Iranu, Egiptu...onda imas problem.
Zene koje se primoravaju na seks su slobodne zato sto se slikaju gole a zene koje su udate i imaju rijesen status u drustvu su potlacene zato sto su pokrivene :-)
ime_kojeg_nema

#334 Re: Terorizam u Parizu!

Post by ime_kojeg_nema »

Havatar wrote:Ne moraju podrzavati serijat ali ne smiju ugrozavati ni tudja vjerska prava , ni pravo na zivot i pravo da bude jednako tretiran pred sudom bilo da tuzi ili da je tuzen raznim pozivima na linc sakrivenim iza "satire" .
a gdje su to novinari ovog lista pozivali na linc? naprotiv, ismijavali su one koji podrzavaju takve politike. prelistas li malo njihove karikature naci ces le pen kako pjeni i poziva na linc nad emigrantima, tako sto karikira njezino lice iskrivljeno od bijesa dok lesevi emigranata plutaju morem. charlie hebdo je nesto poput ferala. i feral je u karikaturama ismijavao i isusa i stavljao milosevica i tudjmana zajedno u krevet... razumijem da se takve stvari tebi ne svidjaju, ali nazivati to pozivanjem na linc je pogresna interpretacija ili podmetanje.
AcaLukas

#335 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

vedo_bhf wrote:Da nisu ismijavali Vjeru nebi se ovo ni desilo. Neznam zasto im je ovo trebalo, ali osudjujem ovaj Cin. Ovo nema veze sa Islamom.
Jel hodza prosle sedmice ismijavao vjeru pa ga izbodose? One curice koje ovi kozojebi prodavaju po ISIS-u?
dječak sa šibicama

#336 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

A vi se lozite na proljeve jednog havatara, pasioniranog ljubitelja Farme i Zvezda Granda.
sumirprimus

#337 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

kad je onaj nesretni policajac digao ruke, u znak predaje,nisu pokazali milost...a u ime vjere...zalosno..
i sto je to tabu tema?
ako ti smeta,a ti zacepi usi,okreni glavu na drugu stranu,promijeni kanala,forum,drustvo...
moje pravo da se zajebavam,dok god nikog ne diram...
Dr. Kuca

#338 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Dr. Kuca »

Brajvik nije osudjen za terorizam, da se zove abu bin salem... :oops:

KKK nisu predstavnici vjere ili jednog naroda, dok vehabije jesu. Ma fuj.
Havatar

#339 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

deer_hunter wrote:
skafiskafsnjak wrote:
ne opravdavam , ali u neku ruku se ne cudim .

Nisu zasluzili da umru . Napadaci su zasluzili da umru . Nadam se da ce ih uhvatiti pa dozivotnu u cuzu .
uopste me ne cudi sto su Srbi ubili toliko ljudi, jbg covjeku prekipi nakon 500 godina. naravno ne opravdavam zlocine, ali me ne cude.ljudi u Srebrenici nisu zasluzili da umru. Napadaci su zasluzili da umru.Nadam se da ce ih uhvatiti pa dozivotno u cuzu. :run:
Oni su imali sva vjerska prava a pogotovo nije bilo vrijedjanja i ismijavanja svetinja tako da ti je analogija promasena . Osim toga pogledati teritoriju gdje su zivjeli prije turskih osvajanja i poslije i koliko se ona rasirila i bice dovoljno svakom da vidi koliko je glupo pricati o nekom trpljenju.
Walther

#340 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

ime_kojeg_nema wrote:
Havatar wrote:Ne moraju podrzavati serijat ali ne smiju ugrozavati ni tudja vjerska prava , ni pravo na zivot i pravo da bude jednako tretiran pred sudom bilo da tuzi ili da je tuzen raznim pozivima na linc sakrivenim iza "satire" .
a gdje su to novinari ovog lista pozivali na linc? naprotiv, ismijavali su one koji podrzavaju takve politike. prelistas li malo njihove karikature naci ces le pen kako pjeni i poziva na linc nad emigrantima, tako sto karikira njezino lice iskrivljeno od bijesa dok lesevi emigranata plutaju morem. charlie hebdo je nesto poput ferala. i feral je u karikaturama ismijavao i isusa i stavljao milosevica i tudjmana zajedno u krevet... razumijem da se takve stvari tebi ne svidjaju, ali nazivati to pozivanjem na linc je pogresna interpretacija ili podmetanje.
Ljudi su pozivali na linc tj. koristili klimu koja je tad vladala u EU, to su radili zbog para jer su novine bile pred bankrotom. Bili su 150x upozoreni na to i ne samo od strane muslimana. Onako usput.
VjecitiStudent

#341 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

dječak sa šibicama wrote:A vi se lozite na proljeve jednog havatara, pasioniranog ljubitelja Farme i Zvezda Granda.
Nema smisla da jedno takvo patriotsko srce trune u Norveškoj.
dust in the wind

#342 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dust in the wind »

jebo ti svijet u kojem postoji I jedan covjek kojem karikatura I satira stvori poriv da te kalasnjikovim raznese... bolesnici se lijeciti trebaju. I ne mogu se nacuditi da toliko forumasa nalazi razlicita opravdanja za to... neka nam je bog na pomoci kada tako razmisljamo.
Opetja033

#343 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Opetja033 »

dale cooper wrote:Interesantno je što su dobar dio ovih vjerskih militanata i fanatika ljudi sa problematičnom prošlošću. Bez obrazovanja, sa poznatom kriminalnom aktivnošću i obično sa istorijom korištenja narkotika. Drugim riječima samo dno društva. Vjerovatno je takva kategorija najpogodnije tlo za manipulacije i ispiranje mozga. Ljudi koji su vidjeli "svjetlo". :roll:
Apsolutno si u pravu. Ja bih tu jos dodao dvije stvari koje sam primjetio, ne mora znaciti da sam u pravu. Ovo sto cu sada napisati vazi za muslimanske fanatike:
1) u fanatizam ulaze ljudi kod kojih je preskocena barem jedna generacija odgoja u tradiocionalnom Islamu. Konkretno kod nas u fanatizam cesto ulaze ljudi ciji roditelji nisu imali dodira sa Islamom za vrijeme komunizma. Jedini primjer koji mi je licno poznat a koji moze biti izuzetak koji potvrdjuje pravilo je onaj Pandza iz Beca. Dolazi iz ulemanske ali vrlo konzervativne sarajevske porodice. I otac i djed i pradjed su mu bili imami ali vrlo, vrlo konzervativni. Ne poznajem nijednu drugu osobu koja se uplela u tu mrezu a da su mu roditelji bili vjernici (manje ili vise prakticirajuci), da je isao u mekteb, itd.
2) Ima terorista koji su fakultetski obrazovani - i u svojim zemljama i na zapadnim univerzitetima. Medjutim po pravilu se radi o svrsenicima tehnickim nauka (ne znam ni za jedan izuzetak). Interesantno je da niko od njih nije diplomirao bilo koju drustvenu nauku.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#344 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

dječak sa šibicama wrote:A vi se lozite na proljeve jednog havatara, pasioniranog ljubitelja Farme i Zvezda Granda.
Glede Farme sjećam se da si bio vrlo aktivan. Isto kao i ja. Umjesto beskarjno dosadnih političara i glupih novinara koji im postavljaju glupa pitanja, umjesto indijskih sapunica, više volim Farmu, a i ti. :D Onda nije ok nekome to uzimati kao argument za niskokvalificiranost. A raditi isto. :D
sumirprimus

#345 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

Dr. Kuca wrote:Brajvik nije osudjen za terorizam, da se zove abu bin salem... :oops:

KKK nisu predstavnici vjere ili jednog naroda, dok vehabije jesu. Ma fuj.
jedno ne iskljucuje drugo,a pogotov ne opravdava..a sad zamisl kad se nadjes u ulozi niveliranja...
i jedno i drugo je supak ljudskog roda toćka ba...
Man of steel

#346 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Man of steel »

Francuska kao država je u vrhu rasadnika i sponzora terorizama svih oblika i sve ovo što im se dešava nije ništa drugo nego reakcija na njihovo divljanje širom planete koje seže unazad nekoliko stotina godina, od kolonizatorskih osvajanja pa do novijih imperijalističkih ratova u Iraku, Siriji, Libiji...

Guja koju su sami stvorili i odhranili se sa vremena na vrijeme okrene protiv njih i ujede ih za guzicu je upravo ono što smo imali jučer priliku vidjeti.
mali_balon

#347 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

skafiskafsnjak wrote: Nije im zabranjeno, ali je provokacija kada to rade jer znaju da nama muslimanima smeta. Zasto su nam potrebne provokacije ?

Provokacija je ako ti dozvolis da bude provokacija, ako si pismen (ovim mislim da znas mislit svojom glavom) onda te karikature ne bi trebao tumaciti kao provokaciju.
Znaju oni da smeta i racunaju na reakciju, ali nekad se preracunaju pa dodje do sranja.
Meni su haman pa isti mentali sklop karikaturisti i teroristi, ovi koriste necija osjecanja da bi zaradili a ovi drugi ubijaju u ime vjere, sve se radi iz nekog interesa, nije bitno kako doci do cilja bitno je doci do cilja.
Sto bi Newton rekao:"Svakom djelovanju (akciji) suprostavlja se po intenzitetu jednako i suprotno usmjereno djelovanje (reakcija)"
kamberovica polje

#348 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kamberovica polje »

Kad vidim komentare na ovom forumu i na par fb stranica dođe mi da se svim silama kopam, grampam i bježim odavdje dok me noge nose.
Pitarrr82

#349 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pitarrr82 »

I one ljude koji su recimo "neutralni" ovakve stvari okrenu na jednu stranu i kvare slike o Islamu, stvaraju pogresnu sliku o Islamu jer ovo sto su oni jucer uradili ne moze biti u ime Islama nego samo u ime neceg bolesnog u njihovoj glavi...

Zlocin se ne moze opravdati bilo cim jer sto je jednom sveto drugom ne mora biti a vjerujem i da bi se mnogi nasmijali karikaturama nekih drugih vjerskih poglavara i slicno.

S druge strane meni najvise smeta sto se u medijima u svijetu rijetko kada moze vidjeti neka reportaza, dokumentarac o Islamu, o muslimanima sirom svijeta u nekom lijepom svijetlu, ljudi u Evropi pa i u svijetu najcesce za Islam cuju kada se desi neki teroristicki napad i onda nije tesko stvoriti jednosmjernu ulicu...
vee-jay

#350 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vee-jay »

ExNihilo wrote:
amiliana wrote:
vee-jay wrote: Srđan Aleksić bio je bosanskohercegovački Srbin iz Trebinja, glumac amater i plivačka nada, poznat po tome što je izgubio život braneći sugrađanina Bošnjaka od batinanja.

Dana 21. januara 1993. godine grupa pripadnika Vojske Republike Srpske je legitimisala osobe na trebinjskoj pijaci. Nakon što su ustanovili da je jedna od legitimisanih osoba Alen Glavović, Bošnjak, počeli su ga maltretirati i tući. Tada je Srđan priskočio u pomoć Glavoviću, a četvorica vojnika su, umjesto Glavovića, kundacima pušaka pretukli Srđana. Od zadobijenih batina Srđan je pao u komu, i preminuo je 27. januara 1993. godine.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Sr%C4%91an_Aleksi%C4%87
Srdjan jeste heroj :)

Za neke, Srdjan je budala i sam je kriv. Za ostale, Srdjan je heroj.

A posto spominjes Salmana Sushdija, mozda ce te njegova izjava interesovati: http://forum.klix.ba/masakar-u-parizu-p ... #p10939681
Da li bi Srđan priskočio u pomoć Alenu, da mu nije bio prijatelj, ili bi ga i on malo kundakao? Od tog pitanja zavisi da li je Srđan heroj.
Zivot nije SBBKBB nego je ono sto se desilo i desava.

Osim toga, primjer Srdjana je izvadjen iz konteksta, pa cu radi toga kopirati citav moj post upucen LSDu:

vee-jay wrote:
LSD wrote:
detroit-mercy wrote: Sto znaci da dajes za pravo nekom lokalnom vehabijici da te rokne kad za 1 Maj okrenes janje i ohladis gajbu pive. Znaci sutra ces i ti pricati jebes cejf ako cu zavrsiti dva metra pod zemljom radi janjeta i gajbe sarajevske.
Covjece, jesi li ti svjestan sta ovdje provlacis, da te znaci svaka budala moze roknuti ako joj se ne svidja kako se ponasas, oblacis, izrazavas. Halo, pa ovo ti udara na svaku tvoju licnu slobodu i ti jos pokusavas da nadjes eto ko opravdanje za ovo. Po tebi koliko daleko treba da ide ljudska sloboda?

potpuno pogrešan zakljucak

ljudska sloboda ima svoje granice....ako ja znam da svojim pisanjem ili crtanjem mogu isporvocirati neku bradatu budalu koja me može dici u zrak zbog toga - ja to više necu raditi...logicno
ili mogu nastaviti i dalje i kockati se sa životu...mislim, može i to

znaš li za slucaj Salmana Rušdia i njegove knjige Satanski stihovi ?? znaš li da zbog svog pisanja nije smio izaci godinama iz svoje kuce (koju su btw. cuvali britanski agenti)...pa jel to tebi normalno??
posto je zatvorena prosla tema, da repliciram kratko na post

Srđan Aleksić bio je bosanskohercegovački Srbin iz Trebinja, glumac amater i plivačka nada, poznat po tome što je izgubio život braneći sugrađanina Bošnjaka od batinanja.

Dana 21. januara 1993. godine grupa pripadnika Vojske Republike Srpske je legitimisala osobe na trebinjskoj pijaci. Nakon što su ustanovili da je jedna od legitimisanih osoba Alen Glavović, Bošnjak, počeli su ga maltretirati i tući. Tada je Srđan priskočio u pomoć Glavoviću, a četvorica vojnika su, umjesto Glavovića, kundacima pušaka pretukli Srđana. Od zadobijenih batina Srđan je pao u komu, i preminuo je 27. januara 1993. godine.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Sr%C4%91an_Aleksi%C4%87
Za neke, Srdjan je budala i sam je kriv. Za ostale, Srdjan je heroj.

A posto spominjes Salmana Sushdija, mozda ce te njegova izjava interesovati: http://forum.klix.ba/masakar-u-parizu-p ... #p10939681
Post Reply